Založ si blog

Namiesto Hovorme spolu, tu máme – mlčte všetci!

Hádam už niet občana SR, ktorý by nevedel o občianskej iniciatíve/výzve, pod názvom Hovorme spolu.

Hovorme spolu o všetkých otázkach spojených s Covid „pandémiou“!

Táto výzva bola najskôr určená RTVS, ako to štátnej, vraj verejnoprávnej TV.

Totiž RTVS je zo zákona povinná prinášať informácie nestranné a hlavne pluralitné!

Zákon č. 532/2010 Z. z. – Zákon o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov – https://www.zakonypreludi.sk/zz/2010-532

Pluralita = vyjadruje skutočnosť, že existuje veľa názorov, nielen to, že niektoré z nich tvoria najväčšiu skupinu – rôznorodosť!

RTVS sa k tejto výzve postavila absolútne diktátorsky, keď ledabolo uviedli, že sa touto výzvou budú „vážne“ zaoberať a následne, po „vážnom“ zaoberaní sa, sa alibisticky vyhovorili na to, že nik z hlavných „vládnych“ odborníkov Covid „pandemického“ konzília si nechce sadnúť za jeden stôl so svojimi oponentami, oponentami vysokoodbornými v danej, aj medicínskej oblasti!

Pýtam sa, tým jediným „správnym“ Covid odborníkom niekto zakázal účasť na takejto debate? A prečo do takejto debaty nešli a argumentačne doslova „nerozbili“ tých čo tvrdia opak o tom, ako sa vysporiadať s Covid „pandémiou“?!

A tak neostávalo iniciatíve Hovorme spolu nič iné, len sa „uchýliť“ na sociálne siete a tam „konšpirovať“, „podnecovať“, „hoaxovať“ o riešení, ako von z dnešného Covid marazmu, ako von z dnešného, doslova Covid vakcinačného teroru.

Tu pozvanie prijali viacerí Covid „opozičníci“, medzi inými aj také medicínske slovenské kapacity/osobnosti, akou bez pochyby je Prof. MUDr. Štefan Hrušovský, CSc., Dr.SVS. – https://www.youtube.com/watch?v=N7nT__Od1xM – v tejto časti, v tomto diely Hovorme spolu, bol odprezentovaný aj názor (len zo záznamu z 29.12.2020 lebo nenašiel silu ísť do diskusie s oponentúrou!) Pavla Čekana, ktorý mimochodom povedal aj toto – „…no a keď uvidíme dokonca, aj tie sploštené krivky a uvidíme naozaj úbytok pacientov v nemocniciach a potom proste jasnééé a potom budúúú píísať ďalej, ale však nech si pííšu, aj im fakt budem ďakovať ja verím, že ten čo teraz napísal v júni, môj PCR test proste bude na ňom použitý lebo ten kovid bude mať. A ja sa na to teším, ďakujem mu, proste zarobí mi 5 € a ja sa strašne teším z tohto. Čiže, čiže a presne takto postupne ich budeme proste dávať dole z internetu, vôbec z bežného života a jednoducho budú chodiť zarúškovaní náhubky budú mať, nebudú môcť cestovať a ja sa budem z toho tešiť a znovu ďalší PCR test za ďalšieho, možno aj kamaráta, ktorí pri pive si povedia, že vedia viac o tom Covide, ako mi všetci dokopy…“

A takéhoto človeka, ktorý chce dávať občanov SR „dole“, dňa 27. júna 2021, Zuzana Čaputová vyznamenala  Radom Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy v oblasti vedy, najmä v oblasti vývoja a výroby testov na koronavírus…!

Ďalší, ktorý prijal pozvanie do relácie Hovorme spolu, bol aj MUDr. Ján Lakota, CSc. -Biomedicínske centrum SAV, Virologický ústav BMC SAV, ale aj MUDr. Andrej Janco, MUDr. Peter Lipták atď. tí, ktorí sa diskutovať neboja, neboja sa toho, že im niekto svojimi vedecky podloženými argumentami vyvráti tie ich, tiež vedecky podložené názory – lebo o tom je veda, o tom je pokrok!!!

