Založ si blog

GP Žilinka, Čaputovej opäť ukazuje cestu. Pochopí to tentokrát?

GP Maroš Žilinka, ako „hlava“ GP, sa na svojom FB profile vyjadril jasne!

Jasne k zamýšľanej vlasti zradcovskej Dohode o „obrane“, vraj SR, medzi SR a USA!

Túto, pre SR, jasne vazalskú dohodu, tu podrobne rozoberať nebudem lebo som tak učinil už 17. decembra 2021 v mojom názorovom článku – „USA, EÚ, Čaputová, Naď, Korčok a spol. , ruky preč od Slovenska a Slovákov!“ – https://ferro.blog.pravda.sk/2021/12/17/usa-eu-caputova-nad-korcok-a-spol-ruky-prec-od-sl

GP Žilinka túto „Dohodu“ zmietol zo stola, ako celok!

Presne toto, s takouto „dohodou“ by mal urobiť každý Slovák! A preto nebudem teraz tu GP Žilinku „ospevovať“, avšak celkom úprimne mu slúži k jeho profesionálnej cti, že sa nebál, ako vrcholový predstaviteľ našej legislatívy,  takto sa postaviť voči tým, čo nás silou mocou chcú „obraňovať“ tým, že naše zvrchované územie v „srdci“ Európy zneužijú/využijú na jasnú provokáciu voči Ruskej federácií (RF)!!!

Je zarážajúce, že ten, teda tá, ktorej sa to týka, najviac mlčí!

Áno, je to Zuzana Čaputová (ZČ), dnes ako hlavná veliteľka OS SR a „hlava“ nášho štátu!!!

Veď v konečnom dôsledku je ona na konci najdôležitejšia lebo na takýchto „dohodách“ je najpodstatnejší podpis prezidenta SR, tak ako mu/jej to ukladá Ústava SR podľa čl. 102, ods.(1) – Prezident, bod a) – „zastupuje Slovenskú republiku navonok, dojednáva a ratifikuje medzinárodné zmluvy. Dojednávanie medzinárodných zmlúv môže preniesť na vládu Slovenskej republiky alebo so súhlasom vlády na jej jednotlivých členov,“

ZČ by mala mať túto „dohodu“ už dávno naštudovanú lebo ona by ju mala mať na stole, na pripomienkovanie, ako prvá a pravdepodobne ju aj ako prvá na stôl dostala!

Potom je zarážajúce, že sa k tomu ešte nevyjadrila a že alibisticky čaká (ako vždy!) až na koniec „pripomienkového“ konania a potom alibisticky oznámi, že „pripomienkové“ konanie prebehlo a teda nevidí dôvod, aby takúto „dohodu“ nepodpísala!!!

ZČ by mala byť prvá, čo by mala takúto „obrannú“ „Dohodu“ zmietnuť zo stola šmahom ruky ako prvá, keď si stojí za tým, čo narozprávala teda načítala (ak si to teda ešte pamätá, keď to bolo tak „dávno“!) vo „svojom“ Novoročnom príhovore k občanom „krajiny“ , ktorej ona akosi nerozumie!

Okrem iného tam povedala/prečítala aj toto – „Vráťme sa k overeným pravdám – napríklad nerobme iným to, čo nechceme, aby iní robili nám.“

Tak sa pýtam, prečo ZČ chce robiť RF to, čo my nechceme, aby RF nerobila nám???!!!

A RF nám podľa môjho presvedčenia nič také nerobí! RF nemá svoje vojská na západných hraniciach Ukrajiny so Slovenskou republikou! NIE! Ale pravda je tá, že vojská NATO a USA už majú svoje vojská na území zatiaľ „neutrálnej“ Ukrajiny, jasne smerujúce na východnú hranicu Ukrajiny s RF!!!

A takisto je to aj v prípade štátov bývalého Sovietskeho zväzu napr. Lotyšsko, kde máme aj naše provokačné slovenské vojenské jednotky, dnes už pod zástavou NATO! Však ZČ niečo o tom musí vedieť, keď ich bola navštíviť a povzbudiť v „obrannej“ taktike na sklonku minulého roku, dňa 20.12.2021 – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/611039-caputova-navstivila-slovenskych-vojakov-v-lotyssku-predviedli-jej-aj-zuzanu-2/

Kde jej predviedli dokonca „ju samotnú“ – húfnicu Zuzanu2!!!

