Založ si blog

Z. Čaputová a I. Matovič, sa úplne pomiatli na rozume!

Ako je známe, pomätenci by nemali zastávať nielenže najvyššie ústavne pozície, ale ani žiadne iné, kde je riziko, že prídu do styku s inými, rozumovo zdravými osobami!!!

Zuzana Čaputová sa absolútne pomiatla, čo dokázala svojim FB statusom zo dňa 28.4.2021, kde nás pomätene informuje, o tom, aby zistila, ako sú na Slovensku porušované ľudské práva, hlavne v roku 2020, tak nato si do „svojho“ paláca pozvala akúsi Máriu, vraj Patakyovú! Počul niekto, niečo o tejto pani za posledných 14. mesiacov, čo nás tu obidve „vlády“ Igora Matoviča dennodenne gniavia??? Dennodenne gniavia aj s prispením Zuzany Čaputovej (!), oberajú o naše základné ľudské práva??? Počul niekto niečo za posledných 14. mesiacov Covid „pandémie“ niečo o tom, že na Slovensku si z našich daní kráľovsky platíme akýsi Ústav, ktorý sa „pyšne“ nazýva – Verejný ochranca práv“??? Nuž ja veru NIE!

Ale toto nie je dnes mojou nosnou témou. Pretože na Slovensku máme toľko zbytočných ústavov, že ak by sme ich zrušili, tak by si to nikto ani len nevšimol a bolo by niekoľko miliónov eur naviac napr. na zmodernizovanie všeobecných lekárskych ambulancií, kde sa má vykonávať primárna zdravotná prevencia a liečba, áno aj proti C-19! Jedným z takých ústavov je aj Ústav pamäti národa, ktorý si akosi „pamätá“ len na to, čo Západu a neoliberálom vyhovuje resp. čo sa má a musí tlačiť do hláv našej mládeže. Zaujímavé, že si Ústav pamäti národa nepamätá, čo tu s nami občanmi SR, stvára už vyše 14. mesiacov Matovičova chunta za výraznej podpory Zuzany Čaputovej…!

Vrátim sa však k samotnej Zuzane. Ja neviem, tá Zuzana Čaputová posledných 14. mesiacov, kde žila? Na Marse? Ona nevie, Ona to nevidí, ba dokonca to ani nevníma, ako sú tu už vyše roka porušované, nehanebne pošliapavané, tie najzákladnejšie ľudské práva občanov SR? Na to potrebuje akúsi vraj „ochrankyňu“ verejných ľudských práv – Patakyovú?

Zuzana Čaputová vo svojom FB statuse okrem iných pomätenosti píše aj toto – „Osobitne som sa zaujímala aj o oblasti týkajúce sa seniorov a životného prostredia, ktoré sú pre mňa prioritami“.

Naozaj dosť silná káva! Tak Zuzana Čaputová, sa čosi chce dozvedieť o porušovaní verejných práv, teda hlavne porušovania práv, zákonov zo strany štátnej správy voči občanom SR a pritom mieša seniorov so životným prostredím!!! Zuzana ďalej pomätene pokračuje – „V súvislosti s riešením environmentálnych záťaží ma mrzí, že jej legislatívne návrhy…, …napriek naliehavosti nenašli promptnú odozvu“. Ja neviem, Zuzana si nevšimla, že oproti nej sedí Mária a nie Ján?! Áno, ten Ján, ktorého priezvisko je Budaj a momentálne je viacnásobným, presnejšie dvojnásobným ministrom životného prostredia SR – kariéra, ako lusk – najskôr tridsať rokov po „nežnej“ nič a naraz za 14 mesiacov dvojnásobný minister! Naozaj klobúk-budajka dole, lepšie povedané Janko Budaj DOLE!

To si Zuzana Čaputová nevšimla, že environmentálne otázky, problémy, má na starosti Janko a nie Marienka?! Veď Marienky sa mala opýtať, čo robila za posledné mesiace, kde bola schovaná, prečo nahlas nekričala, možno aj z okna svojho úradu (hej z toho okna, z ktorého tak rada vyvesuje dúhovú vlajku!), že sú tú nehanebne porušované ľudské práva! Že sú porušované štátnou správou, „vládou“ SR za výdatnej pomoci „prezidentského“ paláca a Zuzany Čaputovej?! Prečo sa Zuzana neopýtala Márie, prečo ju neprišla zobudiť skôr, možno už pred  mesiacmi, aby sa Zuzka prebudila a všimla si, ako sú na Slovensku potláčané ľudské práva?! Nie, Zuzka sa zaujímala o environmentalistiku lebo len tu je doma a ako sama píše vo svojom FB statuse – „ sú pre mňa prioritami“.