Lebo len odborne zdatná oponentúra posúva vedu dopredu a len odborne zdatná oponentúra je zárukou, že sa nájde to najlepšie riešenie!!!

A ja pánov vyššie citovaných (Hrušovský, Lakota, Janco, Lipták) považujem za odborne zdatných oponentov tým, čo dnes už vyše 20 mesiacov sedia v rovnakom zložení „vládneho“ odborného konzília na riešenie boja s/proti „pandémií“ C-19!!!

Ak nie je oponent s opačným názorom, tak to je, ako keby ste chceli, aby sa na hladine jazera pohla plachetnica, ale vietor nikde!!!

Ja normálne žasnem, rozum sa mi pozastavuje nad tým, že samotní dnešní „vládni“ Covid odborníci si sami nežiadajú, aby ich konzílium odborníkov bolo rozšírene v pomernom zastúpení o ich odborných oponentov!

Veď keď už s nimi nechcú diskutovať na „očiach“ verejnosti napr. v RTVS, tak potom by mali mať záujem s nimi diskutovať za zatvorenými dverami a hľadať tie najlepšie riešenia! Riešenia konsenzuálne a nie jednostranné, až propagandistické!

Potom by bol aj postoj občanov iný, ako je terajší, názorovo roztrieštený!

Nie je možné v demokratickej spoločnosti (ak si tak chceme hovoriť a za takú sa považujeme!) nasilu presadzovať len jedno riešenie, hlavne ak je jasné, že riešení je viacero a teda je potrebné dať občanom na výber!

Na výber či budú slobodne dôverovať Covid vakcíne, ktorá je ešte stále v experimentálnom režime a teda, každý kto si ju nechá aplikovať do svojho organizmu, je de facto súčasťou experimentu alebo sa slobodne rozhodne v prípade, že ochorie, aj na C-19, pre liečbu alebo ešte lepšie (najlepšie!), sa rozhodne, aj na základe odborníkov pre zdravotnú prevenciu, že si upraví svoj životosprávny režim, že uberie zo svojej hmotnosti, že sa bude viacej hýbať, že  bude viacej užívať prirodzených vitamínov atď., atď.

Áno, presne toto by som v demokratickej spoločnosti očakával!

Odborníci, oponenti by sa mali zavrieť do jednej miestnosti, odobrať politikom túto výsostne medicínsku tému z rúk/z úst, tam sa takpovediac odborne, doslova „dohrýzť“ a následne by mali spoločne predstúpiť pred verejnosť a učiniť napr. takéto prehlásenie – „My, skupina zástancov názoru, že na C-19 je najúčinnejšia C-vakcína, Vám odporúčame, aby ste sa slobodne nechali touto vakcínou zaočkovať. Zároveň vám však musíme povedať, že je potrebné toto rozhodnutie najskôr konzultovať so svojim všeobecným lekárom a až po jeho odporúčaní si nechať priamo u neho v ambulancií túto c-vakcínu aplikovať. Je dôležité z našej strany, aby sme Vás upozornili aj na možné vedľajšie účinky, o ktorých nie všetkých ešte máme vedomosť, pretože c-vakcína je ešte stále v experimentálnej fáze. Rovnako žiadame každého, kto sa slobodne rozhodne postúpiť túto vakcináciu, chceme poprosiť/požiadať, aby prípadné vedľajšie účinky nahlásil svojmu všeobecnému lekárovi, ktorý vám c-vakcínu aplikoval a týchto lekárov žiadame, aby tieto pravidelne reportovali na web stránku na to určenú. Je od nás poctivé a férové, vás občania informovať aj o tej skutočnosti, že počet dávok aplikácie c-vakcín, nie je nateraz známy a je pravdepodobné, že bude potrebné vás c-prevakcínovavať každých 12, 9, 6 resp. 3 mesiace. Z našej strany všetko.

