Založ si blog

RTVS, 03. 10. 2021 – O 5 minút 12 – Z. Čaputová – absolútne trápne divadlo!

Hneď na úvod je potrebné z mojej strany  poznamenať, že redakcia RTVS O 5 minút 12, sa akosi nedohodla s protokolom „prezidentky“ Z. Čaputovej  na úvode tejto nedeľňajšej „diskusnej“ relácie. „diskusnej“ – preto v úvodzovkách lebo Z. Čaputová nemala s kým diskutovať!

Totiž nemožno moderátora RTVS pokladať za partnera do diskusie. Alebo áno?

Toto však je ten najmenší problém vo vzťahu k samotnej Z. Čaputovej.

Áno, aj jej predchodcovia chodievali samostatne do RTVS „diskusií“, ale Z. Čaputová o sebe od prvopočiatku tvrdí, že je inak hodnotovo nastavená a tak si mohla za svojim stáť a trvať na to, aby v redakcií RTVS mala aj oponentov…!

A na čom, sa akosi nedohodli? Nuž nedohodli sa na tom, či divákov budú informovať o tom, že pre pracovnú „zaneprázdnenosť“ bude táto relácia prednáhravaná a to už vo štvrtok 30. septembra 2021! To znamená, že v nedeľu 03.10.2021 bola táto „diskusia“ obsahovo z väčšej časti absolútne neaktuálna!

To že relácia bola prednáhravaná už 30.9.2021, ma uvedené na svojom FB profile samotná Z. Čaputová –  https://www.facebook.com/zcaputova/videos/1017977315653806/

Zároveň je potrebné poznamenať, že video z tejto „diskusie“ sa na FB stránke Z. Čaputovej začína až od momentu, kedy Marek Makara pokladá prvú „nepríjemnú“ otázku a teda nezachytáva úplný začiatok!

Ten si môžeme pozrieť z archívu RTVS – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/289598#137 – kde sa „diskusia“ so Z. Čaputovou zo strany moderátora Mareka Makaru začína týmito slovami – „Pozrite si exkluzívny rozhovor s hlavovou štátu“ – toto hovorí M. Makara ešte keď má štúdio prázdne, bez Z. Čaputovej. Následne už v štúdiu sedí Z. Čaputová a M. Makara pokračuje v jej vítaní takto – „Ďakujem pani prezidentka, že ste si našli čas na divákov RTVS a prijali ste pozvanie do diskusnej relácie O 5 minút 12“

Skôr, ako pristúpim k analýze tejto „diskusie“ je potrebné poukázať na jeden, nie malý detail.

Je potrebné si všimnúť v čom je oblečený moderátor RTVS a to nie len počas „diskusie“ so samotnou Z. Čaputovou, ale aj v absolútnom úvode tejto relácie a hlavne aj v jej druhej časti, keď v načatej diskusií „pokračuje“ s druhými hosťami – Erik Tomáš (nezaradený poslanec NR SR) a Michal Šípoš poslanec NR SR za OĽANO).

Totiž moderátor RTVS M. Makara má na sebe to isté oblečenie, tú istú kravatu počas celej relácie, aby sa navodil dojem, že sa konala v jeden deň, ba dokonca, keď diskusia prebiehala už svojou druhou časťou, tak ani vtedy sa v ľavom hornom rohu obrazovky akosi nezjavil nápis „Naživo“, ako tomu býva zvykom, ak sa jedná o priamy prenos!

To znamená, že aj diskusia druhej časti relácie sa pred nahrávala už vo štvrtok 30.9.2021 alebo to bol naozaj priamy prenos, ale nebolo potrebné takto balamutiť hlavy občanom SR lebo v úvode „diskusie“ so Z. Čaputovou z úst moderátora RTVS nezaznelo jasné, že „diskusia“ z „hlavou“ nášho štátu je pre jej pracovnú zaneprázdnenosť prednáhravaná už vo štvrtok 30.9.2021?!

