Založ si blog

Matovičov strach narastá. Oprávnene? Jednoznačne!

Hneď na úvod je potrebné zdôrazniť, že strach je veľmi zlý radca ! A rozhodnutia, ktoré človek vykonáva pod vplyvom strachu, sú vždy zmätočné a hlavne škodlivé ! A presne toto robí Igor Matovič, ihneď od okamžiku, ako si prevzal dekrét, že sa stáva predsedom SR !

Uvedomujem si, že na tak malom priestore, ako mám v tomto článku sa nedá poukázať na všetky nezmysli, ktoré Igor Matovič pácha na občanoch SR. Pokúsim sa vypichnúť aspoň tie najdôležitejšie, pretože „objektívny novinári“, ktorí mali tú „česť“ sa na TB niečo opýtať, mali nesmierne „štipľavé“ otázky a teda Igorovi nebolo umožnené zodpovedať to, čo zodpovedať jednoznačne nechcel a preto z TB zbabelo utiekol!!!. Na včerajšej (26.10-.2020) večernej TB, Igor Matovič informoval Slovensko, že celoplošné testovanie občanov SR bude (! – nediskutovať !) lebo za neho hlasovala drvivá väčšina Ústredného krízového štábu. Teda nie, ako doteraz jednohlasne, ale len drvivou väčšinou. Čosi tam začalo škrípať a kto, čo i len trochu myslí ešte zdravým rozumom vie, že keď sa do dobre namazaného ložiská (valivé) dostane čo i len malé nepatrné zrnko piesku, tak je len otázka času, kedy sa takéto ložisko zadrie a následne rozpadne ! A toto sa začína diať aj v dobre namazanom Igorovom „ložisku“.

Strach u politikov sa začína prejavovať nie tým, že ich hovorový prednes je neistý, kostrbatý, ale naopak, sú čím ďalej tým viac ráznejší, čí viac sa musia chváliť sami a čím viac sa boja, tým viac sa ľuďom vyhrážajú všakovakými (zväčša nezákonnými) trestami a postihmi. Presne toto Igor Matovič predviedol na spomínanej TB. Neustále sa chválil, ako všetko prebehlo TIP-TOP, ako zabrala armáda, ako zabral medicínsky personál a v konečnom dôsledku „pochváli“ aj zúčastnených občanov, ktorí podľa Igora na toto testovanie prichádzali preto lebo „pochopili“, že je to výborný projekt, a ich „dobrovoľnosť“ bola spontánna ! Nuž Igor Matovič áno, patrí týmto všetkým zúčastneným veľká poklona, ale drvivá väčšina to neurobila preto, že sú presvedčení o správnosti tejto akcie, ale vojaci to dostali príkazom – a kto bol na vojne (ja som chvalabohu bol na základnej vojenskej povinnej službe – dnes to mladým lenivým a zhýčkaným mládencom veľmi chýba…), tak vie, že na vojne platí jeden jediný zákon – „rozkaz je potrebné najskôr vykonať a až následne sa „môžeš“ sťažovať“ !!!

Takmer to isté sa dá v núdzovom stave povedať aj o zdravotníckom personáli, korí v núdzovom stave nemá iné východisko lebo v zákone č. 227/2002 v Čl.5, ods.(3), bod b), sa píše jasne – „V čase núdzového stavu možno v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas…,…uložiť pracovnú povinnosť…výkonu zdravotnej starostlivosti…“

No a hovoriť o dobrovoľnosti, uvedomelosti testovaných občanov, v situácií, keď im jednoznačne hrozí vysoká pokuta za to, že ak nebudú mať pri sebe negatívny test na C-19 a budú sa pohybovať v čase „mierneho“ Lockdawnu v rozpore z nariadeniami vlády SR, je nielen farizejské, ale celkom jednoznačne perfídne (podlé, zradné, vierolomné) a nadmieru urážlivé !!!

