Založ si blog

Z. Čaputová sa raduje, nuž teda „radujme sa, veseľme sa“!

Je mi zle.

Je mi z tejto pani naozaj, úprimne zle!

A veru nikdy som sa vo svojom živote tak „neradoval“, ako práve v tieto dni, ostatné týždne, mesiace a v prípade tejto pani, ktorú spomínam v nadpise môjho dnešného názorového článku, už niekoľko rokov!

Niekto by namietal, prečo sa tejto pani toľko venujem a prečo si ju vôbec všímam, prečo chodím sem tam na jej FB profil a pod.

Nuž skôr, ako sa dostanem k podstate, k jadru dnešnej témy, musím podotknúť jednu vec, jeden fakt, ktorý si dnes málo kto uvedomuje a hlavne „mládež“ narodená tesne pred alebo tesne po roku 1989.

Totiž ihneď po „nežnej“ sa nám dávala za vinu taká skutočnosť, že preto sme tak žili a tak aj skončili, počas socializmu lebo sme sa nestarali resp. pramálo starali o veci verejné!

Nuž ani nebol dôvod!

Prečo?

Nuž vážená dnešná „mládež“ – nepotreboval som vedieť, kto sedí v našom meste resp. mestskom obvode na pozícií najvyššej a ani pozíciách nižších lebo keď v zime napadal sneh, tak boli komunikácie očistené! A ak neboli, tak im tam zvonili telefóny, že ich z toho hlava bolela a okamžite naklusali ručné „stroje“ a dali veci do poriadku!

Dnes keď idem v zime po našom meste, napr. po verejnom schodisku, tak je potrebné sa držať zábradlia lebo kde nikoho, tu nikoho! Vtedy neboli nezamestnaní, vtedy boli všetci zamestnaní a tak mal kto poupratovať! Dnes? Dnes nemá kto, lebo nezamestnaní sedia doma a ešte im zato platíme…!!! (iste, vybral som iba jeden príklad z mnoho iných!)

Takže aj kvôli tomu je potrebné sa dnes starať o veci verejné!

Ale POZOR!

Kam sme sa dnes až dostali?!

Keď sa dnes, v „demokracií“(!), v dnešné dni, občan-volič stará o veci verejné a je k dnešným „mocným“ oprávnene kritický lebo je ich VOLIČ, tak už to v poriadku nie je!

Čo si to ten občan dovoľuje, že sa zaujíma o veci verejné?!

Ihneď je z neho dezolát, hoaxer, dezinformátor, opica, lúza a pod.! Jasne mu dávajú najavo, že nepchaj občan-volič do toho nos lebo bude s tebou zle-nedobre…!

Nuž, ale nie o tom dnes chcem, len som chcel málinko ozrejmiť, prečo sa tejto pani v nadpise dnešného článku, tak často venujem a aj to si myslím, že málo!!!

Nevenoval by som sa jej, ak by nebola na najvyššej ústavnej pozícií nášho štátu, podľa môjho názoru a presvedčenia neoprávnene, dokonca protiústavne!!!

Nuž teda k veci!

ZČ, včera, v nedeľu 24.4.2022 uverejnila na svojom FB profile status, kde okrem iného píše aj toto – „Mám radosť z toho, že Slovensko patrí medzi najaktívnejších spojencov Ukrajiny“

Táto jej veta ma doslova mrazí!

Z čoho má ZČ radosť?!

Z toho, že sa SR a jej dnešní „najvyšší“ nesnažia o mierové urovnanie konfliktu, ale sú z celej EÚ najagresívnejší v posielaní vlastného (rozumej nášho!) vojenského materiálu, bojových systémov do rúk, možno aj nepovolaných osôb na Ukrajine a tým chcú zabezpečiť „mier“ na Ukrajine a následne v celej Európe?!

Ale idem ďalej z čoho pramení tá jej radosť!

ZČ vo svojom FB statuse píše aj toto – „Na Ukrajinu už dorazili slovenskí odborníci, traja kriminalistickí technici, antropológ a traja súdni lekári, aby pomohli ukrajinskej prokuratúre v zdokumentovaní dôkazov potrebných pre vyšetrenie vojnových zločinov.“

Naozaj veľmi „nezávislá“ skupina odborníkov, hlavne keď si uvedomíme, z ktorého štátu tam boli vyslaní a na čej strane tento štát, v tomto konflikte stojí a hlavne komu podlieha!

