Založ si blog

Časopis Forbes – Zuzana Čaputová je 83 najvplyvnejšia žena planéty ZEM !

Ja neviem, či sa mám smiať alebo horko zaplakať. Ale skôr, kým nad týmto „výkonom“ časopisu Forbes preukážeme akúkoľvek emóciu je potrebné na úvod uviesť kto, resp. čo je časopis Forbes (zdroj Wikipédia – Forbes (magazín) – Wikipédia (wikipedia.org)) Forbes je magazín, ktorý vydáva americká spoločnosť Forbes. Heslom magazínu je veta „The Capitalist Tool“ – preklad – „Nástroj Kapitalistu“!!! Stačí???

Z iného zdroja (Capital Markets | Nový majiteľ magazínu Forbes bude z Ázie) uvádzam, že dnešným vlastníkom je rodina Forbesovcov a na čele je Steve Forbes (73r.), v USA politike – Republikán!

Na úvod veľmi jasná indikácia, prečo práve v tomto časopise sa Zuzana Čaputová ocitá na veľmi lichotivom 83 mieste v rebríčku 100 najvplyvnejších žien sveta. Žiaľ, nikde som sa nedočítal, ba ani nedopátral, na základe akých kritérií bol zostavovaný tento rebríček, vplyvu týchto žien načo resp. na koho?! Veľmi by ma zaujímalo, načo má Zuzana Čaputová taký veľký vplyv, že z približne 4 miliárd žien našej planéty je 83 najvplyvnejšia?! Pretože u nás doma na Slovensku nemá vplyv absolútne na nič!!! Netvrdím, že nemôže mať, ba naopak má dostatočné kompetencie, aby razantným a zásadným spôsobom ovplyvnila, ovplyvňovala spoločensko-ekonomické dianie na Slovensku! Jej vplyv je žiaľ presne taký, na domácu politickú scénu, ako sa o nej vyjadril jej najväčší „obdivovateľ“ Igor Matovič – teda výhradne ceremoniálny!!!

Ak časopis Forbes myslel vplyv na svetovú politickú situáciu, tak potom áno, jej vplyv pre USA administratívu je neoceniteľný!!! Viď jej podporný telefonát predstaviteľke bieloruskej opozície Svjatlane Alexijevičovej. Alebo jej chrabrý počin, keď v prezidentskom paláci veľkolepo prijala „najdemokratickejšiu“ predstaviteľku, odporkyňu bieloruského „diktátora“ A.G. Lukašenka, Sviatlanu Cichanovsku. Alebo všetky jej ďalšie pro transatlantické aktivity. Určite si vo svete získala vplyv aj tým, že je jasne protiruská – protiputinovská, proti čínska, proti diktátorská a pod. „demokratické“ hodnotové jej vlastnosti!!!

Avšak radosť Zuzany Čaputovej a naša „hrdosť“ na ňu by nemala byť prehnaná, pretože oproti roku 2019 nám Zuzana v tomto rebríčku poklesla o tri miesta – teda z 80. na 83. Preboha Zuzana, čo sa stalo? Nebolo by načim, Zuzana, začať trochu viac chváliť západ, USA administratívu a zároveň chrliť oheň a síru na Rusko – V. V. Putina, Bielorusko – A. G. Lukašenka, Čínu – Si Ťin-pchinga, Severnú Kóreu – Kim Čong-una, Kubu – Miguel Díaz-Canela, Venezuelu – Nicolás Madura a na všetkých demokraticky, pokrokovo zmýšľajúcich politikov sveta, ktorí v prvom rade myslia na poctivo pracujúci ľud a nie na kapitalistické „celebrity“, teda na všetkých nepriateľov USA a Západu!!!

Veru, ak niečo Zuzana Čaputová v tomto smere „hrdinské“ nevykoná, tak jej svetový „vplyv“ bude tak malý, že na budúci rok sa v prvej stovke už nemusí objaviť!!!

A aký mám názor na tento čisto kapitalistický USA plátok, teda na časopis FORBES?

Pomôžem si citátom, žiaľ už nebohého božského Diega Mardonu – „Nenávidím všetko, čo pochádza zo Spojených štátov. Nenávidím to zo všetkých síl“

V mojom prípade je tento Maradonov výrok zúžený len na USA administratívu a nie, v žiadnom prípade na ten obyčajný, radoví, prostí USA zúbožení ľud, ktorí nemá v ústave USA garantovanú ani tú základnú, bezplatnú zdravotnú starostlivosť, ktorá bola za čias socializmu v ČSSR absolútnou samozrejmosťou na najvyššej odbornej úrovni a bola dostupná všetkým, bez rozdielu postavenia jednotlivca v spoločnosti !!!

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.