Založ si blog

Slovač, necháme ich byť či nebyť, či ich biť či nebiť? !

Nemôžem tento môj názorový článok začať inak ako takto. Začnem ho známym príslovím – „Aký požičiaš taký vráť“!

Som občan SR, som Slovák, plním si voči štátu všetky svoje základné povinnosti (dane, odvody…), žijem sporiadaným, slušným, zákony neporušujúc, rodinným životom, mám rodinu, príkladne (aspoň dúfam) sa o ňu starám lebo ich neskonale milujem, chodím do práce, starám sa o svoje zdravie a náš zdravotnícky systém som už dlhé roky (desaťročia) nezaťažil, pravda okrem toho, že tieto dlhé roky poctivo platím zdravotné a nemocenské odvody, nezaťažil som náš zdravotnícky systém ani raz od vypuknutia Covid „pandémie“ na Slovensku – marec 2020 atď. atď.

A aj napriek tomu ma „vládni“ predstavitelia (žiaľ spolu aj s Pellegrinim!) dennodenne označujú za dezoláta lebo sa nestotožňujem s ich „pandémiou“ a všetkým tým idiotským cirkusom, čo okolo toho so svojimi Covid „pandemickými“ lokajmi vystrájajú, tak nech mi je dovolené, ich všetkých v mojom dnešnom názorovom článku rovnako oslovovať jedine, ako Dezoláti. Tu zahrňujem celú dnešnú „Vládu“ SR, všetkých „koaličných vládnych“ poslancov NR SR, Zuzanu Čaputovú a všetkých tých jediných „správnych“ Covid „pandemických“ „odborníkov“, ako sú všakovakí Sabakovci, Bražinovci, Prokopovovci, Krčméryovci a pod.

Slovo Dezolát/ Dezoláti (Dzl) má mnoho významov. Ja si vyberiem vo vzťahu k  vyššie menovaným ten, ktorý pod slovom Dzl rozumie toho, čo žije v duchovnej biede, nespĺňajúci mravne normy,  nespĺňajúci odborné, pracovné, spoločenské a iné požiadavky, nečestný, nespravodlivý, bezcharakterný, necharakterný, zločinný, zločinecký.

Áno, títo Dzl si tu už takmer dva roky s nami a s touto republikou robia doslova čo chcú lebo majú zahraničné krytie?!

Napr. takého francúzskeho prezidenta  Emmanuela Macrona (?), ktorý si dovolil takú nebotyčnú nehoráznosť, že svojim občanom Francúzskej republiky odkázal, že – „Pokiaľ ide o nezaočkovaných ľudí, naozaj ich chcem naštvať. A tak v tom budeme pokračovať až do konca. Taká je stratégia,“

Toto je vzor pre našich dnešných „vládnych“ Dzl?!

Alebo im je vzor kanadský premiér Francois Legault, ktorý pre zmenu oznamuje svojim občanom aj toto – „Vakcína je kľúčom k boju proti vírusu. Z tohto dôvodu uvažujeme o poplatkoch pre dospelých, ktorí odmietnu očkovanie a nemajú na to zdravotné dôvody,“

Nuž a tých „pandemických“ vzorov majú dnes naši Dzl v Západnom svete naozaj neúrekom, USA nevynímajúc!!!

Avšak my/ja, žijeme/žijem na Slovensku a teda problémy iných nech nás na teraz netrápia. I keď spoločný celosvetový postup voči týmto „pandemickym“ Dzl je na mieste, čo sa v okolitých štátoch síce deje, a aj vo veľkom merítku (protesty a pod.), ale naše „objektívne“ média o tom informujú len povrchne a hlavne zosmiešňujúco…!!!

Späť domov k našim „vládnym“ Dzl.

„vládnym“ Dzl akosi úplne vyplo, keď Ústavný súd SR vydal NÁLEZ, pod sp. značkou PL. ÚS 4/2021-136 dňa 31.12.2021, (pre mňa osobne) o všetkých „Mikasových“ „pandemických“ vyhláškach minulých, terajších, nebodaj aj budúcich(!), že v otázkach obmedzovania základných ľudských práv a slobôd, nie  sú v súlade s Ústavou SR – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/551/20211231 .

