Založ si blog

Poslanci NR SR za OĽANO mi inú možnosť nedávajú!

To, že Igor Matovič neohrozene pokračuje vo svojej despotickej, diktátorskej ceste, stále na pozícií predsedu Vlády SR, majú na svedomí jednoznačne jeho poslankyne a poslanci za OĽANO (ďalej len „poslanci“), je neodškriepiteľné. Nebyť ich bezbrehej oddanosti svojmu vodcovi, mohlo byť už dávno na Slovensku omnoho ľahšie!

Otázka znie – Čo ich k tomu vedie, že sú Igorovi Matovičovi takto bezhranične oddaní? Žeby to bolo ich úprimné, vnútorné presvedčenie, že Igor Matovič koná pre občanov SR len samé dobro? Tak to hádam nie! Neverím, že tých 53 poslancov v NR SR za OĽANO, takto bezbreho verí a vníma konanie Igora Matoviča, ako dobro v prospech všetkých občanov SR! A ak tomu naozaj veria a sú úprimne presvedčení, že to, čo Igor Matovič koná, tak potom je to ich zodpovednosť, ktorú si sebou ponesú po zbytok svojich životov!

Keďže ja osobne neverím, že títo OĽANO poslanci v NR SR bezvýhradne súhlasia s tým, čo Igor Matovič koná, tak potom je len jedno vysvetlenie, prečo ho držia na pozícií predsedu Vlády SR a to tým, že v NR SR zahlasujú za akýkoľvek nezmyselný, diktátorský návrh zákona (aj ústavného). Nuž keby takto poslušne neučinili, tak je obrovský predpoklad, že toto by bol ich istý politický koniec a už by sa do NR SR nedostali, pretože Igor Matovič, ako jediný diktátor aj v „strane“ OĽANO, by ich na svoju kandidátnu listinu nepostavil ani na tie povestné posledné miesta kandidačnej listiny! Čo by to pre nich znamenalo? Nuž znamenalo by to ich návrat do bežného slovenského života a je otázne, či by sa vôbec vrátili na svoje pôvodné civilné miesta, na ktorých pôsobili predtým, ako sa dostali do NR SR. Totiž po tom, ako sa chovali-chovajú v NR SR, ako hlasujú za zákony, ktoré sú jednoznačne protislovenské, proti občianske, by ich predpokladám nikto nechcel mať za svojho zamestnanca resp. kolegu na pracovisku! A teda je u nich veľký predpoklad, že po predčasnom ukončení tohto parlamentu, by väčšia časť z nich zakotvila na Úrade práce, kde by ešte 6 mesiacov dostávali dosť slušnú podporu v nezamestnanosti, ale čo potom???

Z tohto môjho vnímania ich pôsobenia v NR SR mi vychádza len jedno. Podporujú, akúkoľvek hlúposť, diktátorstvo Igora Matoviča, len aby čo najdlhšie mali istý mesačný plat poslanca NR SR, ktorý, ako sami deklarujú, je v priemere 4500 €/mes. čisté, ktoré im pravidelne cinknú každý mesiac na účet, či je pandémie, či život na Slovensku funguje alebo je všetko pozatvárané! Však čo! Sami si v NR SR odsúhlasili deficit štátneho rozpočtu na rok 2021 a ďalšie roky, aký Slovenská republika nikdy nemala a budú to v pote tváre splácať ďalšie a ďalšie generácie Slovákov a budeme sa musieť dlhé desaťročia zohýnať, kľačať pred „milostivými“ západnými veľkokapitalistickými bankami a ústredím EÚ v Bruseli.

Takže si dovolím taký malý exkurz do radov 53 poslancov za OĽANO, kde pred PV 2020 pôsobili, aký tam mohli mať pravdepodobný príjem, aký majú teraz a môžu ho mať až do skončenia funkčného obdobia terajšej NR SR (2024) a možno sa tá moja úvaha o ich zotrvávaní na bezbrehej podpore diktátora Igora Matoviča, asi nebude zdať až taká nereálna!

