Založ si blog

Podľa Z. Čaputovej, máme jej existenciu považovať za domnelú? !

Tento môj názorový článok bude v duchu „logiky“ Zuzany Čaputovej (ďalej len ona, jej…a pod.).

Budem vychádzať s jej FB statusu, ktorý zverejnila dňa 08. mája 2022 k príležitosti 77. výročia – Dňa víťazstva nad fašizmom.

Zaujímavé na tomto názve, tohto pamätného dňa je to, že sa nepíše celý názov tohto sviatku!

Totiž celý názov by mal znieť – „Deň víťazstva nad nemeckým nacizmom a Európskym fašizmom“!!!

Pravda z istých „domnelých“ príčin, sa takto nemôže tento deň volať lebo ako vieme, USA si ihneď po skončení II. svetovej vojny prisvojili nemeckých nacistických vedcov, napr. takého Wernher von Brauna, ktorého Wikipédia dnes hrdo nazýva ako – Nemecko – americký raketový vedec, alebo je potrebné, aby si ona, prečítala napr. tento článok, z jej obľúbeného média Aktuality.sk, zo dňa 29.10.2014, pod názvom – „Nacisti v službách USA ako povojnoví špióni“, kde sa jasne píše, že – „Viac ako 1000 nacistov pôsobilo v službách Spojených štátov amerických ako špióni v časoch studenej vojny.“!!! –  https://www.aktuality.sk/clanok/264459/nacisti-v-sluzbach-usa-ako-povojnovi-spioni/

Aktuality.sk v tomto článku citujú samotné New York Times!!!

A ako vyplynie na konci tohto článku, všetko toto sú podľa nej len domnienky o nezničenom a stále existujúcom nacizme (pôvodom z Nemecka).

Ďalej je potrebné pripomenúť, že ďalšou takou „domnienkou“ o „neexistencií“ nacizmu v Európe, ešte dlhé roky po skončení II. sv. vojny bolo to, že akýsi ukrajinsky nacista menom Stepan Andrijovyč Bandera, ktorému dnes na Ukrajine stavajú pomníky/sochy a chrabrých hrdinov ukrajinských nacistických vojenských zoskupení (napr. AZOV) ovešiavajú jeho podobizňou, dožil svoj nacistický život, v kľude, v blahobyte, kdesi v Západnom Nemecku, v Mníchove, až do svojej smrti 1959!!!

Takže asi preto sa Deň víťazstva na fašizmom nemôže volať oveľa presnejšie ako – „Deň víťazstva nad nemeckým nacizmom a Európskym fašizmom“!

A teraz k najpodstatnejšej podstate tohto môjho názorového článku, aby som urobil zadosť názvu tohto článku.

Ona, v predmetnom statuse napísala takýto „fascinujúci“ záver – „Nemôžeme si v tento deň zavrieť oči pred krutou pravdou. Ruský útok na Ukrajinu je zradou všetkých tých padlých, ktorí vtedy  bojovali proti skutočnému a nie domnelému nacizmu a fašizmu.“

Takže podľa nej sa dnes na Ukrajine nenachádzajú žiadne vojenské nacistické zoskupenia.

Nuž nech si prečíta tento článok uverejnený na Pravda.sk, zo dňa 01.01.2015 pod názvom – „Ultrapravicové hnutia Azov a Ajdar ohrozujú novú Ukrajinu“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/341152-ultrapravicove-hnutia-azov-a-ajdar-ohrozuju-novu-ukrajinu/   – z tohto článku sa ona môže dozvedieť o Ukrajine 2014+  napr. aj toto – „…ktoré bojovali z ideologických dôvodov. Bol medzi nimi ultrakonzervatívny Pravý sektor aj prápor Azov…“ alebo o kyjevskom Majdane 2014 aj toto – „…Väčšina dobrovoľných jednotiek sa postupne zmenila na oddiely špeciálneho určenia v rámci ministerstva vnútra alebo ministerstva obrany. V súčasnosti ale niektoré z nich, hlavne tie pod vplyvom oligarchov a ultrapravicových hnutí, sa ukazujú v nie najlepšom svetle. V posledných mesiacoch zastrašovali a unášali vládnych úradníkov, hrozili prevzatím moci v prípade, že prezident Petro Porošenko nebude schopný poraziť Rusko. Zároveň sa zúčastňovali ako ozbrojené skupiny na nezákonnom obsadzovaní firiem alebo miestnych samospráv,“ pripomína Washington Post.“ (WP)

Alebo napríklad aj takúto vtedy skutočnosť, dnes pre ňu, len akúsi domnienku – „V tejto súvislosti denník (WP) uvádza ako príklad augustový únos predsedu Štátneho výboru pre pôdny fond príslušníkmi práporu Dnepr-1. V polovici decembra zase zablokovali humanitárny konvoj smerujúci do Donbasu na územie kontrolované proruskými separatistami, kde hrozí rozsiahla humanitná katastrofa. Na druhej strane prápor Azov sa 23. decembra rozhodol prevziať kontrolu nad prístavom Mariupoľ a to bez súhlasu miestnych úradov i vlády v Kyjeve.“

