Založ si blog

Takže, ešte raz a potom ešte raz, a to až dovtedy, kým to nebude úplne jasné – všetkým!

Niečo neskutočné, aká nenávisť a averzia sa tu za posledných viac, ako tridsať rokov vyvolala, budovala, hlavne v hlavách našej mládeže narodenej buď tesne pred novembrom 1989, ale hlavne tej, ktorá sa narodila po novembri 1989 voči Rusku a všetkému čo ruské jest!

Iste, áno je potrebné priznať, že hlavne po II. sv. vojne bolo Rusko/ZSSR, na tu dobu, naozaj zaostalým štátnym útvarom a to po každej stránke!

Je pravda, že hlavne po, ale aj počas II. sv. vojny, USA prekvitalo a boli na tom  neporovnateľne lepšie ako Rusi, ako ktokoľvek iný na svete.

Ale treba si povedať prečo tomu tak bolo a aj dnes z časti je.

Ako píšem v názve tohto môjho názorového článku – takže ešte raz – Rusi, Rusko, ZSSR boli druhou svetovou vojnou najviac postihnutí zo všetkých štátov sveta!!!

Toto prosím zapamätať!

Po druhej svetovej vojne museli do fabrík k sústruhom, ťažkým výrobným strojom, na polia do traktorov, kombajnov…, nastúpiť chrabré ruské/sovietske ženy!

Chlapi-muži, mladí/starší/starí, zahynuli v boji s nacistickým nemeckým tyranom, aby sme my mohli žiť v mieri!!!

Zatiaľ čo USA počas II. sv. vojny a hlavne po nej, veselo ekonomicky napredovali, boli vojnou absolútne nedotknutí, tak boli samozrejme na tom čo sa týka vývoja a životnej rovne neporovnateľne lepšie ako ZSSR/Rusko!

A tým pádom boli oveľa lepšie pripravení, aby pomohli Západným štátom, ktoré po II. sv. vojne patrili pod ich politický vplyv, aby sa skôr a lepšie postavili na vlastné nohy!

Avšak, akú cenu zato dnes platia!

Už to USA splatili?

Áno, už Nemecko, Francúzsko atď. splatili svoju dlžobu USA, ktorí im poskytli „nezištnú pomoc“ v podobe akéhosi Marshallovho plánu???

Uvedomuje si to dnes naša mládež, keď je jej neustále vtĺkane do hláv, aké je Rusko zaostalé?

ZSSR sa po II. sv. vojne muselo spoľahnúť samo na seba! Museli si svoju zem, svoju ekonomiku postaviť od základov sami! Ako píšem vyššie, museli to na začiatku, minimálne v prvých 20 rokoch po vojne, zvládnuť ruské/sovietske ženy!

Čo robili americké (USA) ženy počas II. sv. vojny a hlavne po nej?!

Tiež pracovali vo fabrikách pri sústruhoch?

Tiež pracovali v továrňach počas vojny na výrobu tankov, diel…, a po vojne na výrobu traktorov, kombajnov?

Tiež v pote tváre pracovali na poliach?

ÁNO?

Alebo sa im žilo, ako nikdy pred tým – nové róby, nová móda, nové autá, nové kuchynské spotrebiče, vysedávanie v salónoch krásy atď. atď.

Ďalej si je potrebné uvedomiť, kto si po II. sv. vojne prisvojil nacistických vedcov, ktorí pracovali pre Hitlera?

Boli to Rusi/Sovieti?

NIE!

Boli to Američania (USA), ktorí bez hanby si zobrali všetky nacistické mozgy, aby od prvých chvíľ po rozdelení sveta na Východ/Západ, začali so svojim bojom voči ZSSR/RF!!!

Pozri TU – Hospodárske noviny (teda žiaden dezinformátor, hoaxer, pro kremeľský agent…!) – https://brainee.hnonline.sk/notsorry/news/spolocnost/slovensko/12878448-paperclip-operation – článok z názvom – „Nacistickí vedci mali na rukách krv státisícov ľudí. Američania ich tajne evakuovali a zrušili im všetky obvinenia – Miroslav Kamody, 09.11.2021., 11:30h

Totiž všetci nacistickí vedci mali byť súdení a spravodlivo odsúdení!

Prečo sa nepostavili pred Norimberský súd?

Prečo sa o to dnes mlčí?

Lebo USA?!