Takže pozriem sa na každého poslanca OĽANO, dnes v NR SR – Meno, Priezvisko, civilné pôsobenie pred nástupom do NR SR – uvedený na kandidačnej listine OĽANO, jeho možný legálny príjem z tejto činnosti, príjem dnes, ako poslanca NR SR.

Michal Šípoš – aktivista v boji proti hazardu, možný príjem nedá sa odhadnúť, dnes cca 4500 €/mes. čisté.

Richard Vašečka – poslanec NR SR, príjem predtým aj teraz asi 4500 €/mes. čisté.

Anna Andrejuvová – politologička, právnička, príjem pred tým podľa toho či bola politologička alebo právnička, takže od 1000 €/mes. v hrubom možno po 3000 €/mes. v čistom, dnes 4500 €/mes. čisté.

Martina Brisudová – primátorka (Poltár), ako primátorka Poltára 2634 €/mes. hrubé, dnes 4500 €/mes. čisté.

Jozef Bubnár – učiteľ a umelec, príjem pred tým asi 1000 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Martin Čepček – riaditeľ cirkevného centra voľného času, predtým asi 700 až 900 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Peter Dobeš – podpredseda VÚC ŽSK, pred tým možno 2000 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Lucia Drábiková – psychologička, riaditeľka pobočky Centra pomoci pre rodinu, poslankyňa VÚC, predtým možno 1300 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Gábor Grendel – poslanec NR SR, predtým aj dnes 4500 €/mes. čisté.

Juraj Gyimesi – projektový manažér, predtým možno 1300 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Robert Halák – muzikálový herec, člen divadla Nová scéna, predtým neviem, ale dnes, ak by bol na pôvodnej pozícií, tak určite 0 €/mes., dnes ako poslanec NR SR 4500 €/mes. čisté.

Ján Herák – aktivista v sociálnej oblasti, ani náhodou neviem koľko môže mať mesačný príjem aktivista v soc. oblasti, ale dnes je to istých 4500 €/mes. čisté.

Eva Horváthová – lekárka, predtým možno 1500 – 2500 €/mes., dnes 4500 €/mes. čisté.

Igor Hus – primátor Turčianske Teplice, ako primátor 3820 €/mes. hrubé, dnes 4500 €/mes. čisté.

Monika Kavecká – predsedníčka OZ sestier a pôrodných asistentiek, starostka obce Kunerad, ako starostka 2382 €/mes., dnes 4500 €/mes. v čistom.

Ján Kerekréti – generálny sekretár Slovenskej evanjelickej aliancie, predtým neviem, dnes 4500 €/mes. čisté.

Sebastián Kozarec – živnostník, študent, nuž koľko zarobí živnostník, ak chce poctivo študovať?, dnes 4500 €/mes. čisté.

Peter Kremský – ekonomický analytik, živnostník, koľkože si môže mesačne zarobiť živnostník ako ekonomický analytik?, ale dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Ján Krošlák – tréner a manažér tenisovej akadémie, ktohovie koľko by si dnes zarobil na pozícií trénera tenisu, ale v NR SR má istých 4500 €/mes.

Juraj Krúpa – bezpečnostný analytik, nuž analytik asi nebude mať viac, ako 1000 €/mes., ale dnes istých 4500 €/mes. čisté.

Milan Kuriak – správca horskej chaty, ako správca horskej chaty, koľko? 1000 €/mes.?, nuž dnes istých 4500 €/mes. čisté.

Lukáš Kyselica – šéf tímu Gorila, koľko mohol mať mesačne šéf tímu Gorila ?, asi toľko čo samotné „gorily“ asi nie, ale dnes je to istých 4500 €/mes. čisté.

Peter Liba – teológ, nuž ako teológ to nemohlo byť viac, ako 1000 €/mes., dnes istých 4500 €/mes. čisté.

Radovan Marcinčin – učiteľ, predtým koľko?, 800 – 1000 €/mes., ale dnes istých 4500 €/mes.

Anna Mierna – primátorka Skalice, 2847 €/mes. hrubé, dnes 4500 €/mes. čisté.