Zuzana Čaputová svoj pomätený FB status zakončila naozaj brutálne pomätene – „Tento rok ešte viac ukázal, aké dôležité je mať inštitúciu, na ktorú sa ľudia môžu s dôverou obrátiť. Nárast podaní, ktorý verejná ochrankyňa práv zaznamenala, svedčí jednak o dôvere ľudí v to, že dostanú pomoc, ako aj o tom, že téma ochrany ľudských práv je v čase pandémie vysoko aktuálna.“

Nuž ako Mária, podľa Zuzany a hlavne komu, za posledných 14. mesiacov pomohla s porušovaním ľudských práv?!  A čo je to za farizejstvo zo strany Zuzany Čaputovej, keď napíše, že – „téma ochrany ľudských práv je v čase pandémie vysoko aktuálna.“ To preto bez mihnutia oka vymenovala „novú“ Hegero-Matovičovú vládu, s Igorom Matovičom na pozícií priam najdôležitejšej? Na pozíciu ministra financií???!!! Nuž veru pomätenosť nad pomätenosť!!! (https://www.facebook.com/zcaputova/)

Plynule prechádzam k ďalšiemu pomätencovi. Áno je ním Igor Matovič. Igorovi sa nehodlám nejako zvlášť dlho venovať lebo to naozaj nemá zmysel. Ale poukázať na jeho pomätenosť jednoducho musím. Igor Matovič sa od 1.4.2021 stal ministrom financií SR! Každý normálny človek, by sa v tejto, naozaj dnes veľmi dôležitej pozícií, začal okamžite zoznamovať s prideleným, ministerstvom, zoznamovať sa so stavom verejných financií, so stavom verejného dlhu a pod. NIE, Igor si na svojom FB statuse dva dni po sebe zverejnil tieto, pre štát, pre vývoj našich verejných financií, nadmieru „dôležité“ informácie. Dňa 27.4.2021 o 9:14 Igor Matovič zavesil na FB status, kde zverejnil akúsi fotografiu, akéhosi neznámeho malého chlapčeka, ktorý si vyhráva na akejsi píšťalke, pred ním sedí na zemi psík. Igor vo svojej duševnej pomätenosti pripísal k tejto fotografií takýto text – „NA VEĽKOSTI PUBLIKA NEÁLEŽÍ, rob svoju prácu a rob ju zo srdca“. Čo nám tým chcel, „básnik“ Igor povedať?

Nuž ja to čítam tak, že „básnik“ sa zamýšľa sám nad sebou, nad svojim konaním, keď zo všetkých síl „chráni“ životy a zdravie iných, na seba nehladiac a nikto ho nechápe! Nuž, ale nevadí, on Igor „veľký“ si bude svoju prácu aj naďalej vykonávať na „prospech“ nás všetkých, na seba nehladiac a naďalej bude nakupovať nezmyselné Ag testy a naďalej nás nimi bude testovať „dobrovoľne“ hlava nehlava lebo on to predsa robí „zo srdca“!!! Naozaj pomätenosť galaktických rozmerov!

Igor sa však nevzdáva a ako novopečený minister financií SR, hneď nato zverejňuje ďalší veľmi „finančne“ dôležitý FB status. Igor je už tak unavený z tých našich verejných financií, že sa zmôže len na jedno. Na svojom FB profile zverejňuje fotku mačiatka a k tomu pripíše takýto text – „Náš nový spolubývajúci, Mačiak“. Nuž jediné, čo som z toho pochopil je to, že sa pravdepodobne jedná o kocúrika! Mačiatko – kocúrik, je naozaj zlatý, nádherný, ale čo to má spoločné s prácou Igora Matoviča, ktorú on vykonáva, tak normálne „zo srdca“??? Nuž veru NIČ!!! (https://www.facebook.com/igor.matovic.7)

Záver:

Myslím, teda som presvedčený, že pomätenci sú to, čo naša spoločnosť, naša republika potrebuje dnes, zajtra, zo všetkého čo najmenej! O to viac, ak takýto pomätenci zastávajú vysoké štátne funkcie!!!

SLOVAČ, ak ich tam necháme, čo i len deň, tak potom sme sa asi pomiatli naozaj už všetci!!!

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.