Založ si blog

Híkanie nad „expresným“, „tvrdým“ vyjadrením Zuzany Čaputovej v súkromnom médiu rádio EXPRES na adresu Igora Matoviča !

Naozaj až neuveriteľné, ako poniektorí od údivu, až zhíkli nad tým, čo si to vlastne dovolila Zuzana Čaputová povedať na adresu Igora Matoviča. Naozaj je to až na také zhíknutie? Hneď v úvode je potrebné si uvedomiť po akom dlhom čase, po čom všetkom, čo jej Igor Matovič vyparatil a hlavne v akom médiu sa Zuzana Čaputová vyjadrila k pôsobeniu Igora Matoviča, ale nie na pozícií predsedu vlády, ale len na jeho pôsobenie, ako „veliteľa“ boja proti obzvlášť „nebezpečnej“ pandémií – C-19!

Takže poďme poporiadku. Zuzana Čaputová reaguje na Igora Matoviča málinko ostrejšie, až po vyše siedmich mesiacoch, čo tu Igor despotický, diktátorsky gniavi tento národ a naše deti. Vážení, po vyše siedmich mesiacoch, čo naše deti nechodia do škôl!!! Ďalej Zuzana Čaputová sa v predmetnej „politickej“ relácií súkromného média vyjadrila, že ona si nemôže všetky výroky Igora Matoviča, povedané na jej osobu, brať nejako osobne lebo potom by vraj nemohla existovať v politike! Tak potom sa pýtam Zuzany Čaputovej, ako môže existovať v politike Igor Matovič (dnes dokonca na pozícií predsedu vlády SR!), keď on si akýkoľvek výrok Zuzany Čaputovej na neho, berie absolútne osobne a potom koná tak, ako koná?! Zuzane Čaputovej neprekáža, že Igor Matovič ju verejne ponižuje, dehonestuje napr. takými výrokmi, že v situácií, keď Igor Matovič spolu s Jaroslavom Naďom velia OS SR, tak na otázku prečo o tom nevie a nevedel hlavný veliteľ OS SR – prezident SR (Zuzana Čaputová), Igor Matovič drzo prehlási, že to nebolo potrebné lebo Zuzana Čaputová je pre neho len ceremoniálna bábka!!! Toto Zuzana Čaputová už nie je len akási hlúpa narážka na vašu osobu, toto je verejný útok, jedného ústavného činiteľa na úrad, pozíciu nášho najvyššieho ústavného činiteľa. Igor Matovič sa týmto nehoráznym diktátorským výrokom nedotkol len vašej osoby, on týmto výrokom absolútne dehonestoval pozíciu prezidenta, podľa Ústavy SR najvyššieho ústavného činiteľa v našej republike! Teda jasne povedal, že on si pozíciu prezidenta SR absolútne neváži a pre neho, diktátora je prezident SR nič, vzduch, nula…!!! Toto už Zuzana Čaputová nie je urážka osoby prezidenta SR, toto je ignorancia Ústavy SR a toto si predseda vlády SR nesmie dovoliť a mal by podať okamžite svoju demisiu!!! A vy dnes, ako najvyšší ústavný činiteľ SR, by ste mali brániť suverenitu, vážnosť pozície Prezidenta SR v našom politickom systéme!!! (ťažko sa mi dnes píše, že ústavného demokratického systému!)

Poďme ďalej. Zuzana Čaputová v uvedenej politickej relácií súkromného média povedala resp. prečítala, podľa niektorých, najzásadnejšie stanovisko k osobe Igora Matoviča, že by Igor Matovič mal prenechať žezlo riadenia boja proti C-19 niekomu inému z terajšej vlády SR! No a na tomto bombastickom vyjadrení Zuzany Čaputovej poniektorí nahlas zhíkli! Nuž zhíkol by som aj ja, keby Zuzana Čaputová povedala, že podľa nej je načase, aby Igor Matovič po tom všetkom, čo tu s týmto národom a občanmi SR povystrájal, a naďalej sa zastrája, že povystrája, okamžite podal svoju demisiu. Áno uvedomujem si, že by to bolo len zbožné želanie Zuzany Čaputovej lebo nato, aby odvolala funkčnú vládu SR s ústavnou väčšinou v NR SR, tak nato nemá kompetenciu, ale načo kompetenciu jednoznačne má, je to, žeby takúto výzvu Igorovi Matovičovi verejne adresovala. Takýmto svojím vyjadrením, ako, vraj najdôveryhodnejšia politička na našej politickej scéne, by určite vyvinula na Igora Matoviča obrovský mediálny a verejný tlak, ktorý by mal viesť k jeho podaniu demisie. Lebo pri silnom mediálnom a verejnom tlaku na Igora Matoviča, by bol Igor prinútený podať demisiu, ak by sa nechcel mentálne a duševne zrútiť!

