Založ si blog

Z. Čaputová zjavne nezvláda stresové situácie, za ktoré si však môže sama!

Včerajší, jej doslova hysterický výbuch, ktorý predviedla silnou gestikuláciou horných končatín, opäť s prekrytím horných dýchacích ciest (deň pred tým nie! Prečo?), dokonca takmer búchaním o kec stolík, keď národu slovenskému vysvetľovala, ako jej na národe slovenskom „záleží“ a len preto koná tak, ako koná, a len preto sa vyjadruje, ako „právna poradkyňa“ Roberta Fica, ma jednoznačne utvrdilo v tom, že Zuzana Čaputová (ZČ) stresové situácie jednoducho nezvláda!

Nikto ju na to nepripravil, že v politike sa stavajú aj také veci, keď ťa všetci opustia, ktorí sa ti dovtedy falošne vtierali do priazne a teda je tam, kde chcela byť, najrýchlejšie, bez zbytočných prekážok, za zjavne cudzej pomoci a cudzích peňazí, ako sa len dá, teda na politickom „výslní“ SR!!!

ZČ sa dostala do polohy, jednak politickej, ale aj osobnej, ktorú ja vnímam takto a pokúsim sa to vysvetliť na tomto jednoduchom „konšpiračnom“ príklade a verím, že pozorný čitateľ, zodpovedný občan SR, občan-volič, ktorý sa o politiku nezaujíma len raz za štyri resp. päť rokov, keď je potrebné ísť k volebným urnám, jasne pochopí, prečo sa mi ZČ dnes javí, ako jednoznačne podráždená, že nezvláda stresovú situáciu, samou sebou zapríčinenú a prečo kope okolo seba ako „zdochýnajúci kôň“, ale len do tých, ktorí za jej dnešný stav politicko-osobnostne-duševný absolútne nemôžu – nespokojní občania Slovenskej republiky!

Nuž moja „konšpiračná rozprávka“ sa začína takto:

Kdesi v strede Európy sa nachádza jeden „bezvýznamný“ štátik, kde niet poriadneho horolezca.

Sú tam síce, kadejaké horolezecké spolky, ale tie ani zďaleka nespĺňajú tie horolezecké parametre, ako si predstavuje istá veľká západo-zaatlantická horolezecká veľmoc.

A tak sa táto horolezecká veľmoc rozhodne, že tak to teda nie, žeby takýto malý štátik nenaučili riadnemu lozeniu, presne v intenciách ich horolezeckého myslenia, aby oni potom samotní mohli z tohto malého štátiku v strede Európy vyrážať na svoje horolezecké výpravy a horolezecky ovládať ďalšie a ďalšie štátiky a štáty v rámci Európy, napríklad takú veľkú 1/6 časť súše našej zeme, akúsi R-federáciu!!!

Ale, ako na to?

Nuž urobíme to takto, rozhodli sa svetoví machri v horolezectve!

V tomto malom štátiku si vyhliadneme jednu osôbku z ktorej urobíme národnú horolezeckú hviezdu. Avšak muž to nebude lebo tomuto horolezeckému zázraku, by asi málo kto uveril.

A tak sa rozhodnú že to bude žena. A teraz, aká žena? Nuž taká, čo by ľahko presvedčila svojim nevinným zovňajškom istú časť obyvateľov tohto štátiku, že ona je jediná čo v horolezectve dokáže tento národ celosvetovo presláviť, hlavne ak sa najviac zapáči horolezeckej veľmoci ďaleko od predmetného štátiku, kdesi za atlantickým oceánom na západ…!

Na to je však potrebné vykonať niekoľko potrebných krokov, aby to nebolo len tak.  Musí to mať silný príbeh!

Samozrejme je potrebné v spoločnosti tohto malého štátiku vyvolať dojem, že jednoducho oni, obyvatelia tohto malého štátiku, takúto horolezeckú hviezdu potrebujú.

