Založ si blog

Pracuje sa na ďalšom mega podvode na občanoch SR?

Dnešná „vládna“ despoticko-diktátorsko-tyranská mašinéria, chunta, sa sväto-sväte zadúša, že predčasné PV sú pre ňu absolútne neprijateľné. Presne tak isto sa tvári aj Zuzany Čaputová, ktorá sa ani len málinko nepozastavila nad tým, presne 1. apríla 2021, že vymenováva opäť tú istú vládu, vládu Igora Matoviča, ktorý bol presunutý v rokovacej sále vlády o jedno miesto napravo!

Áno, všetci dnešní „vládni“ sa tvária, že sa na našej politickej scéne nič nekoná a že ešte tri roky tu budú „vládnuť“

Nuž, ale zdanie klame a je potrebné mať poriadne nastražené politické uši a doširoka otvorené politické oči! Totiž, začína sa čosi diať, aj keď je to zatiaľ len taký jemný politický vánok a slabo viditeľný politický dym!

Áno, jedná sa o takmer zabudnuté politické hnutie Progresívne Slovensko – PS, ktoré oficiálne vzniklo 27. novembra 2017. Áno, to politické hnutie, ktoré dalo svetu tak „významnú“ političku, akou je Zuzana Čaputová, o ktorej jedinej, ako slovenskej političke, politikovi, vie už aj celosvetovo „významný“ magazín kapitalistickej, neoliberálne smotánky – FORBES.

Hnutie PS sa po PV 2020 takmer rozpadlo a takmer zaniklo. Žezlo predsedu strany resp. predsedníčky strany, prevzala po sneme hnutia v júni 2020 – Irena Bihariová. Samozrejme, že „zmena“ vo vedení, na postoch predsedníctva bola „obrovská“. Podpredsedom PS ostáva „hviezda“ kandidátky PS v PV 2020 a líder kandidátky Michal Truban, ďalším podpredsedom je zakladateľ hnutia Ivan Štefunko a „progresívnu“ mládež v predsedníctve PS zastupuje Michal Šimečka junior! Áno ten Michal Šimečka junior, ktorý je „naj slovenským“ europoslancom v EP! Áno, ten Michal Šimečka, ktorý sa pokúša preniesť zodpovednosť za II. sv. vojnu, aj na plecia bývalého ZSSR! Môže sa Miško krútiť, ako chce, že on to tak nepovedal, že on to myslel úplne inak, jedno je o Miškovi známe, že je zarytý USAfil a ešte zarytejší Rusofób!!!

Ale späť k podstate článku. Hnutie PS sa pred PV 2020, začalo až príliš bratať s narýchlo sfúknutým projektom „naj slovenského prezidenta“ (pravda, dnes ho v tomto „naj“ tromfla Zuzana!) Andreja Kisku, akási strana , vraj Za ľudí! Strana oficiálne vzniká 2. septembra 2019. Tieto dva politické subjekty, s politickým mliekom na brade, sa pred PV 2020 zásluhou médií a pravdepodobne aj zásluhou zahraničných financií, pravdepodobne najviac USA dolárov, stávajú najväčšími politickými rivalmi strany SMER-SD. Už, už si mydlili svoje „čisté“ politické ruky, ako po PV 2020, si prerozdelia pôsobenie v štáte a budú „vládnuť“, ako inak „demokraticky“ a hlavne „pro“ slovensky! Absolútne vylučovali zo spolupráce OĽANO a Sme rodina si vedeli predstaviť vo „vládnej“ zostave až vtedy, ak by nedajbože hrozil zánik sveta! Naliali do svojich predvolebných kampani státisíce, ba možno aj milióny USA dolárov, premenených na eurá a hrdo, odhodlane vykročili vpred v ústrety PV 2020.

Prvý marec 2020 bol však dňom ich vytriezvenia! PS mimo NR SR a Za ľudí, sa síce stáva súčasťou Matovičovej „vládnej“ štvorky, ale len ako piate koleso u voza!

