Založ si blog

Z. Čaputová vs. segregačný covid lotériový zákon! Jasný konflikt záujmov!

Igor Matovič opäť raz preukázal, že je pomstychtivý. Opäť sa ide Zuzane Čautovej pomstiť za to, že na jeseň roku 2020 nepodporila jeho celoplošné AG psie testovanie, že ho vyzvala, aby zvážil svoje pôsobenie, ako manažér „riadenia boja“ proti covid „pandémií“ a samozrejme aj zato, že sa aktívne podieľala s jeho akože koaličnými partnermi (SaS, Za ľudí) na jeho odstránení z pozície predsedu Vlády SR!

Na takéto niečo Igor Matovič nezabúda a pripravil Zuzane Čaputovej Covid pascu v podobe presadenia a v NR SR schválenú novelu zákona o Covid vakcinačnej lotérií a Covid sprostredkovateľskom bonuse pre tých, ktorí v záujme „ochrany“ zdravia a životov „nás“ všetkých, budú aktívne (za naše peniaze) presviedčať ľudí rôznych vekových kategórií, aby sa za úplatu nechali, aj proti svojej vôli zaočkovať!

Igor si jasne uvedomuje, že takýto zákon (novela) je jasne v rozpore s Ústavou SR a zároveň je aj v rozpore so zákonom č. 30/2019 Z.z. – „Zákon o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov“, čo celkom jednoznačne preukážem nižšie v texte tohto môjho názorového článku.

Igor si ďalej jasne uvedomuje, že konkrétne v tejto novele zákona, je Zuzana Čaputová v jasnom konflikte záujmov, pretože aj ona, ako zaočkovaná osoba je účastníčkou tejto Covid lotérie, pretože Covid losovať/žrebovať, sa bude zo všetkých doteraz zaočkovaných, ktorí sú vedení v Covid vakcinačnom slovenskom systéme!!!

Z čoho jasne vyplýva, že aj Zuzana Čaputová môže teoretický, ale aj prakticky, byť Covid vyžrebovaná a každý týždeň pri jej osobnom šťastí, sa môže stať výherkyňou hlavnej výhry, ktorá nesmie týždenne presiahnuť 2 000 000 eur!

Áno, sú to 2 000 000 eur nás všetkých občanov SR, ktoré sme tomuto štátu odviedli na daniach, či už priamych alebo nepriamych. Teda prvá jasná diskriminácia nezaočkovaných v podobe, že plať, ale keďže nie si zaočkovaný, tak nemáš právo na účasti tejto „objektívnej“ Covid lotérie! HNUS!

Tu zosnovatelia tejto „úžasnej“ Covid očkovacej stimulácie „antivaxérov“ čosi nedomysleli! Veď, ak sa na danej Covid očkovacej lotérií môžu zúčastniť len tí, ktorí sa nechali Covid zaočkovať, tak potom sa výhra musí vyplácať len z ich odvedených daní do štátneho rozpočtu! Jednoznačne to dokážem nižšie v texte! Avšak vyvstáva tu otázka, ako môže byť niekto výhercom Covid očkovacej lotérie, keď za celý svoj život neodviedol do štátnej pokladnice ani len cent, teda v tomto prípade Covid lotériový vklad, ba naopak počas celého svojho života zneužíval a zneužíva sociálny systém SR?!

Späť k Zuzane Čaputovej.

Zuzana Čaputová dostane túto novelu zákona na „prezidentský“ stôl a bude sa musieť rozhodnúť – podpísať? Alebo nepodpísať?

A ak podpíšem, tak sa podieľam na zavádzaní, legalizácií zákonov do nášho právneho systému, ktoré sú jasne diskriminačné, segregačné a jasne protiústavné!

A keď nepodpíšem, tak mi Igor Matovič „otrepe“ o moju politickú „prezidentskú“ hlavu, že som opäť zmarila boj proti C-19, dnes už proti jeho nadmieru „nebezpečnej“ mutácií Delta variantu! (pozor na scéne je už Epsilon – Kalifornský, teda nie americký (USA), ale len Kalifornsky! Ten Wu-chansky nebol od prvopočiatku, len Wu-chansky, ale celo Čínsky!!!)

Áno, ja ako hlava štátu, ak nepodpíšem, tak mňa budú všetci viniť, že som mohla, ale nezamedzila veľmi silnej tretej vlne C-19!

Zuzana si hovorí – „Jajže bože, čo teraz?“

Má dve možnosti. Buď si umyje ruky ako Pilát Pontský a vráti predmetnú novelu zákona späť na opätovné prerokovanie do NR SR aj s jasnými pripomienkami a jasným odôvodnením alebo sa okamžite obráti na Ústavný súd SR, aby posúdil, či je alebo nie je v súlade s Ústavou SR a požiadala by ho, aj o vydanie predbežného opatrenia o pozastavenie jeho účinnosti, až do konečného rozhodnutia!

