Založ si blog

Čaputová si skrze RTVS posilňuje svoj kult osobnosti!

Rýdzo môj názor!

Najskôr definícia Kultu osobnosti – je neprirodzené zveličovanie vlastností a zásluh osobnosti.

Podľa môjho názoru je to dnes (aj v minulosti) definícia, ktorá sa na Čaputovú a to čo sa okolo nej neustále mediálne deje, veľmi presná charakteristika!

Jej vlastnosti sú neadekvátne zveličované a jej zásluhy osobnosti, sú doslova démonizované!

Podľa „objektívnych“ médií niet politicky (ale aj inak) čistejšieho politika na našej politickej scéne a poniektoré média ju doslova dávajú za vzor aj iným štátom sveta!

 

Budovanie kultu osobnosti Čaputovej, sa začalo už v prezidentskej predvolebnej kampani 2019!

Totiž naša mediálna obec, samozrejme tá „najobjektívnejšia“, jediná majúca „pravdu“, od istého okamihu, začala okolo Čaputovej vytvárať atmosféru v spoločnosti, že ide o kandidáta na prezidenta/prezidentku našej republiky, politicky tak čistú, že na nej nevzhliadli najmenšieho politického šrámu!

Teda tomu sa hovorí mediálne budovanie kultu osobnosti alebo ak chcete tak aj pozitívna politická propaganda v prospech jediného, niekým vybraného kandidáta, na pozíciu hlavy nášho štátu!

Čo je na tom však zarážajúce, je to, že Čaputová za viac ako tri roky „výkonu“ tejto našej najvyššej ústavnej pozície, sa podľa tých istých médií nedopustila ani len jedného jediného politického (ale aj iného!) prešľapu a neustále okolo nej vytvárajú politickú gloriolu politickej nepoškvrnenosti a ktokoľvek, sa čo i len pokúsi ju oprávnene kritizovať, tak ten je okamžite označený za hoaxera, dezinformátora, kriminálnika, má zakázaný vstup do celoštátnych médií a pod.

A keď tej oprávnenej kritiky na jej adresu začalo v posledných mesiacoch oprávnene pribúdať, tak sa poniektoré „dezinformačné“ weby zablokovali (dnes sú už povolené, na ako dlho, nik nevie!), poniektorí jej politickí kritici boli na istých sociálnych sieťach zrušení atď.!

Samozrejme, veľkú rolu tu zohráva prieskum verejnej mienky, ktorej podľa samotných slov Čaputovej, ona jej prikladá veľkú dôležitosť a keďže jej preferencie rapídne klesajú, tak bolo za potreby niečo vykonať!

A najlepšie sa to robí skrze média!

A toto sa aj začalo!

Čaputová za posledné týždne doslova zaplnila všetky „pravdu“ vraviace a šíriace média, až to došlo tak ďaleko, že na RTVS bude mať Čaputová vlastnú reláciu!

To je čo?!

Nepamätám si, žeby na obrazovkách slovenskej televízie v ére našej samostatnosti, teda za posledných takmer 30 rokov, mal niektorí z prezidentov svoju vlastnú reláciu!

Je potrebné zdôrazniť, že v prípade Čaputovej ide o rýdzo propagandistickú reláciu, v ktorej budú dostávať priestor len tí, ktorí taktiež presadzujú len tú jedinú „pravdu“ tú Západnú, tú pro Americkú (USA), tú pro Bruselskú, tú proti Ruskú nenávistnú a hlavne tú neoliberálnu!!!

Nuž a teraz o čo ide.

Ide o nebotyčnú drzosť!

Čaputová sa dňa 2.7.2022 doslova diktátorsko-totalitárne chváli na svojom FB profile tým, že RTVS začína, najskôr na kanáli :24 a neskôr dokonca na Jednotke vysielať akýsi seriál o sociálnych sieťach, čo Čaputová opisuje takto drzo – „Náš seriál o sociálnych sieťach a kritickom myslení Mysli s hlavou štátu bude oddnes vysielaný na RTVS. Prvý diel pôjde dnes večer o 20:20 na kanáli :24 a neskôr bude vysielaný aj na Jednotke.“ https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0AmZHSCLhpFymstzBFvHPunWHg592AAFcRk63sSJecD68D3RJF78RcLrQh9ocYLJrl

 

Toto je čo za nezmysel?!

Kto sú to tí, čo ich Čaputová označuje za „náš seriál“?

Aký „náš seriál“?

Čo je toto za diktátorsko – totalitárne správanie sa hlavy, vraj demokratického štátu?

Čo je toto za totalitárne sa správanie RTVS, čoby štátnej televízie, povinne platenej z peňazí nás všetkých?!

Čo toto má znamenať?!

Okamžite zrušiť!!!