Pravda o uvedomelosti a dobrovoľnosti občanov zúčastniť sa na tomto zákernom projekte Igora Matoviča je len jedna – drvivá väčšina zo zúčastnených zaťala zuby a išli tam len preto, aby v pondelok ráno mohli nastúpiť do práce lebo po prvom Lokdawne (na jar), sú už nie len psychicky, ale predovšetkým finančne vyšťavení a teda musia ísť pracovať, aby mali začo žiť !!! Toto je jediná pravda o „dobrovoľnosti“ a nič tuto pravdu nezmyje !!!

Ďalšia nehoráznosť, ktorá zaznela z úst vystrašeného Igora Matoviča bola tá, keď rázne upozornil všetkých tých otestovaných, čo dostali certifikát negatívnosti na C-19, bola tá, že nech si nemyslia že C-19 nemajú, podľa Igora ho majú, ale test ho im nepreukázal ! Prečo nepreukázal ? Nuž preto, že Igor nepočúval odborníkov aj zo svojho krízového štábu – Bražinová, Visolajský a hlavne príbalový leták priložený v každom balení týchto antigénových testov a pod., že je určený predovšetkým a výhradne len pre ľudí, ktorí už majú jasné príznaky ochorenia na C-19 !!! Tak potom načo toto nezmyselné šikanovanie národa ?!

Ďalšia otázka, ktorej nebolo umožnené, aby padla na TB a bola by položená Igorovi je táto – „Igor Matovič, hovoríte, že na testoch sa zúčastnilo  140 945 občanov. Koľkí z nich mali príznaky ochorenia C-19 ? A ak mali, prečo ste ich nechali stáť v dlhých radoch medzi ostatnými bezpríznakovými ? Prečo ste nebrali na týchto príznakových ohľad a neuprednostnili ste v poradí všetkých tých, čo mali napr. zvýšenú telesnú teplotu ? Veď bolo na záberoch vidieť, že príslušník armády sleduje rozostupy jednotlivých čakajúcich, tak prečo tento príslušník nemal pri sebe bezdotykový teplomer na meranie telesnej teploty a nemeral ju každému prítomnému. A tých čo by mali zvýšenú telesnú teplotu, by okamžite posielal dopredu, čím by sa predišlo ich trápeniu a zamedzilo by sa nakazeniu bezpríznakových !“ – ďalšia/šie otázky by boli nasledovné – „…Igor Matovič, ak týchto 140 945 zúčastnených bolo absolútne bezpríznakových, tak to potom znamená, že 91 % občanov z pilotných oblastí sú jednoznačne zdraví a majú super imunitu. Pretože to, že vám test ukáže, že ste síce pozitívny na C-19 ešte neznamená, že dotyčný jedinec je chorý resp., že je prenášačom tohto vírusu a opačne?!“ – ďalej – „Igor Matovič nezdá sa vám, že je priepastný rozdiel medzi presnejšími PCR testami a týmito antigénovými testami ? Veď je evidentné, že PCR testy zachytia okolo 20 % infikovaných na C-19 a tieto vaše rýchlotesty zachytili len 2,97 % ?! A rosím nesnažte sa nás opiť rožkom, že PCR testy sú vykonávané výhradne na ľuďoch, ktorí už majú príznaky lebo tomu tak nie je a vieme, že väčšina ľudí testovaná PCR testami, ide na testovanie, keď žiadne príznaky nemajú!“ – ďalšia – „Igor Matovič, tých 5594 „infekčných“ lebo ich takto váš rýchlotest označil, sú naozaj infekčný alebo ich len test mylne za infekčných označil ? A koľkí z nich mali príznaky ochorenia na C-19 ? Lebo príbalový leták týchto testov hovorí, že je určený výhradne pre príznakových ? A budete prezentovať na TB aj výsledky PCR testov, ktoré následne by mali byť u týchto všetkých vykonané ? Bolo by zaujímavé akú chybovosť určia PCR testy o „rozhodnutí“ rýchlotestu označiť všetkých týchto jedincov za chorých na C-19!“ – ďalej – „Igor Matovič, prečo ste sa v Tvrdošíne zúčastnil testovania v skafandri ? Pravdu povediac ja by som vás v ňom nespoznal. Nebolo by z vašej strany zodpovednejšie a hlavne smelšie, úprimnejšie, ak ste presvedčený o správnosti svojho konania, aby ste tam síce boli, ale len tak, ako sa hovorí v civile. Nie s rúškom na tvári, ale len v ochrannom plexiskle vašich horných dýchacích ciest, aby vás ľudia spoznali ? A nebolo by zodpovednejšie, keby ste celý deň strávili tým, že budete chodiť hore dole okolo tohto radu, okolo týchto „uvedomelých“ občanov a pýtali by ste sa týchto občanov, čo si tomto všetkom myslia ? A nazákladnejšia vaša otázka by mala znieť, či sú tam dobrovoľne alebo len preto, že by v nasledujúci pracovný deň nemohli bez negatívneho výsledku ísť do práce ?“ atď. atď.

