Založ si blog

Hrôzostrašná tvár Slovenska!

Na sklonku ostatného týždňa som/sme, pobudli niekoľko dní v našich veľhorách.

Zažili sme niekoľko pekných zážitkov, ale čo je najhoršie, aj niekoľko hrôzostrašných, nadmieru nepochopiteľných, des naháňajúcich „zážitkov“!!!

Najskôr tie naozaj pekné. Na Rainerovej chate (Rainerka) sme sa stretli s „neposlušnou“ líškou Eliškou. Pravdepodobne ju tak nazvali miestni. Táto „neposlušná“, už len na polovicu divoká líška, absolútne stratila plachosť z ľudí a ponevierala sa v ich bezprostrednej blízkosti a „kradla“ im všetko, čo sa jej zdalo, že je na „zakusnutie“. Nám ukradla „čerstvo“ kúpené a voľne položené, ešte nerozbalené tyčinky. Iným dokonca z vaku vybrala zabalené jedlo a pod.

Ďalším takým zážitkom bolo, keď nám miestny čašník na Bilíkovej chate (Bilíčka) rozprával, ako sa im pred týždňom, doslova cez dvere dobíjala do vnútra medvedica, cítiac potravu. A ako ju museli odplašiť streľbou do vzduchu z plynovej pištole a odpaľovaním petárd.

Ďalším takým pekným zážitkom bolo, keď sme sa v centre Starého Smokovca stretli s voľne sa pasúcou srnkou.

Taký istý zážitok sme zažili, keď sme pešo išli zo Starého Smokovca do Tatranskej Lomnice a pri jednom z miestnych hotelov sa pásla iná osamelá srna.

Takže toľko z tých naozaj pekných zážitkov i keď neviem, či toto je správne, aby sa divoká zver takto neplacho správala, čo pripisujem Covid „pandemickej“ situácií, ktorá doslova vyhnala ľudí z hôr resp. im bolo zakázané ta ísť! Podotýkam absolútne neodôvodnene a podľa mňa protiprávne a účelovo!!!

A teraz tie hrôzostrašné „zážitky“!!!

Doslova a do písmena dych vyrážajúce, udivujúce, neuveriteľné!!!

Vo vysokohorskom prostredí, kde každý normálny, predovšetkým rozumom zdravý človek, sa snaží čo najviac dostať do svojich pľúc čistý vysokohorský kyslík, som/sme stretávali dosť početné skupinky ľudí, ktorí mali na tvári nie len rúško, ale dokonca respirátor, ukážkovo, najzodpovednejšie nasadený na obidvoch horných dýchacích cestách, takmer oči im nevidiac!!!

Jednoducho nechápem, ako títo ľudia zmýšľajú a ako môžu byť takto nenormálne vystrašení, až do špiku kosti, hlavne ak 15. mesačná Covid prax ukazuje, že všetko je to umelo nafúknuté!!! (áno je to môj „konšpiračný“ názor a kto chce, tak aj „hoax“)

Pýtam sa, kto a kedy zbaví týchto ľudí strachu a stresu z neodôvodenej obavy z Covid-19???

Kto a kedy presvedčí týchto nadmieru vystresovaných ľudí, že nie rúško, nie respirátor, nie vakcína, ale vlastná imunita ich najviac ochráni od akéhokoľvek vírusového ochorenia resp. vírusového napadnutia, vrátane C-19?! Kto a kedy vysvetlí týmto vystrašencom, že stres je najväčším zabijakom ich imunity?! Kto a kedy týmto vystresovaním ľuďom vysvetlí, že trvalú imunitu voči koronavírusom, ale aj bakteriálnym ochoreniam, získajú výlučne zdravou životosprávou a nie nosením rúška, a nie nosením respirátora a ani nie vpichnutím si vakcíny?!

Kto a kedy týmto vystresovaným vystrašencom vysvetlí, že vakcína im môže „poskytnúť“ imunitu tak na 6, 9 možno 12 mesiacov?! NIE TRVALO!!! (opakovanie Covid vakcinácie bude s najväčšou pravdepodobnosťou nevyhnutnosťou, aby pri takýchto jedincoch nenastala trvalá strata imunity voči C-19!)

