Založ si blog

Matovičove deti vs. Husákove deti alebo Matovičové milovanie v daždi !

Tak sa nám Igor Matovič zahral na „Pána Boha“ a vo svojom totálne bludnom FB statuse zo dňa 1.5.2021, pod názvom „Lásky čas“, nám všetkým odkazuje – „milujte sa a množte sa“!!!

Ja neviem, je toto ešte v súlade so zdravým rozumom???

Igor sa nevzdáva a 2.5.2021 pokračuje vo svojej pomätenosti a píše ďalší „vysvetľujúci“ FB status pod názvom „PRE RODINY NA RUŽIACH USTLATÉ“, kde „dopodrobna“ opisuje, ako to bude vyzerať, keď sa budeme „milovať a množiť sa“, keď nás zrazu bude veľa, ako on zabezpečí, že osamelé matky s dvoma dospievajúcimi deťmi (napr. 16 a 17 r) budú mať „na ružiach ustlané lebo už nebude takáto „rodina“ dostávať dnešných 606 €/mes., ale až 1021 €/mes.

Samozrejme, že Igor je „ekonóm“, ako hrom a na takéto zvýšenie o viac, ako 500 €/mes., si štát vyberie peniaze od všetkých pracujúcich občanov lebo im „mierne“ zvýši spotrebnú daň – DPH z 20 % na 25 %!!! A rozdá všetkým nezaopatreným, aj tým čo nikdy nepracovali a ani nikdy pracovať nechcú! Super nápad! Takže nie viacej práce, za vyššiu mzdu, ale vyššia DPH a je o probléme!!!

Ďalšia vec, ktorú „boh“ Igor nedomyslel je tá, že ak sa budeme riadiť jeho príkazom a začneme sa „milovať a množiť“, tak kto bude pracovať, keď matky, možno aj niektorí otcovia budú na materskej?!

Igor Matovič sa vo svojom statuse odvoláva na fakt, že prichádza obdobie, kedy „Husákove deti“ začnú postupne odchádzať do dôchodku a nebude mať, kto vyrobiť na ich dôchodky lebo všetko čo tieto „Husákove deti“ vyrobili, postavili, vyprodukovali, následne po novembri 1989 títo novodobí „veľkokapitalisti“, „demokrati“, rozpredali do západných buržoáznych, kapitalistických, neoliberálnych rúk a nám Slovákom ostali holé zadky!!!

Áno, tzv. „Husákove deti“ sa na Slovensku, v socialistickom Československu, rodili v rokoch 1970 až 1979 v počte 100 000 ročne!!! Prečo? Nuž nie preto, že vtedajší vládni súdruhovia zvýšili DPH a takto naviac vyzbierané peniaze potom rozdali medzi tých, čo sa „milovali a množili“! NIE!!! Vtedy si mladé rodiny mohli dovoliť mať deti lebo vedeli, že bude o nich dobré postarané tým, že každý mal prácu! Každý bol povinný pracovať resp. povinný chodiť do práce! Všetci bez výnimky! Ten čo sa práci vyhýbal bol podľa zákona príživník!!! Dnes sa to premenovalo na nezamestnaný, s jednou „malou“ zmenou, že nie je za to trestaný, ale odmeňovaný sociálnou dávkou, dávkou v nezamestnanosti a pod. Mladé rodiny vedeli, že je zabezpečená bezplatná predškolská výchova – detské jasle, škôlky, školy, zdravotná starostlivosť, stavali sa byty – ročne okolo 45 tisíc nových bytov (!!!) atď.

Mladé rodiny videli budúcnosť svojich detí! Neprivádzali na svet deti v strachu, čo bude, ak raz dospejú, doštudujú resp. ukončia základnú povinnú školskú dochádzku, či ich prvá cesta nepovedie na úrad práce, či bude dosť kvalitnej a dobre platenej práce, či nebudú nútení za prácou, podradnou prácou vycestovať do cudziny a tam robiť doslova otrokov?!

Nie, toto vtedajšie mladé rodiny neriešili! Preto sa rodilo toľko detí! Veľmi podstatný rozdiel vtedajšej doby a dnes navrhovanému riešeniu Igorom Matovičom je skutočnosť, že v prednovembrovej dobe (89), sa podporovala hlavne tradičná rodina – otec, mama, deti! Teda nebol na prvom mieste záujem podporovať neúplne rodiny, ako sa vystatuje Igor, že bude dávať veľa slobodným matkám. Áno, aj vtedy boli ženy, ktorým to jednoducho so životným partnerom nevyšlo, ale dôraz sa v prvej rade kládol nato, aby rodina bola úplná! A aby rodina bola úplná, tak bolo potrebné zabezpečiť to, aby takéto rodiny mali všetko, čo k riadnemu životu potrebujú! Boli to nenávratné mladomanželské pôžičky, boli to bezúročné pôžičky, bola to dostupnosť vlastného bývania v štátnych, družstevných a podnikových bytoch (!), bolo to absolútne kompletné sociálne zabezpečenie a pod.!!!

Áno Igor Matovič, je rozdiel milovať sa v daždi (neistota) a je rozdiel milovať sa pod slnkom a v suchu (istota)!!!

Dnes Igor Matovič chce, aby sa národ miloval a množil, ALE pýtam sa do akého sveta majú mladí ľudia privádzať nové pokolenia? To ich majú priviesť do sveta permanentných rúšok, permanentných respirátorov, permanentných Lockdawnov, permanentných núdzových stavov, permanentných Covid očkovaní, do neistoty pracovných príležitosti, do neistoty vlastnej štátnosti, do neistoty hrozby vojen lebo nenávisť…???!!!

Nie, nie je potrebné ešte niečo viac písať k tejto Igorovej pomätenosti. To naozaj nemá význam! Jediné, čo význam má sú okamžité predčasné voľby!!!

Záver:

Bude sa zdať, že s dnešnou témou nesúvisiacou, ale opak je pravdou! Je potrebné sa pozrieť čo sa dialo v ostatnom sviatku práce, 1. mája 2021 v uliciach západných „vyspelých“ kapitalistických „demokraciách“! Ulice plné nespokojných občanov! Občanov nespokojných s ich Covid vládami a u nás NIČ! U nás spinkáme a čakáme na spasenie z nebies?!

Veru, veru a preto si s nami robia čo chcú!!! DOKEDY SLOVAČ???!!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.