Založ si blog

Strach zapredaneckých médií naberá obludné rozmery!

Na úvod uvediem, ktoré „slovenské“ média ja osobne považujem na základe môjho subjektívno-objektívneho názoru za zapredanecké.

Sú to tieto – Denník N, SME.sk, Aktuality.sk a samozrejme aj RTVS, TV JOJ, TV Markíza a z časti aj TA3.

Ďalej v texte ich budem označovať skratkou ZM – zapredanecké média!

A teraz, čo považujem za svoj subjektívny názor na tieto ZM.

Mojim subjektívnym názorom je to, že som plne presvedčený, že tieto ZM už dlhé roky razia len jednu „pravdu“.

Tou je tá neoliberálna a „pravda“ stojaca vždy na strane, pred tým večnej opozície, dnes žiaľ „vládnej“ koalície a samozrejme neochvejne stoja na strane „pravdy“ Zuzany Čaputovej, že tieto „pravdy razia nie zadarmo, ale majú z toho jasný a nie malý finančný profit!

Ak by sa preorientovali na naozajstnú žurnalistiku a videli by aj „brvno“ vo vlastných očiach a začali by občanov objektívne informovať a nielen ich prasproste, manipulatívne a propagandistický ovplyvňovať, zavádzať, tak by s najväčšou pravdepodobnosťou prišli o svoje tučné, špinavé zisky!

Na druhej strane by sa im tieto špinavé zisky mohli vrátiť v podobe čistých ziskov (možno oveľa menších ako majú dnes, ale aspoň by mali čisté svedomie, pravda ak ešte vedia čo slovo svedomie znamená!) z toho, žeby sa bežný občan SR, bežný konzument informácií z médií, vrátil späť k ním!

A ten objektívny pohľad na ZM nie je o nič menej závažnejší.

Totiž tieto ZM už dlhšie obdobie nevykonávajú funkciu médií, na ktorú sú určené, teda informovať, ale dnes je ich funkcia v polohe obhajoby toho, čo tu celé roky manipulatívne vykonávali a čo je ešte horšie, stali sa z nich obhajcovia dnešných Covid apartheidných chuntovládcov na čele so Zuzanou Čaputovou!

Je im jedno, čo tieto diktátorsko-segregačné indivídua vystrájajú, je im jedno, ako na každom kroku porušujú všetky najzákladnejšie zákony nášho štátu, hlavne Ústavu SR!

Nič ich „nevykoľají“ z ich propagandy, akí sú oni výnimoční a ako bojujú z „mafiou“ tak úzko prepojenú, vraj aj dnes na samotného Roberta Fica!

Veď si občan-volič SR pozri tie titulky v ich médiach. Nie je nič na politickej scéne, teda nič zlé, čoby tieto ZM nehodili na Roberta Fica a SMER-SSD!

Ak sa orgány činné v trestnom konaní začnú zaoberať aj svojimi nespratníkmi lebo majú na to jasné dôkazy, že konajú/konali nezákonne, tak čuduj sa svete tieto ZM ihneď napíšu a verklíkujú neustále dookola, že zato môže Ficova mafia, ktorá ešte aj po 18. mesiacoch ich „vládnutia“ ovláda všetky silové a justičné zložky v našom štáte!

Toto je tak zvrátené, že sa vôbec čudujem, že týmto ZM ešte niekto na Slovensku verí.

Ja nehovorím, že si netreba prečítať aj to, čo tieto ZM píšu, to nie. Je potrebné si prečítať aj ich „informácie“, ale netreba ich brať vážne a už vôbec sa podľa ich propagandy riadiť!

Ako je možné, že tieto ZM dlho pred PV 2020 a hlavne ihneď po nich, keď bolo jasné, že vládu zostavia politický amatéri, klamári a pod., začali omieľať to Matovičove, ako bude Robert Fico musieť sedieť tíško v kúte a šúchať nožičkami a čakať kedy si po neho príde NAKA a po 18. mesiacoch, kedy všetku moc majú v rukách tieto politické Covid hybridy, sa dostali svojou nenávisťou, svojim nezákonným konaním až do bodu, kedy začínajú oni šuchať nožičkami a celé Slovensko počuje ten ich šuchot a samozrejme aj šuchot nožičiek všetkých tých ZM a ich ešte viac zapredaných „novinárov“ – viď denné ich čoraz zúrivejšie články a komentáre proti všetkému a všetkým, čo nie je v súlade s ich propagandistickou pravdou!!!

Nuž jeden za všetky.