Marcel Mihalík – náčelník mestskej polície Piešťany, koľko asi 1000-1200 €/mes., nuž dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Richard Nemec – volejbalový tréner, koľko asi zarobí volejbalový tréner 1000-2000 eur/mes., dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Zita Pleštinská – architektka, starostka obce Chmeľnica, zo zákona základný plat 2403 €/mes., skutočne dnes 580 €/mes. v hrubom, ako poslankyňa NR SR, dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Peter Pollák – manažér, žiaľ nevieme čoho a komu, teda jeho predošlý plat mohol byť aj 0 (nula) eur/mes., dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Jozef Pročko – herec, moderátor, podnikateľ, nuž pri toľkých zamestnaniach to mohol byť aj pred tým super zárobok, avšak dnes by to bola veľká nula lebo herci nehrajú, moderovať nieto čo a Pročkova pizzeria je už dlho, predlho povinne zatvorená, ale dnes, ako poslanec NR SR má každý mesiac istých, čistých 4500 € a teda Jozef má určite dôvod na to, aby si aj dnes urobil z NR SR svoje show javisko, však Jozef – ňuňuňu, ňuňuňu, ňuňuňu.

Anna Remiášová – občianska aktivistka, avšak pravda je taká, že na dôchodku. A koľkože má dnes príjem taký priemerný dôchodca, žeby okolo 487 €/mes.? Možno, ale dnes je to pre pani Remiášovú istých, čistých, každý mesiac 4500 €.

Stančík Andrej – doktorant VŠ, predseda Občiansko-demokratickej mládeže, koľkože mohol mať mesačný príjem Andrej?, nuž dnes je to istých 4500 €/mes.

Marek Šefčík – učiteľ, tak isto koľko to mohlo byť pred tým 800-1000 €/mes.?, ale dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Jaromír Šíbl –  ochranár, koľko mohol zarobiť ochranár, hlavne ak nevieme čoho bol ochranár a kto ho za jeho ochranu platil?, nuž, ale dnes je to čistých, každý mesiac istých 4500 €/mes.

Mária Šofránko – líderka kandidačnej listiny Igora Matoviča – pedagogička, občianska aktivistka, tak isto koľko to mohlo byť? 800-1000 €/mes., nuž dnes je to istých, čistých 4500 €/mes.

Romana Tabák(ová) – športovkyňa, naozaj bezmenná profesia a preto sa nedá určiť, aký bol jej predošlý príjem, ale dnes zato, že „vylúdila“ v NR SR siahodlhú faktickú poznámku v podobe blablablablablabla a ešte to následne konkretizovala, ako blablablablablabla, tak tých 4500 €/mes. čisté si Romana určite zaslúži!

Vojtech Tóth – riaditeľ neziskovej organizácie RECEM, keďže sa jedná o zahraničnú neziskovku, tak si netrúfnem určiť ani približne predchádzajúci príjem, dnes je to istých, čistých 4500 €/mes.

Jarmila Vaňová – pedagogička, terénna sociálna pracovníčka, nuž koľko majú terénne soc. pracovníčky 700-900 €/mes.?, dnes je to čistých, istých 4500 €/mes.

Peter Vons – SZČO, nuž predchádzajúci príjem mohol byť akýkoľvek, ale dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Anna Záborská – lekárka na dôchodku, ale ako bývalá dlhoročná europoslankyňa je predpokladám dobre finančne zabezpečená, ale i napriek tomu aj dnes poteší každý mesiac na účte istých, čistých 4500 €.

Vladimír Zajačik – dôchodca, ako som už vyššie spomínal, priemerný dôchodok je dnes na Slovensku niekde okolo 487 €/mes., ale pre Vladimíra dnes istých, čistých 4500 €/mes.

Tomáš Šudík – občiansky aktivista (Za slušné Slovensko), študent, podnikateľ, aký príjem mohol mať Tomáš predtým, ako 23 ročný študent a v čom podnikal?, žeby v občianskych aktivitách proti vláde SMER-SD a spol.?, Nuž neviem, ale dnes má tento mládenec každý mesiac istých, čistých 4500 €/mes. a to pre Slovensku republiku ešte nepreložil steblo trávy!!!

