Založ si blog

RTVS O 5 minút 12 – takúto ochranu dnešnej opozície nikto od vás nechce ani nežiada!

 

Dnešná opozícia sa dokáže ochrániť sama, len jej to už konečne dovoľte!!!

RTVS zavádza akési nové maniere!

Maniere, ktoré v štátnej, vraj verejnoprávnej TV nemajú resp. nesmú mať miesto!

Do ostatnej nedeľnej politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12, si RTVS pozývala zástupcu opozičnej strany SMER-SSD do živej TV diskusie s Jaroslavom Naďom.

SMER-SSD, ako suverénna politická strana oznámila RTVS, že SMER-SSD bude zastupovať Ľuboš Blaha.  Toto mala RTVS, bez akéhokoľvek komentára, zobrať na vedomie a oznámiť strane SMER-SSD svoj súhlas a poďakovanie.

Čo však RTVS podlo vykonali? Alebo vykonať mali?

Oznámili Jaroslavovi Naďovi, že oponentom v živej politickej diskusií mu bude za SMER-SSD Ľuboš Blaha a vraj Jaroslav Naď oznámil RTVS, že on teda odmieta diskutovať pred občanmi SR s akýmsi Ľubošom Blahom!

Nuž dobre! Ak Jaroslav Naď odmietol a Ľuboš Blaha súhlasil, teda prijal pozvanie RTVS do diskusnej relácie s akýmkoľvek „koaličným“ politickým oponentom, tak RTVS sa mala zachovať tak, ako sa už zopárkrát zachovala – diskusiu mala otvoriť za prítomnosti Ľuboša Blahu a voľnú stoličku na strane politickej oponentúry mala nechať voľnú s odôvodnením, že – „Do diskusie zo zástupcom SMER-SSD, RTVS pozývala priamo Jaroslava Naďa, ale Jaroslav Naď sa diskusie s Ľubošom Blahom odmietol zúčastniť, čo RTVS plne rešpektuje a preto je dnes v štúdiu len Ľuboš Blaha…“

A čo urobila „objektívna“ RTVS?

Áno, RTVS oznámila strane SMER-SSD, že nech dá inú nomináciu, ako Ľuboša Blahu lebo Jaroslav Naď odmietol ísť s ním do priamej živej konfrontácie!!!

Čo je toto za postup?

Veď nie Ľuboš Blaha odmietol prísť do živej politickej diskusie a takto sa v priamom prenose sám „znemožniť“ pred občanmi SR, ale takúto účasť, za takýchto podmienok, odmietol Jaroslav Naď!

Tak potom prečo taká ústretovosť voči Jaroslavovi Naďovi a arogancia voči opozičnej strane SMER-SSD.

Zákon č. 532/2010 Z. z. o Rozhlase a televízii Slovenska priamo RTVS ukladá v §3, bod (3), ods. b) celkom jednoznačne toto – „poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“

Áno, po PV bude musieť prísť aj k doplneniu Zákona o RTVS o jasnú povinnosť RTVS akceptovať toho zástupcu politickej strany do TV politickej diskusie, ktorého si strana určí sama a nie tak, ako je tomu dnes, že politická oponentúra, dnes „vládna“, si bude určovať resp. bude RTVS určovať, koho za opozíciu do diskusie „áno“ a koho „nie“!!!

Zároveň vyčítam strane SMER-SSD, že ak je to tak, ako to uviedol na svojom FB profile Ľuboš Blaha, tak prečo v ostatnej nedeľnej RTVS diskusnej relácií O 5 minút 12, nezačal svoje úvodné slovo zástupca za SMER-SSD Marián Kéry napr. takto – „Vážení občania SR. Dnes som tu za stranu SMER-SSD nemal sedieť ja. Totiž prvotný zámer RTVS na túto nedeľu bol taký, že diskusia bude medzi zástupcom SMER-SSD a ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom. Strana SMER-SSD nominovala do tejto diskusie svojho podpredsedu Ľuboša Blahu, ale podľa oznámenia RTVS strane SMER-SSD, mal Jaroslav Naď odmietnuť ísť do živej politickej diskusie s Ľubošom Blahom. A preto tu dnes sedíme v zložení v akom sedíme a strana SMER-SSD sa jasne ohradzuje voči takýmto praktikám RTVS, že ak politická oponentúra odmietne ísť do živej TV diskusie s tým nominantom strany SMER-SSD, ktorého strana SMER-SSD uzná za vhodné, tak RTVS zmení celú dramaturgiu svojej prvotne zamýšľanej TV politickej diskusie a tvári sa, že zmena formátu nemá byť občanom SR vysvetlená…“

Áno presne takto mal Marián Kéry začať!

To isté sa týka aj ostatnej, dnes parlamentnej opozície!

Prečo napr. RTVS nepozve do živej politickej TV diskusie napr. Milana Mazureka?!

Veď nech ho uvedú na svojich obrazovkách a nech sa Milan (Miňo) Mazurek sám „znemožní“ pred očami slovenskej verejnosti. Veď podľa, aj RTVS, ide len o obyčajného malého pardon mladého fašistu, nacistu, extrémistu a čo ja viem ešte akého „…istu“!

No a potom uvidíme, či po vystúpení na obrazovkách RTVS preferencie Hnutia Republika porastú alebo sa prepadnú hlboko k NULE!!!

K obsahu ostatnej politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12 nemám čo dodať lebo to čo tam bľabotali USA zapredanci za „vládnu“ USA „koaličnú“ sebranku, nemá naozaj na teraz význam lebo ich  názory sa dnes v médiach „hlavného“ prúdu prezentujú, ako jediné správne, RTVS žiaľ nevynímajúc, a tie ostatné názory sú názory, ktoré je potrebné podľa dnešných „vládnych“, akýmkoľvek spôsobom potláčať, ba napr. takého Ľuboša Blahu doslova politický odstaviť, čo RTVS už v jeho prípade aj urobila!!!

Záver:

Ak nie je pravda to čo vo svojom FB videu uvádza Ľuboš Blaha, tak nech to RTVS jasne odmietne a nech to dá na „pravú“ mieru! Inak jej mlčanie iba potvrdzuje to, čo Ľuboš Blaha na predmetnom videu hovorí – že účasť v RTVS politických diskusiách za opozíciu si určuje dnešná diktátorská „vládna“ koalícia a RTVS im v tom servilne vychádza v ústrety!!!

 

Zdroje:

https://www.facebook.com/LBlaha/posts/488231322674154

 

https://www.zakonypreludi.sk/zz/2010-532

 

 

 

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.