A veľmi zaujímavá je aj táto stať z uvedeného článku – „Podľa novín rovnako znepokojujúce je aj chovanie Igora Kolomojského, gubernátora Dnepropetrovskej oblasti, ktorý „zohral kľúčovú a veľmi čestnú úlohu pri stabilizácii situácie na východe Ukrajiny“. Ako ale tvrdí Washington Post, teraz ignoruje ústrednú vládu, bráni humanitným konvojom dopraviť náklad do Donbasu a dovoľuje brigádam, ktoré financuje, páchať protiprávne činy.“

Vie ona, kto je dnes Igor Kolomojsky vo vzťahu k Volodymyrovi Zelenskému? Stačí si prečítať toto – https://www.spravodaj.net/l/kto-je-ihor-kolomojskij/ , kde sa okrem iného píše aj toto – „Kolomojskij bol veľkým podporovateľom súčasného prezidenta Zelenského, ktorému v boji o prezidentské kreslo poskytol mimo finančných zdrojov aj veľký mediálny priestor na TV kanáloch a v médiách patriacich pod jeho vplyv…“

 

Takže tak.

 

K predmetnému článku na Pravda.sk z 01.01.2015,  musím napísať ešte jednu veľmi závažnú informáciu. Totiž autorom tohto článku bol dlhoročný redaktor Pravdy.sk Boris Latta, ktorý už žiaľ nežije.

Zomrel 31.7.2019 a jeho kolegovia v redakcií ho takto opísali – v článku pod názvom – „Zomrel Boris Latta. Dotĺklo srdce oddané Pravde“, ktorého autorom bol Miroslav Čaplovič, dnes v Pravda.sk – zástupca šéfredaktora a vedúci rubriky zahraničné udalosti, teda citujem, čo napísali o tomto novinárovi jeho kolegovia – „Čitateľská obec poznala dlhoročného zahraničnopoli­tického novinára najmä prostredníctvom jeho textov o Rusku, o Ukrajine a o Blízkom východe. „Svoju profesiu vnímal veľmi vážne. Žurnalistiku vyštudoval v Leningrade. Rusko a Rusov mal rád, preto sa nedokázal zmieriť s jednofarebným videním krajiny, ktorá má svojbytný príbeh človečenský, historický, kultúrny. Písal ako jeden z mála slovenských novinárov o Rusku s porozumením a citom,“ zdôrazňuje Tina Čorná.“

Viac TU – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/521148-zomrel-boris-latta-dotlklo-srdce-oddane-pravde/

 

Tento vstup bol z mojej strany nevyhnutný, aby ona a jej podobní, pochopila/li, že nacizmus je dnes na Ukrajine viac než skutočnosťou a nielen vymyslenou domnienkou, ako to ona uvádza vo svojom FB statuse!

Záver:

Takže, aby sme dobre porozumeli čo ona o ukrajinskom dnešnom nacizme napísala. Napísala, že jeho existencia na dnešnej Ukrajine je domnelá a že neexistuje.

Nuž tu by som napísal niečo, za čo sa členom KSS ospravedlňujem, ale mne jej výrok o ukrajinských dnešných, podľa nej, domnelých nacistoch vyznie asi tak, ako by som o dnešnej KSS napísal, že síce existuje, ale nemá vo svojich radách ani jedného komunistu a teda myslieť si, že táto strana má niečo s komunistami je len ničím podložená domnienka!!!

Takže v zmysle vyjadrení onej pani z paláca si máme myslieť, že jej existencia nie je skutočná, že to je len falošná domnienka?!

Žiaľ nie je to pravda, ona je skutočná, presne tak, ako je skutočná prítomnosť nacistov v radách rôznych bojových zoskupení na Ukrajine, dnešnej Ukrajine, ktorých jediným cieľom je zničiť Rusko, všetko ruské, všetko rusky hovoriace…a to za pomoci kohokoľvek…!!!

Kto im tú pomoc dnes poskytuje všetci vieme, žiaľ medzi nimi je aj Slovensko, síce bez súhlasu občanov SR, ale oni dnešní „naši vládni“ to robia v „štátnom záujme“ SR v hlbokom predkole pred USA administratívou a centrálou Bruselu, ktorej záujem je totožný s Ukrajinským „domnelým“ nacizmom – zmiesť z povrchu zemského Rusku federáciu a rusov ako takých!!!

Toto je môj názor a ešte ma nikto nepresvedčil faktami o opaku!

 

PS:

Hľa, podľa Nej, domnelý nacizmus na Ukrajine, aj dnešných dní – https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_Azov_Battalion.svg , https://cs.wikipedia.org/wiki/Batalion_Azov, a na toto Volodymyr povie, že sú takí, akí sú!!!

 

 

Zdroje:

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/554017946081579

https://www.aktuality.sk/clanok/264459/nacisti-v-sluzbach-usa-ako-povojnovi-spioni/

https://sk.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun

https://sk.wikipedia.org/wiki/Stepan_Andrijovy%C4%8D_Bandera

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/341152-ultrapravicove-hnutia-azov-a-ajdar-ohrozuju-novu-ukrajinu/

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.