Založ si blog

I. Matovič pred parlamentnými voľbami rozširuje súpisku OĽANO?

Pravdepodobne veľmi málo občanov-voličov registruje, že názov OĽANO je len veľmi skrátená skratka akéhosi politického hnutia, ktorého celý názov znie takto – OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA alebo skrátene na volebných lístkoch (nie v médiach!) – OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA.

Tu dávam do pozornosti stránku Ministerstva vnútra a oficiálnu Kandidačnú listinu Matovičovej skupiny do parlamentných volieb 2020 – https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/volby_a_referendum/100_nr_sr/nr20_3kandidati/NR20_11.pdf

Žiaľ občania vidia v OĽANO len I. Matoviča a vôbec im neprekáža, že svojimi hlasmi vo voľbách skrze I. Matoviča posúvajú do NR SR ľudí, o ktorých absolútne nič nevedia, o ktorých dovtedy absolútne nepočuli (tu predovšetkým narážam na stranícke štruktúry a stranícku členskú základňu!), že sú to ľudia takpovediac zozbieraní na ulici, i keď nepopieram, že podľa Ústavy SR má každý právo byť volený a byť zvolený.

Ale, dať si na kandidačnú listinu ľudí, s ktorými sa vôbec nepracovalo, o ktorých aj ten, ktorý ich tam napísal, nič nevie, nie je pre riadne fungovanie NR SR prínosom, nie je celkom v poriadku.

Nuž I. Matovič to takto robí lebo oblbuje národ slovenský tým, že on dáva v každých parlamentných voľbách príležitosť „nezávislým osobnostiam“ a hlavne „obyčajným ľuďom“!

Totálny blud!

Veď už len tým, že sa dostanú na jeho kandidátnu listinu, sa stávajú nie nezávislými!

A stávajú sa z nich vyvolení a teda s obyčajnými ľuďmi nemajú nič spoločne v zmysle – radový občan!

Musia mať minimálne rovnaké zmýšľanie, ako má samotný I. Matovič (musia minimálne nenávidieť Fica a všetkých, ktorí s ním dokázali spolupracovať napr. na vládnej úrovni! Takým etalónom je dnes v NR SR akýsi ňu, ňu, ňu – Jozef Pročko)  a teda musia byť stotožnení s jeho doterajšou/terajšou politickou činnosťou!

Na túto kandidátnu listinu sa nedostali vnútrostraníckym výberom, ako je to v štandardných politických stranách, kde jednotlivých nominantov na kandidačnú listinu nominujú minimálne okresné stranícke štruktúry a teda sa o týchto ľuďoch niečo vie…

Áno, aj ja som sa takto dostal na kandidačnú listinu pre PV 2016 a teda viem presne, čo všetko musí občan-kandidát podstúpiť, aby dostal tú česť byť na kandidačnej listine politickej strany resp. hnutia! Neboli sme nájdení na ulici…!!!

O ľuďoch na kandidačnej listine I. Matoviča sa nevie nič!

Vie sa len toľko, že si ich I. Matovič vybral a si ich tam aj sám zapísal!

Nuž ako môže byť takýto kandidát nezávislý?

Ako môže byť od I. Matoviča nezávislý, keď sa prostredníctvom preferenčných hlasov samotného I. Matoviča (498740 pref. hlasov) dostane do NR SR, ako napr. taký Juraj Krúpa, ktorý občanov SR nazýva „ožratými sviňami a fekál“, získa v PV do NR SR 1864 preferenčných hlasov, čo by mu nestačilo ani na vstup do mestského zastupiteľstva väčšieho okresného mesta!

(pre korektnosť – do NR SR sa dostal aj Maroš Kondrót – SMER-SD – 378 pref. hlasov!)

Tento dnešný môj článok je reakciou na včerajšie večerné hlasovanie v NR SR o Matovičovom „veľdiele“ – „Vládny návrh zákona o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 1028).“

Tento Matovičov „motivačný“ zákon o „pomoci“ rodinám s deťmi nepodporil ani jeden jediný poslanec za SaS, ba dokonca všetci prítomní, hlasovali „PROTI“(16 poslancov+3 neprítomní = 19)!