Veru ešte raz, KTO a KEDY?! Inak sú títo ľudia navždy stratení!!!

Ďalší z takých zlých „zážitkov“ sme zažili v TEŽ. Z Tatranskej Lomnice späť do Starého Smokovca, unavení z celodennej túry, sme sa vracali „električkou“ TEŽ.

Bol piatok, pracovný deň a tak sme si mysleli, že to bude pokľudná cesta, paru minút, s malým počtom turistov resp. aj miestnych. Na prekvapenie (toto bolo celkom milé prekvapenie) bola „električka“ narvaná takmer po strop. Pri nás a vedľa nás, sedela skupinka turistov, nevedno odkiaľ, ale podľa dialektu tipujem stredné, ba „až“ západné Slovensko. Viedli veľmi živú debatu o akomsi Covide a čo všetko sa im na tých Covid opatreniach páči a prečo sú vraj dobré a potrebné. Jedna pani hovorila niečo o tom, ako jej sestra vravela, že je dobré, keď teraz nosia tie rúška resp. respirátory lebo ich vraj chránia pred akýmikoľvek alergiami. Potom z nej „vyšlo“, že teda ona to rúško resp. respirátor nenosí. Nuž ale v tej chvíli ho mala nasadené takmer až k obočiu!

No a takto sa táto debata prehupla aj na Covid očkovanie, Covid očkovanie detí, že ako je tá dotknutá pani, už na nastávajúci pondelok objednaná na prvú dávku očkovania a bla, bla, bla.

Normálne sa to nedalo počúvať! Nechápem ľudí, ktorí sú frajeri a chvália sa tým, že už sú Covid zaočkovaní prvou dávkou, už aj druhou dávkou alebo, že už sú objednaní na prvú dávku a pod. dristy, ktoré normálneho človeka absolútne nezaujímajú a výslovne, to je každého osobná vec a druhého do toho absolútne nič!!! Nikto, kto sa nechal slobodne zaočkovať nie je ani v najmenšom nadradený voči tomu, ktorý sa naozaj dobrovoľne a v súlade so zdravým rozumom nenechal takouto podmienečne pustenou do obehu, Covid vakcínou napichať, len aby mal niekto z toho prospech a bohvie čo ešte, aké nekalé úmysly sa za tým skrývajú! Nezmysli, ktoré pred rokom boli konšpirácie a hoaxy napr. umelo vytvorený Covid-19 v laboratóriách, zavedenie Covid pasov a pod. sú dnes desivou realitou!!!

Samozrejme, že ani nezaočkovaní nie sú nadradení nad zaočkovanými! Nie, tu musí platiť absolútna rovnosť, nezaujatosť a hlavne nepodmienenosť zaočkovaním resp. nezaočkovaním sa!!!

Trochu som odbočil od posledného nášho vysokohorského „zážitku“. Keď sme už boli takmer v Starom Smokovci, tak som sa zapojil do debaty týmito vyššie napísanými argumentami umocnené tým, že ja a moja manželka sme boli hádam jediný v tejto, po strop naplnenej „električke“, čo sme nemali rúško resp. respirátor, ani pod nosom, ani pod bradou, teda vôbec počas celej cesty od nástupu po výstup!!!

K tomu som ešte pripojil argument, že mám vo svojich vyjadreniach pravdu to, že celá naša rodina, od marca 2020, teda od samého začiatku Covid šialenstva (podľa mňa extrémneho podvodu, nie neexistenciou vírusu, ale jednoznačne preháňaním jeho nebezpečenstva!) nenosíme žiadne rúška, žiadne respirátory, voľne sa stretávame a že máme rodičov vo veku od 72 do 81 rokov a nič!!! Všetci Covid zdraví, všetci respiračne zdraví a že sa očkovať ani nechystáme!