My, zástancovia opačného názoru, že riešením je aj prevencia a liečba, vám občania odporúčame, aby ste si predovšetkým upravili svoj životný štýl, aby ste si upravili životosprávu, aby ste sa zriekli rôznych nadmerných neduhov, ako sú fajčenie, návykové látky, minimalizovať stres. V prípade, že začnete pociťovať akékoľvek respiračné príznaky, prosím okamžite navštívte svojho všeobecného ambulantného lekára, aby vás tento odborne vyšetril, prípadne vás poslal na ďalšie odborné vyšetrenia a aby vám mohol nasadiť liečbu na základe účinných lekárskych protokolov, ktoré máme potvrdené, aj na C-19, z našej každodennej praxe s vami našimi pacientmi, už vyše 20 mesiacov, ak hovoríme výlučne o ochorení na C-19. Chceme vás uistiť, že liečba doteraz známych respiračných ochorení, aj C-19, je možná a je vysoko účinná, ak sa s ňou začne čo najskôr. Sami veľmi dobre viete, že akákoľvek liečba, akéhokoľvek iného ochorenia je úmerne ťažšia času, kedy sa s ňou začne.“

Na záver tohto vystúpenia odborníkov rôzneho názoru, ale len dvoch riešení, ako sa slobodne vysporiadať s témou Covid „pandémie“, by mohol vystúpiť predseda Vlády SR a povedať občanom SR toto – „Vážení občania Slovenskej republiky. Počuli ste dva rôzne, ale podľa mňa úplne rovnocenné, medicínske odborné názory, ako môžete predísť komplikáciám, ak nebodaj ochoriete na respiračné ochorenie, aj na dnes „nový“ C-19. My, ako Vláda, plne dôverujeme týmto dvom názorovým prúdom našich najlepších zdravotníckych odborníkov. My, ako Vláda, plne rešpektujeme ich dva názory, ako riešiť danú covid situáciu a preto ich plne podporujeme. Vláda SR urobí maximum, aby každý občan SR mal rovnako veľkú príležitosť sa dostať k obidvom navrhovaným riešeniam. Vláda SR zabezpečí, aby každý všeobecný lekár, či štátny alebo súkromný, mal vo svojej ambulancií k dispozícií, ako c- vakcíny, tak aj možnosť liečiť a predpisovať tie lieky na liečbu, aj C-19, ktoré sú podľa ich skúsenosti a odborných analýz účinne v liečbe, aj na C-19 a zároveň Vláda SR urobí maximum preto, aby všetky tieto liečivá, ktorými títo lekári chcú liečiť svojich pacientov boli v dostatočnom množstve vo všetkých lekárňach na Slovensku. Zároveň Vláda SR ruší, akékoľvek obmedzenia na základe – očkovaní-prekonaní-testovaní. Zároveň Vláda SR umožní každému jednému občanovi SR voľný, bezplatný prístup k testovaniu, ak by o to mal záujem. Na tento účel budú zriadené mimoriadne odberné miesta a zároveň Vláda SR zabezpečí pre každého všeobecného ambulantného lekára, ak o to prejaví záujem, aby mali v dostatočnom množstve dostupné pomôcky na vykonanie odberu pre PCR testovanie alebo jednoduchšie AG testovanie, ak by chceli na žiadosť pacienta zistiť, či daný pacient je alebo nie je Covid nakazený resp. infikovaný. Samozrejme Vláda SR tieto všetky technické podmienky pre lekárov a zdravotnícke zariadenia uhradí zo štátneho rozpočtu.

Zároveň Vláda SR na základe takéhoto rozhodnutia odborného konzília ruší všetky obmedzenia v podnikaní, ruší núdzový stav, ruší povinné nosenie rúšok a respirátorov, aj keď ich naďalej vysoko odporúča. Vláda SR ďalej odporúča všetkým médiám, aby už na dennej báze neprinášali informácie o počte vykonaných covid testoch a ďalšej s tým spojenej štatistiky. Na tento účel je zriadená mimoriadna web stránka na ministerstve zdravotníctva, ktorá je predovšetkým určená odbornej verejnosti, ale ktokoľvek z občanov SR má záujem, môže ju navštíviť – základne údaje budú verejne sprístupnené a nielen o situácií okolo covid ochorenia, ale aj o iných ochoreniach, nie menej závažných, možno ešte oveľa závažnejších, ako sú onkologické ochorenia, srdcovo cievne ochorenia, cukrovka, ochorenia psychického rázu a pod.“