Nemala im byť daná možnosť ďalej pracovať – bádať, vyvíjať lebo, ak sa raz zapredali jednému tyranovi, tak iste nemali problém sa opäť zapredať inému, možno ešte väčšiemu svetovému tyranovi, len aby si si zachránili svoju zapredaneckú, neľudskú kožu!!!

Nuž ale – „rovný, rovného si hľadá“!

Či krivý, krivého?

 

Áno, takto mal byť súdený a podľa mňa, aj minimálne na doživotie, odsúdení jeden z najväčších nacistických zločincov – Wernher von Braun!

Áno, najväčší nacistický zločinec práve preto, že pre Hitlera, z vlastnej vôle, NIE z donútenia, vyvíjal tie najhrozivejšie zbrane, ktoré zabíjali, zabíjali, zabíjali všetko živé a nevinné!!!

Áno, zabíjali aj Američanov, synov ich, amerických mám!

A tohto si Američania „vyvolili a našli v ňom zaľúbenie“ pre svoje vesmírne preteky so ZSSR a nie len vesmírne!!!

Takže aj takto sa Amerika/USA „stavali na nohy“ po II.sv. vojne, pričom to vôbec nepotrebovali lebo ich územie nebolo touto strašidelnou vojnou nijako dotknuté, ba práve naopak, zažívalo v rokoch 1939-1945 nebývalý rozvoj a nebývalejší rozvoj, hlavne po 1945!!!

A keď niekto namieta, že Západ sa po II. sv. vojne rýchlejšie pozviechal, že rýchlejšie napredovali v rozvoji životnej úrovne, tak áno, bolo tomu tak. Len prečo a za akú cenu(?), tak o tomto píšem vyššie v texte.

Totiž nám, čo sme po vojne boli „pridelení“ pod vplyv ZSSR/Sovietov, sme nemohli od ZSSR/Sovietov čakať, že nám pomôžu po stránke ekonomickej, keď sami boli na tom oveľa horšie ako my!

Takže aj my sme sa museli spoliehať sami na seba a všetko z gruntu pekne krásne vlastnými hlavami a rukami budovať a vybudovať!!!

Nám nikto okamžite nedodal tie, na tú dobu, najmodernejšie stroje, či už do fabrík alebo na pole, ako tomu bolo v Západnej Európe, ktorej tieto technické vymoženosti dodali USA, ale nie zadarmo!!!

Možno ešte ani dnes nemajú voči USA splatenú tu ich „nezištnú“ pomoc a my im v tom, pravdepodobne, dnes ešte pomáhame, ako člen EÚ…!!!

Takže ešte raz a potom ešte raz a ak nebude stačiť, tak tak dlho, ako bude potrebné, aby všetci mladí pochopili, že Rus nie je zaostalý, že Rus je rovnako šikovný ako ktorýkoľvek človek na tejto planéte, „len“ mali tu smolu, že ich Hitler najviac „vyžmýkal“ po každej stránke, hlavne tej ľudskej, na životoch a teda ich „zaostalosť“ netreba hľadať/vnímať v tom, že je to Rus/Slovan, že je menej učenlivý, že je menej technicky a inak zdatný…, NIE, za tým všetkým je potrebné vidieť to obrovské utrpenie, ktorým si museli prejsť, aby porazili Hitlera až v Berlíne lebo inak by tu možno už neboli, ba ani my a ktovie, čo by bolo s USA?!

Sovieti/Rusi sa museli postaviť na nohy sami a aj sa postavili i keď ich „meškanie“ za životnou úrovňou, z vyššie pochopiteľných/neodškriepiteľných príčin je stále ešte viditeľné…

Ale nie sú to menejcenní ľudia, ba práve naopak, veľká vďaka im za to, že nás v 20 storočí zbavili tyranského, neľudského nemeckého nacizmu…!!!

 

Záver.

Taká „maličkosť“ pre všetkých rusobijcov a USAfilov.

Prosím naštudujte si akú úlohu zohralo Ruske cársko v čase, keď na Americkom kontinente zúrila Občianska vojna (1861 až 1865), známejšia pod názvom Sever proti Juhu, inak povedané zástancovia Únie (spojené štáty, za zrušenie otroctva čierneho afrického obyvateľstva) proti tzv. Konfederácií (za zachovanie otroctva čierneho afrického obyvateľstva!).

Naštudujte, komu vtedy ďakoval Abraham Lincoln…, komu, v ďalekom svete od brehov Ameriky…

Asi budete prekvapení lebo nebyť ruského cárstva, ako takého, tak by možno USA dnes neexistovali v podobe v akej existujú!!!

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.