Založ si blog

Tragický obraz 17. novembra 2021 dnešnej Slovenskej republiky!

Práve dnes si „slovenskí“ kapitalistickí neoliberáli s veľkou pompou pripomínajú 17. november 1989, ako víťazstvo „demokracie“ nad „totalitným“ socialistickým zriadením!

Naozaj víťazstvo?

Alebo to bol najväčší podvod na občanoch bývalého ČSSR, v histórií ich životov od doby, kedy sa Československo premenovalo na Československú socialistickú republiku, teda od 11. júla 1960?

Nie, môj dnešný článok nebude nostalgia za rokmi s pred novembra 1989, ba ani o samotnom „nežnom“ 17. novembri 1989 lebo o tomto som už napísal viacero článkov, kde som túto, pred novembrovú (89) dobu opísal z môjho pohľadu, ako aj samotný „nežný“ 17. november 1989.

Dnes sa plne zameriam na 17. november 2021!

Je to 32 rokov, čo sme „slobodne“ prešli od socialistického zriadenia ku tvrdému kapitalistickému režimu!

A kde sa dnes po 32 rokoch „budovania“ kapitalizmu nachádzame?

Nuž podľa môjho presvedčenia, v obrovskom marazme! V totálnej diktatúre!

Tu nepomôže výhovorka „lebo Covid“! Ani náhodou!

Lebo aj „pandémie“ a naozajstne pandémie, sa dajú a mali by sa riešiť výhradne odborne, demokraticky a nie ľudskú dôstojnosť ponižujúcimi príkazmi/zákazmi…!

Dnes, áno aj práve v dnešný 17. november 2021, je absolútne jasné, že nie je dovolený iný názor, ako ten jediný „správny“, ten „vládny“ a všetko ostatné čo je v príkrom rozpore s týmto „demokratickým“ názorom, je zakázané!!!

Áno, môže takýto iný názor odznieť, ale to je tak všetko lebo je buď zosmiešnený alebo už aj trestne postihnuteľný a to dokonca na základe prijatého/prijatých diktátorských zákonov, diktátorskou parlamentnou väčšinou, ktorej za dva roky od PV nedôveruje a si ich vo „vládnych“ pozíciách, nepraje takmer 90% občanov-voličov SR!!!

Hovoriť dnes o SR, ako o štáte právnom a demokratickom, sa nedá, už ani len zo srandy!

SR je dnes v hlbokej spoločensko-ekonomicko-politicko-mravnej kríze!

Dnešné Slovensko, Slovensko 17. novembra 2021 je len veľmi slabým odvarom toho, čo sme zo Slovenska chceli mať, najmä po 1. januári 1993, kedy sme sa na mape Európy a sveta ocitli, ako samostatný štátny útvar!

A sme dnes ešte hrdé, zvrchované, samostatné Slovensko?

Nuž podľa môjho názoru a hlbokého presvedčenia, ani náhodou!!!

Už síce nie sme ideologickými vazalmi, ako tomu malo byť pred 17. novembrom 1989, ale sme jasnými ekonomickými vazalmi nenásytného západného lumpen kapitalizmu!

Sme len bábkou v rukách USA administratívy, EÚ, hlavne nemeckej a francúzskej a taktiež sme po stránke „bezpečnostnej“ jasnými vazalmi vojenského paktu NATO!!!

Už nám nič, čo prinášalo do spoločnej kasy veľké príjmy, nepatrí!

V duchu budovania „demokracie“ a „slobodného, samostatného“ štátu, nám to tu všetko čo je/bolo výnosné, skúpili (za babku ulúpili!) západní nenásytní lumpen kapitalisti a tvária sa, ako nám pomáhajú, ako nám zvyšujú životnú úroveň, ale len do doby kedy budeme poslušne počúvať!

Hádam postačí za všetky posledný najvypuklejší príklad našej poslušnosti. Je to tzv. Covid poslušnosť, keď sa u nás aplikujú všetky „účinne“ metódy na boj s C-19, ktorý sa zúžil na jednu jedinú Covid „zbraň“, ktorou je západná experimentálna Covid vakcína!

Pýtam sa len tak sám pre seba, čo by tak s nami naši západní „demokrati“ urobili, keby sme sa snažili s C-19 bojovať aj inak, ako len a výhradne Covid experimentálnou vakcínou?

Napríklad tak, ako o tom otvorene, na kameru hovoril, vtedy pravdepodobne ešte Covid vakcinačne nezávislý Vladimír Krčméry.