Jedná sa o rozsiahly dokument (obsahujúci 196 článkov!), ktorý si od bežného občana vyžaduje naozaj značnú trpezlivosť, kým sa ním doslova „prekúše“.

Avšak, pre mňa osobne určite, je jeden z článkov tohto Nálezu ÚS SR, najdôležitejší.

Ide o článok 71, z ktorého vyberám tieto najdôležitejšie pasáže vo vzťahu k „Mikasovým“ Covid „pandemickym“ vyhláškam – tu sa okrem iného píše aj toto – „…účelom čl. 13 ods. 2 ústavy je chrániť adresátov práva pred takými technikami právnej regulácie, ktoré sú typické pre tzv. policajné štáty; ide najmä o širokú diskrečnú právomoc exekutívy vrátane jej možnosti upravovať kľúčové súradnice vzťahu medzi občanmi a mocou podzákonnými opatreniami….“ – ja to chápem tak, že ÚS SR dnešným mocným Dzl jasne hovorí, že ich snaha o uzurpovanie si moci, pomocou „Mikasových“ Covid „pandemických“ vyhlášok vedie  Slovensku republiku do režimu Policajného štátu!!!

Ďalej sa v tomto článku píše aj toto – „…Predmetné ustanovenie tak slúži predovšetkým na to, aby iné orgány ako parlament nemohli výkon základných práv a slobôd podrobiť akýmkoľvek obmedzeniam idúcim nad rámec zákona (nález č. k. PL. ÚS 10/2013 z 10. decembra 2014)“

 

Rozumejú tomu dnešní „vládny“ Dzl, že „Mikasove“ vyhlášky, on ako orgán (ÚVZ SR!), ktorý je iný ako parlament, nemôže naše základné občianske práva a slobody obmedzovať tak, že idú nad rámec zákona!!!

A tento článok je na záver zhrnutý takto zrozumiteľne, akože zrozumiteľnejšie už ani nemôže byť – „…V skratke tak účinky predmetného ustanovenia možno zhrnúť takto: (i) medze základných práv a slobôd môže upraviť iba zákonodarca, pričom (ii) takáto zákonná úprava musí byť v súlade s podmienkami, ktoré vo vzťahu k dotknutým základným právam alebo slobodám ustanovuje ústava (porov. nález ústavného súdu č. k. PL. ÚS 16/05 z 2. júla 2008).“

Rozumiete tomu „vládni“ Dzl???

Tak ja Vám to „vládni“ Dzl poviem po slovensky – žiaden Zákon platný na území SR, a už vôbec nie Ústava SR, mne ako slobodnému, ničím sa voči zákonom SR neprevinivšiemu občanovi SR nenariaďuje, ako úplne zdravému občanovi SR, povinne nosiť rúško nebodaj respirátor na verejnom priestranstve, vo verejných priestoroch akýchkoľvek verejne prístupných budov, vo verejnej hromadnej doprave, v školách, na pracovisku, teda NIKDE!

A zároveň ÚS SR v tomto článku jasne hovorí, že nie som nikomu (teda okrem Súdu SR, ak o tom rozhodne v súdnom konaní!) povinný preukazovať v akom zdravotnom stave sa nachádza môj organizmus, ak som na prvý pohľad úplne zdravý – nekašlem, nepadám od únavy, nemám vysoké teploty…, ale aj keby sa mi niečo také na ulici nebodaj prihodilo, tak ma môžu tak akurát odviesť do najbližšieho zdravotného strediska alebo na moje požiadanie, prosbu domov!!!

Od dnes nosím tento Nález ÚS SR pri sebe (v pamäti mobilu) a preukazujem sa ním všade, kam chcem vstúpiť, ako slobodný občan tohto štátu a žiadam všakovakých (svoju prácu si vykonávajúcich) SBS-károv, mládež, ktorá nás víta s čítačkou v ruke pri vstupe do kadejakých bežných obchodov a pod., aby si uvedomili, že konajú proti Ústave SR a že môžu mať z toho, že ma bez akýchkoľvek Covid „pandemických“ obmedzení nepustia ďalej, problémy oni a nie ja!

