Založ si blog

GP M. Žilinka zrušil Núdzový stav a Z. Čaputovú politicko-právne prefackal!

Tento  môj názorový článok sa budem snažiť napísať, čo najjednoduchšie, aby bol zrozumiteľný pre každého občana SR. Nebudem čitateľa zaťažovať dátumami, zneniami zákonov, ich číslami a presným poukazovaním, čo sa kedy udialo. Nie.

V tomto článku chcem odprezentovať výlučne svoj názor na to, že dnešná vládna diktátorská koalícia, za tichej pomoci Zuzany Čaputovej, neustále porušuje zákon, a čo im zákon neumožňuje, tak to si narýchlo v danom zákone, dokonca aj v Ústave SR schvália tak, aby ich to buď zbavilo viny za ich neprofesionálne konanie v minulosti alebo, aby ich to ochránilo pred ich diktátorským „riadením“ štátu do budúcnosti.

Je potrebné na úvod poznamenať aj tú skutočnosť, že Igor Matovič nevládne, ale jednoznačne ovláda! Áno, ovláda všetkých, s ktorými by mal spolupracovať, avšak on im nariaďuje, prikazuje, vyhráža sa im a pod. Tu mám jednoznačne na mysli jeho terajších „kajúcnikov“, koaličných partnerov a taktiež všetky štátne inštitúcie, ktoré musia svoje konanie upravovať, prispôsobovať všetkým snom Igora Matoviča, ktoré on následne od nich, s najväčšou pravdepodobnosťou pod vyhrážkami vyžaduje!

Takéto diktátorské správanie sa Igora Matoviča k „svojim“ podriadeným je najviac viditeľné práve na HH SR Jánovi Mikasovi. Ján Mikas, podľa môjho názoru, ako to už dlhú dobu sledujem, vydáva svoje Vyhlášky a Nariadenia výlučne tak, ako si to diktátor Igor praje, želá, ako sa mu prisnije v jeho diktátorských snoch! To neznamená, že Ján Mikas je tým pádom zbavený zodpovednosti, pretože v civilnom živote neplatí zákon „vojenčiny“. Tí čo v minulosti absolvovali povinnú základnú vojenskú  službu, vedia, že na vojenčine platil tento jeden základný zákon – „Najskôr splň rozkaz, až následne sa môžeš sťažovať“!

Nuž veru takéto niečo v civile nesmie platiť a keď v niečom vidím nekalosť, nezákonnosť, tak na to upozorním a nie, že to bez rozmyslu splním. A ak jedinec i napriek tomu, tak koná, musí si byť vedomý, že za takéto svoje rozhodnutie nesie plnú zodpovednosť a odvolávať sa nato, že to dostal príkazom, jednoducho v civilnom živote neobstojí pred žiadnym spravodlivým súdom. A tu sa dostávam k podstate tohto článku. GP Maroš Žilinka na TB všetkým občanom SR oznámil, že Úrad verejného zdravotníctva SR. „inak povedané“ HH SR Ján Mikas konal nezákonne, keď vo svojom nariadení, vyhláške z večera do rána (dokonca v nedeľu večer!) zapracováva výnimku, že rokovania NR SR sa môžu zúčastniť aj poslanci NR SR. Samozrejme, že nešpecifikuje, či sa to týka len koaličných poslancov a opozičných nie, ale z jeho úpravy je každému jasné, že sa to týka len poslancov vládnej koalície lebo bolo potrebné veľmi rýchle schváliť ústavný zákon o Núdzovom stave, o jeho vyhlasovaní a pod., a na to diktátor Igor potreboval mať v NR SR svoju koaličnú ústavnú väčšinu, ale bez „vážne chorých poslancov jeho vládnucej chunty by to bolo nemožné. V tejto súvislosti sa pýtam, ak by mali v NR SR vtedy dosť poslancov na schválenie zákona a nepotrebovali by tam mať aj svojich chorých na C-19 poslancov, dopĺňal by HH SR Ján Mikas svoju vyhlášku? Môj názor je, určite NIE! Neviem si predstaviť, žeby o účasť na rokovaní žiadal na C-19 infikovaný niekto z opozície, či by vedenie NR SR a všetci diktátorsky koaliční poslanci, boli ochotní urobiť z rokovacej sály NR SR Fóliovník! Asi nie! Preto ihneď na druhý deň „najväčší farizej“ v NR SR (citujem vyjadrenie Borisa Kollára)  Juraj Šeliga, žiadal túto výnimku pre chorých poslancov NR SR na C-19, aby nebodaj aj niekto z opozičných poslancov žiadal takúto výnimku a chcel by si uplatniť svoje ústavne právo hlasovať v NR SR aj napriek tomu, že jeho hlas by bol absolútne nepodstatný!!! Prosím, zamyslí sa občan – volič nad týmto mojim názorom.

