Založ si blog

Zuzana Čaputová, keby radšej mlčala!

Smutné divadlo, ktoré v týchto dňoch sledujeme od predstaviteľov „vlády“ SR a od koaličných strán, vníma Zuzana Čaputová, niečo, čo má podľa nej vyriešiť terajší marazmus „vládnej“ koalície. Ako na bežiacom páse, denne prijíma demisie jednotlivých členov „vlády“ a zároveň poveruje dočasným riadením, opustených ministerských kresiel iných, zostávajúcich členov vlády. Iste, je to jej ústavná povinnosť na základe ÚSR, Čl.102, ods.(1), písm. g). Ale čo už jej ústavná povinnosť nie je, je nasledujúci príhovor, ktorý by si naozaj v dnešnej chaotickej dobe, mohla a podľa mňa aj mala odpustiť. Úplne by stačilo demisiu odchádzajúceho ministra prijať a následne odovzdať poverenie zastupujúcemu ministrovi. Totiž dnes sa nejedná o „bežné“ podávanie demisie, ale o idiotské divadlo zo strany koaličných partnerov Igora Matoviča, ktorí sa takýmto idiotským spôsobom snažia o odstúpenie pomstychtivého Igora a pritom by to mohli vykonať okamžite, efektívne, nonšalantne priamo v NR SR, vyslovením nedôvery vláde SR. Ale toto je na inú tému.

Do tohto celého idiotizmu prichádza Zuzana Čaputová. Po prevzatí demisie a po odovzdaní nového poverenia, niežeby odišla okamžite do útrob „svojho“ paláca, ale vykonáva akt akéhosi „štátnického“ príhovoru. V príhovore celkom cynicky ďakuje odchádzajúcim ministrom a označí ich za najlepších ministrov tejto „vlády“! Niečo neuveriteľné! Tak ak títo odchádzajúci ministri, sú tým najlepším, čo doteraz bolo vo „vláde“ Igora Matoviča, pričom sa jednoznačne jedná o absolútnu politickú slovenskú spodinu, totálne nekompetentných ľudí, tak potom, akí sú tí, čo v tej „vláde“ ešte ostávajú?!

Čo výborne vidí na Richardovi Sulíkovi? To, že celý rok, čo bol súčasťou „vlády“ a „vládnej“ hlasovacej mašinérie v NR SR, keď vždy zdvihol ruku za všetky idiotizmy, s ktorými prichádzal Igor Matovič na vládu, ohľadne riešenia „pandemickej“ situácie? Že ešte aj v predvečer podania svojej demisie, zdvihol na vláde ruku za predlženie núdzového stavu o ďalších 40 dní? To, že na vláde zdvihol ruku za akýsi idiotský Covidautomat, ktorý dnes riadi náš štát a „vláda“ ho používa, ako svoje alibi nato, že to nie oni obmedzujú občanov SR na ich slobodách a právach, ale práve tento Covidautomat? A kto schválil a uviedol do života tento idiotský Covidautomat? Bol to niekto zvonku? Nie, boli to všetci tí, čo dnes, teatrálne opúšťajú svojho vodcu a Zuzana ich za tieto všetky ich protislovenské skutky a činy, ešte farizejský chváli a vynáša do neba!!!

A v čom bol najlepší minister „vlády“ Igora Matoviča, Milan Krajniak? V tom, že obral dôchodcov a naše deti o to, začo aj on, ako opozičný poslanec v predchádzajúcej NR SR, hrdo hlasoval a so svojim Borisom v predvolebnej kampani vykrikovali, že oni nebudú súčasťou žiadnej vlády SR po PV 2020, ktorá by siahla ne tieto sociálne istoty občanov SR? Za toto ho Zuzana Čaputova považuje za najlepšieho ministra, dnes už bývalého? HNUS!

A v čom bola najlepšou ministerkou Mária Kolíková? V tom, že obrátila kabát a ako bývala štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti vo vláde Roberta Fica presadzovala veci, ktoré teraz považuje za najväčšie zlo! A čo by bolo, ak by po PV 2020 mal Robert Fico, strana SMER-SD, takú politickú moc, žeby to boli opäť oni, čoby zostavovali vládu a ministerkou spravodlivosti by sa stala Lucia Žitňanská a tá by si za svoju štátnu tajomníčku zvolila Máriu Kolíkovú? Vstúpila by Mária do takej koalície, do takej Vlády SR? Nuž to si píšme, že áno lebo dnes jasne Mária vyhlasuje, že ak sa ona nevráti po akejsi rekonštrukcii vlády späť do „svojho“ úradu, tak si na pozícií ministerky spravodlivosti vie predstaviť jedine, práve Luciu Žitňansku! A takúto pani, Zuzana Čaputová označí za skvost Matovičovej „vlády“ a takmer pustila slzu, keď od nej preberala demisiu!