Niečo nevídane a neslýchané! Toľké USA doláre, toľké eurá, toľké mediálne masírovanie hláv slovenského voliča a zrazu BUM, NIČ!!! PS ostáva mimo NR SR a Zuzana v Grasalkovičovom paláci na červenom koberci víta namiesto Miška Trubana a Andrejka Kisku, jednoznačného víťaza Igorka Matoviča, Boriska Kollára, Riška Sulíka a ubolenú Veroniku Remišovú! Toľké poníženie, ktorého sa musela zúčastniť bývalá podpredsedníčka PS – Zuzana, toho PS, ktoré predsa malo získať minimálne toľko % hlasov slovenských voličov, ako ona rok predtým v prezidentských voľbách!!!

Veru rana to bola veľká, ale nie tak veľká, aby sa nemohlo ísť ďalej. Samozrejme chce to svoj čas a nemohlo sa začať okamžite. Prišlo sypanie si popola na hlavu. (pred voľbami sa sypali USA doláre a eurá! Nie však na hlavu/hlavy, ale do rôznych predvolebných prieskumov verejných mienok, do médií, do „pro“ slovenských „novinárov,  do mimovládok, do „čistej“ predvolebnej kampane a pod.)

Hnutie odchádza do politického zabudnutia. Žiadna verejná aktivita! Žiadna veľká zmienka v médiach o akomsi Progresívnom Slovensku, ale čuduj sa svete, PS sa drží vždy nad hranicou zvoliteľnosti. Najnižšie boli v agentúre AKO, v júly 2020 s 5,2%. Ich predošlý, predvolebný koaličný partner je v tom istom prieskume verejnej mienky agentúry AKO, na chudobných 2,2%. Teda agentúra sa snaží naznačiť, že, ak by aj naďalej ostali ako koalícia, tak nestratili nič, ba oproti volebnému výsledku z PV 2020, ba ešte o niečo málinko posilnili – 6,96% PV 2020 vs. 7,4% júl 2020!

Takže PS je naďalej v politickom zabudnutí a takto to predsa nemôže ísť ďalej! A tak sa PS opäť, už druhýkrát po sebe dostáva do NR SR, aj napriek tomu, že mu na to občan-volič nedal žiaden mandát. Prvýkrát sa PS „dostávajú“ do NR SR na sklonku volebného obdobia 2016-2020, zásluhou Martina Poliačika, ktorý zradí Richarda Sulíka, stáva sa nezaradeným, „nezávislým“ poslancom NR SR, už ako čerstvý člen PS! Avšak na chod NR SR to nemá významný vplyv, pretože Martin bol v opozícií aj za SaS a v opozícií ostáva, aj ako novopečený hrdý to člen Progresívneho Slovenska s vidinou, že po PV 2020 bude Martin minimálne predsedom NR SR a už sa mu neodváži Igor Matovič hádzať injekčné striekačky na hlavu!!! Dnes už vieme, ako to všetko po PV 2020 dopadlo a Martin je dnes kdesi, ja ani neviem kde.

No a druhýkrát sa PS dostáva do NR SR, taktiež bez toho, žeby ho tam poslali občania, voliči SR, toť nedávno a to zásluhou najväčšieho obdivovateľa Andreja Kisku, Tomáša Valášeka. Áno, zásluhou toho Tomáša Valášeka, ktorý si prvý išiel nohy dolámať, aby sa postavil po boku Andreja Kisku, keď Andrej zakladal „ambiciózny“, „prezidentský“ politický subjekt Za ľudí a hrdo doň vstupuje. Avšak Tomášova hrdosť po výsledku Za ľudí v PV 2020 pomaly vyprcháva a po roku odchádza z „vládnej“ koalície Igora Matoviča vraj preto lebo Igor si dovolil „nakúpiť“ ruskú vakcínu proti/na C-19, akísi Sputnik V!. Tomáša to až tak vytočilo, že sa dokonca začal dusiť nie len v takejto „pro“ ruskej koalícií, ale dokonca aj v Andrejovej strane Za ľudí a Tomáš opúšťa klub strany Za ľudí, na krídlach, chrbte, ktorej sa dostal do NR SR! Tomášovi Valášekovi to nechutenstvo nie a nie odznieť a dokonca tvrdí, že on odchádza do parlamentnej opozície a aby sa odlíšil od tej skutočnej parlamentnej opozície, tak Tomáš hrdo vstupuje do hnutia Progresívne Slovensko a zakladá vlastný opozičný „poslanecký klub“ v počte 1 (jeden) poslanec za Zuzanine hnutie – PS!!! Takže hurá, PS je po roku späť v NR SR!!! HNUS!!! Tomáš Valášek sa začína v NR SR správať, ako suverénny poslanec za PS a takto sa aj prezentuje vo svojich prejavoch v NR SR, keď vystupuje buď s faktickou poznámkou, v rozprave, nebodaj pri predkladaní „vlastných“ poslaneckých návrhov – Tomáš hrdo, drzo hovorí – „My hnutie Progresívne Slovensko predkladáme v NR SR…“, „Ja za hnutie Progresívne Slovensko vyzývam, apelujem…“

