Založ si blog

Diktatúry sa samé nepoložia, tie je potrebné zhodiť!

Možno by som mohol dnešný môj názorový článok začať optimistický, tým starým zaužívaným, že – „Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie“, ale pýtam sa, je resp. môže existovať ešte niečo horšie, ako keď „vláda“ doslova ubíja a v niektorých prípadoch aj zabíja vlastný národ, vlastných občanov, ktorí sa ničoho zlého nedopustili, ktorí nikomu neublížili, ktorí chcú len jedno jediné, aby ich „vláda“ nechala slobodne žiť, tak ako sami uznajú za vhodné, pri dodržiavaní ústavnosti a zákonnosti, platných na území SR?!

A ak hovorím o zákonnosti, tak hovorím o takých zákonoch, ktoré nie sú diskriminačné, separatistické, apartheidne, genocídne, doslova brutálne diktátorské!!! (práve to sa udialo včera 12.11.2021 v NR SR – k tomu budem mať samostatný a veľmi ostrý názorový článok!)

Mám 55+ a toto som nikdy nezažil!!! Ešte raz NIKDY!!! A už to ani NIKDY zažiť NECHCEM!!!

Dnes mladým ľuďom vtláčajú do hláv absolútne bludy, že to čo tu bolo pred novembrom 1989 bolo číre zlo. Naozaj?

Nuž ja si nepamätám, teda od kedy som začal vnímať svet, žeby ma niekto takýmto spôsobom gniavil! Pred novembrom 1989 mi nikto nezakazoval chodiť do práce, ba práve naopak – pracovať bola zákonná povinnosť!!!

Nikto odo mňa pred vstupom na pracovisko nevyžadoval, aby som sa preukázal straníckou knižkou KSČ resp. KSS lebo inak ma nepustia na pracovisko, do obchodu, do kina a pod. lebo som sa „dobrovoľne“ nepoddal ich ideológii, tak ako sa dnes, za žiadnu cenu, nepodvolím terajšej Covid totálne segregačno-apartheidnej ideológií, ktorá je pre mňa osobne násobne horšia, ako tá s pred novembra 1989!!!

Ako školáka ma nikto pred vstupom do školy nezastavil a nevyžadoval odo mňa, aby som mu ukázal, či mám preukaz pioniera alebo vo vyššom veku preukaz zväzáka!!!

Bol som učeň, bol som radový zamestnanec – robotník, bol som študentom VŠ denného štúdia, bol som na rôznych riadiacich pozíciách, ale toto som naozaj nikdy nezažil!

Áno, pred novembrom 89 môžem uznať, že sa tu presadzovala jedná ideológia, ideológia socializmu, prostredníctvom komunistickej strany, ale nebola to diktatúra! Vtedy bol svet rozdelený na ideológiu kapitalistickú a socialistickú! Dokonca ani tí najtvrdší, najzarytejší súdruhovia neboli takí podlí, žeby vlastný národ, vlastných občanov rozdeľovali na základe zdravotného stavu a na základe zdravotného stavu ich bezdôvodne gniavili. Ba práve naopak, snažili sa, aby obyvateľstvo socialistickej spoločnosti bolo čo, po zdravotnej stránke v najlepšej kondícií a môže my v tom oponovať kto chce a ako chce, toto je nevyvrátiteľný fakt!!!

Pred novembrom 89 som nezachytil, žeby mi niekto zakazoval pracovať, žeby mi bola odopieraná zdravotná starostlivosť, keď som ju potreboval, ba práve naopak, naše socialistické zdravotníctvo bolo každému dostupné, dokonca aj v tých trochu väčších dedinách mali vlastného všeobecného lekára, zubára…!!! Ľudia, občania sa nerozdeľovali, neseparovali, nesegregovali na základe ich zdravotného stavu, ale sa liečili!!!

Československé zdravotníctvo, ako také, bolo jedno z najvyspelejších, ak nie na svete, tak určite v Európe a čo je najdôležitejšie bolo dostupné, bezplatne každému! Iste, ani socializmus nie je a ani pred novembrom 89 nebol ideálny a aj tam mali istí nadľudia isté výnimky, to celkom jasne priznávam, ale boli to výnimky v jednotkách!

A dnes sa pýtam – má každý občan SR zabezpečenú bezplatnú zdravotnú starostlivosť? Má dnes každý možnosť navštíviť svojho lekára, keď má nejaký zdravotný problém? Má? Nuž nemá! Lebo ak nemá PCR alebo AG test a môže byť aj plne „nepovinne“, „slobodne“ Covid zaočkovaný, tak sa bez týchto idiotin do zdravotníckeho zariadenia po vlastnej linke nedostane a dostane sa tam, až keď ho v zúboženom stave dovezie sanitka a potom áno, potom to už je nápor na všetkých, čo v zdravotníctve pracujú!

Hovoria, že socialistický východ sa obohnal „železnou oponou“, ktorú tvorili ľahko prekonateľné drôtené ostnaté ploty. A čo sa deje dnes? Dnes to už nie sú „železné opony“ dnes sú to doslova oceľové múry!!! Viď Poľsko a pod.!

