Založ si blog

Nejasajme, skôr sa obávajme a pozorne sledujme!

Možno si poniektorí povedia, že obsah tohto môjho dnešného názorového článku je v dnešných Covid apartheidných dňoch pre občanov Slovenskej republiky absolútne nepodstatný.

Nuž ja si myslím, že určitá spojitosť tu je a dokonca som presvedčený, že aj dosť podstatná a nemali by sme ju zanedbávať resp. nechať pre riešenie našich dnešných každodenných problémov bez povšimnutia.

Áno, jedná sa o celosvetovo najviac, cez ostatný víkend sledovanú politicko-vojenskú udalosť, ktorou bol odsun vojsk U.S. ARMY a jeho NATO prívesku (žiaľ dnes medzi ne patria aj OS SR!) z Afganistanu.

Poniektorí jasajú, že USA po 20. rokoch opúšťajú Afganistan, iní majú vraj veľké „obavy“ o civilné obyvateľstvo Afganistanu, že čo teraz s nimi bude, ak vládu v štáte preberie Taliban.

Môj názor je taký – USA z Afganistanu neodchádzajú, ale doslova utekajú!

Áno, je to možné prirovnať k odsunu vojsk Sovietskeho zväzu z územia bývalého Československa, keď na územie ČSSR vpadli v roku 1968 a opustili ho v roku 1991, teda po 23. rokoch. A ak to niekto nazýva, že naše územie opúšťali po dohode vraj s akýmsi českým spevákom Michaelom Kocábom, tak podľa mňa je to obrovský omyl!

Sovietska armáda z územia bývalého Československa tiež utekala lebo čas ukázal, že tu neboli ako mierová pomoc, ale ako okupanti, nech si už o tom myslí každý čo chce, jednoducho každý, opakujem každý vpád resp. pobyt vojsk cudzieho štátu na území iného suverénneho štátu sa nedá nazvať inak, ako vojenská invázia a vojenská okupácia v/na cudzom štátnom území – BODKA!!!

Takže áno, tak ako v roku 1991 utekali sovietske vojská z územia Československa, tak aj v dnešných dňoch utekajú vojska U.S.ARMY a jej prívesok NATO po 20. rokoch z územia Afganistanu.

Pravda vojska Sovietskeho zväzu počas 23. rokoch pobytu na našom území ani z ďaleka nevykonali/nenapáchali toľké zlo a nepripravili o život toľko nevinných civilných obetí, žiaľ medzi nimi aj deti, ako práve U.S. ARMY s príveskami z NATO v „mierovej“ misií na území Afganistanu!!!

Na jednej strane sa môžeme tešiť, že zaniká vojenská okupácia iného štátu – USA, avšak na strane druhej sa musíme pýtať niekoľko závažných otázok!

Je si potrebné uvedomiť, že aj vojak je len zamestnancom, štátnym zamestnancom, ministerstva obrany toho ktorého štátu a teda je povinný si svoju prácu vykonávať tak, aby si na svoju mzdu, svoj žold zarobil!

Takže, ak vojak stratí prácu na jednom mieste výkonu práce, tak je logické, že ho „zamestnávateľ“ presunie na iný výkon práce, i keď s tým istým zameraním, ale v inom mieste výkonu tejto práce!!!

Pretože bolo by nerentabilné živiť vojaka, ktorý len cvičí, nacvičuje a iná choseň z neho pre daný štát nie je! Tomu sa kedysi vravievalo darmožráčstvo!

A že sa nejedná o malé množstvo vojakov je zrejme z údajov na Wikipédií aktualizovaných 7. júla 2021, že v Afganistane pôsobí k danému dňu 28 300 amerických vojakov – rozumej vojakov U.S. Army!!! – https://sk.wikipedia.org/wiki/Vojna_v_Afganistane_(2001_%E2%80%93_s%C3%BA%C4%8Dasnos%C5%A5)

Tu naozaj vyvstáva niekoľko znepokojujúcich otázok a tu súhlasím s názorom „nášho“ „ministra zahraničných vecí a európskych záležitosti, ktorý sa k tomuto úteku U.S. ARMY a jej NATO prívesku z Afganistanu, vyjadril takto znepokojujúco, že je to  – „…veľmi zlou správou pre mier, stabilitu a bezpečnosť Afganistanu aj celého regiónu…“

Súhlasím, ale len do momentu, že je to – „…veľmi zlou správou pre mier, stabilitu a bezpečnosť… – a tu dopĺňam resp. dokončujem – …pre celý ostatný svet!“

Prečo vyjadrujem túto moju obavu?

