Založ si blog

Matovičov víkendový kolosálny „úspech“ ! !!

Nebudem tu rozoberať presné čísla, víkendového oravského a bardejovského šialenstva „dobrovoľného“ protizákonného testovania. Pretože oficiálne výsledky majú byť Matovičom odprezentované dnes okolo 13:00 hod. a tak si budeme musieť trpezlivo počkať. Avšak skúsme hádať, aké výsledky nám Matovič odprezentuje. Odpoveď je jasná ! Všetko išlo ako po masle, ľudia chodili v húfoch, lebo sú zodpovední a pochopili, že je to len a len v ich prospech. Takže nebudem rozoberať žiadne, ani priebežné čísla. Zameriam sa na „dobrovoľnosť“ ísť sa dať otestovať pofidernými testami a v závere na základe takto získaných výsledkov, na základe jednoznačnej „dobrovoľnosti“ navrhnem Igorovi Matovičovi a spol., ako by mal tieto skúsenosti zúročiť vo svoj prospech.

Nuž poďme sa pozrieť na dobrovoľnosť víkendovej účasti ! Matovič sa priebežne, aj s Naďom, chválili, že účasť je vysoká, ľudia sú disciplinovaní, žiadne väčšie problémy sa nevyskytli, média tiež informujú o kľudnom priebehu, vyjadrenia testujúcich sú len z toho súdka tých správnych názorov, že sú radi, že im To Matovič umožnil a radi prišli, že to len trošku pošteklí, trošku zaštípe a pod. Samozrejme, že tu absolútne nejde o strach s pichnutia tenkej špilky do nosa ! O toto tu absolútne nejde ! Tu nejde o strach z medicínskeho zásahu. Toho sa predsa priemerne inteligentný občan absolútne nemôže báť. Tu ide o niečo úplne iné. Všetci to vieme, média to vedia, cela vládna koalícia to vie, možno aj Zuzana Čaputová to už vie, ale sa nevyjadruje, že jediným dôvodom vysokej účasti je jednoznačne zodpovednosť tých statočných Oravanov a Bardejovčanov. Avšak nie je to tá zodpovednosť o ktorej neustále spieva Igor, že ľudia sú zodpovední a vedia, že toto antigénové pretestovanie je na ich prospech a podobné nezmysly. Nie a ešte raz nie ! Drvivá väčšina týchto statočných ľudí prišli na tieto „dobrovoľné“ otestovanie sa na C-19 z jediného dôvodu a to z toho, že cítia neskutočnú zodpovednosť voči svojim rodinám. Ak by sa neprišli dať otestovať, tak by museli dva týždne „slobodne“ sedieť doma, nemohli by ísť nie do reštaurácie, baru, Pubu, ako si to Igor mylne vysvetľuje, ale nemohli by ísť do práce a za prácou. Za prácou preto lebo všetci dobre vieme, že ľudia z Oravy väčšinou za prácou dochádzajú mimo svojho bydliska a niekedy aj dosť ďaleko ! Čo im urobil Matovič ? Áno, môžeš ísť do práce, ale musíš mať negatívny výsledok antigénového pofiderného testu, čo na tom, že práve tvoj negatívny test môže byť falošný a pritom si infekčný ! Takže tá mnou predpokladaná „dobrovoľná“ účasť niekde na úrovni 90 % asi nebude až taká nereálna ! Veď účasť je priamo úmerná „dobrovoľnosti“, ktorá je s tým spojená !

No a teraz čo z toho pre Igora Matoviča vyplýva. Jednoznačne by mohol povedať, že občania v pilotnom testovaní ho príjemne prekvapili a prišli v hojnom počte lebo „dobrovoľnosť“ zvíťazila a že tých 90 % je naozaj super číslo lebo by stačilo aj niekde okolo 70 až 80 % a preto sa rozhodol, že zbytok Slovenska už vykoná toto testovanie naozaj dobrovoľne a zruší podmienku mať pri sebe negatívny antigénový test minimálne aspoň na cestu do a z práce !!! Veď Orava a Bardejov jasne ukázali, že ľudia sú uvedomelí, zodpovední a teda žiaden strach o účasť v naozaj dobrovoľnom testovaní ! Nuž uvidíme, či sa Igor odváži a spraví toto nanajvýš potrebné gesto. Igor zároveň tým, že na pilotné testovanie prišlo toľko občanov SR, môže použiť aj ako výraz dôvery týchto občanov v jeho osobu, v jeho návrhoch a riešení, ako vykynožiť tu pliagu. Veď je jasné, že to urobili len preto lebo Igorovi uverili a dôverujú mu ! Či nie ?