A aký je rozdiel medzi poslancom NR SR za PS Martinom Poliačikom v predchádzajúcej NR SR a medzi poslancom NR SR za Progresívne Slovensko Tomášom Valášekom dnes? Nuž veľmi veľký a podstatný. Zatiaľ čo Martin bol v opozícií a aj v opozícií pôsobil naďalej (Martin sa po prestupe zo SaS do PS nepridal k vtedajšej vládnej koalícií strany SMER-SD), tak zradný, prefíkaný, všetkými USA, NATO a EÚ masťami (žeby masťami USA dolárov a EÚ eur?!) mazaný Tomáš, sa z vládnej koalície Igorovho OĽANO, presúva do opozície, do samostatnej opozície a takto sa aj v NR SR prezentuje, keď som ho v piatok (7.5.2021) v NR SR, v rozprave k bodu jednania o Správe Verejného ochrancu práv počul spoza rečníckeho pultu povedať, aj tieto nanajvýš drzé slová – „Teraz, keď som v opozícií…“

Teda Tomáš Valášek sa stáva v NR SR za stranu PS opozíciou voči OĽANO, SaS, Sme rodina a dokonca aj voči svojej Alma mater Za ľudí! Nato je potrebné buď veľmi silný politický žalúdok alebo ešte silnejšie politické krytie mimo NR SR resp. veľmi silné podchytenie USA dolármi premenených na eurá!!! Som hlboko presvedčený, že prechod Tomáša Valášeka do PS a zároveň, aj do parlamentnej absolútnej opozície lebo Tomáš je v NR SR v opozícií praktický voči všetkým poslancom NR SR, nie je samoúčelné a z dlhodobejšieho hľadiska má oveľa väčší význam a hlavne cieľ!

A média už začali svoju prácu tiež. Tomáš Valášek dostáva nadmieru veľký mediálny priestor, takmer každý víkend v rôznych TV a dostane ho aj tento víkend a opäť na obrazovkách TA3!

Ba dokonca agentúra MEDIAN.sk, namerala v marci 2021 progresívnemu Slovensku až neuveriteľných 9,3%, keď predbehli v tomto „objektívnom“ prieskume aj SMER-SD a dýcha na chrbát SaS a OĽANO!!!

Preto tvrdím, že na slovenskej politickej scéne, minimálne tej mediálnej, sa začínajú diať čudné veci! Začína sa pripravovať pôda pre grandiózny návrat PS do slovenskej politiky (?) a mám zlé tušenie, že volebné preferencie PS začnú závratne rásť od prieskumu k prieskumu všetkých „objektívnych“ agentúr aj bez toho, žeby vôbec niečo mediálne konali!

Presne tak, ako to bolo u jednej pani z PS, menom Zuzana Čaputová, ktorá mala v novembri 2018, agentúrou FOCUS nameraných mizivých 4,1% prezidentských preferencií, ale už vo februári 2019, teda o len o tri (3!) mesiace neskôr , už mala Zuzana Čaputová v agentúre AKO neuveriteľných 52,9%!!! Pýtam sa čo také prevratné vykonala Zuzana Čaputová za obdobie troch mesiacov, keď jej vzrástli preferencie o 1190%!!! Áno, nevykonala nič! Vykonali to za ňu „pro“ slovenské média a pravdepodobne USA doláre premenené na eurá!!! Toto bola jej predvolebná „činnosť“!!!

A presne toho sa obávam, že sa stane v prípade Progresívneho Slovenska lebo i napriek tomu, že konajú politicky veľké NIČ, tak ich preferencie začínajú rásť impozantným spôsobom a pritom Irenu Bihariovú možno poznajú (nateraz?!) len v Bratislavských kaviarňach a v prezidentskom paláci!!!

Takže volič, občan SR, maj sa na pozore a všímaj si, ako tebou opäť začínajú média cielene, predvolebne manipulovať!!!

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.