A prečo vtedy pred novembrom 89, ten „demokratický“ západ, „dbajúci“ na blaho pracujúceho ľudu, „dbajúci“ na dodržiavanie ľudských práv, prečo oni vtedy zo svojej strany tieto socialistické „železné opony“ neničili a našich občanov k sebe nepozývali?!

Prečo vtedy na hraniciach so socialistickým blokom mali rovnaké hraničné kontroly, ako my?

Prečo neukázali svoju ľudskú kapitalistickú tvár a na znak demokracie neobsadili svojimi hraničnými zložkami tieto hraničné prechody?! Prečo aj oni mali pohraničnú stráž a chránili si svoje hranice zo svojej strany? A tých prečo, prečo je neúrekom!!!

Áno, socializmus nebola diktatúra lebo ako píšem v názve, diktatúry samé o sebe, len tak nepadnú, nepadnú bez odporu diktátorov! Socializmus v ČSSR, ako všetci vieme padol sám a toto je tiež nepopierateľný a ničím, nikým vyvrátiteľný fakt!!!

Diktatúry sú schopné na vlastných občanov dokonca použiť brutálnu silu nevídaných rozmerov! Ale to čo tu máme dnes je diktatúra, ktorá pravdepodobne v dejinách ľudstva nemá obdobu!

Áno, socializmus nebol diktatúrou lebo „padol“ pokojnou cestou! A prečo padol pokojnou cestou? Nuž preto lebo nikto v štáte nevlastnil výrobné prostriedky a pracovné sily! Nikto v štáte nevlastnil zbrane hromadného ničenia, kde ja zaraďujem aj „bežné“ zbrane ako sú pištole a rôzne automatické zbrane! Dnes sa veľkokapitalisti chránia svojimi osobnými vojenskými, ozbrojenými zložkami, ktoré sa honosne nazývajú SBS – ktoré sú mnohokrát lepšie vyzbrojené, vycvičené, ako štátne represívne, ochranné, obranné zložky!!! A preto pád kapitalistického režimu sa javí, ako nepredstaviteľný resp. predstaviteľný ale za akú cenu???

Ja tu bezbreho neobhajujem socializmus s pred novembra 89, aj len chcem poukázať na to, že toto si k vlastným občanom nedovolili ani najvyššie postavení súdruhovia – prosím aby bolo jasné, že hovorím o období socializmu v ČSSR, niekde od roku 1975 do novembra 1989!

Dnes mladým tlačia do hláv, že vtedy sa nedalo voľne cestovať do zahraničia, hlavne do kapitalistických štátov! Dobre priznávam, že zahraničné cestovanie bolo obmedzené, bolo povolené len na základe pasu a ak sa jednalo o vycestovanie do kapitalistických režimov, aj do bývalej Juhoslávie, tak bolo potrebné o to požiadať príslušné štátne orgány a tie buď povolenie vydali alebo nevydali! Áno, aj toto ja považujem za nedostatok socialistického zriadenia lebo mali ľudí pustiť, aby sa išli pozrieť do všetkých kútov kapitalistickej spoločnosti, nie len do tej načančanej, ktorú vtedy kapitalistický režim sa snažil všakovakými pokútnymi spôsobmi odprezentovať socialistickému poctivo pracujúcemu človekovi, hlavne mladým! Áno, malo byť dovolené, aby socialistický človek mohol kedykoľvek na ten „vysnívaní“ Západ vycestovať, porovnať životnú úroveň bežného kapitalistického človeka, aby videl, že tento bežný kapitalistický človek nikdy nemal istotu, že zajtra ešte bude mať prácu, že tento kapitalistický bežný občan nemal nič zadarmo – školstvo, zdravotníctvo, sociálne istoty, aby videl tie sociálne nepokoje, ako ich tam na dennej báze doslova kapitalisti tlčú na uliciach, keď žiadali väčšie sociálne práva, keď žiadali vyššiu mzdu, keď žiadali aby sa zotieral rozdiel medzi bohatými kapitalistami a pracujúcou, dennodenne ponižovanou, utláčanou chudobou a pod.

Áno, my sme tu skrze západnú špinavú propagandu videli len tie úžasné USA mrakodrapy a podobné výkladné skrine kapitalistického režimu, ale už nám „demokratickí“ kapitalisti neukázali tu biedu, ktorá vysoko prevyšovala ten prepych, ktorý si mohli dovoliť len tí „najvyvolenejší“!!!

A dnes nám to už nikto nemusí ukazovať, máme to totiž doma! A mladým vtĺkajú do hláv, že takto to je správne, dokonca, že takto to je aj spravodlivé!!!

Nikdy som počas svojho vnímavého socialistického života, nikdy nepočul slovo chudoba!

A dnes? Dnes je to in, ak nejaký „demokratický“ neoliberálny politik hovorí, že máme tu chudobu a je potrebné jej pomôcť a ešte si na tom drzo robí svoju kapitalistickú , politickú kariéru!

Pýtam sa kto vytvoril tu chudobu, ktorú sme tu pred novembrom 89 nemali?!

