Založ si blog

„Nezávislá žurnalistika“ šéfredaktorky SME. sk – Beáty Balogovej!

Skôr, ako sa dostanem k podstate môjho dnešného názorového článku, som nazrel do Ústavy SR, aby som sa uistil či mám vôbec právo, ako slobodný občan Slovenskej republiky sa vôbec vyjadrovať k „objektívnym novinárom“, k ich „objektívnej žurnalistike“ a na základe Čl.26, Ústavy SR som zistil, že mám takéto právo, pravda, ak v našom štáte ešte platí Ústava SR. Ods.(2) článku 26, Ústavy SR totiž znie takto jasne/jednoznačne – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“

Teda, ak toto platí pre „objektívnych novinárov“, tak je nad slnko jasné, že to platí aj pre mňa, nie novinára!!!

A teraz k podstate, k základnej myšlienke tohto môjho názorového článku.

Zvažoval som, či nepoužijem iný názov/titulku tohto môjho rýdzo názorového článku lebo azda výstižnejší názov by znel – „Nenávistná žurnalistika šéfredaktorky SME.sk – Beáty Balogovej“

A prečo nenávistná? Nuž napríklad aj z dôvodu jej posledného „novinárskeho“ výplodu!

Šéfredaktorka SME.sk Beáta Balogová (ďalej BB) má v tomto „objektívnom“ denníku svoju samostatnú rubriku pod názvom – „Výber šéfredaktorky“ a to v tom denníku SME.sk, kde šéfuje od roku 2014 a teda slúžila rôznym pánom tohto, pre mňa osobne totálne neobjektívneho, manipulatívneho a politicky vrcholne jednostranne nenávistne zameraného bulvárneho denníka, teda aj za éry spoluvlastníctva Jaroslava Haščáka z PENTA.sk, na ktorého dnes nevedia nájsť tretinu z dobrého slova a to tiež o niečom svedčí, o jej/ich „novinárskej objektivite“, o jej/ich „novinárskej“ zapredanosti, čisto v zmysle – „Koho chleba ješ, toho pieseň spievaj“ alebo ešte výstižnejšie zo sveta nevinných zvierat, plne hodiace sa na niektoré ľudské bytosti – „Poslušný pes by nikdy nemal pohryznúť ruku svojho pána, tu ruku, ktorou ho práve kŕmi“!!!

K tomuto článku ma primäla jej posledná „novinárska“, „objektívna“ „práca“ pod názvom – „Výber šéfredaktorky: Sme šokovaní, že by niekto ešte volil Fica?“, zo dňa 21. októbra 2021 uverejneného o 17:29 hod.

Skôr, ako sa budem venovať obsahu tohto jej nenávistného článku k osobe Roberta Fica (RF) a tým aj k celému SMER-SSD, odkazujem BB toto – „Ak BB chce zistiť, kto všetko by ešte aj dnes volil RF, tak nech si zájde za Zuzanou Čaputovou (ZČ), nech ju presvedčí, aby z politického koša, do ktorého drzo, skrze Ústavný súd SR alibisticky, bez mihnutia oka vhodila 600 000 podpisov na petičných hárkoch za vypísanie predčasných volieb, aby povedala národu slovenskému, že je autonómnou najvyššou ústavnou činiteľkou SR, že berie na svoje politické plecia zodpovednosť za vyhlásenie/vypísanie takéhoto referenda, nech ho vypíše a potom sa aj samotná BB dozvie, koľkí občania-voliči SR by dnes volili RF a keď tesne po predčasných PV sa odváži a vyjde do slovenských ulíc, tak nech sa občanov SR pýta prečo ešte aj dnes volili RF, keď im v minulosti takmer 12 rokov „ubližoval“ a potom môže BB napísať rovnaký článok, ale už oveľa, oveľa objektívnejší lebo bude mať informácie z prvej ruky, priamo od tých, o ktorých dnes píše, že sa im čuduje, že ešte aj dnes by volili RF!!!“

A teraz k predmetnému voči RF a SMER-SSD jasne, podľa mňa, nenávistnému článku od BB.