Nuž pozrime sa, ako bola Z. Čaputová pracovne zaneprázdnená !

To si môžeme overiť priamo na stránke prezident.sk v sekcií „Oficiálny program“ .

30.septembra 2021 – štvrtok, sa tam dočítame – „Rôzne“, čo v ľudskej reči znamená, že nič výnimočné, teda bežný „pracovný“ deň bez oficialít.

  1. októbra 2021 – piatok – až o 20:00 hod. – Príhovor prezidentky SR o výzvach pre Európu

– slávnostná večera pri príležitosti odovzdávania Ceny Karola Veľkého Aachen, Nemecko (Zuzana bola v zahraničí, tam Covid už nie je a teda všade bez rúška!)

  1. októbra 2021 – sobota – 11:15, Účasť na slávnostnom odovzdávaní Ceny Karola Veľkého

Aachen, Nemecko (stále je Zuzana v zahraničí a teda stále je v bez covidovom európskom teritóriu a teda žiadne rúška, respirátory – NIKDE!)

03.októbra 2021 – nedeľa – 11:55, O 5 minút 12 – účasť v diskusnej relácii RTVS!!!

Aha ho! Aha ju! Aha ich“ – tak „prezidentský“ protokol zavádza občanov, doslova nimi manipuluje tým, že ten, kto si pozrie „oficiálny“ program Zuzany Čaputovej na web stránke „hlavy“ štátu, jednoznačne nadobudne dojem, že Zuzana Čaputová v nedeľu 03. októbra 2021, minimálne od 11:55 sedí v štúdiu RTVS a s moderátorom „diskutuje“ o „závažných“ problémoch SR!!!

Vieme/viem, že tam v nedeľu nebola!

Tak potom kde bola Z. Čaputová v nedeľu 03. októbra 2021 v čase od 11:55 do približne 12:20 hod.?

Ak mala súkromný program, tak v poriadku. Ale nie je hanba napísať na stránke „Oficiálneho programu“ „hlavy“ štátu (SR), že má súkromný program! Toto vie pochopiť každý, kto poctivo celý týždeň pracuje (drie!), že aspoň jeden, jediný deň v týždni by mohol byť určený na odpočinok…!!! A nie takto manipulovať a zavádzať!

Teda ani takéto „maličkosti“ Slovač neprehliadaj lebo aj z toho je zrejme, že manipulácia s nami občanmi SR, z ich strany, je pre nich dennodennou pracovnou metódou! Keď dokážu takto a v takýchto veciach manipulovať verejnou mienkou, tak potom ako nami manipulujú, aj skrze médií“, nami v iných, v oveľa pre náš štát závažnejších veciach???

A teraz k samotnej „diskusií“.

Čo sa týka obsahu toho, čo Z. Čaputová na „kritické“ otázky moderátora narozprávala v predmetnej „diskusnej“ relácií, by som mohol jednoducho označiť za Čaputovej blablablakoviny  a to doslova a do písmena!!!

Nič nové! Nič trefné! Nič konkrétne! Jednoducho stále dookola to isté! Stále tie isté frázy, tie isté výrazové prostriedky, ktoré Z. Čaputová používa od prvého dňa kedy vstúpila na slovenskú politickú scénu!

Samozrejme, že sa zo všetkého vyviňovala – to nie ja, to oni, a ja nemám na to žiaden vplyv, a nemalo by sa diať toto, ale toto, títo sú vinní, títo by sa mali upokojiť, zmieriť, dohodnúť a títo by nemali rozoštvávať ľudí, nemali by byť nenávistní, koalícia je super, len nech sa už toľko nežerú, opozícia je zlá, bakana lebo rozoštváva ľud a nahovára ich na demonštrácie, ktoré vyvolávajú v spoločnosti hnev a nenávisť a potom sa to nedá politicky osedlať atď. atď. ako vyššie uvádzam samé blablablakoviny!!!

