Založ si blog

Obava Igora Matoviča je opodstatnená!

Igor Matovič včera Slovákom odkázal, okrem iného aj  toto – „Obávam sa, že keď omikron vbehne v plnej sile na veľmi slabo zaočkované Slovensko, tak to tsunami, čo sa sem bude valiť, nás prinúti k tomu, že si zavrieme ústa a nebudeme ani len snívať o uvoľňovaní. Všetci sa zabarikádujeme doma a budeme čakať, aby sa nám nič nestalo,“

Nuž veru blud a tliachanie, ktoré môže vystrašiť/zmanipulovať, už len naozaj tých jeho najvernejších!

Nech sa Igor pozrie, aké tsunami omikron vyvolal v 90% Covid zaočkovanom Portugalsku!

Podľa Igora za to môže tých 10% Covid nezaočkovaných Portugalcov?!

Nech sa pozrie do najviac Covid zaočkovaných štátov Európy – Taliansko, Francúzsko, Anglicko, aké tam omikron spôsobuje tsunami a aká je tam Covid zaočkovanosť!!!

Igor opäť tliacha a šíri poplašnú správu lebo vie, že sa tak stane lebo sa tak stať musí, aby občanov SR od prvého dňa roku 2022, dostali opäť do „väzenia“!

Aby opäť, ako sám hovorí, občanov SR ešte väčšmi, ako doteraz, za viac ako rok a pol – „zabarikádovali“!!!

Ako to, že tu už nemáme tsunami omikron???

Veď na začiatku „vynájdenia“ Omikronu, Covid propaganda, keď delta variant akosi nezabral, jasne šírili poplašné správy, že omikron je viac, ako štyri krát nákazlivejší, ako doteraz známy delta variant a šíri sa oveľa rýchlejšie!!!

Podľa oficiálnych priznaní našej Covid propagandy sme na Slovensku zaznamenali prvé tri (!) prípady Omikronu už 11. decembra 2021!!!

Nuž idem sa pozrieť, kde by sme mali byť s Omikronom na Slovensku dnes, po zhruba 28 dňoch, keď si za „etalón“ zoberiem takmer 4 krát slabší Delta Covid, čo do šírenia sa v populácií.

Vychádzam z oficiálnej publikácie SAV SR – https://www.ruvzpo.sk/dokumenty/PoradnaZdravia/delta%20sav.pdf , kde sa o Delta C-19 dozvedám napr. toto – „Variant B.1.617 bol prvý raz identifikovaný už v októbri 2020 v Indii“ – ďalej – „Delta variant sa v priebehu marca a apríla veľmi rýchlo stal dominantným vo viacerých indických regiónoch, následne vo Veľkej Británii a postupne sa rozšíril do 94 krajín sveta vrátane Slovenska.“ – ďalej – „že Delta variant SARS-CoV2 je o 40 – 60 % prenosnejší ako Alfa variant (Β.1.1.7, známy ako Britský, ktorý momentálne dominuje na Slovensku). Pomocou modelovania šírenia infekcie sa predpokladá, že začiatkom augusta bude v štátoch EÚ 70 % nových infekcií SARS-CoV-2 spôsobených Delta variantom a na konci augusta to bude až 90 %.“

Oficiálna správa ÚVZ SR zo dňa 8. júla 2021 uvádza – „Na Slovensku sme rutinným sekvenovaním doteraz celkovo potvrdili 14 prípadov delta variantu pandemického vírusu SARS-CoV-2“ – https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4791:informacia-k-vyskytu-delta-variantu-na-slovensku&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153

O necelý mesiac (!) neskôr 3. augusta 2021 sa z oficiálnych stránok ÚVZ SR dozvedám toto – „Na Slovensku už dominuje delta variant pandemického SARS-CoV-2 vírusu. Vyplýva to z posledných dvoch júlových sérií sekvenovania pozitívnych vzoriek.“ – https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4834:laboratorne-vysledky-sekvenovania-pozitivnych-vzoriek-za-jul-2021&catid=250:koronavirus-2019-ncov&Itemid=153

Takže Delta C-19 sa na Slovensku stáva dominantným za necelý mesiac a na základe týchto covid informácií sa začínajú sprísňovať podmienky, už tak covid zdecimovaného života našich občanov tu „dole“!

A teraz čo hovorí logika?!

Keďže Omikron sa šíri resp. je 4 krát infekčnejší, ako Delta, tak potom by mal byť na Slovensku dominantným nie až kdesi v Januári 2022, ale už minimálne dnes, teda už „včera“.

Ak Delta prebrala na Slovensku „vedúcu úlohu“ C-19 za, dajme tomu 28 dní, tak 28:4=7!

To znamená, že Slovensko od zistenia prvého prípadu ochorenia na Omikron C-19, čo bolo 11. decembra 2021, tak už 18. decembra 2021 mal „vedúcu úlohu“ C-19 prebrať variant Omikron!!!

Ako to, že tak rýchlo sa šíriaci mutant C-19, doslova neprevalcoval  Slovensko skrz na skrz?!

A pritom sme o takmer polovicu menej Covid experimentálne zaočkovaní, ako tie covid vakcinačne „vzorové“ štáty???