Jednoznačne opäť na tomto mieste musím citovať jeho vyjadrenie z 18. marca 2020, na margo liečenia nového koronavírusu – C-19 – „Tak tuná môžem povedať len samé dobré správy. Prvá dobrá správa je, že už teraz máme lieky, ktoré účinkujú na koronavírus. My nemáme lieky, ktoré sú licencované, ktoré sú registrované, ale to je otázka administratívno-technicko-byrokratická…“ a následne to pritvrdil týmto vyjadrením – „Prvé, čo ma zaujíma je, aby pacient nezomrel a o každom lieku, o ktorom viem, že by mu mohol pomôcť,  mu ho dám, či je registrovaný alebo nie je registrovaný, aj keby ma mali za to, prosím pekne, trestne stíhať…“

 

Poniektorí ma neustále vyzývajú, aby som dal riešenie na dnešnú Covid situáciu. Nuž pýtam sa, je ešte lepšie riešenie, ako to čo navrhoval resp. o ktorom hovoril V. Krčméry 18. marca 2020???

Ako to, že po 32. rokoch „budovania“ kapitalizmu, dnes 17. novembra 2021 nemôžeme ísť, aj vlastnou cestou riešenia/liečenia C-19?

Prečo? Pýtam sa prečo? Keď náš najlepší odborník na túto „pandemickú“ medicínu má vedomosť o niekoľkých liekoch, ktorými by sa s najväčšou pravdepodobnosťou dalo účinne liečiť aj C-19, tak prečo takouto cestou nejdeme, keď nás každý presviedča, že pred novembrom 89 sme boli vazalmi Sovietskeho zväzu a červenej Moskvy, keď dnes sme od modrého Bruselu a ešte modrejšieho Washingtonu úplne nezávislý???

Veď, ak je pravda, že sme samostatný, zvrchovaný štát, ako nám to západná propaganda, lumpen kapitalistická, neustále prízvukuje, tak prečo nemôžeme začať našich občanov liečiť týmito, podľa V. Krčméryho, účinnými liekmi na C-19?!

Alebo, žeby tieto lieky stratili nejakým „demokratickým“ spôsobom svoju účinnosť?!

Alebo je to jednoducho diktát západných lumpen veľkokapitalistov lebo, lebo…

Nuž veru obraz Slovenska v dnešný 17. november 2021 je neporovnateľne pochmúrnejší, ako bol ten 17. november 1989!

Mne totiž život v novembri 1989, kedy som bol vysokoškolským študentom, predposledného semestra denného štúdia, v porovnaní s dnešným 17. novembrom 2021, pripadá ako nádherná rozkvitnutá jar oproti dnešnej šedi, pardon už černi!!!

A ak chceme/chcem opäť prežívať, minimálne tak nádherné časy, ako boli pre mňa osobne určite, tie prednovembrové (89), tak je potrebné konať!

Tu slobodu, ktorú sme mali, ešte akú takú, aj pred 29. februárom 2020 si musíme vziať späť! Inej cesty niet, ak sa nechceme stáť len akýmisi vykonávačmi cudzích príkazov a akýmisi motovidlami, bezcielne ponevierajúcimi sa po našom území…!!!

Verím, že 17. november 2022 bude už o niečom inom a aj keď bude v ten deň vonku chladné, sychravé počasie, tak naše životy budú pripomínať prebúdzajúcu sa prírodu od teplých jarných lúčoch…!!!

Záver:

Už len taká „nepodstatná“ vec! Úplne „nepodstatné“ porovnanie 17. novembra 1989 so 17. novembrom 2021.

Nuž tí z nás, čo sme 17. novembra 1989 a pred ním, boli už dospelí a už sme aj okúsili, ako chutí chlebík, ako sa vlastnými rukami/hlavou/schopnosťami živiť, si pamätáme resp. vôbec nepamätáme lebo ja som ich osobne nikdy v mojom pred novembrovom (89) živote nestretol, že sme tu mali akúsi armádu Sovietskeho zväzu, aj keď tu bezpochyby boli.

Áno boli tu, ale boli tak doslova zašití, že len málo kto o nich vedel a málo kto sa s nimi naživo aj stretol.

Podľa môjho názoru to ani neboli vojaci v pravom zmysle slova, ale doslova sovietske ľudské trosky. Veď oni by neubránili ani sami seba, nie to ešte nás!!!

A čo tu máme po 32 rokoch „budovania“ lumpen kapitalistickej „demokracie“ a „mieru“?!