BB, ako šéfka tohto pre mňa osobne jasne manipulatívneho periodika, si vyhradila právo, že takéto jej „objektívne“ komenty nebudú čitateľský uzamknuté a na ich prečítanie si občan nemusí predplatiť ani základnú sadzbu tohto jednostranne politicko-nenávistného „slovenského“ bulváru, ktorého nenávistná politická jednostrannosť sa rapídne zvýšila od doby, kedy do tohto periodika vstúpil USA Media Development Investment Fund (MDIF) New York!!!

Áno, ten MDIF, ktorý denníku SME.sk, podľa jeho vlastných slov v článku – „Podiel Penty kupuje tradičný investor do nezávislých médií.“, zo dňa 22.4.2021, už raz pomohol a to takto a proti tomuto – citujem z uvedeného článku – „Investičná skupina Penta definitívne odchádza z vydavateľstva Petit Press. Menšinový 34 % podiel Penty kupuje tradičný investor do nezávislých médií Media Development Investment Fund (MDIF) New York, ktorý už v 90-tych rokoch vydavateľstvu pomohol prekonať náročné obdobie za vlády Vladimíra Mečiara pôžičkou, za ktorú vybudovalo vydavateľstvo svoje prvé tlačiarne.“

Veľmi zaujímavé! Už vieš občan-volič, Slovač, kto bol za „dobrovoľným“ politickým odchodom Vladimíra Mečiara (VM)?

V tejto súvislosti je zaujímavé, že vtedy to bola zo strany MDIF „len“ pôžička na odstránenie VM a bolo by zaujímavé čím a ako SME.sk túto pôžičku splatil?!

Vtedy SME.sk na „prekonanie náročného obdobia vlády VM“ stačila od MDIF „pôžička“ a dnes na zamedzenie politického návratu k politickej a vládnej moci v SR RF, už v SME.sk nemusia „žobroniť“ od MDIF „pôžičku“, dnes majú financie tejto „demokratickej“ USA inštitúcie plne k dispozícií, ako spoluvlastníka tohto politicky jednostranne nenávistného periodika (podľa mňa)!!!

Ospravedlňujem sa ti vážený čitateľ, ale táto odbočka bola z mojej strany nevyhnutná, aby si správne pochopil hlavnú myšlienku dnešného môjho názorového článku k „objektívnemu“ článku šéfredaktorky SME.sk BB.

BB v uvedenom, politicky nenávistnom článku k osobe RF začína týmto – „Robert Fico musí vládnuť. Nepozná a neprijíma inú formu existencie v politike.“

Tu oponujem BB takto – či RF bude ešte niekedy v našom štáte vládnuť nerozhodne ani BB, ba ani čisto politicky manipulatívny SME.sk, ale slobodní občania-voliči SR, v slobodných parlamentných voľbách! A ak občan-volič SR sa slobodne rozhodne, že chce, aby tu RF opäť vládol, tak tu vládnuť bude a ak sa slobodný občan-volič SR rozhodne, že nechce aby tu RF vládol, tak tu RF vládnuť nebude a či sa stým zmieri alebo nie, nebude to mať žiaden vplyv na ďalšie prípadne volebné rozhodovanie slobodného občana-voliča SR!

BB ďalej takto, podľa môjho názoru, politicky nenávistne pokračuje – „Takže sa vrhá na najzúfalejšiu časť spoločnosti najzúfalejšími prostriedkami a porušovaním pravidiel.“

UF, toľko „novinárskej objektivity“!!! Pýtam sa BB, z čoho je absolútna väčšina našej spoločnosti zúfala resp. najzúfalejšia?

Z predchádzajúceho vládnutia RF a jeho koaličných partnerov?

Alebo z „vládnutia“ už viac ako rok a pol dnešnej slaboduchej Covid apartheidnej chuntovlády, pod taktovkou Igora Matoviča (IM), za jasnej podpory Zuzany Čaputovej (ZČ), ktorých SME.sk už dlhé roky na svojich stránkach velebí a nevzhliada na nich žiadnej viny ani dnes po ich viac, ako rok a polročnom absolútne bezdôvodnom gniavení radových a najrádovejších občanov SR???