A aby sa to začalo, ako sa má, tak sa v štátiku odohrá jedno veľké horolezecké nešťastie, doslova tragédia a to taká, že istý mladý, tiež neskúsený horolezec, sa snaží vyliezť na akýsi malý kopček/kopčeky vo svojom okolí, o ktorých je presvedčený, že sú to najvyššie štíty Álp a pri tomto neuváženom kroku sa jemu a jeho priateľke prihodí tragédia – tragický zahynú.

A tu sa to všetko začína.

Svetová horolezecká veľmoc, ktorá je totálne mylne presvedčená, že je jedinou na tejto planéte, si z občanov tohto malého stredoeurópskeho štátiku vyberá dámu, ani nie príliš mladú, ani nie príliš v rokoch, ktorá už vo svojom živote na akési pahorkatiny, vo svojom veľmi blízkom okolí vystúpila a oslovia ju so svojim zámerom urobiť z nej národnú horolezeckú hviezdu, aby sa nikto z tohto národíka už neobával vyliezť na akýkoľvek vrch, štít a aby sa mu neprihodilo nešťastie, aké postihlo toho mladíka s jeho priateľkou…

A aby toto moje „konšpiratívne rozprávkovanie“ nebolo len v rovine všeobecnej, tak dotknutej dáme dám meno Zuzka a za svetovú horolezeckú organizáciu tu bude vystupovať akýsi dobrý, veľmi majetný strýčko Sam.

Sam sa skontaktuje so Zuzkou a takto jej vraví – „Chceš sa stáť horolezeckou hviezdou tohto národa, tohto štátiku? Chceš vyliezť na najvyšší štít tohto sveta Mount Everest? A chceš byť materiálne zaistená ty a tvoji blízky na dlhé desaťročia, priam naveky? Povedz Zuzka chceš?“

Zuzka – „Áno chcem. Ale ako to dosiahnem, teda dosiahneme, keď ja som bola najvyššie len toť na tomto vŕšku. Hľa strýčko Sam, pozri z okna“

Sam – „Nuž Zuzka, áno je to len taký malý ťaví hrb, ale to nevadí. My sme svetová horolezecká veľmoc a my dokážeme aj zázraky, keď sa tak rozhodneme. Ty Zuzka sa nič neboj, len sa drž našich inštrukcií, ty nebudeš nič hovoriť z vlastnej hlavy, nič konať na základe vlastného uváženia, jednoducho Zuzka, keď budeš robiť a hovoriť len to, čo my ti napíšeme a prikážeme, tak výsledok je zaručený. Máme nielen skúsený podporný tým, ale aj nevyčerpateľné finančné zdroje. Tak čo Zuzka, idem do toho?“

Zuzka – „Strýčko Sam, ale budem potrebovať aj ja nejaký podporný tým“

Sam – „Tým sa Zuzka nezaťažuj, aj toto máme riadne premyslené a pripravené. Osoby sú už pripravené, ale tie prídu na scénu až neskôr. Na začiatku, aby sme dosiahli želateľný výsledok musíš fungovať samostatne, aby si ty bola hlavnou postavou a aby neboli žiadne bočné rušivé elementy. Mohlo by to byť kontraproduktívne.“

Zuzka – „Predsa len strýčko Sam, aspoň naznač o koho ide, či ich náhodou nepoznám. Bola by to pre mňa na začiatok istá vzpruha a necítila by som sa od samého začiatku taká osamelá…“

Sam – „Zuzka, Zuzka, začínaš sa na začiatok príliš vypytovať, ale dobre, aspoň ti naznačím o koho ide. Sú to predovšetkým Andrej, Michal, Mirko, k ním sa pridajú Alojz a Richard. Keď bude situácia ťažšia a bude potrebné tvoj podporný horolezecký tím posilniť, tak sa pridá ešte Igor a ak bude situácia veľmi zlá, tak dohodíme ešte Borisa. Stačí Zuzka?“