Mimochodom dnešná mládež, ako často počuješ dnes slovíčko „mier“ a vieš ty vôbec aký má význam toto slovo? Lebo dnes z úst lumpen militaristických kapitalistov od rána do včera počúvaš/počúvame len slová a slogany, ako sa, pred nimi vymysleným, neústale umelo vytváraním východným nepriateľom brániť a nie ako robiť všetko preto, aby bol vo svete mier!

A keď sa brániť, tak pred kým a prečo, keď v novembri 1989 bolo jasne povedané, že už nám nič nehrozí lebo sa ideme začleniť do „mierového“ kapitalistického západného systému, ktorý nemá v úmysle nikomu škodiť, ktorý plne uznáva slobodu, demokraciu, zvrchovanosť samostatných štátov…???!!!

Ale späť k dnešným dňom.

Akáže cudzia armáda sa nachádza dnes 17. novembra 2021 na našom zvrchovanom území?

Žeby to bola armáda U.S. Army a vojska NATO? A je ich vojenské vybavenie tiež tak úbohé, aké bolo to sovietske na konci roku 1989?

A dokedy tu U.S Army a cudzie vojská NATO plánujú zotrvať?

A keď to už nebude potrebné, tak tiež dobrovoľne a tak rýchlo naše územie opustia, ako to učinila sovietska armáda?!

Nuž dnešná slovenská kapitalistická mládež, nože skús si nájsť trochu času, ktorého máš teraz na rozdávanie, lebo Covid apartheidníci ti zakázali, akúkoľvek slobodnú činnosť, ba ani do školy poniektorí z vás (a nie je vás málo, hlavne VŠ!), aj keď ste zdravý, nemôžete chodiť, choďte na web stránky Ministerstva obrany SR, dnes pod vedením Jaroslava Naďa a hlavným velením Zuzany Čaputovej a tam sa dozviete koľkože máme dnes na „zvrchovanom“ území nášho/vášho štátu, SR, zahraničných vojsk, ktorý sa v konvojoch neústale premiestňuje cez našu/vašu vlasť, vždy len jedným smerom a to zo západu na východ!

Sú to konvoje s vojskom a bojovou technikou U.S. ARMY a NATO!!!

Kam idú? Prečo tam idú? Čo majú za lubom? Sú to vojenské konvoje mieru??? Alebo sú to vojenské konvoje budúceho vojenského konfliktu v strede Európy,

A ty mládež slovenská, keď sa v školách učíš novodobé dejiny, ty si si nevšimla, ktože najviac zbohatol z I. sv. vojny a II. sv. vojny, ktoré sa hlavne odohrávali na území Európy? Nuž ja ti to tu na tomto mieste prezradím – Áno, nebol to nik iný, ako USA imperialistický lumpen kapitál!!!

A prečo v rovnakých množstvách sa nevracajú späť, teda z východu na západ, a to až do svojich domovských štátov? Veď mi tu už nechceme žiadne cudzie vojská!!!

Takže nech sa páči –    https://www.mosr.sk/upozornenia-na-presuny-vojenskej-techniky/

Tu je jasne vidieť, že aj v čase, teda presne dnes 17. novembra 2021, sa cez územie, cez zvrchované územie SR presúva pätnásť (15!) konvojov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl a útechou nám má byť takéto oficiálne odôvodnenie – „Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.“ – https://www.mosr.sk/50612-sk/rezort-obrany-upozornuje-na-planovane-presuny-vojenskej-techniky-cez-uzemie-slovenska/

Pýtam sa na záver tohto môjho názorového článku, kde sa nachádzame 17. novembra 2021, toto sme chceli 17. novembra 1989 a v tie ďalšie „nežné“, „samatové“ dni???

Nuž ja osobne nie, NIKDY!!!

PS:

A vy, čo ste skutočne nezažili prednovembrovú socialistickú republiku, prosím mlčte o tejto dobe a o živote vtedy! A hlavne nech o tom mlčí samotná Zuzana Čaputová, ktorej v čase 17. novembra 1989 doslova a do písmena ešte tieklo adolescentne mlieko po brade a skutočnom socialistickom živote, socialistickom poctivo pracujúcom človekovi, nevedela absolútne nič! Toto nie je urážka, to je holý fakt, čo ZČ sebe vlastným arogantným neoliberálnym spôsobom dokázala „svojim“ diktátorským „príhovorom“ k občanom SR v predvečer 17. novembra!!!

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.