BB neochvejne, nenávistne politicky (podľa môjho názoru!), pokračuje ďalej takto – „ Fico nereformuje, nemení k lepšiemu, neposúva dopredu. Nemá odkaz pre učiteľov a vedcov.“

UF, ďalšia „objektivita“ z klávesnice BB. Nuž nech sa ide opýtať učiteľov a vedcov, ako ich posunuli dopredu za vyše rok a pol „vládnutia“ dnešní diktátori! Aha, zabudol som, nemohli lebo všetky financie išli na „boj“ proti C-19!

A tieto skončili ako biologický odpad v podobe PCR a AG testovacích tyčiniek niekde v „biologickom“ odpade za stovky miliónov eur, ak nie už miliárd!!!

Opäť moja veľká gratulácia k „objektivite“ šéfredaktorky SME.sk – BB!

BB nenávistne voči RF pokračuje takto – „…keď na pódiách dychčí bez rúška a popiera, že je očkovaný,…“

Nuž BB, nevšimol som si, žeby RF „dychčal“, keď hovorí buď v politických mediálnych debatách alebo, keď sa dnes prihovára „najzúfalejším“ občanom SR na protestných zhromaždeniach! Hovorí plynulo, bez väčšej námahy, bez akejkoľvek dýchavičnosti, bez papiera na ktorom je text tretej osoby, ako to často vídame u ZČ, čo vy BB dávate za dôvod Covid nakazeniu lebo jedným z príznakov ochorenia na C-19 bola niekedy už na jar 2020 – dýchavičnosť!

Tu pozornosť BB obraciam na ZČ, ktorá nielenže pri svojich čítaniach „svojich“ textov, má istú mieru dýchavičnosti a pritom je už dlhú dobu, niekoľko mesiacov plne Covid zaočkovaná (podľa vzoru českého dosluhujúceho premiéra Andreja Babiša by sa mala uchádzať už aj o tretiu podpornú dávku vakcíny Pfizer a nadobudne ešte väčšiu slobodu – pribudne jej pravdepodobne kvalitnejší respirátor!)!

Okrem tejto dýchavičnosti by si BB mala u ZČ hlavne všimnúť jej vzdýchavičnosť!

ZČ po každej jednej prečítanej vete, na mňa osobne, pôsobí nadmernou vzdýchavičnosťou, čo pravdepodobne už stráca efekt na občana-voliča SR lebo jej preferencie prudko klesajú a klesali by ešte prudkejšie, keby aj vybrané prieskumné agentúry neboli niekým a niečím brzdené v „objektivite“ ich prieskumov verejnej mienky!!!

Hlavnou myšlienkou článku BB, je podľa mňa táto jej politicky nenávistná veta – „Niektorí sú šokovaní, že ešte existujú ľudia, ktorí by volili Fica.“

Pýtam sa BB, prečo nenapísala kto sú tí – „Niektorí šokovaní“???

Ale BB má pravdu, tu je ich len toľko, že je namieste napísať slovíčko „niektorí“ lebo pod týmto pojmom si ja osobne môžem predstaviť jednotky, možno desiatky jednotlivcov – možno takú ZČ, alebo IM alebo ešte lepšie niektorí na USA ambasáde v SR, niektorých v USA administratíve prianom vo Washingtone, niektorých v byrokratickej centrále EÚ v Bruseli a samozrejme niektorých v MDIF, dnes už nie „pôžičkára“ SME.sk, ale rovno spolumajiteľa, spolu finančníka tohto „slovenského“ jednostranne politický nenávistného, politického bulváru!!!

Lebo zatiaľ čo tu sú to podľa BB len „niektorí“, tak za predčasné voľby sú masy v stovkách tisícov ak nie v miliónov občanov-voličov SR!!!

BB sa nezaprie, že je veľkou obdivovateľkou ZČ, nech by vykonala resp. nevykonala „v prospech“ SR a občanov SR čokoľvek a takto sa jej v predmetnom článku zastáva a robí jej politickú „opatrovateľku“ – „ A tak volá (rozumej RF!) po predčasných voľbách. Prezidentke odkazuje z Rimavskej Soboty, akoby kričal cez plot susede.“

Ajajaj!

BB už zabudla na deň 03. mája 2021? Nuž tak ja jej to pripomeniem.

V tento deň, obrazne povedané RF tiež na ZČ „kričal, ako susede cez plot“, keď jej, teda jej osobne nie lebo ZČ nenašla dosť síl na to, aby tento akt vykonala osobne, petičný výbor, slušne, ako zákon a Ústava SR káže, odovzdal takmer 600 000 podpisov pod petíciu na vypísanie predčasných PV!