Tu sa však musím korektne zastať Zuzany Čaputovej lebo moderátor sa jej ani nič kritické nepýtal a nechal Zuzanu rozprávať/tárať, blablablakovať to, čo uznala za vhodné resp. to čo má vopred dané, aby rozprávala!

  1. Čaputová vo svojej jednej z „odpovedí“ na „kritickú otázku“ od moderátora, túkajúcej sa „jej“ Správy o stave SR, ktorú prečítala v NR SR, Z. Čaputová „hrdinský“ odpovedá, že zachytila, že niekto „jej“ Správu označil/hodnotil, aj ako, že „zaťala do živého“ (to je na smiech!)

Teda sa pýtam, prečo moderátor nepoložil Z. Čaputovej napr. aj takéto otázky, ktoré by zaťali do živého, čo sa samotnej Z. Čaputovej týka?

Tak napríklad toto – „Z. Čaputová, prosím vysvetlite občanom SR, prečo my tu na Slovensku musíme sedieť v redakcií v respirátoroch, keď všade kde chodíte po zahraničí, respirátory nemáte?“

Ďalšia otázka mohla znieť aj takto – „Z. Čaputová, nemyslite si, že tu spoločenskú atmosféru, ako vy hovoríte vzájomnej nenávisti, nevraživosti, ste v najväčšej miere spôsobili vy, keď ste 01.04.2021 vymenovali, takpovediac druhú Matovičovú vládu, v ktorej svoje čestné miesto ministra financií zaujal Igor Matovič, hlavne kvôli ktorému sa rozpadla pôvodná vládna zostava? To ste vtedy nevnímali, že občania SR od Vás očakávali, že takúto Vládu SR nevymenujete, že sa rozhodnete pre úradnícku dočasnú Vládu SR a budete požadovať predčasné parlamentné voľby i napriek tomu, že vám lídri koaličných strán sľubovali, že pôjdu ďalej v „novom“ vládnom zložení bez problémov? Veď vy ste vtedy svoj krok vymenovať druhú Matovičovú Vládu odôvodnili predovšetkým tým, že ak by ste nevymenovali do funkcie ministra financií Igora Matoviča, tak by hrozil rozpad vládnej koalície! Dnes toto vaše vtedajšie alibistické rozhodnutie, ktoré išlo jednoznačne proti vôli slovenského ľudu, nevnímate ako svoje zlyhanie?“

Ďalšia otázka by mohla byť aj takáto – „Z. Čaputová hovoríte, že v spoločnosti vládne nenávisť. Nuž takto sa vás opýtam. Nie ste aj vy vo veľkej miere zodpovedná za tento terajší spoločenský stav a to tým, že aj vy svojimi vyjadreniami ohľadne Covid očkovania, ste sa jasne postavili na stranu tých, čo nezaočkovaných nazývajú dezolátmi a inými zvieracími prívlastkami? Prečo ste verejne neodsúdili napr. také „novinárske“ komentáre, komentátora SME.sk Petra Schutza, ktorý v jednom zo svojich komentároch, Covid nezaočkovaných nazval dobytkom a že si praje aby kvičali, ako prasce na bitúnku?!“

Ďalšia otázka – „Z. Čaputová to si naozaj stále myslíte, že Covid očkovanie je na Slovensku dobrovoľné? To naozaj nevidíte a nevnímate, že nezaočkovaný občan sa už nikde nedostane, ak nemá akési OTP dokumenty?“

Ďalej – „Z. Čaputová, čo hovoríte na to, že aj plne zaočkovaní občania SR, sa bez Covid testu nedostanú ani na základné lekárske vyšetrenie? Vy to nevnímate resp. sa k vám nedostávajú informácie, že sa opäť takmer stopla bežná lekárska starostlivosť a opäť sa nemocnice prepínajú do Covidového módu, že celé poschodia lôžkových častí nemocníc sú takmer prázdne a čaká sa len a výhradne na Covidových pacientov, na čo stačí, ak za Covid pacienta je označený ten, ktorému Covid chorobu určil resp. ho takto označil akýsi absolútne nepresný AG test res. rovnako nepresný PCR test?“