A ako vychváli Zuzana Čaputová odchádzajúceho „ministra“ zahraničných vecí a európskych záležitosti Ivana Korčoka? Tiež ho označí za najlepšieho ministra ZV SR všetkých čias? A pochváli ho aj za to, že dokázal doslova vyhovieť, slúžiť za vlád V. Mečiara, M. Dzurindu, I. Radičovej, R. Fica a aj teraz za I. Matoviča? Naozaj na to je potrebná veľmi pevná chrbtová kosť, ktorá u Ivana Korčoka je na úrovni, čo sa pevnosti a ohybnosti týka, želatínových detských žuvacích hadíkov! A pochváli Zuzana Čaputová Ivana Korčoka, aj za to, že ako minister ZVaEZ SR, poza chrbát Vlády SR, diplomaticky uznal za SR, dosadené „vládne“ bábky po celom svete USA Administratívou? Viď Venezuela a USA administratívna bábka Juana Guaidóa! Alebo ho pochváli, že poslal 750 000 eur na nevedno aký a čí účet bieloruskej rozvratnej, deštrukčnej, západom a USA administratívou riadenej opozície? To nám tých 750 000 eur doma nechýba?

A ako vychváli kaderníka „ministra“ školstva, vedy a výskumu SR Branislav Gröhlinga? Tiež ho vyhlási za najväčšiu hviezdu v novodobých dejinách Slovenska, čoby ministra školstva? Áno, za to že už rok ničí naším deťom život, čo ich jednoznačne poznačí na celý zbytok ich života? Pochváli ho za to? Že deti nepustil do škôl bez akýchkoľvek obmedzení lebo si to jeho vodca Igor Matovič neprial? Nuž uvidíme, koľko slov chvály Zuzana vychrlí aj na túto slovenskú „ministerskú hviezdu“ Matovičovej „vlády“!

Nuž veru, Zuzana Čaputová by mala dnes pri preberaní demisií „hrdinov“ Matovičovej „vlády“, radšej mlčať!

A potom sa pýtam, keď Zuzana Čaputová takto vehementne vychvaľuje odchádzajúcich ministrov Matovičovej vlády, ako bude hodnotiť resp. ako ohodnotí prácu ministrov za OĽANO? Veď podľa toho, ako sa vyjadruje o demisných ministroch, tak vo vláde ostávajú, už len sami neschopáci…!!!

Veru, nie je dôvod, aby som tento cynizmus Zuzany Čaputovej rozvádzal v tomto článku ďalej. Jedno je isté, Zuzana Čaputová si týmito dnešnými krokmi a vyjadreniami píli konár, na ktorom sedí ona samotná! (čo mne samozrejme absolútne neprekáža, ba naopak) Totiž Igor Matovič už dávno nemal sedieť na stoličke predsedu Vlády SR, už dávno mala táto vláda byť, len  zlou slovenskou minulosťou/spomienkou, ale je potrebné si uvedomiť, že Igor Matovič je človek emočne nevyrovnaný, pomstychtivý a nadmieru nevypočítateľný. Tu by som použil na Igora Matoviča text z piesne, ktorú spieval známy Československý komik Vlasta Burian vo filme – „To neznáte Hadimršku“ (1931) – „To neznáte Hadimršku děvčata,

ten když se rozjede, co dovede, malá, velká, tlustá, tenká, vokatá

kterou si vezme do hlavy tu vojede…“ ( pod slovom „děvčata“ – rozumej Zuzanu Čaputovú a pod – „malá, velká, tlustá, tenká, vokatá“ – rozumej Igorových koaličných partnerov a spol.!)

Nuž veru, Zuzana Čaputová by si mala dávať väčší pozor na Igora Matoviča – Hadimršku lebo nikto dnes nevie, čo I.M.-Hadimrška dovede, když se rozjede a kade koho vojede!!!

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.