V prípade žeby v rokovacej sále boli prítomní všetci poslanci za „vládnu“ koalíciu, v počte ako nastupovali do NR SR po PV 2020, tak by si tento Matovičov „pomocný balíček“ bez SaS schválili tak či tak lebo 95-19=76! A išli by ďalej bez toho, žeby sa do politickej krvi dosekali na tom, že sa to schválilo resp. presadilo za pomoci opozície, tej opozície, ktorej vyše dva a pol roka nevedeli prísť na meno resp. ich nazývali fašisti, extrémisti, dezoláti, opice, svine a pod.

Dokonca ich vyhadzovali z NR SR, či už ústne alebo aj reálne skrze OČTK!!!

Včera večer bola v NR SR totiž situácia taká, že bývalá kompletná „vládna koalícia“ mala svojich skutočných hlasov „ZA“ tento Matovičov paškvil, bez SaS, len 73 hlasov, čo je málo!

Na obyčajné schválenie v NR SR postačuje pri 150 člennom pléne 76 hlasov „ZA“, aby boli schválené „obyčajné“ zákony a právne úpravy!

Lenže včera bolo „ZA“ tento Matovičov paškvil až 83 poslancov!

A tú desiatku im doplnili poslanci bez poslaneckých klubov K-ĽSNS + odídenci z klubu K-ĽSNS!

Iste, tu by niekto namietal, že predsa poslanec hlasuje na základe svojho „vedomia a svedomia“!

Naozaj?

Ja nepoznám ani jedného poslanca počas celej histórie našej mladej „demokracie“ od roku 1990, ktorý by hlasoval v súlade so „svojím vedomím a svedomím“!

V tomto nebuďme politickí naivní!

Poslanec je buď svojim „vedomím a svedomím“ pevne naviazaný na stranícke rozhodnutie vedenia strany alebo aj keď sa stáva odídencom, vraj „nezávislým“, tak ani vtedy nehlasuje na základe vlastného „vedomia a svedomia“ lebo odišiel z akýchsi príčin a stále k niekomu patrí, stále ma za sebou niekoho resp. stále má nad sebou niekoho!

Chápem hlasovanie stranícke na základe „vlastného vedomia a svedomia“ lebo s týmto išiel s touto stranou do PV a vedel, že postoj jeho strany je takýto a tomuto sa prispôsobuje aj jeho „vedomie a svedomie“!

Avšak po včerajšku nechápem „vedomie a svedomie“ tých poslancov NR SR, ktorí až do včera, sa tvárili, že sú voči „vláde“ SR tvrdou opozíciou a voči I. Matovičovi boli doslova až nenávistní a najviac kričali o čo najskoršom konci tejto „vládnej“ garnitúry!

Áno, hovorím hlavne o zostatku poslancov za K- ĽSNS.

Oni včera do nohy spolu s poslancami okolo Tomáša Tarabu hlasovali „ZA“ Matovičov nedorobok!!!

Hovoria, dôvodili to tým, že oni stále podporujú zákony, ktoré ľuďom pomáhajú a nepozerajú z akej politickej liahne bol do NR SR vmetený!

Lebo tento bol doslova a do písmena poslancom NR SR vmetený do tváre s požiadavkou I. Matoviča – hlasuj „ZA“!!!

Dobre, dajme tomu, že toto je ušľachtilý postoj!

Ale ak sa jedna o podporu takej „vlády“, akú tu máme už viac než dva roky, ktorá nás tu viac, ako dva roky bezdôvodne gniavi, doma zatvára, zakazuje chodiť zdravým deťom do škôl, do práce nám zakazuje chodiť, povinne nás podrobuje „zdravotníckym“ experimentom a na tieto míňa stá milióny, ba až miliardy našich eur, bránila liečbe liečiteľnej a vyliečiteľnej choroby, zavrela všeobecné zdravotné ambulancie, totálne znemožnila chorým ľuďom sa dostať k fyzickej zdravotnej starostlivosti, má na svedomí tisícky zbytočných/odvrátiteľných(!) úmrtí, nie len na C-19, ale predovšetkým na iné život ohrozujúce choroby (srdcovocievne, onkologické…!), z ľudí a ambulancií urobila telefonujúcich…, absolútne zbytočne zadlžuje naše budúce generácie na dlhé desaťročia dopredu, podporuje vojnu a nie diplomatické mierové vyjednávania na východ od nás a na tento účel mrhá našimi ďalšími miliardami eur, odovzdáva naše zbrane a zbraňové systémy cudziemu štátu a „obranu“ našej republiky „zabezpečuje“ vojskami cudzích štátov, najme U.S. Army…atď., atď., atď., tak čosi tu nesedí!!!

