Založ si blog

Z. Čaputovej totálna politická schizofrénia alebo jasne cielený zámer? !

Schizofrénia = rozdvojená osobnosť, spôsobujú ju aj spoločenské vplyvy!

To čo tu Zuzana Čaputová vystrája za posledné týždne a mesiace, mi celkom jasne pripadá ako jej politická schizofrénia!

Zuzana Čaputová takmer rok tvrdí, že vidí a vníma, ako slovenský ľud trpí pod nadvládou absolútne nepríčetného diktátorsko-despotického Igora Matoviča, ale Ústava SR jej vraj nedáva žiadne možnosti, ako tomu zabrániť.

Aké možnosti jej, ako hlave štátu naša Ústava dáva, som sa už napísal neúrekom a teda teraz tu s tým nebudem čitateľov zaťažovať – nech sa páči Ústava SR, články od 101 po 107.

Dnes chcem celkom jasne poukázať na jej politickú rozpoltenosť, ktorá prináša občanom SR len problémy a dennodenné strádanie!!!

Najskôr sa tvári , že „začula“ hlas občanov SR a prehlási – prvá „vláda“ Igora Matoviča nekoná tak, ako to od nej občania očakávali! Len to zatýkanie, ako tak ide. Naznačuje, že proti „pandemické“ opatrenia boli a sú neadekvátne – napr. celoplošné AG testovanie. Následne prijíma jednu demisiu členov prvej Matovičovej „vlády“ za druhou a jednostajne vyhlasuje, že to nestačí, že je potrebné, aby demisiu podal samotný „premiér“ Igor Matovič, čím dáva občanom SR na známosť, že vníma ich rozhorčenie z celej „vlády“, ako takej.

Zuzana Čaputová absolvuje niekoľko zákulisných stretnutí z rôznymi aparátnikmi, medzi ktorými nesmie chýbať ani samotná veľvyslankyňa USA na Slovensku – Bridget Ann Brinková.

Viď ich spoločné „náhodné“ stretnutie v záhrade prezidentského paláca v čase najväčšej „vládnej“ krízy. Toto ich stretnutie prezidentsky palác vysvetľuje tým, že Bridget sa takto po záhrade paláca hlavy štátu SR, prechádza často (rozumej pravidelne) lebo má v paláci aj iné dôležité stretnutia! Pýtam sa dôležité pre koho? Pre USA administratívu alebo občanov SR?!

Nakoniec predsa len Igor Matovič podal demisiu, ale len hlupák by veril tomu, že tak vykonal na základe uvedomenia si svojich chýb. Igor Matovič to z najväčšou pravdepodobnosťou vykonal až vtedy, keď mal z paláca potvrdené, že ďalší postup bude taký, ako Igor navrhne.

A stalo sa! Igor súhlasil s podaním svojej demisie, ale len vtedy, ak bude vymenovaná obratom jeho druha vláda, takmer na chlp identická s tou prvou a on sa stane jej premiérom na kresle ministra financií SR. Toto potvrdila aj samotná Zuzana Čaputová, keď o niekoľko hodín po tom, čo vymenovala „novú“, rozumej druhú „vládu“ Igora Matoviča, pod verejným tlakom, prečo tak konala, jasne povedala, že ak by Igora nevymenovala na pozíciu ministra financií SR, tak by sa „úžasná“ vládna koalícia rozpadla! Týmto dala Zuzana Čaputová jasnú odpoveď na otázku na kom jej viacej záleží. Či sú to občania SR alebo neschopní diletanti, ktorí vzišli víťazne z PV 2020, na základe predvolebných klamstiev, manipulácií a zavádzania občanov- voličov SR aj za jasného prispenia samotnej Zuzany Čaputovej a „objektívnych“ médií! Samozrejme, Zuzana si 1.4.2021 vyberá to druhé!

Práve v čase, po podaní demisie Igora Matoviča, mala Zuzana Čaputová silnú Ústavnú zbraň v rukách na to, aby nevymenovala novu Vládu SR i napriek tomu, že jej Eduard Heger doniesol dostatok poslaneckých podpisov na to, aby táto nová vláda dostala dôveru v NR SR. Totiž hlava štátu nemá v Ústave SR žiadnu povinnosť vymenovať, akéhokoľvek člena vlády, ktorý je jej predložený! Nie nemá! Ak má k istým osobám výhrady (a tie voči Igorovi Matovičovi niekoľkokrát verejne pomenovala!), tak požiada o predloženie iného kandidáta! Takto mala postupovať nie len vo vzťahu k samotnému Igorovi, ale k všetkým tým navrátilcom, ktorý len niekoľko hodín predtým podávali dobrovoľne svoje demisie do jej rúk! Tu mala Zuzana Čaputová, týmto navrátilcom jasne povedať, že jej hodnotové nastavenie je také, že ak niektorý z členov vlády, v jednom volebnom období podal dobrovoľne demisiu (teda nebol odvolaný na základe návrhu predsedu vlády!), tak sa o tú istú alebo inú ministerskú stoličku môže uchádzať opäť, ale len na základe výsledkov ďalších, napr. aj predčasných PV!!! Všetko ostatné je konanie z vypočítavosti, z pomstychtivosti a s morálkou nemá absolútne nič spoločné!!!