Nato jedna pani povedala, že to bude asi tým, že máme dobrú imunitu! Tak som jej odporučil, že nech si dá dole rúško (respirátor), nech sa snaží voľne dýchať čistý, čistulinký vysokohorský vzduch, nech voľne prirodzene prijíma akékoľvek vírusy a nech vyššie opísanou zdravou životosprávou si posilňuje vlastnú imunitu, nech zahodí Covid strach, nech zahodí Covid stres a bude sa jej opäť žiť super!!!

Nuž toľko občan-volič Slovenskej republiky. Áno podľa mňa toto je ten hrôzostrašný obraz dnešných dní na Slovensku, umocnený ešte tým, ak na ulici stretnem mladú zaľúbenú dvojicu (mládenec a dievčina!) držiac sa za ruky, ktorá má „zodpovedne“ nasadené rúško/respirátor a keď vidím, ako ide po ulici mladá rodinka s malými detičkami, možno vo veku niečo nad tri roky a všetci majú „zodpovedne“ nasadené rúška…!!!

Aj preto sú potrebné predčasné PV, aby sa do radenia štátu dostali takí ľudia, takí silní jedinci, ktorí vyvedú tento národ z tohto nadmieru neodôvodneného Covid marazmu!!!

Záver:

Niečo malé na zamyslenie. Ako som už vo viacerých svojich predošlých článkoch písal, máme od decembra 2019 zakúpenú letnú dovolenku do Turecka. Turecko, ako to nepriateľ EÚ je stále označovaný, ako Covid červený a teda vycestovať do Turecka na napr. nami 15 dňovú plne v decembri 2019 uhradenú letnú dovolenku, znamená ostať po prílete povinne v domácej karanténe ďalších 14 dní resp. „milostivo“ si to môžeme „skrátiť“ na osem dní lebo až po ôsmich dňoch môžeme absolvovať PCR Covid test lebo inkubačná doba nákazlivosti Covidu je približne tých osem dní. Avšak, ako poctivo pracujúci ľudia, ľudia, ktorí si prácu vážia lebo takto sme boli naučení pred novembrom 1989, si takýto „luxus“ nemôžeme dovoliť!!!

A čo nám odkazujú európski Covid idioti z Bruselu, ktorí majú na Slovensku toľko zástancov takéhoto riešenia boja proti C-19, dnes žiaľbohu na „vládnych“ pozíciách, Zuzanu Čaputovú nevynímajúc? Nuž tlačia nás do toho, aby sme svoje poctivo zarobené peniaze nasmerovali do niektorej zo zelených Covid EÚ dovolenkových oblastí! Avšak na toto im my nepristúpime, aby sme naše nemalé, poctivo zarobené peniaze odovzdali Grékom, Talianom, Španielom, Chorvátom (tí prinútili všetok hoteloví a pomocní personál na Covid zaočkovanie! Pre mňa toto sú totálni idioti!) ktorých dovolenkové destinácie si s tými tureckými nemôžu v ničom konkurovať, ani náhodou. Viem posúdiť lebo sme boli aj v týchto dovolenkových EÚ oblastiach a naozaj s čistotou prostredia, celkovým prístupom k turistom, hlavne z východných oblastí EÚ, ale aj celkovým servisom, za tie peniaze, čo stačia do Turecka, sa nemôžu ani zďaleka rovnať.

Na záver, aby som sa opäť veľmi nerozpísal sa pýtam – prečo Nemci môžu voľne Covid vycestovať do 186 štátov sveta, vrátane Turecka a my Slováci len do 46?!

Naozaj nechám na posúdenie čitateľa, či toto je normálne, takto nami manipulovať a takto nás „usmerňovať“ kam máme ísť minúť naše poctivo zarobené peniaze…!

Jednoducho nepôjdeme nikam inam, pokiaľ nebudeme môcť vycestovať voľne do Turecka za naozaj exkluzívnou dovolenkou Ultra All inclusive!!!

O svojom živote, o svojich peniazoch, si budeme rozhodovať My sami, voľne, slobodne, neustráchane, nevystresovane, hlavne suverénne (!) a nie idioti, byrokrati s EÚ, „vláda“ SR ba nikto iný!!!

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.