Prečo Igor hovorí, že nás to prevalcuje a doma „zabarikáduje“, až kdesi v polovičke Januára 2022???

Má to byť až vtedy? A ak áno, tak prečo až vtedy?!

Nešíri tu niekto, napr. Igor, totálne dezinformácie, dezolátiny, hoaxy, konšpiratiny, poplašné správy o Covid Omikron Slovenskej apokalypse lebo máme „nízku“ Covid experimentálnu zaočkovanosť???

Lebo, v tejto súvislosti je potrebné si všimnúť oficiálnu správu ÚVZ SR zo dňa 28.decembra 2021 (teda z dneška!) o šírení sa Omikronu v našej slovenskej spoločnosti a hlavne o tom, koho tento „nebezpečný“ (ale pozor, podľa Igora až v Januári 2022!) korona vírus ohrozuje najviac, ktorá okrem iného uvádza aj toto – „Laboratóriá Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR sekvenovaním potvrdili výskyt ďalších štyroch prípadov variantu omikron na území Slovenskej republiky.

Osoby boli zaočkované dvoma dávkami vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Prvá osoba je bez cestovateľskej anamnézy. Klinický priebeh ochorenia bol ľahký, opatrenia boli dodržané.

Druhá osoba je s potvrdenou cestovateľskou anamnézou a tiež je úzkym kontaktom s pozitívnymi osobami. Klinický priebeh ochorenia bol ľahký, opatrenia boli dodržané.

Tretia osoba je s potvrdenou cestovateľskou anamnézou z rizikovej krajiny. Klinický priebeh ochorenia bol ľahký (kašeľ), protiepidemické opatrenia boli vykonané v plnom rozsahu.

Štvrtá osoba bola v kontakte s osobami, u ktorých sa už potvrdil variant omikron. Klinický priebeh ochorenia bol ľahký (slabosť, únava, kašeľ), opatrenia boli dodržané.“

 

Avšak dole pod týmto textom podpísaný „akýsi“ PhDr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., MPH – hlavný hygienik Slovenskej republiky, nezabudol zdôrazniť hlavne toto – „Obyvateľom dôrazne odporúčame dať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, respektíve absolvovať posilňujúcu dávku v odporúčanom čase…“ – https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4969:vyskyt-variantu-omikron-k-28122021npoet-potvrdenych-pripadov-priebene-stupol-na-jedenas&catid=56:tlaove-spravy&Itemid=62

Čosi tu nesedí, keď ďalší štyria Omikron c-19 nakazený boli práve tí s plnou Covid zaočkovanosťou! Neprotirečí si J. Mikas tak náhodou?!

Nuž naozaj zaujímavé zistenie ÚVZ SR o Omikrone, že štyrikrát infekčnejší Omikron, pri tak „nízkej“ slovenskej Covid experimentálnej zaočkovanosti, sa najviac vyskytuje u plne zaočkovaných a za 17 dní od jeho prvého výskytu v SR sa dokázal rozmnožiť resp. „zamoriť“ o 7 občanov SR viac!!!

A do toho príde Igor Matovič a straší národ slovenský, že už v Januári 2022 nás tento „rýchle“ sa šíriaci „smrtný“ Covid Omikron variant, doslova „zabarikáduje“ v našich domovoch a päť si máme zavrieť ústa!!!

Ak nás niekto opäť zabarikáduje do našich domovoch, tak na základe vyššie mnou uvedeného to nebude C-19 Omikron, ale Igor Matovič s celou jeho Covid apartheidnou chuntovládou lebo ich strach je narastajúci, strach z občanov SR!!!

A preto občania SR nedovoľme, aby nás opäť „zabarikádovali“, ale rýdzo Ústavne a Zákonne sa postarajme o to, aby sme ich my „zabarikádovali“ a to do takých zariadení, kde sa výdaj a príjem vykonáva čisto skrze okienko!

Teda je načase, aby táto Covid diktatúra skončila, aby jej protagonisti, Covid propagandisti skončili v zariadeniach s okienkovou „obsluhou“! Lebo my tu „dole“ sme si „okienkovej obsluhy“ užili už naozaj DOSŤ!!!

A teda áno, Igor Matovič sa správne obáva čo bude, keď plnou silou udrie nie Omikron, ALE ľud slovenský, ktorý on a jeho Covid chunto sebranka, tak neľudský deptá, utláča a pritom sa tvári, ako mu zachraňuje zdravie a životy!!!

Záver:

SLOVAČ už konečne začínaj myslieť, počúvaj čo ti hovoria, či je to v súlade aspoň s elementárnou logikou! Vnímaj veci v širších súvislostiach a nezabúdaj čo Ti povedali včera a čo hovoria dnes, čo tvrdili že je pravda včera a čo je pravda podľa nich dnes…

SLOVAČ, ešte ti to nestačilo???

SLOVAČ ešte stále nemáš toho/týchto DOSŤ?

NEVERÍM, že NIE!!!

SLOVAČ, dokedy si ochotná znášať toto poníženie, tento despotizmus, túto Covid diktatúru, tieto propagandistické klamstvá, manipuláciu, toto obmedzovanie tvojho života…???

DOKEDY!!!

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?