Založ si blog

Zachytila Zuzana Čaputová, že už aj SR má svoju Horákovú ! Po dlhých 70 rokoch ! Je to nesmierne smutné a zároveň povzbudzujúce!

Jednoznačne by to zachytiť mala, ale poďme po poriadku. Toto je citát Zuzany Čaputovej – „…bola človekom, ktorý nám ukazuje, že za hodnoty, ktorým verila, bola ochotná obetovať nesmierne veľa, dokonca až vlastný život“ Zuzana Čaputová povedala aj túto vetu, keď si uctila pamiatku Milady Horákovej položením venca pri Pamätníku obetí komunizmu na Jakubovom námestí v Bratislave 27.6.2020. Škoda, že stále ešte nemáme na Slovensku Pamätník obetí kapitalizmu lebo k tomuto pamätníku by musela chodiť Zuzana Čaputová denne !

A teraz tento citát – „…dovoľte mi, aby som po niekoľkodňovom zvažovaní, vyjadrila takouto formou môj občiansky i medicínsky nesúhlas s celoplošným antigénovým testovaním.“ – „…Verím a som presvedčená, že môj názor nie je osamotený. Ďalej už nemôžem a nechcem nečinne stáť a mlčať.“ – „…38 rokov liečim detských pacientov a okrem riadne plánovanej dovolenky, som nevynechala ani jeden pracovný deň.“ – „…V boji so smrteľnými chorobami našich pacientov ma moja práca každý deň učí pokore a rozvahe.“ – „…Osobné vyhlásenie premiéra Igora Matoviča, že zaplatí 500 EUR každému zdravotníkovi, ktorý sa zúčastní na plošnom testovaní počas obidvoch dní, je pre mňa veľkou urážkou…“ – „…Priznávam, že aj ja som po niekoľkodňovom váhaní, išla na testovanie, aby som mohla 2.11.2020 nastúpiť do práce…, …Nad mojim občianskym právom nedať sa otestovať, vyhrala profesionálna česť a som rada, že môžem zajtra ísť do práce, hoci môj negatívny test neznamená, že som negatívna, čiže zdravá.“ – „…Vysoké štátne vyznamenanie si nesmierne vážim a napriek tomu ho s plnou vážnosťou a pokorou symbolicky vraciam do Vašich rúk, ako prejav môjho občianskeho nesúhlasu so súčasnou celospoločenskou situáciou…“

Nuž áno, toto je citát tiež pani Horákovej, ale tentokrát nie Milady a z 50. rokov minulého storočia, ale MUDr. Júlie Horákovej, primárky Transplantačnej jednotky kostnej drene, NÚDSCH v Bratislave, ktorý ako otvorený list, ktorý napísala Zuzane Čaputovej dňa 2.11.2020 (celé znenie listu – https://nazory.pravda.sk/analyzy-a-postrehy/clanok/567545-otvoreny-list-primarky-horakovej-prezidentke-k-sucasnej-situacii/)

Nato, že sa jedná o otvorený list, tak naše „mienkotvorné“ média o tom celkom „otvorene“ mlčia resp. to „otvorene“ zamlčali.

A reakcia Zuzany Čaputovej ? Nuž ta bola a stále ešte je „otvorene“ mlčiaca !!! Ale áno Zuzana má pravdu, čo sa bude zaoberať takýmito názormi na dnešné politické diktátorstvo v našom štáte. Veď podľa diktátora Igora Matoviča sú tieto otvorené vety MUDr. Júlie Horákovej len bludárstvom a totálnymi „kotlebovčinami“ . A keďže Zuzana mlčí, tak Igorovi svedčí ! Zuzana Čaputová má však jednu celkom alibistickú výhovorku. Načo by si ona s týmto špinila svoje čisté, hodnotové ručičky, keď sa jej to netýka ! Veď toto vyznamenanie neudelila ona (Ona udelila vyznamenanie inej Horákovej, In memoriam – Milade), ale jej zbožňovaný a plne hodnotovo uznávaný Andrej (Kiska) a teda, ako by povedal klasik – Čo ona s tým má ? Asi by mala tento list preposlať Andrejovi, pravda ak vie kde sa Andrej dnes nachádza !

Naozaj niet čo k tomuto dodať, demokracia u nás kvitne a hovoriť o totalite dnes, na území SR, ak tu vládne Zmena, to by si hádam nedovolil nikto ! Len škoda, že sa opäť musela ozvať, symbolicky pani Horáková ! Občania SR prosím už sa konečne zobuďte, otvorte oči, nastavte uši a vnímajte, čo sa to tu dnes politický robí lebo COVID ! Čo ešte viac potrebujete, aby ste sa prebrali z letargie, odhodili strach ? Vám nestačí, že aj takto významní lekári, naozaj nie len Slovenské, ale aj svetové kapacity vo svojom odbore, musia svoj nesúhlas s terajšou korona bludárskou situáciou riešiť Otvorenými listami a vzdávaním sa vysokých štátnych vyznamenaní, ktoré im bezpochyby právom patria a ty občan sa o to nedozvieš od toho, komu bol adresovaný (Zuzana Čaputová), ba ani od „mienkotvorných“, „objektívnych“ médií a je ti to zatajované ?! To ti naozaj občan – volič nevadí ?!