Avšak najzákladnejšia otázka, ktorá mala zaznieť a nezaznela, je táto – „Igor Matovič, keď takto vehementne presviedčate ostatných občanov SR, ktorých toto celoplošné testovanie čaká už tento víkend, že občania pilotného testovania sa ho zúčastnili dobrovoľne lebo pochopili zmysel tohto testovania, nezmeníte svoje rozhodnutie a zmeníte podmienky testovania tak, že po tomto celoplošnom testovaní už nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom, aby ľudia, občania mohli ísť do práce ? Veď, ak budú všetci takí uvedomelí, zodpovední a presvedčení o potrebe takéhoto sa pretestovania, tak by bolo namieste, aby ste vy ako predseda vlády preukázali občanom SR vašu nesmiernu dôveru ! Lebo ak tak nespravíte, tak im jednoznačne hovoríte, že im absolútne nedôverujete!“ A ja pripájam – Igor Matovič stavať dobrovoľnosť na treste 1659 eur je cynické, zbabelé, nekorektné a hlavne trestné ! Je to absolútna forma nátlaku a s dobrovoľnosťou nemá nič spoločné ! Preto je načase, aby ste jasne povedali, že testy sú povinné, za nedodržanie povinnosti ísť na toto celoplošné testovanie hrozí sankcia vo výške 1659 eur a nie sa schovávať za akési pseudonariadenia, že ak nemáš negatívny test na C-19, tak sa tvoja dobrovoľnosť neobmedzuje, len jednoducho nemôžeš ísť do práce !!!

Záverom ešte poznámka k „radikálnej“ zmene testovania. Igor zistil, že vraj nie je potrebné testovať tri dni, ale bude stačiť len dva dni ! Vraj na ten tretí deň už bolo ľudí pomenej a teda je to mrhanie časom. A tak sa Igor rozhodol, že budú stačiť dni dva a teda budú ešte väčšie „dobrovoľné“ tlačenice a väčšia hrozba nákazy a iných s tým spojených nepríjemnosti. Nuž skúsme sa na to pozrieť inými očami, ako skrze takúto Igorovu rozprávku. Nie je to náhodou preto lebo niet potrebného zdravotníckeho personálu ? A nie je to náhodou aj tým, že niet potrebného armádneho personálu ? Veď na tento pokus bolo vyčlenených všetkých 8000 disponibilných príslušníkov OS SR a len pre pilotný pokus ich muselo byť nasadených až 3000 ! A to sa jednalo, len o zlomok počtu testovacích stanovíšť a o zlomok „dobrovoľne“ testovaných občanov ! A v neposlednom rade, keď si to hodíme do finančného vyjadrenia, tak skúsme takéto jednoduché počty – Igor zrušil piatok, ako jeden z troch testovacích dní. Čo to znamená ? V piatok sa malo testovať od 8:00 do 20:00 hod., čo je 12 hodín. Igor hovorí, že zdravotníkom, dobrovoľníkom zaplatí 7 eur v hrubom na hodinu. Potrebuje spolu okolo 20 000 týchto ľudí, čo je krát 7 eur = 140000 eur/hod. a krát 12 hodín = 1 680 000 eur/deň! Celkom zaujímavá úspora ! Či nie?  Nuž dôvod na zmenu, ako hrom !