Ďalej – „Z. Čaputová, nemyslite si, že tie úmrtia na jeseň 2020, zimu a jar 2021 a možno aj teraz na jeseň 2021, boli z väčšej miery zapríčinené tým, že sa ľuďom nedostalo absolútne žiadnej lekárskej starostlivosti lebo lekári takpovediac ordinovali len a výhradne skrze telefóny a že iné, život oveľa viac ohrozujúce nemoci a choroby, ako napríklad rakovina, cukrovka, srdcovocievne ochorenia boli a aj dnes sú odsúvané nabok, že aj dnes sa už začína s presunom, odďaľovaním závažných operačných zákrokov, ktoré by tie životy zachraňovali?“

Ďalej – „Z. Čaputová, v Správe o stave SR ste sa dotkli aj toho, že na zbrojenie SR vynakladá veľmi málo finančných prostriedkov a že rozpočet OS SR je vždy, čo sa týka jeho navyšovania až na poslednom mieste v rámci jednotlivých rezortov. Tak mi, našim divákom, prosím vysvetlite, ako to máme vnímať, keď čo sa týka výdavkov na našu armádu, sme na 1,86 % HDP SR a sme zo všetkých štátov NATO v prvej päťke! Pričom podotýkam, že NATO sa skladá z 30. štátov!“

A tak ďalej, a tak ďalej.

Na záver mohol moderátor Z. Čautovej povedať napr. aj toto – „Zuzana Čaputová, ja si uvedomujem, že nemáte na niektoré rozhodnutia NR SR a tým pádom aj Vlády SR priamy dosah, ale máte jednoznačne povinnosť, ako hlava štátu na tieto veci mediálne upozorňovať, napr. prostredníctvom štátnej RTVS, isté zákony nepodpisovať a keď si ich vládna väčšina v NR SR znovu schváli, teda prelomí vaše veto, tak potom áno, potom máte právo nahlas povedať, že za toto nenesiete žiadnu zodpovednosť. Pretože vy ste podpísali už viacero kontroverzných zákonov z dielne dnešnej vládnej koalície a je veľmi veľká pravdepodobnosť, že nová vládna koalícia ich zruší, ako svoju prvú prácu, ktorú vykoná v novom parlamente SR…!“

 

Veru bolo by ešte o čom písať v súvislosti s vystúpením Zuzany Čaputovej v relácií RTVS O 5 minút 12.

Na záver už len jedna „malá“, „nepodstatná“ poznámka.

Vrátim sa späť na úvod tohto môjho názorového článku, do tej časti, kde v úvode „diskusnej“ relácie moderátor RTVS ešte pred tým, ako Zuzana Čaputová povedala svoju prvú floskulu, jej ďakuje za to, že si NAŠLA čas pre divákov celoštátnej, štátnej RTVS!

Mám tomu rozumieť tak, že RTVS ju na diskusiu vyzývala niekoľkokrát a pre svoju „pracovnú“ zaneprázdnenosť, napr. pre vystupovanie, pre iné „slovenské“ komerčné média, RTVS odmietala/odďaľovala svoju účasť?!

Na toto dostaneme odpoveď, keď sa pozrieme do archívu RTVS – https://www.rtvs.sk/novinky/tag/zuzana-caputova , z ktorého jednoznačne vyplýva, že Zuzana Čaputová, ako to „hlava“ SR, naposledy vystúpila v štátnej RTVS dňa 12.3.2021 – „Zuzana Čaputová posiela slovenským ženám dôležitý odkaz.  Prezidentka Slovenskej republiky bola hosťom Petry Bernasovskej a Richarda Dedeka v relácii Dobré ráno, Slovensko.“

 

Nuž bolo by načim sa pozrieť, ako často Zuzana Čaputová vystupovala/vystupuje pre také mediálne „slovenské“ „objektivity“ , akými sú SME.sk, Denník N alebo také Rádio EXPRES a pod.

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?