No a po takejto komunikácií s občanmi SR, by bol na Slovensku kľud, ktohovie, možno by sme dnes mali viac Covid zaočkovaných, ako ich máme dnes, možno by ich bolo oveľa menej, možno by boli nemocnice menej zavalené „covid“ pacientmi a tých možno, možno je viacej. Ale jedno možno by bolo určitosťou, slovenská verejnosť, slovenská spoločnosť, život na Slovensku by bol oveľa normálnejší, neporovnateľne slobodnejší a podľa všetkého aj oveľa, zo strany občanov k svojmu zdraviu, obozretnejší!!!

Zdá sa niekomu z vás občania SR, že toto je len utopia. Nuž pri dnešnej „vláde“ určite, tí totiž vo svojom „boji“ proti Covid „pandémií“ zašli už tak ďaleko, že v tomto nedokážu prekročiť svoj Covid tieň…, ALE pri inej Vláde to jednoducho bude musieť byť skutočnosť, ak bude chcieť tomuto národu vládnuť, teda slúžiť!!!

 

NIE! Oni namiesto toho, teda aby som bo presný, nie oni osobne, ale skrze akýsi Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou SR (ÚDZS), idú odbornú oponentúru verejne zastrašovať spôsobom, že ich budú sankcionovať, dokonca až do takej miery, že ak nezmenia svoj odborný názor, na základe nimi uznávaných odborných štúdií resp. ak nezmĺknu, tak im odoberú licenciu na/pre výkon svojej odbornej praxe!!!

Až tak ďaleko chcú zájsť resp. v týchto chvíľach už zašli!!!

ÚDZS použil takúto zvrátenú argumentáciu prečo tak činí – „…je neakceptovateľné, aby lekár spochybňoval existenciu ochorenia COVID-19, označoval vakcínu za podvod alebo namiesto vakcíny odporúčal lieky, ktoré nie sú pre liečbu tohto ochorenia registrované“.

Ani jeden z týchto lekárov, ktorých oni idú takto totálne neoprávnene perzekvovať za odborný názor, na základe relevantných odborných štúdií, nikdy nevypustil zo svojich úst to, že C-19 neexistuje! Jedine čo som z ich úst počul bolo to, že C-19 má umelý laboratórny pôvod, čo v prvopočiatkoch Covid „pandémie“ bola trestuhodná konšpirácia a hoax galaktických rozmerov – dnes je to viac než pravda, však Dr. Fauci (USA obdoba slovenského Mikasa!).

Ďalej som z ich úst počul, že je táto choroba spôsobená C-19, liečiteľná! Z ich úst som nepočul, žeby občanov odhovárali od c-vakcinácie, len ich informujú o štúdiách, ktoré jasne hovoria o tom, že táto, dnes jasne experimentálna vakcína nám ešte „neukázala“ všetky svoje vedľajšie účinky a je pravdepodobnosť, že niektorí ľudia môžu na následky tejto vakcíny aj umrieť – ŠUKL priznáva k dnešnému dňu niekde okolo 7 prípadov!

Pýtam sa, je sedem prípadov úmrtia na experimentálnu vakcínu veľa alebo málo? Keď ešte na začiatku Covid „pandémie“, vtedajší predseda „vlády“ SR Igor Matovič emotívne hovorieval na svojich pravidelných TB (aj dva-tri krát do dňa), že urobí maximum, len aby zachránil aspoň jeden, jediný ľudský život! Dnes to už neplatí?! Čo ak občan, ktorý sa radšej nechá na Covid liečiť a nie zaočkovať experimentálnou c-vakcínou, si práve týmto zachráni život? Na tomto dnes Igorovi a spol. nezáleží?!

Je nanajvýš nemysliteľné, aby sa s odborne zdatnou oponentúrou nediskutovalo, ale ju rovno ničilo!!! Mne to naozaj pripadá tak, že ak nemajú dnes voči tým „konšpirátorom“, „hoaxerom“ dostatočne silné odborné protiargumenty, tak ich jednoducho umlčia, zosmiešnia, urobia z nich „vrahov“ národa a pod!