Na záver ešte jeden odkaz a povzbudenie MUDr. Júlií Horákovej. Vážená pani Júlia Horáková, priznávam úprimne až do dnešných dní som nemal o vás vedomosť a je to moja chyba. Ospravedlňujem sa Vám. Nuž je to vizitka toho, ako sme si až doteraz celospoločenský nevedeli oceniť a doceniť prácu Vás, špičkových odborníkov v oblasti medicíny a verím, že je Vás na Slovensku veľa. Zároveň je to vizitka aj toho, že ste nie len „veľkí“ ľudský a profesionálne, ale aj veľmi skromní a pokorní. A možno aj z toho pramení moja nevedomosť, že Slovensko má aj takúto Ženu – Lekárku !

Avšak s tým čo ste vykonali, že ste vrátili vysoké štátne vyznamenanie nemôžem a nesmiem súhlasiť nech už vám ho udelil ktoríkoľvek najvyšší ústavný činiteľ SR ! Predpokladám, že na tomto vyznamenaní –  „Pribinov kríž II. triedy“, nie je vyryté meno Andreja Kisku a aj keby bolo, toto vyznamenanie Vám právom patrí lebo ste ho nedostali od najvyššieho ústavného činiteľa SR, ale jednoznačne ste ho dostali od nás všetkých, ktorí sme vám vďační za váš celoživotný prínos v oblasti medicíny a hlavne zato, že máte v sebe tú vnútornú silu, že zachraňujete životy tým, ktorí sú pre nás všetkým a to sú naše milované deti ! Aj za mňa veľká Vďaka ! A majte prosím na pamäti slova už zosnulého československého velikána z hudobnej brandže Karla Gotta, ktorý formoval naše životy nie len svojou prácou, predovšetkým speváka, ale aj triezvym pohľadom na chod dejín a ani na sklonku života nepoprel, že si vážil aj to, že žil pred novembrom 1989 v „totalite“ a na otázku jedného tiež „novinára“ – prečo aj on po roku 1989 nevrátil vysoké štátne vyznamenanie, ako mnohí iní umelci z čias „totality“, ktoré mu udelili súdruhovia – komunisti, počas doby ČSSR – „Zaslúžilý umelec“ a neskôr aj „Národný umelec“, Karel Gott so vztýčenou hlavou a pevným hlasom odpovedal suverénne toto – „…tieto ocenenia, tieto vyznamenania som nedostal od Gustáva Husáka, ale od ľudí, tak nevidím dôvod, prečo by som ich mal vracať…“  Verím vážená pani doktorka Júlia Horáková, že ste pochopili, že vyznamenanie Vám neudelil Andrej Kiska, on Vám ho len odovzdal ! A verte mi Júlia Horáková, viem veľmi presne o čom píšem aj v týchto záverečných vetách.

I napriek tomuto záveru si veľmi vážim vášho smelého a ľudského postoja, k dnešnej tak zúrivej, diktátorskej atmosfére v našej spoločnosti a prajem vám ešte veľa úspešných transplantácií a veľa šťastných usmiatych očí vašich malých pacientov a následne veľa slz šťastia a dojatia, všetkých tých rodičov, ktorým ste tieto detičky vrátili zdravé späť, aby ich mohli vychovávať v láske, v duchu spravodlivosti, v duchu pokore…

Záver :

A čo urobila Zuzana Čaputová s týmto otvoreným listom ? Možno ho ani nedostala lebo poštár sa nevedel preukázať modrým papierikom, ktorý by jednoznačne mal skončiť ako toaletná potreba na našich toaletách. Ale kaderník Branislav, sa takouto toaletnou potrebou preukázal a „dopodrobna“ poinformoval Zuzanu o chystanej „veľkej“ reforme školstva !!! Zuzana ho zato pohladkala po hlávke a okuliaroch a akosi sa ho zabudla opýtať, kedy sa naše deti vrátia späť do škôl !!! Aha zabudol som – nemôžu ! Bráni im v tom pandemicka situácia – na Slovensku máme po ostatnom víkende oficiálne „chorých“ na C-19 drvivú väčšinu občanov „až“ 1% a z tohto 1% je príznakových na C-19 pravdepodobne „až“ ďalšie 1 % !!! Naozaj pádny dôvod prečo sa Zuzana Čaputová nezaujímala o návrat detí do školských lavíc, kde bezpochyby patria !!!

 

 

 

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.