Založ si blog

Má Z. Čaputová nejaké problémy alebo sa len snaží naznačiť I. Matovičovi, čo by mal urobiť on ?

Nie, táto otázka nie je ani provokatívna a už vôbec nie výsmešná ! Je to celkom legitímna otázka, hlavne ak zvážime, aké a o čom, boli predposledné dva statusy Zuzany Čaputovej na jej FB profile.

Prvý je z 5. novembra 2020. Tu Zuzana Čaputová oboznamuje občanov SR, že osobne navštívila sídlo internetovej poradne IPčko. Nebudem hodnotiť prácu, ba ani poslanie tohto občianskeho združenia, ktorého hlavnými sponzormi a donormi, podľa ich web stránky sú štátne inštitúcie – Ministerstvá – zdravotníctva, školstva…, vnútra a spravodlivosti SR. Budem sa venovať hlavne tomu, čo viedlo Zuzanu Čaputovú k návšteve tohto miesta. Zuzana Čaputová vo svojom FB statuse k tejto návšteve okrem iného píše – „Poskytujú online a telefonickú́ psychologickú pomoc mladým ľudom, ktorí sa nachádzajú v ťažkých životných situáciách.“ A pokračuje ďalej – „Pandémia spojená s izoláciou, neistotou, obavami o zdravie a o sociálne istoty podporuje nárast násilia a duševných problémov“ atď. atď. Avšak najzaujímavejší „najpovzbudzujúcejší“ je záver tohto jej statusu. Občanom SR odkazuje toto – „Ak ste sa ocitli v kríze alebo pociťujete ťažkosti v súvislosti s pandémiou, je tu: Krízová́ linka pomoci telefonicky 0800 500 333, chatom na https://www.krizovalinkapomoci.sk/chatova-poradna/ alebo emailom na poradna@ipcko.sk.

Ak poznáte kohokoľvek, komu by tieto informácie mohli byť užitočné, posuňte ich prosím ďalej.“

Zuzana Čaputová, to je tak cynické, farizejské ! Tak vy nás odkazujete, že ak máme psychické problémy z tejto korona bludárskej Matovičovej pandémie, tak sa máme obrátiť na akési občianske združenie ? Teda nie na Vás ? Na vás, ako najvyššiu ústavnú činiteľku v SR, aby ste sa svojou „ceremoniálnou“ váhou postavili zoči voči diktátorovi Matovičovi a obrazne povedané ho politicky „nakopali do zadku“ , aby sa chlapec prebral z toho, čo to tu vlastne s nami vystrája ?! Nie, vy nás alibisticky odkážete na občianske združenie, kde nás po telefóne majú zbaviť všetkých tráum, ponížení, psychických stresov, ktoré nám spôsobuje diktátorsky štýl „vládnutia“ Igora Matoviča a vy s ním bez výhrad súhlasíte a podporujete ho v tom, aby nás takto gniavil !!! Pred novembrom 1989 sme ani nevedeli, že existujú nejakí psychiatri, psychológovia a pod. Väčšina národa takúto zdravotnú pomoc nepotrebovala ! Ale o tom inokedy.