Naozaj mi tu čosi nesedí!

Totiž, neobstojí argument, že tento Matovičov paškvil pomôže, aj keď len časti občanov SR nejakými tými peniazmi naviac a že je to aspoň niečo ako nič…!

NIE, takýto argument NEOBSTOJÍ!!!

Totiž tento matovičov „sociálny“ experiment nie je ničím pevne finančne krytý!

Ide to opäť na úkor nás všetkých a hlavne to opäť ide na úkor budúcich generácií!

A preto bolo potrebné takýto paškvil, zrodený v Matovičovej, politicky absolútne pomätenej hlave, nepodporiť, ba bolo potrebné priam hlasovať „PROTI“ a priviesť túto „vládnu“ garnitúru do ešte väčšieho rozkladu!

Áno, uvedomujem si, že aj keby tento „pro rodinný“ Matovičov experiment nebol včera schválený lebo by zaň nezahlasovali SaS, tak aj napriek tomu by sa táto „vládna“ sebranka nerozpadla lebo každý sa hraje na tom svojom piesočku, na „vlastných“ ministerstvách a tam majú svoje osobné záujmy a tieto z nich vyplývajúce benefity chcú čerpať až do úplného konca…!!!

Ale bolo potrebné tieto ich „koaličné“ vzťahy ešte väčšmi naštrbiť!

Totiž rozumná časť národa slovenského, dnes absolútna väčšina, súdiac podľa toho, koľkí nesúhlasia s touto „vládou“ a koľkí voči nej nemajú najmenšej dôvery (vraj už vyše 90%!), by ešte ten nejaký čas vydržala aj bez týchto Matovičových ničím nekrytých omrviniek, AŽ od 01.01.2023, aj do riadneho konania PV v 2024, a rado by takúto cenu zaplatilo, keď už vysokú cenu platí viac ako dva roky!

Jednoducho podporovať Matoviča a túto jeho „vládu“ je nenáležité a je potrebné vykonať maximum pre jej pád, nech to vyzerá, že sa to robí aj na úkor pomoci „rodinám“, aj napriek tomu, žeby niektoré média kvičali od rána do večera, že dnešná opozícia nechce pomôcť rodinám!

Rodinám a Slovensku pomôžeme (si pomôžeme!), len vtedy, keď táto „vládna“ garnitúra padne čo najskôr, keď z politickej scény SR budú doslova vymetení všetci tí „politici“, ktorí nás tu už viac, ako dva roky bezdôvodne gniavili.

Ktorí zámerne zatvárajú ústa médiám z iným názorom, ako je dnes USA/centrálou EÚ, na našom území dovolený!

Ktorí majú tých občanov SR, ktorí im neveria a sú proti ich „pro“ štátnej politike, za opice, dezolátov, svine a pod.!!!

Takže áno, vzhľadom na mnou vyššie napísané, si dovolím teraz takú osobnú politickú konšpiráciu.

Igor Matovič po včerajšom večernom hlasovaní o jeho „nezmysle“ poďakoval tým opozičným poslancom, ktorí za tento jeho chorý návrh Zákona na „podporu“ rodín zahlasovali a išlo o poslancov za K-ĽSNS a za mimoparlamentnú stranu ŽIVOT – národná strana.

Mne to naozaj zaváňa politickou korupciou lebo nie náhodou, sa v posledných dňoch I. Matovič vyjadroval smerom k obsadzovaniu TV politických diskusií, že chce presadiť Zákon o tom, v akom pomere majú byť zastúpené jednotlivé politické strany v TV politických diskusiách na základe volebných výsledkov do NR SR.

Tu nie je možné nevidieť, že I. Matovičovi, zjavne ide práve o K-ĽSNS.

A kto toto nevidí, tak je politický nevidiaci!

  1. Matovičovi začali akosi viacej imponovať poslanci K-ĽSNS, ako poslanci odídení od K-ĽSNS – M. Mazurek a spol.

No a na tomto fakte sa nebojím vysloviť túto moju osobnú politickú konšpiráciu, že v najbližších PV, či už predčasných (dal by BOH!) alebo nedajbože až v tých riadnych, niekedy v marci 2024, OĽANO zmení resp. doplní svoj celý názov na – „OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (K-ĽSNS),ŽIVOT – Národná strana“

Kandidačnú listinu I. Matovič opäť zostaví tak, že do nej zakomponuje niekoľko prišelcov z K-ĽSNS a z Ž-NS!!!