Toto všetko Zuzana Čaputová odignorovala a občanom SR odkázala – „Mne je jedno, že ste neboli spokojní s tým , ako vám tu „vládla“ prvá diktátorsko-despotická „vláda“ Igora Matoviča. Vzhľadom na to, že ešte nedokonali všetko čo dokonať majú, Vám oznamujem, že som Vám vymenovala rovnakú „vládu“, akú ste mali predtým, teda druhú „vládu“ Igora Matoviča. Veď pochopte, ja si predsa nezoberiem na zodpovednosť, že som to bola práve ja, kto rozbil tak „úžasnú“, Vami v PV 2020 vybranú vládu…“

Áno, presne takto napľula Zuzana Čaputová do tváre drvivej väčšine občanov SR. Nuž, ale dobre. Občanom nezostáva nič iné, len sa podľa toho zariadiť. A občania, sa Zuzana Čaputová zariadia!!!

A v čom je jej nebotyčná politická rozpoltenosť? Nuž v tomto! Včera 21.4.2021 sa Zuzana Čaputová farizejský pochválila na svojom FB takýmto statusom. Zuzana Čaputová širokej slovenskej verejnosti drzo oznamuje, že si do „svojho“ prezidentského paláca pozvala, vraj odborníkov na slovo vzatých (kde boli doteraz, plných 14 mesiacov bezdôvodného gniavenia ľudu slovenského?!) na sociálnu oblasť! BRAVÓ! V uvedenom statuse Zuzana Čaputová obhajuje tento svoj „humánny“ krok, opisuje biedu občanov SR, do ktorej ju previedla nie Covid „pandémia“, ale diletantstvo prvej „vlády“ Igora Matoviča, ktoré Zuzana Čaputová po celý ten čas „vnímavo“ prehliadala a preto bez výčitiek svedomia vrátila týmto zúboženým občanom SR späť tú istú „vládnu“ zostavu!!!

Farizejstvo, ktoré nemá obdobu!

Zuzana Čaputová tento svoj „úžasný“ status plný jej „sociálneho“ vnímania biedy občanov SR zakončila takto – „Sociálne dopady pandémie a obnovu hospodárstva považujem za kľúčovú prioritu a z mojej pozície sa jej budem v najbližšom období venovať.“

Akú mala na mysli „svoju pozíciu“ Zuzana Čaputová dnes, keď pred „výmenou“ „vlád“ Igora Matoviča tvrdošijne opakovala, že síce vníma čo „vláda“ Igora Matoviča vystrája s občanmi SR, ale Ústava jej nedáva žiadne kompetencie na to, aby ona chuderka mohla v tomto niečo zmeniť! Dokonca je Ústava SR ani len náznakom nedáva možnosť na základe Čl. 102, ods.(1), bod p), poinformovať NR SR o stave republiky a to aj niekoľkokrát v roku, nie len RAZ!!! ( „p) podáva Národnej rade Slovenskej republiky správy o stave Slovenskej republiky a o závažných politických otázkach“)

Nuž na základe vyššie uvedeného celkom jasne zastávam názor, že politická rozpoltenosť resp. politická schizofrénia Zuzany Čaputovej, je nadmieru jasná a zreteľná!

Ak by to tak nebolo, tak potom je na mieste otázka, či Zuzana Čaputová takto nekoná vedome, cielene a teda v čí prospech?! Ale podľa môjho presvedčenia a poznania vecí to v prospech občanov SR a samotnej Slovenskej republika nie je ani NÁHODOU!!!

Na záver opäť zdôrazňujem, že predčasné PV v SR sú nevyhnutnosťou a mali by sa konať skôr, ako len na základe, predpokladám absolútne úspešného referenda o konaní predčasných volieb! Totiž cesta referendom na zmenu vlády je nesmierne dlhá a pre občana, trpiaceho občana SR takmer neprežiteľná!!!

Bodka na záver:

Ako sa Zuzana Čaputová postaví k ďalšiemu zamýšľanému predlžovaniu Núdzového stavu zo strany druhej Matovičovej vlády po 28.4.2021???

Schváli to lebo sme ešte nevyhrali nad C-19? Lebo ešte je malo vakcínoúsmevov na slovenských uliciach? (tie „úsmevy“ nie je možné vidieť lebo či máš vakcínu alebo nemáš vakcínu, respirátor a rúška sú povinné!) Zaočkovanosť vakcínoslobodami je ešte „dobrovoľne“ nízka??? A následne si akých odborníkov pozve do „svojho“ paláca, aby nám Zuzana prostredníctvom FB statusu oznámila, že vníma rozhorčenie občanov SR a ide sa mu v nasledujúcich obdobiach venovať…?!

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.