Igor Matovič Zuzane Čaputovej rozhodovanie „uľahčil“ ešte aj tým, že za tento zákon (novelu) presnejšie povedané za tento pozmeňujúci návrh Györgya Gyimesiho (OĽANO) v NR SR hlasovalo „až“ 67 poslancov a nepodporilo ho až 83 poslancov. Teda je na Zuzane, či sa prikloní k jasnej menšine, ktorá hlasovala Za alebo sa prikloní k jasnej väčšine, ktorá sa s takouto Covid lotériou Igora Matoviča, absolútne nestotožnila?!

No a teraz k jasnej protiústavnosti a nezákonnosti tejto novely zákona o Covid očkovacej lotérií.

Už to, že Covid očkovacej lotérie sa môžu zúčastniť (a vyzerá to tak, že aj bez ich vedomia a súhlasu lebo žrebovanie bude náhodné /vraj/ zo všetkých tých, ktorí sú evidovaní v Covid očkovacom systéme na základe ich Covid zaočkovania!) len zaočkovaní, je jasným dôkazom toho, že tento žrebovací úkon nedáva rovnosť šancí všetkým bez akýchkoľvek podmienok!

Trochu odbočím – čo tak presadiť lotériu pre Covid nezaočkovaných? Páčilo by sa všetkým Covid zaočkovaným, že sa jej nemôžu zúčastniť?! (Áno ani taká lotéria nesmie byť lebo by bola rovnako protiústavná a protizákonná. Inak povedané absolútne neľudská!)

Ale spať k podstate veci.

V Ústave SR  v Čl.12, ods.(1) sa píše aj toto – „Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach…“

Pýtam sa, táto Covid očkovacia lotéria dáva absolútnu rovnosť sa jej zúčastniť všetkým občanom SR?, a naviac, ak je platená z daní všetkých občanov SR, teda z peňazí nás všetkých, zo štátneho rozpočtu, z ktorého máme všetci bez výnimky maž možnosť podieľať sa na jeho čerpaní v prospech nás všetkých???

V Ústave SR v Čl. 12, ods.(4) sa píše toto – „Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach preto, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.“

Pýtam sa, ak ako nezaočkovaný, slobodne nezaočkovaný, sa nemôžem zúčastniť Covid vakcinačnej lotérie, kde výhry sú vyplácané aj z mojich daní, som alebo nie som resp. je alebo mi nie je spôsobená ujma na mojich právach zúčastniť sa akejkoľvek štátom garantovanej lotérií?!

V Ústave SR v Čl. 16, ods.(2) sa píše toto – „Nikoho nemožno mučiť ani podrobiť krutému, neľudskému či ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.“

Pýtam sa, ak mi štát neumožní sa zúčastniť štátnej lotérie lebo nie som ako oni, teda nie som zaočkovaný, som alebo nie som ponižujúcim spôsobom trestaný?!

V Ústave SR v Čl. 19, ods.(2) sa píše – „Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného a rodinného života.“

Pýtam sa, ak mi štát neumožní sa zúčastniť štátnej lotérie lebo nie som zaočkovaný a iný člen našej rodiny je zaočkovaný, zasahuje nám štát neoprávnene do nášho súkromného a rodinného životy tým, že už na úrovni základnej „bunky“ štátu, teda rodiny vytvára segregačné prostredie a tým pádom v rodinách vznikajú neopodstatnené rozdiely (možno aj roztržky?!)?!

Z vyššie uvedeného je jasné, že táto Covid vakcinačná lotéria je v príkrom rozpore s Ústavou SR!!!

A teraz sa pozriem bližšie na túto Covid štátnu lotériu s pohľadu zákona o hazardných hrách.

Najskôr, ako tento zákon  definuje, čo je to hazardná hra a aké má mať podmienky, aby to bolo v súlade so slovenskou legislatívou (pokúsim sa byť čo najstručnejší, kto chce konkrétnejšie, tak nech sa páči – https://www.zakonypreludi.sk/zz/2019-30 – Zákon č. 30/2019 Z. z., Zákon o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

  • 3, ods.(2) – „Národná lotériová spoločnosť musí prevádzkovať niektorú z hazardných hier tvoriacich štátnu lotériu.“
  • 4, ods.(1) – „Hazardnou hrou je hra, v ktorej hráč po úhrade vkladu a vložení stávky…“
  • 4, ods.(2) – „Hazardnými hrami sú – a) lotériové hry,…

 

Z vyššie uvedeného jasne vyplýva, že v každej takejto hazardnej hre sa občan SR stáva hráčom až po tom, ako do tejto hazardnej hry vloží svoj vklad alebo uzavrie stávku!

Tak sa pýtam, tí jediní, vyvolení, Covid zaočkovaní, čo majú možnosť zúčastniť sa tejto štátnej Covid vakcinačnej lotérie, aký je ich vklad?! Je ich vkladom ich zdravie a život?!

