Založ si blog

Keď sa chcete trepať, tak sa trepte, ale nám dajte svätý pokoj!

Dva týždne som bol mimo EÚ, avšak v členskom štáte NATO (Turecko).

Dva týždne žiadna modro-žltá!

Dva týždne žiadne sankcie!

Dva týždne žiadne zdražovanie energií… (mimochodom cena pohonných hmôt v Turecku, v prepočte od 1,35 do 1,50 €/L!)

Dva týždne pokoj, kľud, mier…

Na pláži, v hotelovom komplexe, ale aj v meste, boli vedľa seba Rusi, Ukrajinci, Slováci, Česi, Maďari, Nemci, Holanďania, ba aj Poliakov som započul a nikto sa s nikým nehádal, nikto na nikoho chmúrne nezazeral, nikto nikoho nenazýval dezolátmi, opicami, ruskými-americkými agentmi a pod.

Samozrejme v meste, keď sme boli na nákupy (rifle, obuv a pod.), tak domáci boli taktiež bez predsudkov ku ktorémukoľvek turistovi!

Ku každému milí a úslužní!

 

Platiť sa dalo eurami, dolármi…, samozrejme zjednávanie cien je miestny folklór a preto sme to plne aj my využívali.

Samozrejme, vzhľadom na to, že sme predsa len staršia generácia a počas socializmu sme mali povinnú ruštinu, tak sme sa v Turecku dorozumievali výhradne po rusky a je potrebné podotknúť, že nebol najmenší problém – ako na hotely, tak aj mimo neho.

Musím však priznať, že Turci predsa len robia, aké také rozdiely medzi turistami.

Nie z dôvodu toho kto drží s Američanmi, kto s Rusmi, ale výhradne z dôvodu, kto odkiaľ pochádza.

Keď sme im povedali, že sme zo Slovenska, tak nás brali, ako menej majetných a dalo sa s nimi zjednať na naozaj oveľa nižšej cene, akú mali pôvodnú.

Avšak naši príbuzní, ktorí sú o niečo mladší a už nezachytili povinnú ruštinu na základnej škole, bývajú dlhodobo v Rakúsku, tak sa s miestnymi obchodníkmi dorozumievali v nemčine a zľava nebola takmer žiadna.

Totiž Turci považujú Západné štáty EÚ za dostatočne bohaté a s nimi ceny nezjednávajú. (alebo žeby ešte aj pre niečo iné?)

Takže len také malé ponaučenie, načo je nám dobre vedieť aj po rusky…

Samozrejme, že ten kto ovláda ruštinu ešte nie je automatický ruský agent! To na okraj pre dnešnú totálne, neoliberálmi zmanipulovanú mládež.

No a teraz k podstate môjho dnešného názorového článku.

Aj v zahraničí som sledoval, čo sa deje u nás doma, aj v rámci EÚ.

A nedozvedal som sa nič iné, žiaden náznak zdravého mierumilovného rozumu, len ako ešte väčšmi Rusko zničiť, ako ešte väčšmi Rusko/Rusov nenávidieť, ako ešte väčšmi podporovať zbraňami „mier“ na východe Ukrajiny, ako Rusi padajú „vplyvom“ EÚ sankcií na ústa a ako my týmto „rastieme“, ako sa u nás doma opäť začína šíriť najnovší variant Covidu, ako opäť ti jediní najmúdrejší, pravdu majúci Covid odborníci, odporúčajú štvrtú dávku Covid vakcíny, aj keď tá pôvodná je na nový variant absolútne na nič atď. atď.

Samozrejme, že nemôžem obísť Čaputovú, o ktorej som sa dozvedal, že sa vybrala na „Okolo Slovenska“, ale nie po krachujúcich fabrikách, ktoré krachujú jedna za druhou, na základe aj ňou podporovanej vojnovo-štvavej politiky voči Rusku, ale, že chodí po akýchsi znečistených potokoch a tak podobne!!!

Niečo neskutočné!

Tak, niežeby išla medzi pospolitý ľud, nie aby sa išla pozrieť do fabrík, kde musia ukončiť svoju výrobu lebo vzhľadom na neskutočne drahé energie sa stávajú vo svete absolútne nie konkurencie schopné…, ale ona sa vyberie na výlet, na turistiku a všade tam, kde sú problémy, ktoré dokážu zvládnuť aj miestni sami, ak by im „Vláda“ SR v tomto nerobila prekážky!

Nuž a samozrejme, že zo všetkého najviac v našich dovolených médiach, hlavne rezonovala téma nenávisti voči Rusku a ako sa s ním je potrebné, čo najviac, na Ukrajine, vojensky porátať a ako sa s nimi na východe Ukrajiny trepať a trepať!

Nuž teda všetci naši, ale aj EÚ vojnoví štváči – Čaputovci, Hegerovci, Naďovci, Korčokovci, Osuskovci, Von der Leyenovci…, nájdite si dostatočne veľkú otvorenú plochu, ďaleko od nás všetkých, pozvite si tam vami tak nenávideného Putina a trepte sa navzájom koľko sa vám zažiada!!!

Ale nám ostatným, čo máme zdravý rozum, čo nenosíme v našich srdciach nenávisť, čo absolútne odmietame vaše vojnovo-štvavé politické praktiky, nám čo chceme žiť v mieri a v súžití s každým, kto zmýšľa rovnako ako my, dajte svätý pokoj!!!

Nie je pravda, že EÚ je súdržná, že občania EÚ chcú toto, čo sa dnes v EÚ deje (nedostatok lacných energií a pod.)…

Nie, nie je to pravda!

Toto chcú len vojnovo-štvaví čelní predstavitelia Bruselu, totálni lokaji USA administratívy a hlavne najväčší Bruselskí a Washingtonskí lokaji zo štátov bývalého socialistického bloku (česť výnimkám“)!

Áno, videl som za hranicami EÚ, že Ukrajina nie je ten najväčší problém sveta!

Že svet sa netočí okolo Ukrajiny a ich zbabraného osamostatnenia sa, ich zapredaniu sa USA a Západu!

Nie!

EÚ nie je pupkom sveta!

Nie!

Problémy EÚ, nikoho za hranicami EÚ nezaujímajú!

Svet mimo hraníc EÚ, žije úplne iným životom!

Svet mimo hraníc EÚ nerieši len a výhradne Ukrajinu!

Svet mimo hraníc EÚ sa hlavne stará o svojich občanov, aby sa mali podľa možnosti čo najlepšie a nenechá si od nikoho diktovať sebazničujúce podmienky…, a už vôbec nie preto, aby zasadili Rusku „zničujúci“ úder…

Nuž na úvod, po dvoch týždňoch zaslúženej, mimo EÚ, dovolenky, na teraz všetko…

Žiaľ tém, ktoré ničia Slovensko, ktoré bezdôvodne gniavia tento národ slovenský, občanov SR, naozaj ostáva neúrekom a budem sa im postupne venovať, ako sa hovorí, bez akejkoľvek servítky na ústach resp. na klávesnici…

 

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?