Nebudem sa ďalej rozpisovať o ďalšom obsahu toho, čo Zuzana Čaputová narozprávala v predmetnej diskusií na vlnách súkromného rádia a to z toho dôvodu, že Igor Matovič sa Zuzane Čaputovej verejne vyhráža osobným stretnutím, kde jej vraj jasne vysvetli, akým smerom sa má Zuzana otočiť a to od mafiánov, fašistov, extrémistov, k nemu, k ním – „demokratom“ a „ochrancom“ zdravia obyvateľov SR! Až následne po tomto stretnutí a po ďalšom vyjadrení sa Zuzany Čaputovej k „vládnutiu“ Igora Matoviča bude priestor na podrobnejšiu analýzu dnes „tvrdých“ slov na adresu Igora Matoviča lebo sa môže kľudne stať presne to isté, čo sa stalo pred prvým celoplošným povinným testovaním, nezmyselnými AG testami, keď najskôr bola Zuzana Čaputová ostrá, dôsledná a odmietala povinné testovanie, stála jednoznačne na strane dobrovoľnosti a po stretnutí s Igorom Matovičom otočila o 180o. Takže nie je dnes priestor na predčasné híkanie nad vyjadreniami Zuzany Čaputovej na adresu diktátora, despotu Igora Matoviča.

Zásadnou pripomienkou k predmetnému vystúpeniu Zuzany Čaputovej je to, prečo na tak závažne vyjadrenia použila súkromné médium rádio EXPRES??? Zuzana Čaputová je dnes na pozícií prezidentky SR a preto by všetky takéto veľmi dôležité vyjadrenia na adresu predsedu vlády SR, vlády samotnej, na výkon NR SR, hlavne pôsobnosť koaličných poslancov, mala jednoznačne odprezentovať na pôde štátnej mediálnej inštitúcie a tou je dnes RTVS!!! K prenosom RTVS má prístup oveľa viac občanov SR, ako k akémukoľvek súkromnému médiu pôsobiacom na území SR! Zuzana Čaputová si jednoducho musí uvedomiť, že je najvyšším ústavným činiteľom SR a jej mediálnym partnerom je v prvej rade štátna mediálna inštitúcia, v tomto konkrétnom prípade RTVS!!! Do súkromných médií si môže ísť odprezentovať informácie zo svojho súkromia resp. málo „politicky“ podstatné záležitosti, ako bolo napríklad inštalovanie včelieho úľa v priestoroch Prezidentského paláca! Na teraz v stručnosti len toľko k vystúpeniu Zuzany Čaputovej v rádiu EXPRES. (Premiér by mal zvážiť odovzdanie manažovania kovidovej krízy inému členovi vlády, povedala Čaputová | Rádio Expres)

Na záver by som sa takto na diaľku Zuzany Čaputovej predsa len opýtal, či aj na tento výrok druhého najvyššieho ústavného činiteľa SR – Borisa Kollára nemieni nijako zareagovať resp. či si ho tiež nemieni pripustiť, ako osobnú narážku, urážku na jej osobu a na politický subjekt z ktorého politicky vzišla – Progresívne Slovensko a kam sa pravdepodobne vráti po ukončení svojej „misie“ na pozícií prezidentky SR (bude to mať oproti Andrejovi Kiskovi oveľa ľahšie, ten si totiž za pomoci Juraja Šeligu a Slušného Slovenska musel založiť nový politický subjekt…). Totiž Boris Kollár vo svojom videu na tému „papalašizmus“ povedal doslova toto – „…že to tu nevedú Progresívny feťáci, že tu neriešime 26 pohlaví, že tu neriešime nejaké No Go zóny  a podobné blbosti…“ (Boris Kollár o obvineniach z papalášizmu: Už 25 rokov mám limuzíny, tú starú 5-ročnú od vlády nepotrebujem | REFRESHER.sk)

To jej nevadí, že jeden z  najvyšších ústavných činiteľov ju považuje za ceremoniálnu bábku a druhý najvyšší ústavný činiteľ ju takto nepriamo označí za „výtvor“ Progresívnych feťákov…?

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.