Ako príklad si zoberiem na pero resp. na klávesnicu Moniku Tódovú, ktorá je verejne najznámejšou slovenskou „investigatívnou novinárkou“, ktorá nemusí vyvíjať žiadnu investigativitu lebo akosi záhadne, len na jej stole ležia všetky informácie, z naj „káuz“, ktoré ZM spájajú so SMER-SSD a Robertom Ficom.

Už dlhé mesiace, ba už aj roky, sa všetky ostatné ZM na čele s RTVS (žiaľ) odvolávajú, čo sa „špiny“ týka okolo Roberta Fica a SMER-SSD na Denník N. Jedine Denník N a hlavne jeho „novinárska hviezda“ Monika Tódová má ako prvá všetky potrebné informácie, aj zo živých trestných spisov! Toto NAKA nezaujíma?!

Keď si jedného dňa Robert Fico povedal, že stačilo, čo táto „novinárka“ o ňom šíri, tak poukázal na jej majetok s tým, že bolo by načim sa na to pozrieť!

Nuž a keďže Monika Tódová „nemá“ najmenší dosah na sudcoch (viď jej priateľský vzťah napr. so sudkyňou Záleskou…), tak áno, súdy SR rozhodli v „jej“ prospech tak, že Hlavný denník, ktorý sa zmienil o záhadnom majetku Moniky Tódovej dostal „trest“, aby tento článok o týchto „lžiach“ a „nepravdách“ o majetkových pomeroch stiahol zo svojej web stránky, o čom sa Monika Tódová pompézne povenovala 8. septembra 2021 na svojom FB profile –  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220725084420895&set=a.2759043139164&type=3

Tu by som rád upozornil Moniku, že toto rozhodnutie súdu neznamená, že ju oslobodil od preukázania pôvodu neprimerane veľkého majetku, ale len o tom, že Hlavný denník nemá žiadne dôkazy o tom, žeby Monika Tódová na túto nehnuteľnosť získala financie nezákonnou činnosťou/cestou! O tomto súd ešte len pravdepodobne bude rozhodovať, ale o tom ďalej v mojom názorovom článku!

No a ihneď potom, má Monika Tódová, teda okamžite na druhý deň 9. septembra 2021 pripravený článok o údajnej priateľke Roberta Fica s názvom – „Ficova priateľka smeruje na prokuratúre k povýšeniu. Jej podozrivý majetok neprekáža“.

Nuž zaujímavé, že Monika Tódová doslova cez noc mala všetky potrebné údaje o údajnej priateľke Roberta Fica, aby v tomto svojom „pravdivom“ článku napísala aj toto – „Ak Katarína Szalayová zloží v októbri justičnú skúšku, v novembri sa môže stať prokurátorkou. Aj s drahým autom a luxusným bytom, ktoré užívala…, … ktorá užíva majetok, na ktorý si nemohla legálne zarobiť,“ – https://dennikn.sk/2529278/ficova-priatelka-smeruje-na-prokurature-k-povyseniu-jej-podozrivy-majetok-neprekaza/?ref=list

 

Veru natíska sa otázka! Mala Monika Tódová takýto článok už dopredu pripravený v „šuplíku“ a vytiahla ho ihneď, keď sa dozvedela, že súd zaviazal Hlavný denník aby ho stiahol z obehu alebo ho mala pripravený dopredu lebo vedela, že takéto rozhodnutie padne?!

Len sa pýtam!

Jasot Moniky Tódovej je podľa mňa predčasný lebo Robert Fico nie je ani Igor Matovič, ani Eduard Heger ani nikto s tých „profesionálnych“ politikov, čo nám tu dnes a denne strpčujú naše životy!

Robert Fico na Moniku Tódovu reaguje obratom a 11. septembra 2021 uverejňuje na svojom FB profile status pod názvom – „JE ČAS POZRIEŤ SA NA MAJETKY NIEKTORÝCH NOVINÁROV AKO JE TÓDOVÁ“, kde okrem iného píše aj to to – „Na prokuratúre a súdoch je pár lotrov schopných urobiť pre Matoviča a spol. akúkoľvek špinavosť. V médiách ich je podstatne viac a vyniká medzi nimi jeden v sukni – Tódová a jej základňa Denník N.“

Ostré slová? Nuž vzhľadom nato, ako sa Monika Tódová a spol. vo svojich ZM vyjadrujú o Ficovi, tak ich ja osobne môžem označiť za slová láskavé!