Núka sa tu ešte jedna otázka. Igor povedal a zagarantoval, že za každý pozitívny test vyplatí 20 eur. To znamená, že 5594 x 20 = 111880 eur. Žiaľ nikto z „novinárov“ sa ho neopýtal, ako túto naozaj značnú čiastku prerozdelí. Prerozdelí ju len zdravotníkom alebo to prerozdelí medzi všetkých zúčastnených – zdravotníci, dobrovoľníci, armáda, polícia, hasiči, miestny starostovia, poslanci, ktorí sa podieľali na tomto cirkuse ?! Alebo by mohol ešte viac zvýrazniť „dobrovoľnosť“ účasti testovaných občanov a rozdelil by to výhradne len medzi nich ? To by potom znamenalo, že každý z „dobrovoľne“ otestovaných by dostal za svoju statočnosť 111880 : 140945 = 0,79 eur ! Áno treba úprimne priznať, že toto by nebola tá pravá motivácia pre „dobrovoľnú“ účasť a teda ostáva v platnosti, že „dobrovoľnosť“ účasti sa podmieni znemožnením ísť do práce, vytvárať hodnoty pre celú spoločnosť, ak sa nebudete môcť preukázať hodnoverným certifikátom o negativite na C-19 lebo ste ho získali „dobrovoľne“ ! Apropo, vraj tieto certifikáty nie sú falšovateľné lebo boli vytlačené na špeciálnom  ceninovom papieri v hodnote 459 000 eur !!! Naozaj nadmieru hospodárne nakladanie s peniazmi nás všetkých. Toto Igor Matovič nie je detská hra, aby ste si dali vytlačiť za tak nehorázne peniaze bezcenné papiere ! A majú tieto papiere nahrádzať zdravotnú kartu každého takto označeného občana SR ? Tento certifikát hovorí všetko o mojom zdravotnom stave ? A má možnosť hoci kto nahliadnuť do tejto mojej „zdravotnej“ dokumentácie a takýto nezákonným spôsobom sa oboznamovať s mojím zdravotným stavom ? Atď. atď. ???!!!

Nuž otázok je neúrekom. Sú aj odpovede, ale vládna diktátorská moc ich do voľného obehu nechce pustiť a ani to nepripustí ! Preto je potrebné hovoriť, že zo strany vlády a im naklonených médií sa jedná o PROPAGANDU a zo strany vlády ešte aj o veľmi závažný trestný čin nátlaku na občanov SR (nepôjdeš na testovanie = postih), trestný čin zneužívania moci verejného (verejných) činiteľov, trestný čin uvedenia do omylu, keď prezentujú, že antigénové testy sú určené pre všetkých a pritom sú výhradne určené len pre už príznakových na ochorenie C-19 atď. atď.

Tento článok uzavriem, tak trochu historicky. Traduje sa, že keď mali Juraja Jánošíka popraviť zavesením na hák, tak sa ho opýtali, či ľutuje svojich činov a či chce ešte niečo povedať pred vykonaním trestu. Vtedy mal smelý Jurko povedať toto – „Keď ste si ma upiekli, tak si ma ja zjedzte „ a čo nám Igor Matovič jednostaj drzo na svojich TB odkazuje ? Nuž budem parafrázovať Juraja Jánošíka – Igor nám odkazuje toto, avšak nie spod šibenice, ale s pozície predsedu vlády – „Keď som si vás upiekol, tak si vás aj zjem“ !!! Občania SR, nedovoľme mu to !!! A hlavne mu to nikdy nezabudnime !!! Pamätajme si na toto všetko ponižovanie, keď budeme pristupovať k volebným urnám, pri nastávajúcich predčasných parlamentných voľbách ! Tie totiž zákonite budú musieť prísť.

Na záver ešte jedna poznámka. Som zvedavý, keď občania SR budú Igora Matoviča „vešať politický na hák“ či bude pri ňom tak statočne stáť aj celá jeho dnešná oddaná družina v podobe vlastných poslancov v NR SR a všetkých koaličníkov ! Môj vlastný odhad je ten, že pri najbližšej možnej príležitosti sa ho zrieknu a budú prví, čo budú na neho ukazovať prstom – „to on, my nič, my sme boli len úbohými muzikantmi!“ Ale to im nebude nič platné !!! Politicky „odvisia“ rovnako, ako ustráchaný Igor !!!

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.