Založ si blog

Košice apríl 1945 vs. Košice apríl 2022. Dnes sa to musí začať!

Včera malo Slovenskom a občanmi SR otriasť ďalšie z politicko-idiotských divadiel dnešných diktátorsko-propagandistických uzurpátorov moci!

Malo, ale neotriaslo!

K téme včerajšieho „zázraku“ NAKA, sa určite povenujem v inom článku, avšak toto nie je dnes hlavnou témou resp. nosnou témou pre bežného, radového občana!

Včerajšok ho mohol tak akurát ešte viac poštvať voči dnešným „najvyšším“, ale ako píšem vyššie, o tom niekedy inokedy.

Dnes je oveľa závažnejšou témou pre občana SR to, že sa konečne prebudili odbory a iné občianske organizácie!

Samozrejme, že v „našich objektívnych“ médiach sa to prekrylo, kade čím, ale to by občana SR nemalo a nesmie zmiasť!

Včera sa komando NAKA postaralo o „senzáciu“, do toho prišiel Mikas s Lengvarským, že nám „milostivo“ dovoľujú sňať tvárové masky, iste je tu téma o „nepoškvrnenom“ Zelenskom, téma o „diablovi“ Putinovi, téma o „prepotrebnej“ návšteve Z. Čaputovej v Taliansku, ale ani slovko o začiatku protestných „pouličných“ akcií pod gesciou slovenských odborárov a k ním pridružených iných občianskych a spoločenských organizácií!

Akýže to rozdiel oproti roku 2018, keď sa konali „spontánne“ protesty Za „slušné“ Slovensko, keď v médiach „hlavného“ prúdu (už vtedy RTVS nevynímajúc!), už niekoľko dní vopred, pravidelne v správach, každú hodinu oznamovali Slovači, kedy, kde a za čej prítomnosti sa budú konať protivládne protesty.

Samozrejme, že na základe takejto mediálnej propagácie , prišlo na námestia slovenských miest niekoľko tisíc ľudí, ktorí si dnes pravdepodobne búchajú hlavu o stenu, že uverili týmto politickým podliakom…

A dnes „naše“ média mlčia!!!

Mlčia o tom, že nespokojný národ si doslova vymohol, aby sa odborári postavili do čela občianskych nepokojov.

Mlčia o tom, že dnes sa to všetko začína v Košiciach o 16:00 hod.!!!

Áno, v tých slovenských Košiciach, kde sa v apríli 1945 začala naša nová éra!

Začalo sa to prvou povojnovou vládou Čechov a Slovákov, známe ako Košický vládny program!!!

Začala sa éra, ktorá bola pre menšiu časť dovtedajších občanov Čiech, Moravy, Sliezska a Slovenska, érou konca ich kapitalisticko-buržoázneho vykorisťovateľského chtíča!

Éra tých, čo sa spriahli z diablom – Hitlerom, len aby si uchovali svoje majetky a pohodlný život (česť výnimkám!)

Avšak pre drvivú časť občanov vtedajšieho povojnového Česko-Slovenska, sa začala éra budovania vojnou rozbitej republiky, éra života v mieri…

Nie, nejdem porovnávať neporovnateľné a teda ani náhodou nechcem prirovnať Košice/apríl 1945 s Košicami/apríl 2022.

Avšak Košice, dnes v apríli 2022, by mali byť pre všetkých Slovákov (som presvedčený, že je nás absolútna väčšina!), ktorým záleží na budúcnosti našich ďalších pokolení, na budúcnosti Slovenska, ako takého, akousi štartovacou čiarou pre ukončenie tejto už viac, ako dvojročnej tyranie, tyranie, ktorá si vždy nájde akýsi dôvod, aby tyraniu na vlastnom národe predlžovala a doviedla ho do ešte väčšej biedy, ako tomu bolo po roku 1945!

Dnes by sa v Košiciach malo sformovať nové občiansko-spoločenské hnutie, ktoré by sa do novodobých dejín Slovenska mohlo zapísať, aj napr. pod názvom Košický občiansko-spoločenský program!!!

Program, ktorý by jasne Slovači ukázal, čo je potrebné vykonať, aby sme sa už navždy zbavili tejto tyranie, ktorá sa zapredala cudzej mocnosti, mocnosti, ktorá upadá v čase mieru a rastie vyvolávaním  vojnových konfliktov, avšak ďaleko-preďaleko od jej domovskej zeme!!!

Dnes na Košiciach veľmi záleží!

Dnes v Košiciach sa ukáže, či Slovač ešte, takpovediac má na chlieb a či si vôbec uvedomuje, kam pod dnešnou tyraniou smerujeme!

Preto Slovač, tí z Vás, čo ste z Košíc, z blízkeho, ale aj vzdialenejšieho okolia, zanechajte (zatiaľ?!) pohodlie vašich domovou a príďte na toto prvé protestné zhromaždenie organizované odbormi, nech si už o dnešných odborárskych bossoch myslíte čokoľvek  lebo to nie je o nich, to je o Vás, o nás a o našich deťoch a ďalších slovenských generáciách!!!

To je o našej milovanej Slovenskej republike!

 

SLOVAČ na záver mi dovoľ, aby som tento svoj dnešný názorový článok ukončil výňatkami z málo známej básne, nášho národovca Janka Kráľa – Dráma sveta

 

„Kde je sláva sveta tohto,

kde oheň vyššej slobody?

Mená dobre ľudia znajú,

ale v porobe národy.“

 

„Kde ležia? — V zemi… A na ich mohyle

miesto pomníka slávneho

uvidíš hanbu, potupu sveta,

draka, strigôňa dákeho.

Tak je! Na hroboch dávnych predkov našich

draky hlavasté vstávajú:

beda je svetu v porobe dýchať,

ale ľudia — to nedbajú!“

 

„Hnusnosť — bez konca, bez kraja,

kde sa zdá sila, tam psota —

jedna čižma, jedna bota:

ký je to čert za robota?“

 

„Never tomu: Slovanov niet,

ešte len vyšli žiadosti,

ktorí nič nechcú, len pchať sa

ako nevoľní hosti.“

 

„Hosť každý, len každučičký —

hocijaký podlý kramár;

ľahko hosťom každému byť:

ale kto bude hospodár?“

 

„A dobre — raz od črvoče

svet sa musí oslobodiť:

a to stane sa budúcne,

ani inak nemôže byť.“

 

https://zlatyfond.sme.sk/dielo/328/Kral_Drama-sveta/1

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.