Takže GP M. Žilinka povedal, že tým, že bol porušený zákon, sú všetky ďalšie úkony, ktoré boli od tej chvíle vykonané nezákonné a teda by nemali platiť!  Ale čo spraví GP Maroš Žilinka so Zuzanou Čaputovou?! Nemal by sa aj jej primerane v tejto súvislosti povenovať? Veď je známe, aj M. Žilinkovi, že Zuzana Čaputová podpísala tento zákon okamžite na spak ruky a neskúmala, akým spôsobom a za akých okolností bol v NR SR schvaľovaný! Nemala Zuzana Čaputová povinnosť skúmať zákonnosť prijímania tohto zákona? A všetkých ostatných zákonov, ktoré boli v čase prítomnosti chorých poslancov NR SR na C-19 v ten deň schválené? Nie, nemala?  A keď mala a i napriek tomu tak neučinila, tak čoho sa dopustila? Žeby zneužitia právomoci verejného činiteľa? Iste, Zuzana Čaputová nemá kompetenciu na to, aby vrátila tento zákon na opätovné prerokovanie do NR SR, pretože sa jedná o Ústavný zákon (to isté platí aj pre novelizácie ústavných zákonov), z dôvodu, že ho v NR SR neschvaľuje „obyčajná“ väčšina z uznášania sa schopných poslancov NR SR, ale ústavná väčšina (95), ale na čo Zuzana Čaputová má a mala právo a v tomto prípade aj povinnosť, minimálne občiansku, ľudskú, morálnu a hlavne hodnotovú, že takýto zákon nemala podpísať! Jednoznačne mala kompetentné inštitúcie požiadať, vyzvať o výklad, či tento zákon bol schválený so zákonmi platnými na území SR, napr. GP M. Žilinku. Ak by tak učinila, tak by sa dnes nemusela hanbiť za to (teda ak sa dokáže hanbiť, za svoje „hodnotové“ konanie?!), že pod takýmto ústavným zákonom – paškvilom, sa vyníma aj jej podpis!!! Aké že „hodnoty“ uznáva Z. Čaputová, keď svoj podpis priloží pod zákon, ktorý je jednoznačne, už na prvý pohľad prijatý pod tlakom a hlavne nie v súlade so zákonmi platnými na území SR?!

Nuž podľa môjho názoru, dostala Zuzana Čaputová od Maroša Žilinku, GP SR, riadnu politicko-právnu facku! Koľko ich ešte bude musieť Zuzana dostať, aby sa občiansky, ľudský a politicky spamätala???

Z vyššie uvedeného pre mňa jednoznačne vyplýva, že Maroš Žilinka de facto zrušil na Slovensku Núdzový stav, zrušil platnosť prijatého ústavného zákona, ktorý o tom pojednáva a podľa všetkých demokratických zásad, by sa mala pôvodná schôdza anulovať, anulovať jej výsledky a všetko by sa malo pekne, krásne od začiatku zopakovať! Ale POZOR! Nie tak jednoducho! Maroš Žilinka zabudol na jednu podstatnú vec. Akú! Nuž takú, že ak pomenoval jasné pochybenia, jasné porušenia zákonov platných na území SR, tak by mal voči zodpovedným vzniesť obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa (Zuzana Čaputová, Igor Matovič, Ján Mikas a ďalší!). Na základe tohto veľmi závažného obvinenia, by mali byť až do riadneho prešetrenia a spravodlivého súdneho rozhodnutia o týchto obvineniach, dotknuté osoby, zbavené svojich pozícií, aby nemohli mariť ďalší priebeh, jednak rokovania v NR SR a aj chodu štátu, ako takého. Pretože je nadmieru jasné, aj zo zistení Maroša Žilinku, že tieto vyššie pomenované osoby, pravdepodobne vo viacerých veciach nekonali v súlade so zákonmi platnými na území SR a pravdepodobne zneužili svoje právomoci verejných činiteľov aj pri iných svojich diktátorských, lokajských a „kajúcnických“ rozhodnutiach!!! Toto sa nesmie zamiesť pod žiaden koberec!!!

Toto je jednoznačne najsilnejší dôvod na konanie predčasných PV a nato nie je potrebné ani referendum, ale vzatie kompetentných, vyššie v texte jasne pomenovaných, do vyšetrovacej kolúznej väzby a NR SR by následne mala odhlasovať zákon o predčasnom ukončení tohto volebného obdobia – z 2020-2024 na 2020-2021!

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.