Bola to socialistická spoločnosť alebo to bola nastupujúca lumpen kapitalistická spoločnosť, kapitalistický režim?!

A „pomáhajú“ jej tak, že najskôr ju vytvoria a potom sa tvária, ako je „pomáhajú“ a nechávajú sa hrdo, mediálne nazývať, akýmisi filantropmi!!!

Naozaj HNUS a ešte raz HNUS!!!

Áno, socializmus nebola diktatúra v pravom slova zmysle lebo prechod od socialistickej spoločnosti ku kapitalistickému režimu bola doslova a do písmena prechádzka ružovým sadom!!!

A čo tu máme dnes? A nie len na Slovensku, ale v celom „demokratický vyspelom“ kapitalistickom Západnom svete?

Áno, máme tu diktatúru takých rozmerov, že je takmer nepredstaviteľné, že sa to niekedy skončí.

ALE všetko sa raz začína a všetko sa raz aj skončí!

Otázkou stáva, čo je potrebné vykonať, aby sa to skončilo tak, aby to nestálo ľudské životy!

Vie si niekto predstaviť, žeby to, čo tu máme dnes na Slovensku pri moci, odišlo pokojnou cestou, aj keď vedia že ich nenávidí 90 % vlastného obyvateľstva?!

To občan-volič SR nevidíš, ako ti berú aj tie posledné zvyšky slobody? Ty nevidíš, že keď sa im nepodvolíš a nenecháš sa Covid experimentálne zaočkovať, tak ťa doslova vyhladujú?

Veď oni ťa bez toho nechcú pustiť už ani do práce, aby si si poctivou prácou zabezpečil aké také živobytie pre seba a pre svoje rodiny?

Ty to naozaj nevidíš?

To sa necháš rozoštvať nezmyslami rozdeľovania spoločnosti na Covid zaočkovaných – „slobodných“ a Covid nezaočkovaných – neslobodný dobytok, dezolátov, opice, tupela a pod.?!

Toto je čo za nezmysel? A že sa to deje v celej „vyspelej demokratickej“ Európe/svete, tak toto ti má byť útecha?

Je pre teba Slovač útecha to, že rakúska vláda gniavi Rakúšanov, že francúzska vláda gniavi Francúzov, že česká vláda gniavi Čechov, že nemecká vláda gniavi Nemcov, že talianska vláda gniavi talianov, že USA vláda gniavi Američanov a pod.???

Naozaj toto je správne?

Nuž podľa môjho hlbokého presvedčenia to správne nie je a nikdy sa s tým nezmierim!

Dnes nie je potrebné len a výhradne Covid očkovať, dnes je potrebné sa vrátiť k liečbe a to nie len na/s C-19 ale k všetkým liečeniam, všetkých chorôb, ktoré ľudstvo odjakživa má a sa s nimi dennodenne stretáva a dennodenne im čelí…!!!

Áno, dnes máme aj na Slovensku diktatúru nevídaných rozmerov,. Diktatúru „Vlády“ (vlád!), ktorá (ktoré) istú a nie malú časť (podľa mňa absolútne väčšinovú!) vlastného obyvateľstva, vlastného  národa doslova nenávidí a to až tak, že ich vedome ženie do biedy, do úpadku, do zániku!!!

Diktatúru, ktorá absolútne vedome stavia vlastných občanov proti sebe!

Diktatúru, ktorá i napriek tomu, že vidí (ZČ dokonca aj „citlivo“ vníma a preto je tiež proti vlastnému národu!) koľká časť národa, koľká časť občanov SR, ich už nechce, tak i napriek tomu sa svojich pozícií nevzdá, ale ich ešte väčšmi gniavi, väčšmi ich ubíja a to v mene akejsi prapodivnej Covid „pandémie“ a v mene ešte prapodivnejšej experimentálnej Covid vakcíny!!!

Na záver ešte raz z mojej strany, na základe môjho presvedčenia, celkom jasne a zreteľne – DIKTATÚRY, HLAVNE DIKTARÚRY DNEŠNÉHO COVID TYPU, SA SAMI NEPOLOŽIA, SAMI OD SEBA NEODÍDU, NEDAJÚ SAMI OD SEBA MOC DO RÚK OBČANOM, ABY O ICH A SVOJOM OSUDE, O ĎALŠOM JESTVOVANÍ, O ĎALŠOM ŽITÍ, ROZHODLI V DEMOKRATICKÝCH SLOBDNÝCH VOĽBÁCH A PRETO UŽ NIET INEJ CESTY,  JE POTREBNÉ ICH ZHODIŤ…!!!

Zhodiť tak, aby to bolelo čo najmenej!

Je potrebné si uvedomiť, že diktatúra Covid typu, sa nebude štítiť použiť na svoju vlastnú záchranu ani „svoje“ najrepresívnejšie zložky – ozbrojené sily a štátnu políciu, preto je potrebné postupovať rázne, ale obozretne!

Mám nádej, ktorá ma drží „nad vodou“, že aj toto sa jedného dňa musí skončiť a my všetci sa opäť raz z hlboká slobodne nadýchneme!!!

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.