A čo s týmito podpismi urobila samotná ZČ?

Nuž tu si dovolím použiť slovník BB a o ZČ napíšem („za BB?!“) toto – „ZČ to ako nenávistná suseda prehodila cez plot týmto 600 000 jej susedkám a susedom späť, aby si stým vytre…!“

A aby sa BB vyvinila zo svojho, podľa mňa, čisto politicky jednostranne nenávistného komentára, na záver vo vzťahu k RF, odcituje svojho „novinárskeho“ kolegu Petra Tkačenka (PT), ktorý je rovnako, podľa môjho presvedčenia, politicky nenávistný k RF, tieto jeho „novinárske“ skvosty – „“Ak ten chce, nech si zbiera podpisy a keď ich prinesie, palác sa rozhodne. Dovtedy môže občan Fico tíško šúchať nohami, a ak nedokáže potlačiť nástojčivú túžbu s niekým sa porozprávať, môže počas stránkových hodín navštíviť niektorú z expozitúr orgánov činných v trestnom konaní. Iste si naňho nájdu čas, píše Tkačenko““

Nuž čo dodať na záver?

Hádam len toľko, že je načase, aby sme v našej republike už nikdy nemuseli čítať takéto, podľa môjho názoru, rýdzo jednostranne politicky nenávistne články, komentára, ako články a komentáre „hlavného prúdu“, ako články a komentáre „mienkotvorných médií“ z celoštátnou pôsobnosťou, ale aby boli samotnými občanmi doslova vytlačení na mediálnu perifériu, na perifériu tzv. alternatívnych médií, na perifériu aj samotných internetových stránok a toto všetko by sa malo podľa môjho názoru a presvedčenia udiať ihneď po predčasných PV.

To neznamená, že nemajú vo verejnom priestore zaznievať aj takéto „novinárske“ skvosty. To nie! Ústava SR im to umožňuje, ale nemalo by to byť na úrovni celoštátnej mienkotvornosti lebo jedno je jasné, že voľby na Slovensku od určitého času nevyhrávajú politici, politické strany a hnutia, programy týchto strán a hnutí, ale jednoznačne ich vyhrávajú tí, na ktorých takéto „objektívne“ média „mienkotvorne“ ukážu svojim „novinárskym“, v takmer absolútnej väčšine, politicky jednostranne nenávistným „ukazovákom“!!!

BB na záver dávam do pozornosti ešte jeden článok Ústavy SR – Čl.19, ods.(1), ktorý znie – „Každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena.“

Tak sa pýtam BB – neporušila BB vo vzťahu k RF tento článok Ústavy SR?

Svojim článkom o RF nenarušila jeho ľudskú dôstojnosť, jeho osobnú čeť, jeho dobrú povesť a hlavne ochranu jeho mena tým, že o ňom napísala to, čo napísala?!

Alebo pre „novinárov“ „kalibru“ BB Ústava SR neplatí???

Možno dnes nie, ale „zajtra“ už bude!!!

A aby som podložil faktami, prečo si myslím, že BB je k RF, strane SMER-SSD a k jej bývalým (možno aj budúcim) koaličným partnerom jednostranne politický nenávistná, prikladám jej titulky z niekoľkých jej posledných článkov a komentárov na adresu RF a SMER-SSD, na základe tohto zdroja –  https://komentare.sme.sk/c/22768232/vyber-sefredaktorky-sme-sokovani-zeby-niekto-este-volil-fica.html a https://www.sme.sk/aut/397/beata-balogova

 

„Výber šéfredaktorky: Kto je ďalší člen smeráckeho klubu obvinených?“

 

„Výber šéfredaktorky: Fico sa nám vyhráža. Berme to vážne“

 

„Kým sa pozorovatelia strácajú v obvineniach, Fico sa chystá na návrat (komentár)“

 

„Chaos pracuje pre Fica (komentár)“

 

„Výber šéfredaktorky: Fico ako revolucionár? Len v karikatúre“

 

„Vraciame sa k Ficovej fráze: skutok sa nestal? (komentár šéfredaktorky)“

 

…atď. atď.

 

 

 

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.