Čaputová ďalej vo svojom drzom diktátorsko-totalitnom FB statuse píše aj toto – „Je veľmi dobre, že vďaka RTVS sa teraz dostane k ešte širšiemu publiku.“

 

Teda Čaputovej nestačilo, že svoju propagandu o vraj zneužívaní na sociálnych sieťach doteraz šírila prostredníctvom týchto sociálnych sieti, čím ich jednoznačne zneužívala na to, aby aj ona vnucovala ostatným ten svoj jedine „správny“ názor, ale už s tým ide aj do štátnej RTVS!

A tí hostia, ktorí tam majú šíriť „jedinú pravdu“?!

To je naozaj niečo „výnimočné“

Tak napr. akýsi vedec Pavol Čekan nám má skrze obrazovky RTVS (na Jednotke!) vysvetliť resp. nás presvedčiť o tom, citujem z FB statusu Čaputovej – „…ako vzniká vedecké poznanie a na čo si dávať pozor pri článkoch o štúdiách“

Nuž teda toto je ale opovážlivosť, ktorá nemá obdobu!

Tak akýsi vedec P. Čekan, aj ktorého zásluhou sme tu boli  a ešte stále sme neodôvodnene Covid gniavení, nám má vysvetľovať, čo vedecké je, čo vedecké nie je a samozrejme, že v štúdiu nebude mať oponenta s úplne opačným názorom, s názorom ktorý sa dnes už jasne nielenže javí, ale je celkom jasne preukázateľne, že bol a je pravdivý napr. o tom, že Covid-19 má svoj pôvod v laboratóriách a že za ním jasne stoja USA, aj keď to prevádzkovali v čínskom laboratóriu a aj inde vo svete napr. aj na Ukrajine lebo doma v USA na takúto činnosť nemajú povolenie a je to u nich trestné!

Že toto je hoax, že toto je dezinformácia ?

Nuž nech sa páči naštudovať články napr. v Lancete alebo aj v západných (aj USA) médiach, o ktorých sa my tu na Slovensku z našich „objektívnych“ médií dozvieme pramálo a určite sa o nich nedozvieme nič, ani z tejto Čaputovej relácií na obrazovkách RTVS!!!

Viď napr. TU – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/629928-who-povod-pandemie-covid-19-je-stale-neisty-treba-vsak-preskumat-teoriu-o-uniku-z-laboratoria/

 

Ba dokonca nás ma P. Čekan „naučiť“, načo si máme dávať pozor pri čítaní štúdií, ako im máme porozumieť a ako v nich máme vidieť dezinformácie, ak nebudú v súlade s tou ich jedinou „pravdou“…

 

No a potom ma dostať na obrazovkách RTVS, v relácií Čaputovej,  priestor akási, vraj, podľa Čaputovej,  investigatívna novinárka Zuzana Petková (že vraj novinárka! že vraj investigatívna), ktorá nás má podľa Čaputovej vyškoliť v tomto – „ako rozlíšiť manipulatívne alebo nepravdivé správy na sociálnych sieťach“

Je toto normálne?

Kto, čo i len trochu sleduje nielen našu politickú scénu, ale hlavne tú mediálnu, tak presne vie kto a čo je Zuzana Petková!

Pre mňa osobne to je jedna z tých „novinárok“, ktorá patrí do tej istej skupiny „novinárov“, ako napr. Monika Tódová a spol.

Pre mňa osobne je práve Petková jedná z tých „novinárok“ ktorá je stelesnením mediálneho zla a mediálnej, cielenej manipulácie s verejnou mienkou v neprospech tých, ktorí nevyhovujú a sú na prospech občanom SR, ale cudzím záujmovým skupinám, hlavne tým v Bruseli a v USA administratíve!!!

Stačí si pozrieť napr. toto – https://www.youtube.com/watch?v=u7jM6FKsxcQ&ab_channel=MartinDa%C5%88o

(hádam toto video nie je zakázané! Či už áno? Zatiaľ je voľne dostupné na You tube)

Samozrejme, že „spravodlivá“ Z. Petková podala na M. Daňa trestné oznámenie…

 

Nuž toľko to k RTVS relácií Čaputovej, ktorá nie je pre mňa osobne ničím iným, ako reláciou na budovanie ešte väčšieho kultu osobnosti samotnej Čaputovej a začiatku buď jej prezidentskej kampane za peniaze nás všetkých alebo je to relácia na odpútanie pozornosti, od iných činnosti „pro štátnych“, „pro národných“, „pro občianskych“ samotnej Čaputovej, pre ktoré jej tak rapídne klesajú preferencie!

Ale občan – volič SR už nie je tým istým občanom – voličom, ako tomu bolo pred niekoľkými rokmi, napr. v marci 2019 (prezidentské voľby) alebo  29. februára 2020 (Parlamentné voľby)!

Nie, občan – volič SR už vidí a vníma realitu a nie tu mediálnu propagandu!

Takže Čaputovej relácia istý čas na obrazovkách RTVS pobeží, avšak jej vplyv na občana – voliča bude úplne opačný, ako si to samotná Čaputová predstavuje a ako to chce jej okolie, ktoré jej aj takto vytvára KULT OSOBNOSTI, ktorý je tak príznačný pre „demokratické“ režimy!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.