ALE takto to nemôže a nesmie v našej spoločnosti fungovať lebo toto je cesta nie do pekla, ale rovno do horúcich pekiel!!!

Záver:

„Ctenému“ ÚDZS dávam do pozornosti tieto citáty, ktorými by bolo tiež načim sa vážne zaoberať a dať ich na jednu úroveň tých, ktorých dnes idú za ich odborný názor perzekvovať:

Prvý – „Tak tuná môžem povedať len samé dobré správy. Prvá dobrá správa je, že už teraz máme lieky, ktoré účinkujú na koronavírus. My nemáme lieky, ktoré sú licencované, ktoré sú registrované, ale to je otázka administratívno-technicko-byrokratická. Máme lieky, o ktorých sa vie a sú štúdie z Čínskej republiky, už hotové publikované, opäť mnohé európske autority ich ignorujú, pretože všetko, to čo je z Východu, je problém, spochybnené a zlé. Sú tri..  a ja verím, lebo však Nobelova cena, teraz posledná bola v Číne, za liek artemisinin, ktorý stále nie je neregistrovaný v Spojených štátoch, takže americkú byrokraciu nepresvedčí ani to, že tá vynálezkyňa lieku, ktorá za prírodný čínsky liek pre tradičnú čínsku medicínu dostala Nobelovu cenu, ani to nepresvedčilo, aby tento liek Spojených štátov zlegalizovali.

 

Druhý –  „Prvé, čo ma zaujíma je, aby pacient nezomrel a o každom lieku, o ktorom viem, že by mu mohol pomôcť,  mu ho dám, či je registrovaný alebo nie je registrovaný, aj keby ma mali za to, prosím pekne, trestne stíhať. My sme skladali Hippokratovu prísahu, ak poznám nejaký liek, ktorý by mohol pacientovi pomoc a ja mám asi 20 – 30 publikácií na túto tému to, že tie publikácie nepresvedčili European medicines agency je pre mňa v tejto chvíli sekundárne.“

 

Tretí – „Ak by sme aj mali v lete vakcínu, tak je otázka, že ak epidémia skončí, či bude vôbec o ňu záujem. Dúfam, že sa nezopakuje scenár ako s prasacou chrípkou, keď sme sa všetci vyľakali, nakúpili vakcíny a potom epidémia skončila,“

 

Štvrtý – „Každá epidémia má niekoľko vĺn, takže nechceme strašiť ani vytvárať pesimizmus. Vieme ale predvídať a poučiť sa z chýb iných. Ak to vieme, nemusíme sa báť druhej vlny. Myslím, že druhú vlnu môžeme zvládnuť aj tak, že ju ani nepocítime. Ak sa nenecháme vyľakať a budeme sa správať racionálne, nepocítime to

 

Piaty – „Toto je veľmi dôležitá otázka, tu nejde iba o nás… Otázka vplyvu na genealógiu alebo budeme vedieť až 5 rokov od wuhanského lockdownu. Skôr tieto veci vedieť nebudeme, a budeme sa s tým musieť zmieriť,“

Viete v ÚDZS, kto vyriekol tieto slová/vety? NIE? Nuž vyslovil ich Vladimír Krčméry – nech sa páči zadajte ich do Googlu a nájdete ich, kedy, kde, pre koho a v akom časovom slede ich Vladimír Krčméry vyslovil!!!

A podľa vášho dnešného „metra“ na medicínskych odborných oponentov dnešnej Covid propagande, by mali byť všetky tieto jeho výroky vyhlásené za nežiadúce, za hoaxy, za konšpirácie a mali by ste ho tiež zaradiť na váš zoznam tých, ktorých chcete dnes za ich vysoko odborné, faktami podloženými názormi, tvrdo postihovať!!!

A ešte jedna „malá“ „nepodstatná“ poznámka – nezachytil som, žeby sa Vladimír Krčméry čo i len málinko dištancoval od všetkých týchto svojich vyjadrení, čo pre mňa osobne znamená, že si za nimi stojí aj dnes…!!!

 

 

 

 

 

 

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.