Nuž považovať za „nezávislých“ odborníkov tých, ktorí sú na miesto určenia vyslaní zo štátu, ktorý je členom, v tomto prípade prehnane aktívnym členom NATO a toto podlieha výhradne USA administratíve,  je naozaj absurdné!

Avšak, pre mňa osobne je najabsurdnejší dôvod, prečo ZČ tam (svojvolne?) poslala túto NATO „nezávislú“ vyšetrovaciu skupinu odborníkov.

ZČ mala na to tento „oprávnený“ dôvod, ktorý vo svojom FB statuse popisuje takto – „Keď som videla hrôzu v záberoch z ukrajinskej Buče, túto formu pomoci som okamžite ponúkla prezidentovi Zelenskému“

 

Nuž veru ZČ stačí vidieť zábery, aby určila kto je vinník!

 

Nuž teda v poriadku. Ale potom nemala posielať na priamo Zelenskému svoju „nezávislú“ pomoc na to, aby sa naozaj nezávisle vyšetrila udalosť z tohto miesta, ale mala ju ponúknuť OSN!!!

OSN mala zriadiť nezávislú skupinu odborníkov, zo všetkých štátov sveta, ktoré by o to prejavili záujem a nie len z jedného spektra! A to z toho spektra, ktoré je podľa môjho názoru jedným z hlavných vinníkov toho, čo sa dnes deje na východ od nás!!!

 

Nuž ja sa ZČ, pozerám tiež aj na iné zábery!

 

Na zábery s Vietnamu, na zábery z Belehradu, na zábery z Líbye, Sýrie, Jemenu a pod.

 

Tieto zábery ZČ nestačia na to, aby aj tam poslala odborníkov zo Slovenska, aby aj tam pomohli vyšetrovať vojnové zločiny?!

 

A aby som neostal len pri suchom konštatovaní, tak dávam ZČ do pozornosti, za všetky predošlé vojnové zločiny (USA? NATO? Aj s prispením SR?!) článok denníka Pravda, zo dňa 24.3.2009, pod názvom – „Dážď bômb NATO sa pred 10 rokmi rozpršal nad Srbskom“ (!!!) – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/228035-dazd-bomb-nato-sa-pred-10-rokmi-rozprsal-nad-srbskom/

Pre ZČ a jej podobným, vyberám z tohto článku „len“ tieto state, ktoré v dnešných dňoch by mali byť pre každého, kto posiela zbrane na Ukrajinu (zväčša do nepovolaných rúk resp. neoprávnených ich používať!) resp. s tým bezvýhradne súhlasí, mementom, že takto sa mier nedosahuje a je potrebné poznať nie len dôsledok, ale hlavne PRÍČINU konfliktu lebo ak si jasne nepomenujeme príčinu, neodstránime túto príčinu, tak mier nebude dosiahnutý nie len že relatívne ihneď, ale bude jednoducho neudržateľný!!!

Nuž teda v predmetnom článku sa píše toto – „Útok na našu krajinu bol nezákonným činom, bol v rozpore s medzinárodným právom a bol vykonaný bez rozhodnutia OSN,“ povedal premiér Mirko Cvetković na zasadnutí vlády. „Srbsko nemôže na tieto tragické dni zabudnúť. Obete, minulosť i budúcnosť našich detí nás zaväzujú, aby sme už nikdy nedovolili opakovanie takýchto udalostí,“ zdôraznil.“

Všíma si ZČ, že to bolo bez rozhodnutia OSN?! A vie ZČ cez aké územie dostali povolenie vojenské lietadla NATO a U.S. ARMY, aby zbombardovali nám, tak veľmi blízky slovanský národ – Srbov?! https://sk.wikipedia.org/wiki/Srbi

Nuž nech sa obráti na Mikuláša Dzurindu, ktorý dnes, akosi opäť začína vystrkovať svoje vojnovo štváčske rožky (budem mať k nemu článok a áno je dôležité aj na neho dnes poukázať lebo na svetlo božie ho vyberajú tí, čo stoja za vojnovo štváčskymi náladami aj dnes voči RF a nie za mierové vyjednávanie!)