Nuž uvidíme ďalší vývoj!

Záver:

Chcem pripomenúť poslancom za K-ĽSNS napr. tento výrok I. Matoviča na ich adresu.

V roku 2016, počas volebnej noci, keď bolo jasné, že sa K-ĽSNS premiérovo dostane do NR SR, im I. Matovič odkázal, okrem iného aj toto (I. Matovič odpovedal na otázku „novinára“, čo si myslí o tom, že predbežné výsledky PV 2016 naznačujú, že do NR SR sa dostane aj K-ĽSNS) – „To, že Kotleba sa dostane do parlamentu, som sa tak ticho obával a myslel som si, že keď menej budeme o tom hovoriť alebo nebudeme o tom hovoriť, že sa to nestane…“ – https://www.youtube.com/watch?v=ns0MVF9U4ug&ab_channel=RTVSOfficial

Dnes už I. Matovič hovorí úplne niečo iné a ja by som jeho slová z pred ôsmych rokov parafrázoval tak – Otázka na I. Matoviča – „Čo hovoríte na to, že K-ĽSNS sa podľa predbežných výsledkov dostane opäť do parlamentu?“

  1. Matovič odpovedá“ – „To, že Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko, sa dostane do parlamentu, som tak ticho očakával a myslel som si, že keď viacej budeme o tom hovoriť alebo budeme o tom hovoriť, že sa to aj stane…“

 

PS:

Pravdepodobne môžeme očakávať, už v najbližšej politickej diskusnej relácií RTVS – O 5 minút 12, že si do diskusie moderátor Marek Makara pozve, do „vyrovnanej“ politickej diskusie o tomto Matovičovom paškvile „pomoci rodine“, jedného zástupcu OĽANO (najlepšie priamo navrhovateľa, „ministra“ financií“) a za „opozíciu“ to bude niekto z K-ĽSNS (možno priamo Marián Kotleba).

Ja som bol vždy za to, aj som za to, že zástupcovia opozície, riadne zvolení do NR SR, majú mať zabezpečenú pravidelnú účasť, minimálne v politických diskusných reláciách štátnej RTVS (nie odídenci od opozície ba ani od „koalície“!).

Mali tam byť už od začiatku aktuálneho volebného obdobia!

Ale neboli!

A ak sa tam začnú objavovať teraz a pravidelne, ešte raz zdôrazňujem, že na to majú právo, tak to bude nanajvýš podozrivé!!!

Riadne zvolená opozícia do NR SR (nie odídenci od opozície ba ani od „koalície“!), má mať v politických diskusných reláciách pravidelné zastúpenie vždy, v každej relácií, pomer v štúdiu má byť vyvážený – rovnaký počet koaličných a rovnaký počet opozičných poslancov, a nie až vtedy, keď takto zavelí Capi di tutti Capi tejto „koalície“ Igor Matovič lebo až teraz sa mu to vidí správne!!!

Správne preto lebo keď sa naposledy stretol v diskusií v O 5 minút 12, s vlastným “koaličným“ kolegom, dokonca predsedom finančného výboru NR SR Marianom Viskupičom, tak to vyzeralo, že „diskutujú“ absolútne názorovo neznesiteľné politické strany…a toto I. Matovičovi nevyhovuje…!!!

NIET INÉHO POLITICKÉHO RIEŠENIA PRE OBČANOV SR, AKO TRVALÝ ODCHOD MATOVIČA a spol. ZO SLOVENSKEJ POLITICKEJ SCÉNY!!!

 

Zdroje:

 

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=48000

https://e.dennikn.sk/2864413/parlament-schvalil-inflacny-balicek-k-olano-sme-rodina-a-za-ludi-sa-pridali-kotlebovci-a-kuffovci/?ref=tit1&_ga=2.230604380.1138617835.1653453549-1563466233.1565337549

https://sk.wikipedia.org/wiki/OBY%C4%8CAJN%C3%8D_%C4%BDUDIA_a_nez%C3%A1visl%C3%A9_osobnosti_(O%C4%BDANO),_NOVA,_Kres%C5%A5ansk%C3%A1_%C3%BAnia_(K%C3%9A),_ZMENA_ZDOLA

 

 

 

 

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.