Nuž z jednoduchého dôvodu, ako už píšem vyššie v texte tohto môjho názorového článku.

Veď je nepredstaviteľné, žeby USA stiahli svojich takmer 30 000 elitne vycvičených vojakov, kdesi na domácu pôdu napr. do Nevadskej púšte, aby tam len tak ledabolo a za drahé federálne peniaze polihovali!

Áno, na to by nemali toľko vlastných prostriedkov, aby ich živili, keď zoberieme do úvahy, že U.S. ARMY zverejnili informáciu, koľko ich stál jeden ich vojak v Afganistane na jeden rok „mierovej“ misie. Vraj to je 2,1 milióna US Dolárov na jedného vojaka/rok! – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/

To by znamenalo, že na tých približne 30 000 elitných vojakov, by museli na ich domáce „posedávanie“ a „polihovanie“ vynaložiť z federálneho štátneho rozpočtu 6,3 miliardy dolárov ročne!!!

Čo je samozrejme nepredstaviteľné a hlavne neakceptovateľné!

A preto vyvstáva najzávažnejšia moja otázka v tejto súvislosti – kde U.S. ARMY v rámci nejakej ďalšej „mierovej“ vojenskej misie napr. pod názvom „Trvala sloboda“, ako to bolo v prípade Afganistanu („sloboda“ afganského ľudu trvala 20 rokov!), nájdu pre týchto 30 tisíc amerických elitných vojenských zamestnancov nové „pracovné miesta“???

Ktorá časť sveta bude mať tú „česť“ mať na svojom zvrchovanom území na najbližších napr. 20 rokov túto značnú časť elitných vojenských zamestnancov U.S. ARMY?

A nemôže to byť náhodou aj východná Európa napr. územie Ukrajiny lebo je tu vraj konflikt Ukrajina vs. Ruská federácia?

Alebo to budú hranice Ukrajiny, Poľska, Lotyšska a Litvy s Bieloruskom lebo v Bielorusku vládne „krutovládca“, „diktátor“ a teda bude potrebné vojenský ochraňovať ľudské práva a slobodu Lukašenkom zbedačeného bieloruského ľudu na obraz USA a EÚ „demokracie“, ako ju dnes poznáme u nás?!

Tu je ešte jedna závažná oblasť na území Európy o ktorej sa takmer nehovorí! Je to Kaliningradská oblasť, ktorá je v „zovretí“ Poľska a Litvy. A komuže patrí táto Kaliningradská oblasť s prístupom k baltskému moru? Nuž áno, nikomu inému, ako Ruskej federácií – viď mapu – https://www.google.sk/maps/place/Kaliningradsk%C3%A1+oblas%C5%A5,+Rusko/@54.7855824,19.0207851,7z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46e39c45442e0be3:0x1e2558c4d03a027b!8m2!3d54.8235292!4d21.4816162 a Wikipédiu – https://sk.wikipedia.org/wiki/Kaliningradsk%C3%A1_oblas%C5%A5

A k akej vojenskej aliancií patrí dnes Poľsko (od 1999) a Litva (od 2004)?

BINGO, áno je to prívesok U.S. ARMY – vojenský pakt, vojenská aliancia NATO, ktorá vysiela svoje vojská všade tam, kde to „šéf“ NATO – U.S. ARMY požaduje resp. poslušne od nich vyžaduje!

Naozaj vyjadrujem veľké obavy, kde U.S. ARMY v najbližších dňoch, možno týždňoch, niekde na našej planéte, možno v Europe(?!), nájdu vojenské „mierové“ „pracovné miesta“ pre týchto svojich elitných vojenských zamestnancov lebo títo chlapci pravdepodobne nevedia robiť nič iné a prepustiť ich len tak do civilu a myslieť si, že sa dajú na podnikanie napríklad v predaji USA hamburgerov, by bolo nesmierne naivné!!!

Preto občania SR, venujme sa aj tejto problematike, nech sa nám javí akokoľvek nepodstatná v porovnaní s dnešnými „našimi“ Covid apartheidnými dennodennými Covid očkovacími problémami!!!

Pretože dnes je už nadmieru jasné, koho máme dnes v prezidentskom paláci a samozrejme vieme, akú máme dnes „vládu“!!!

Vieme komu títo všetci dnes „vládni“ a „mocní“ najviac slúžia, komu sa hádžu politický k nohám a vieme, že národ Slovenský a občania Slovenskej republiky to v žiadnom prípade pre nich ani náhodou nie sú!!!

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.