ZČ dávam z toho článku na vedomie aj toto – „Letecké útoky nevyriešili problémy Kosova a nepomohli nastoliť mier a rešpektovanie zákonov. Naopak vyvolali etnické čistky, obrovské porušovanie ľudských práv a medzinárodných noriem a tiež nové napätie,“ povedal Cvetković.“

Nuž pýtam sa ZČ a jej podobným – je ZČ presvedčená, že posielanie, aj bojových lietadiel na Ukrajinu, nebude mať rovnaký efekt, aký je opísaný vo vete vyššie slovami Cvetkoviča?!

A na záver dávam ZČ do pozornosti túto časť tohto článku, veľmi, ak nie najdôležitejšiu – „Podľa Cvetkoviča pri bombardovaní zahynulo 2500 civilistov, vrátane 89 detí, a 1002 vojakov a policajtov. Zranenia utrpelo ďalších 12 500 ľudí. „Materiálne škody spôsobené náletmi dosiahli 30 miliárd dolárov,“ povedal Cvetković a dodal, že následky bombardovania sa nepodarilo odstrániť ani po desiatich rokoch.“

 

Tak čo ZČ, videli ste zábery aj z tohto bezdôvodného zabíjania srbských civilistov a hlavne absolútne nevinných detí (89!) vojskami NATO a U.S. ARMY???

MALI BY STE!!!

TU je pre ZČ a spol. jeden fragment – https://dennikstandard.sk/51440/najstastnejsi-by-sme-boli-keby-im-to-vratime-znie-od-srbskych-cinitelov-k-vyrociu-bombardovania-nato/

 

TU je pre ZČ a spol. druhý fragment (za všetky) – https://snn.sk/news/bombardovanie-srbska-na-zaciatku-bola-loz/

 

Na záver sa pýtam ZČ, nechce mať radosť aj z toho, že pošle aj do Belehradu, skupinu slovenských odborníkov, aby nezávisle vyšetrili, aké vojnové zločiny spáchali vojská NATO a U.S. Army, hlavne na nevinných srbských civilistoch a deťoch(!), ktoré trvalo od  24. marca – 10. júna 1999?!

Týmto článkom neospravedlňujem žiaden vojnový zločin, ani ten ktorý, ak sa naozaj nezávislým vyšetrovaním dokáže, že to naozaj vykonali vojska RF v týchto dňoch na území Ukrajiny! NIE!

Len chcem poukázať na to farizejstvo a propagandu, ktorá sa tu na nás valí denno denne!!!

A na úplný záver – nuž veru, neostáva nám nič iné, len z počínania ZČ – Radujme sa, veseľme sa“!!!

 

Ďalšie zdroje:

 

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/544757980340909

 

https://sk.wikipedia.org/wiki/Mirko_Cvetkovi%C4%87

 

https://svet.sme.sk/c/4362443/bombardovanie-srbska-slovensko-prelety-povolilo-s-tazkym-srdcom.html

 

https://www.google.sk/search?sxsrf=APq-WBsTiUQmzom-5tM0wuo5Jh-EoO_x1w:1650869672260&source=univ&tbm=isch&q=z%C3%A1bery+z+bombardovania+srbska&fir=XQOu0xnT4aIKoM%252CbOUVmBXLnXjwzM%252C_%253B5I7sHh3XcJBk1M%252CJDAPJfCjO2_h2M%252C_%253BgdDcYp1wFlDXkM%252CUwINCc8ipeU1zM%252C_%253Bv7THTB-blB_yfM%252COmXgozUiaM-GKM%252C_%253B9PXwRDooPjkBoM%252C0C9s1_4-bdYuEM%252C_%253BUhscC6EfUyS9KM%252C0AJ4IYbppTKK-M%252C_%253Bgf37gKhb_b0umM%252Cn6bgxw1DhKf3hM%252C_%253Bur19aRuheyWmUM%252CZYwm1ztiDyt2EM%252C_%253Bvf5B9l8ICv6o_M%252Cb_QG7cvtI4CAdM%252C_%253BLN-QBKy7kjmDWM%252CPes5HyCz5ebAoM%252C_&usg=AI4_-kTz42OqY-pjqFggdo3B_zSGeUze9w&sa=X&ved=2ahUKEwjKsIrj0K73AhUD7KQKHXPWCHkQjJkEegQIDRAC&biw=1920&bih=937&dpr=1#imgrc=5I7sHh3XcJBk1M

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.