 

Oni „vládni“ Dzl ohluchli, oslepli a idú si to svoje Covid tyranstvo ďalej, ba čo, ešte ho pritvrdzujú.

Naposledy si vymysleli, že nás budú označovať už nie len ako akýchsi OTP, OP, ale rovno už OP+, potom OP++ a ktohovie čo ešte navymýšľajú, pravda ak ich v tom ich vymýšľaní poriadne nevyrušíme.

Bežný občan si už naozaj môže pripadať ako tá „biela technika“ – rôzne práčky, sušičky, chladničky…, ktoré sú tiež nejako takto podobne označované podľa spotreby napr. A+, A++, A+++…budeme byť takto na ulici, v zamestnaní…,označení aj my…?!

Takže Slovač a tu prichádza na radu to čo píšem v názve tohto môjho dnešného názorového článku. Necháme týchto dnešných „vládnych“ Dzl aby mohli „byť či nebyť“ alebo využijeme svoje Ústavne právo, čl. 32 – vypovedanie poslušnosti vládnej moci?!

A teda vyvstáva iná podobná otázka vo vzťahu k dnešným „vládnym“ Dzl, budeme ich na Základe Zákona a Ústavy SR – „biť či nebiť“?!

Ja navrhujem „biť“!

Teda nie ako kedysi v minulosti – lopatami, vidlami, sekerami, ale výhradne na základe zákonnosti a ústavnosti, platnej na území nášho, ešte raz NÁŠHO štátu – Slovenskej republiky!!!

Lebo Slovač, ak to čím skôr neurobíme, tak potom naozaj ti neostáva nič iné, len si sám pre seba, polož naozaj tú Hamletovskú otázku (W. Shakespeare – prvé zverejnenie 1603), ktorej texte znie takto a je pre dnešnú dobu, dobu kapitalistickú už aj na Slovensku, po vyše 400 rokoch, neuveriteľne aktuálna – Byť, či nebyť – kto mi odpovie,…či trpne znášať strely a šípy…,…či pozdvihnúť zbraň proti moru bied a násilne ho zdolať? A človek zaváha – tie obavy nám predlžujú strasti života. Veď kto by znášal bič a posmech čias,

bezprávie tyranov a spupnosť pyšných, žihadlá ohrdnutej lásky, krivdu,

svojvôľu úradov a ústrky, čo schopný od neschopných utŕži…,…Tak svedomie z nás robí zbabelcov a prirodzená ľudská rozhodnosť chorobne bledne v tieni dohadov; aj smelé veľkolepé predsavzatia vzápätí spľasnú ako bublina a nemožno ich činmi nazývať…

(http://www.gymparnr.edu.sk/obsah/predmety/subory/slovensky-jazyk/texty/hamlet.pdf)

Iste, aj My, hrdý národ slovenský, máme svojho „Hamleta“ v podobe Sama Chalúpku a jeho MOR HO! – „Zleteli orly z Tatry, tiahnu na podolia, ponad vysoké hory, ponad rovné polia;

preleteli cez Dunaj, cez tú šíru vodu, sadli tam za pomedzím slovenského rodu…, … A ty mor ho! – hoj mor ho! detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom: Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.“

(https://www.nvocsp.org/files/samo_chalupka.pdf)

 

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Na porušovanie ľudských práv počas Covid „pandémie“ nezabúdajme a stále si to pripomínajme!

21.04.2024

Dnes hlavne o tom, ako boli počas Covid „pandémie“ motivovaní ambulantní lekári, aby mali čo najväčšiu covid experimentálnu zaočkovanosť! Som za to, aby sa „Kotlárova“ komisia určená na vyšetrenie všetkých okolností okolo covid „pandémie“, ktoré sa tu na Slovensku diali od nástupu Matoviča, až do začatia konfliktu na Ukrajine, zaoberala aj týmto! Je potrebné [...]

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.