Samozrejme netvrdím, že aj iný poslanci v dnešnej, ale aj predošlých Národných radách SR mali snahu vydržať, aj kvôli istému príjmu, celé funkčné obdobie, ale u poslancov OĽANO, tých dnešných v počte 53, je to dnes najzásadovejšia otázka, pretože na nich stojí a padá celá dnešná NR SR. Ak oni si vstúpia do svedomia a nebudú sa báť vrátiť späť do svojich pôvodných zamestnaní, tak s Igorom Matovičom môžu urobiť krátky proces. Keďže nie som politicky naivný, tak k takémuto kroku z ich strany predpokladám nedôjde a možno nebudem ďaleko od pravdy, ba ani to nebude celkom až taká veľká konšpirácia, keď si predstavíme takúto situáciu. Igor Matovič prichádza na začiatku volebného obdobia do NR SR, navštevuje klub poslancov za OĽANO a povie im približne toto – „…hold, tak som Vás tu dostal. Ja sám Igor Matovič, som zo všetkých hlasov odovzdaných OĽANO získal 70% (cca pomer celkomOĽANO700000/Matovič500000). Inak povedané, máte len dve možnosti – prvá budete schvaľovať jednohlasne všetky mnou požadované zákony a ich novelizácie, vrátane Ústavných zákonov, budete bezvýhradne podporovať moje myšlienky a následne moje konanie, budete tieto moje myšlienky a moje konanie bezmyšlienkovite obhajovať alebo Vaša druhá možnosť je, takto nekonať a Ja Igor Matovič Vám opäť zariadim, že skončíte na pozícií poslancov/poslankýň NR SR, tým že podám demisiu, padne vláda, rozpustí sa NR SR, budú predčasné PV, kde ja opäť zostavím „pouličnú zmes“ na moju kandidátnu listinu, na ktorej pre Vás už nebude miesto. To znamená, že vážte si to, čo ste odo mňa dostali a to je, že ste súčasťou veľkej slovenskej politiky, čo Vám prináša množstvo výhod, ale hlavne to, že nech sa v našom štáte deje čokoľvek, tak vy máte jednu totálne absolútnu istotu, že keď budete, len tak, bez väčšej námahy, bezmyšlienkovite stláčať na hlasovacom zariadení tatíčko „za“, rozumej „za“ môj návrh zákona, tak Vám každý mesiac cinkne na Váš doteraz, pravdepodobne prázdny bankový účet, pekných pár tisíc eur, inak povedané – 4500€ v čistom. Howgh (hauk) skončil som…“

Z vyššie uvedeného jasne vyplýva, že hľadať pomoc u týchto poslancov NR SR, ktorí sú dnes najpodstatnejšími poslancami v NR SR, je absolútne idealistické a teda občan SR si musí pomôcť inak a predovšetkým sám! Zákonné prostriedky na to existujú, máme ich, len je potrebné ich v plnej miere využiť…!!!

Odporúčam, aby každý, kto sa ide testovať AG testami, či uč dobrovoľne alebo nasilu povinne by mal na odberovom mieste z rúk vojaka alebo policajta dostať jedno malé knižné viazanie znenia Ústavy SR, podpísané s venovaním, súčasným predsedom Ústavného súdu pánom Ivanom Fiačanom a doma v povinnej karanténe/domácom väzení, by si mal každý občan SR naštudovať hlavne tú časť Ústavy SR, kde sa hovorí resp. píše o základných občianskych a ľudských právach platných na území SR, o právach politických, o úlohe a pôsobení prezidenta SR, o úlohe a pôsobení NR SR a hlavne o úlohe a pôsobení Vlády SR…!!!

Najdôležitejšie použité zdroje:

https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=poslanci/kluby/klub&ID=51

Kandidátna listina OĽANO 2020 – OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (obycajniludia.sk)

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.