Teda nie peňažný vklad, ale „len“ zdravie a život?!

Občan SR, prosím zamyslí sa nad tým…!

  • 4, ods.(3) – „Hazardné hry možno prevádzkovať len na základe udelenej alebo vydanej licencie, za podmienok ustanovených týmto zákonom a určených v licencii a pri dodržaní povinností podľa schváleného herného plánu vrátane pravidiel hazardnej hry…“

 

  • 5, ods.(1) – „Lotériové hry sú hazardné hry, pri ktorých sa výhry vyhlasujú a rozdeľujú podľa vopred určených pravidiel v hernom pláne…“

Pýtam sa, prečo Igor Matovič nepredstavil herný plán a herné pravidla tejto Covid vakcinačnej segregačnej lotérie? A bude si ho Zuzana Čaputová vyžadovať pred tým, ako sa ho rozhodne odpísať resp. nepodpísať?

 

POZOR toto je hádam najdôležitejší paragraf tohto zákona!!!

 

  • 33, ods.(1) – „Účasť na hazardných hrách sa zakazuje fyzickej osobe mladšej ako 18 rokov. Prevádzkovateľ hazardnej hry je povinný vykonať opatrenia, aby sa takáto osoba nemohla zúčastňovať hazardných hier…“

Takže v tomto paragrafovom znení Zákona o hazardných, rozumej aj lotériových hrách sa jasne hovorí, že osoba mladšia, ako 18 rokov nemá šancu, ako koľvek participovať na možných finančných výhrach!

Takže osoba Covid zaočkovaná mladšia, ako 18 rokov, sa v tejto lotérií stáva osobou, ako keby zaočkovaná nebola!!!

Teda aj v rámci zaočkovaných sa touto novelou o Covid vakcinačnej štátnej lotérií vytvára segregácia medzi samotnými Covid zaočkovanými s rozdielnym vekom!!!

Nemá zmysel ďalej pokračovať vo vyvracaní neústavnosti, nezákonnosti a hlavne nezmyselnosti takejto novely zákona!

Vyššie napísané jasne preukazuje, že Igor Matovič týmto jednoznačne vytvára občanov SR dvojakého významu, s dvojakou cenou zdravia a života a rozhodnutie nateraz necháva na Zuzanu Čaputovú.

Nuž vyčkajme, ako „štátnicky“ sa Zuzana Čaputová postaví k tejto jasnej segregácií obyvateľstva SR. Vyčkajme, či bude na strane všetkých občanov SR, bez výnimky alebo bude hazardovať so zdravím a životmi občanov SR a Igorovi Matovičovi opäť ustúpi alebo mu tento Covid úder vráti v podobe nepodpísania takejto novely a Igor bude musieť v NR SR opäť hľadať podporu (zapredaneckých) poslancov, ktorí sú ochotní/schopní rozdeľovať občanov SR bez akýchkoľvek výčitiek svedomia na nadobčanov a na podobčanov SR, ako hovorí klasik so SME.sk – na ľudí (zaočkovaní na akomkoľvek podklade!) a na „dobytok“(každý iný, ešte stále slobodný občan SR!)…!!!

Záver:

Pýtam sa Vás, občania SR, ktorí sa necháte Covid zaočkovať nie z presvedčenia, že Vám Covid vakcína pomôže, aby ste ťažko neochoreli na C-19 + jeho ďalšie mutácie, ale len preto, že máte záujem „vyhrať“ peniaze nás všetkých?!

Ako sa budete cítiť, keď budete tieto peniaze míňať na niečo, čo prinesie úžitok (podotýkam veľmi krátkodobý), krátkodobú slasť, len Vám a pritom si budete uvedomovať, že takéto násilne vpichnutie si Covid vakcíny, iného, ktorý tiež túžil po tejto výsostne nehumánnej peňažnej výhre, mohlo pripraviť o zdravie v najhoršom prípade aj o život?!

Naozaj je humánne zúčastniť sa Covid štátnej lotérie, kde Vašim jediným vkladom je vaše zdravie a život?!

Je naozaj humánne zúčastniť sa Covid štátnej lotérie a „vyhrať“ peňažnú výhru a vedieť, že na tieto peniaze majú nárok rovnako aj tí, ktorí sa za žiadne peniaze nedajú Covid zaočkovať lebo tomu nedôverujú resp. sa o svoje zdravie dobre starajú – nefajčia, nadmieru nepijú alkohol, nepožívajú návykové látky, nenechajú svoje telo nadmerne pribrať – obezita, primerane svojim schopnostiam športujú a pod.?!

Áno, takých a podobných otázok ku Covid štátnej lotérií je neúrekom a všetky poukazujú len na jediné – ZDRAVIE SA NESDÁ KÚPIŤ ZA ŽIADNE PENIAZE A UŽ VôBEC NIE ZA CUDZIE!!!

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.