Robert Fico pokračuje – „Tódová vždy zaberie…, … Treba urobiť z gaunera Lipšica alebo udavača Makóa anjela? Tódová to zariadi. Alebo pomôcť ministrovi Mikulcovi podozrivému až po uši z korupcie? Na to je tu Tódová…, … Je platená, bohvie odkiaľ a ako dobre za to, aby nevyberane klamala nielen o mne, ale aj mojich blízkych ľuďoch. Vymýšľa si všelijaké byty, hotely, ubližuje bez  dôkazov a dúfa, že to prejdem mlčaním…, … Mám za sebou takú odbornú a politickú kariéru a toľko osobnej integrity, že žiadny lotor v sukni mňa ani mojich blízkych ľudí nebude bezdôvodne opľúvať…, … nerešpektujem, aby o mne klamal lotor v sukni, ktorý nevie vysvetliť ani pôvod svojho majetku.  Ako si mohla Tódová s manželom kúpiť v najdrahšej časti Bratislavy byt, kde meter štvorcový môže stáť viac ako 5 tisíc Euro? Tódovci mali plat vždy v stovkách Euro, nie v tisícoch. Kto ich platí? Dostávajú čierne odmeny?, … Tódová je na americkej ambasáde ako doma. Byt si kúpili pár mesiacov po vražde Kuciaka a jeho priateľky. Dostala špeciálnu odmenu za špinavú robotu, ktorú po vražde odviedla?“

No a nakoniec od Roberta Fica prichádza to, čo som ja osobne od neho, ale aj iných politikov, ktorých Monika Tódová bez dôkazov očierňuje, toto – „Podávam preto podnet na políciu, aby preverila pôvod majetku Tódovej, vrátane hypo úveru, ktorý je podľa všetkého len zásterkou.“https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1772537999596881&id=732167026967322

Áno a toto sú tie veci, ktoré aj v radoch „novinárov“ a ich ZM začínajú vzbudzovať veľký chaos a hlavne strach lebo vedia, že polícia, justičné orgány už majú dosť tej ich neustálej špinavej a v mnohých prípadoch aj nekalej, nezákonnej činnosti a že sa takýmto a podobným trestným oznámeniam budú venovať tak, ako zákon vyžaduje, teda nestranne a hlavne spravodlivo!!!

Veru, budú musieť poniektorí oddaní „novinári“ dopodrobna na slovenských súdoch povysvetľovať nie len pôvod svojich majetkov, ale hlavne pôvod a zdroje svojich informácií zo živých trestných spisov a iných neverejných listín, ktoré sú neverejné, až do konečného, právoplatného vynesenia rozsudku v daných trestných veciach!!!

 

Nie, toto nie je z mojej strany útok na novinárov, na ich nezávislosť! Ani náhodou!

Nech si píšu čo chcú, koľko chcú, ale musia si byť vedomí, že za svoje naozaj tvrdenia, musia niesť zodpovednosť! Zodpovednosť nie v zmysle, že svoje tvrdenia majú podložené faktami, dokumentami, ktoré podliehajú tzv. nezverejneniu pokiaľ sa tá či oná trestná vec právoplatne na našich súdoch neuzavrie a oni len ledabolo povedia, že to majú z dôveryhodného zdroja!

NIE a ešte raz NIE!

Ak sa jedná o veľmi citlivé otázky a novinár príde z informáciami, ktoré podliehajú utajeniu do istého času, tak musí byť zaviazaný jasne preukázať svoj zdroj, inak sa jedná o trestný čin napr. marenia spravodlivosti, alebo o trestný čin spáchaný spolupáchateľstvom s tým, kto takéto informácie mu poskytol resp. mu ich pravidelne poskytuje!

Toto sa musí skončiť!

Pravda je však aj tá, že takíto „novinári“ majú veľmi veľké krytie na najvyšších poschodiach EÚ napr. u takej Ursuly von Leyenovej, ktorá vo svojej správe o stave EÚ nezabudla podotknúť, že sa musí venovať väčšia pozornosť na ochranu médií!

Pýtam sa Ursuly, pred kým a prečo je potrebné média chrániť!

Je potrebné ich chrániť pred tým, že na Vašich oponentov môžu písať čokoľvek a nič sa im zákonne nesmie stať?

A o Vás majú písať len a len samé chvály, aj keď to nie je pravda?!

Alebo nemožno „útočiť“ na novinárov, ktorí si doslova vymýšľajú propagandu napr. okolo C-očkovania!

Nuž pravda je taká, že dnes istí „novinári“ na Slovensku majú riadne nahnuté a verím, že sa aj ich, jedného dňa spravodlivosť dotkne a to tak tvrdo, ako naše zákony kážu a v plnej miere umožňujú!!!

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.