Zuzka – „Áno stačí, ale títo všetci, ktorých, ak sa jedná o tie isté osoby, čo si ja myslím, veľmi dobre poznám, ale ani oni nie sú o nič lepší horolezci, ako ja…(?)“

Sam – „Iste, z nich sa až také horolezecké hviezdy nestanú, ako z teba. Lebo ty budeš predsa TOP…Ale teraz poďme k detailom. Sadaj Zuzka a pozorne počúvaj. Bude to takto. Vzhľadom na to, že si naozaj slabý horolezca, doslova horolezecké dojča a my potrebujeme z teba mať TOP horolezkyňu veľmi rýchlo, tak to bude všetko úplne ináč, ako to pred národom tohto malého štátiku bude navonok vyzerať.

Zuzka – „Ale…“

Sam – „Zuzka! Seď a už neprerušuj lebo to skončíme skôr, ako sme začali!

Zuzka – „Prepáč strýčko Sam, už pozorne počúvam“

Sam – „OK. Takže bude to tak, že ty sa budeš tváriť, ako sa veľmi chceš stať TOP horolezkyňou tohto národa. My, ako som už predostrel, sa o všetko okolo teba postaráme. My ťa zaodejeme do tých najlepších šiat a výstroja vrcholového horolezca, ktorý sa rozhodol, že zdolá Mt. Everest, za rekordne krátku prípravnú dobu. Avšak tvoj výstup bude len na oko lebo za tak krátky čas by sme na tento skutočný výstup nenaučili a nevycvičili, nepripravili ani nášho Arnolda. Teda všetko bude tak, akože naozaj. Do podhoria Himalájí, do základného tábora Base Campu v Nepále, samozrejme priletíme súkromným lietadlom. Teda pre teba Zuzka absolútne žiadna záťaž. Tam natočíme s tebou pekné videjko, že si už na mieste, že sa tu nejaký čas musíš aklimatizovať a následne budeme pokračovať do ďalších a ďalších táborov, ktorých je celkovo štyri. Neboj Zuzka, ani tu nepôjdeš po vlastných. Vždy ťa do ďalšieho tábora vyvezieme súkromnou helikoptérou, v každom takomto tábore opäť natočíme s tebou nejaké to videjko, ako sa máš super, ako to bez väčších problémov zvládaš a tieto videjka budú vo všetkých médiach s celoštátnou pôsobnosťou, v tvojom malom štátiku pravidelne, teda dennodenne, od rána do neskorého večera, povinne vysielané, teda aj v štátnej TV a časom bude tvoja hviezda rásť a rásť, až totálne prerastie všetkých tých malých horoleziatkov, ktorí ti nedosiahnu ani po tvoje horolezecké členky. Samozrejme, že to isté urobíme aj s tvojím podporným tímom, ktorý sa za tebou, akože vydá neskôr, presne tak isto ako ty…!

 

Zuzka a Sam sa dohodli a čas začal ubiehať. Všetko išlo ako po masle. Zuzka „samostatne“ a „vlastnými“ silami vystúpila až na samotný Mt. Everest. Zuzka sa kochala zasneným pohľadom do údolia a hľadela, ako za ňou, tiež „samostatne“ a „vlastnými“ silami stúpa jej podporný tím a už sa na nich tešila, ako sa s nimi na úplnom vrchole svojej slávy zvíta a budú národnými hrdinami, budú tento národ riadiť, budú mu vládnuť až do skonania sveta. Ale čo sa nestalo? Zuzka pozerá z vrcholu dole a keď sa už, už zdalo, že sa k nej jej podporný tím dostane pospolu, tak sa stalo niečo nevídané. Presne, ako strýčko Sam hovoril, hore šliapali za Zuzkou v tomto poradí – Andrej, Michal, Mirko, Alojz, Richard a s istým odstupom aj Igor a za ním o niekoľko metrov nižšie aj Boris.

Keď všetci títo jej súpútnici jej už boli takmer na dosah, tak sa Michal, Mirko a Alojz pošmykli a spadli do údolia. Takže k Zuzke došli len Andrej, Richard, Igor a Boris!