To naše vojská ochraňujú SR tým, že sú prítomné na území cudzieho štátu a nacvičujú bojové „obranné“ akcie voči RF??? Podľa mňa je to jasná provokácia voči RF, avšak podľa ZČ je to v poriadku lebo ona to – „…ocenila pôsobenie slovenských vojakov v rámci Posilnenej predsunutej prítomnosti (Enhanced Forward Presence – eFP) NATO.“!!!

A bude sa ZČ vo vzťahu k predmetnej „obrannej Dohode“ správať hlavne tak, ako to hovorila/čítala vo „svojom“ Novoročnom príhovore – „…ak by sme sa oslobodili od poddanského chápania slobody a vzťahu k moci, či k spoločnosti.“???

Zbaví sa svojho poddanstva vo vzťahu k Západu a Západným mocnostiam, hlavne USA???

Nuž, ako hovorí klasik – „uvidíme/uslyšíme“!

Nie, nie som v tomto smere naivný a nemyslím si, žeby ZČ nejako razantne vystúpila voči tejto vlasti zradcovskej „Dohode“. Ale bude to mať pred národom slovenským nesmierne ťažké, obhájiť to, ak povie, že ona teda takúto „obrannú Dohodu“ podpíše.

Tu ZČ neostáva nič iné len posunúť túto „obrannú Dohodu“ do REFERENDA, presne tak, ako to ukladá Ústava SR podľa čl. 93, ods. (2) – „Referendom sa môže rozhodnúť aj o iných dôležitých otázkach verejného záujmu.“ a to prostredníctvom využitia čl. 95, ods. (1), Ústavy SR – „Referendum vyhlasuje prezident Slovenskej republiky, ak o to petíciou požiada aspoň 350 000 občanov, alebo ak sa na tom uznesie Národná rada Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky.“

Teda, že vyzve NR SR (aby to bolo rýchlejšie a zároveň aj skúška zákonodarcov), aby sa na takomto referende uzniesla a ona ho najneskôr do 30 dní na základe Ústavy SR vyhlási!!!

ZČ už vie ako na to lebo GP Maroš Žilinka jej v tomto jasne ukázal tu správnu cestu!!!

Záver:

V tejto súvislosti musím ešte uviesť ešte tieto historické fakty.

Áno, sovietske vojská boli na našom zvrchovanom území v rámci ČSSR v rokoch 1968-1991.

Ale následne bez väčších problémov odišli z nášho územia, ale ako nedávno povedal prezident RF Putin, samozrejme že neodišli, a Sovietsky zväz nesúhlasil s rozpadom/zánikom obranného vojenského zoskupenia Varšavskej Zmluvy (VZ) (NATO vznik 4. apríl 1949, VZ vznik až šesť /6!/ rokov neskôr – 14. mája 1955!) lebo bola dohoda medzi USA a ZSSR, že NATO sa smerom na východ v Európe nebude rozširovať ani o centimeter!

A ja dodávam, že tým, že zanikla VZ malo automatický zaniknúť aj NATO a malo sa pracovať na spoločnej vojenskej spolupráci vtedajších vojenských mocností, aby sa strážil MIER na celom svete…!

Ale na takéto riešenie môžu a pristupujú len tí čo MIER chcú! Podľa môjho názoru a presvedčenia, USA to v žiadnom prípade nie sú…!!!

Tu je jasné stanovisko RF-Putina – https://www.youtube.com/watch?v=W2Cugn8JZfk&ab_channel=RussiaInsight

keď odpovedal na provokačnú otázku „korešpondentky“ UK – SKY NEWS.

Naša mládež asi porozumie čo sa „novinárka“ Putina spýtala, ale keďže s jazykom ruským majú väčšinou problém i napriek tomu, že je to jazyk slovanský a nám tak blízky, načrtnem našej kapitalistickej mládeži, čo jej Putin odpovedal – Putin jej odpovedá a zároveň sa jej pýta zhruba (aj) toto – „…čo myslíte, ako by sa USA chovali, ak by sme my RF rozmiestnili naše vojská v plnej zbroji na ich hranici s Kanadou a Mexikom?“

Nech si na túto otázku každý odpovie sám, kto je mieru chtivý a kto rozdúchava po svete vojny, nenávisť…?!

Pretože Mier sa nezabezpečuje tak, že svoje vojská rozmiestnim na území cudzích štátov, ďaleko od svojho domovského územia, proti inému cudziemu štátu…!!!

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.