Druhý status, ktorý nasledoval o dva dni (7.11.2020) po tomto prvom „povzbudivom“ statuse, sa zaoberal opäť tou istou, dnes pre občanov SR veľmi „dôležitou“ témou, ale už inak. Zuzana Čaputová si urobila on line video rozhovor cez web, s troma odborníkmi – MUDr. Ľubomíra Izáková, hlavná odborníčka MZ SR pre psychiatriu, PhDr. Mária Krýslová, psychoterapeutka a Jozef Daňovský, psychológ. Skôr, ako prejdem k podstate tohto Zuzaninho druhého video statusu, je potrebné si všimnúť jednu podstatnú vec. Všetci „účinkujúci“ v tomto videu vystupujú samozrejme bez rúška, len Zuzana Čaputová má „zodpovedne“ rúško nasadené ! Naozaj to pôsobí „povzbudzujúco“ a hlavne tragikomický !!! V úvodnom predslove k tomuto videu, Zuzana píše aj toto: – „Doba, ktorú žijeme, je mimoriadne náročná…“- áno Zuzana, je náročná, ale prečo ? Ďalej píše – „…to všetko sa odráža na tom, ako sa cítime. Nie je preto hanbou si priznať, že to môže dopadnúť na každého z nás…“ Takže Zuzana na vás to už dopadlo ? Bez hanby si to priznávate ? A čo ste urobili z pozície, ktorú momentálne okupujete, aby ste sa vy a hlavne občania SR nemuseli cítiť tak, aby si potrebovali priznať, že potrebujú odbornú psychiatrickú, psychologickú pomoc ? Ale Zuzana Čaputová smelo pokračuje a píše aj toto : – „…Preto by sme mali venovať viac pozornosti starostlivosti o naše duševné zdravie. Ako rozpoznať, že s nami niečo nie je v poriadku a ako sa starať o svoje duševné zdravie, sa dozviete v tomto online rozhovore…“ No toto je niečo úžasné ! Tak Zuzana Čaputová nás ide skrze psychiatrov a psychológov naučiť to, aby sme vedeli na sebe rozpoznať, či už máme toho Matovičovho diktátorstva plné zuby alebo čo ešte znesieme ! Naozaj tak cynické, že to až bolí ! My, Zuzana Čaputová vieme presne, čo sa v dnešné dni s nami robí, na to nepotrebujeme psychológov, psychiatrov, aby nám to povedali. My vieme presne, že sme nervózni a nahnevaní z toho, že vďaka diktátorovi Igorovi Matovičovi nemôžeme, ba priam nesmieme ísť do práce lebo si čosi pokazíme ! Zdraví ľudia sedia nečinne doma a zožierajú sa tým, že im nič nie je a oni nemôžu zarábať na svoje rodiny ! Zožierajú sa tým, ako ich zdravé deti celé dni sedia v uzavretých miestnostiach pri PC – do obeda vyučovanie, poobede vypracovávanie DÚ a denne dookola to isté ! Žiaden pohyb, žiaden čerstvý vzduch, žiadne slniečko a prirodzený vitamín D, nič len domáce väzenie ! Samozrejme, že poniektoré deti majú z toho traumy a psychické problémy ! Ale to nevyrieši žiadna linka dôvery resp. chat rozhovor s cudzou osobou, hoc aj psychológom ! Nie, tu pomôže jediné – prestať ľudí strašiť, stresovať a väzniť ! Nový korona chrípkový vírus tu je a naveky bude ! Jeho škodlivosť a nebezpečenstvo pre ľudský organizmus je rovnako veľké, ako áno, doteraz bežná chrípka ! Nikto, ani ja nepopierame, že tento vírus existuje, ale je potrebné konečne prestať ho sledovať a vytvárať okolo neho takúto absolútne neprimeranú pozornosť.  Toto tu však teraz nebudem riešiť – bude samostatný článok.

Záverom sa vrátim k nadpisu článku. A teda konštatujem tento svoj názor. Ak Zuzana Čaputová uverejnila tieto dva statusy po sebe, takmer na identickú tému, ale z iného prostredia, tak buď chcela upozorniť nato, že aj ona je už v stave, že nevie ako ďalej. Ale nato nech sa nepýta psychológov, psychiatrov, ale nech viac načúva hlasu ľudu a koná, ako si ľud praje – jasne a zreteľne pomenovať, že Igor Matovič sa jednoznačne chová ako despota, tyran a diktátor a potom sa jej určite na duši uľaví. Alebo týmito dvomi statusmi chcela nám všetkým a hlavne Igorovi Matovičovi jasne naznačiť, že to z jeho psychikou ide rýchlo dolu kopcom a že ak na sebe pozoruje, že s ním po stránke duševnej nie je niečo v poriadku, tak by sa nemal hanbiť, ale mal by vyhľadať ňou navrhovanú odbornú pomoc. Zároveň, ak si to neuvedomuje, tak by mal prijať správy z „vonku“, že to s ním je naozaj na pováženie a tak či tak, by mal tieto odborné vyšetrenia pre blaho svoje a hlavne pre blaho občanov SR bez hanby podstúpiť…

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.