Samozrejme, že sa všetci zvítali, ale tu Andrej vraví, že on veru o takúto slávu bez Michala, Mirka a Alojza nestojí, že takto to samotným strýčkom Samom nebolo naplánované a teda, že on ide (teda letí) okamžite na dol, kde ich, za neho bude čakať jeho náhradníčka Veronika. OK, všetci aj keď neradi súhlasili, hlavne Zuzka, ale keďže noty od strýčka Sama boli jasné a nedalo sa z nich vybočiť, tak všetci ostali na vrchole a kochali sa svojimi zasnenými pohľadmi ďalej do údolia. Hľadeli, hľadeli a keď na údolie padla hmla a nikto ich už nevidel, každý na nich už aj zabudol resp. zabudnúť chcel lebo medzičasom sa národ tohto malého štátiku začal dozvedať prvé informácie, ako to v skutočnosti s týmto „horolezeckým“ zázrakom je a bolo, a nebolo sa už čim kochať, tak si povedali, že chcú dole. Ale čo sa nestalo. Oni pri tomto zasnenom kochaní sa, a totálne umelo nadobudnutej sláve „vlastnými“ silami, si akosi nevšimli, že strýčko Sam ich opustil, že tam už nie je helikoptéra a teda, že dole budú musieť zísť, teraz už naozaj sami, po vlastných. A keďže neboli poriadne na takéto horolezectvo vytrénovaní a všetko to bol v podstate len podvod, tak sa toho zhrozili a začali panikáriť. Nevedeli sa dohodnúť, ako zostúpia, kto bude tým čo ich umelý „horolezecký“ tím stmelí a tak sa na cestu nadol každý pustil na vlastnú päsť a každý úplne iným smerom, inou stranou! Oni ani len netušili či idu správne lebo hore ich vyniesla helikoptéra.

Cestou dole sa však stretli a spoločne pokračovali Igor, Richard a Veronika, zatiaľ čo o Borisa nejavili žiaden záujem a nechali ho nech si ide kade ľahšie. Títo všetci akosi úplne zabudli, že na vrchole zanechali Zuzku…

Avšak bolo im to jedno. Veď keď nešli spoločne na vrchol, tak prečo by mali spoločne aj zísť (spadnúť!) dole…

A tak sa stalo, že na vrchole Zuzka ostala úplne sama. Sama ako kôl v plote a keďže sa nahor dostala podvodom, čo si uvedomila na plno až teraz, tak nemala ani len tušenie, ako dole! Najskôr začala okolo seba hystericky rozhadzovať hornými a neskôr aj dolnými končatinami. Keďže na vrchole bola veľká zima, tak si prekryla horné dýchacie cesty. Pravda to bola jej ďalšia chyba lebo aj keď kričala na všetky svetové strany, tak ju skrze túto zábranu nikto nepočul, ba ani samotný dobrý strýčko Sam a tak sa stalo, že Zuzka sa tak rozčertila, tak spanikárila, že z vrcholu nezišla, ale doslova tvrdo spadla…!!!

 

Tu končím svoje „konšpiračné rozprávkovanie“, aj keď nie úplne dorozprávkované lebo tým že Zuzka tvrdo spadla, teda tvrdo dopadla, sa to pre ňu ešte neskončilo… (Možno o tom potom neskôr resp. inokedy)

Tak čo občan-volič SR, už vieš prečo s najväčšou pravdepodobnosťou je dnes ZČ v tomto politicko-psychicko-osobnostnom rozpoložení, že na svojich samostatných vystúpeniach/vyhláseniach, bez možnosti kladenia otázok, k „svojmu“ ľudu, takto hysteričí a kope na tie strany o ktorých je presvedčená, že jej ubližujú neprávom?

Veru, veru, každá rozprávka, aj ta najkrajšia má svoj koniec a nie vždy to musí byť len a výhradne s dobrým koncom…!!!

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.