No a teraz by som Igorovi poradil tento nadmieru demokratický pilotný test pri ďalších, možno aj predčasných, parlamentných voľbách. Nech túto overenú „dobrovoľnosť“ občanov a voličov SR použije aj pri voľbách do NR SR. Že ako ? Nuž jednoducho a demokraticky ! Je potrebné, aby so svojou ústavnou väčšinou si v NR SR odhlasovali taký ústavný zákon (možno pri ich diktátorských spôsoboch vládnutia by hádam stačilo aj vládne nariadenie !), ktorý by pri najbližších PV nariadil takúto dobrovoľnosť pri hlasovaní a pri samotnej účasti. Samozrejme, že účasť vo voľbách by bola, ako ináč „dobrovoľná“ a voliteľnosť politických strán a jednotlivých kandidátov by bola tiež „dobrovoľná“ ! „Dobrovoľnosť“ účasti a voľby kandidátov by spočívala v tejto „demokratickej“ jednoduchosti – každý občan, oprávnený volič, má právo sa zúčastniť na PV dobrovoľne, má možnosť voliť politické strany a politických kandidátov dobrovoľne, ale len za jednej, jedinej, málo podstatnej podmienky ! Každý volič, ktorý sa deň po vyhlásení oficiálnych výsledkov PV nebude môcť preukázať certifikátom, že sa volieb zúčastnil a na uvedenom certifikáte nebude uvedené, že volil Igora Matoviča, tak ten nebude môcť ísť do práce, nebude môcť ísť voľne na nákup, do prírody, do kina, do divadla, na športové podujatie, na dovolenku a pod. No a keď sa takto „dobrovoľne“ bude môcť občan-volič rozhodnúť, tak potom ma Igor zaručené, že minimálne 100% domácich, na Slovensku trvalo žijúcich oprávnených voličov sa volieb „dobrovoľne“ zúčastní a zároveň bude mať istotu, že ho tak milujú, že len on veľký diktátor Igor Matovič získa od tých domácich voličov minimálne 100 % hlasov. Veď čo by občan SR, volič SR, neurobil, ak dostane „voľnosť“ a má absolútnu „dobrovoľnosť“ sa rozhodovať, tak ako „sám“ uzná za vhodné !!!

Takže v tomto kontexte je potrebné vnímať „kolosálny úspech“ Igora Matoviča v „dobrovoľnom“ pilotnom testovaní na C-19 Oravákov a Bardejovčanov !!!

Lukašenko, halo kde ste ? Ako je možné, že u vás v Bielorusku bolo cez víkend na uliciach státisíce ľudí bez rúška, ktorí na Vás kydali a vy ste na nich neposlali vodné delá ?! Ako je možné pán Lukašenko, že nedodržiavate prísne epidemiologické opatrenia ?! U vás nie je C-19 ?!

Nuž príďte sa pozrieť k nám na našu západnú demokraciu – na hŕstku demonštrantov boli nasadené vodné delá, testovanie na C-19 za 43,5 milióna eur je „dobrovoľné“, keď sa na takom to „dobrovoľnom“ teste nezúčastníte, tak nemôžete ísť do práce a rodiny môžu pokapať, obchody sú pootvárané, ale vstúpiť do nich je zakázané, jediný pravdivý názor je názor predsedu vlády inak „k stene a zastreliť“ a množstvo takýchto vymoženosti západnej „demokracie“. Veru pán Lukašenko, mali by ste nám takúto „demokraciu“ závidieť a prísť sa k nám čo-to naučiť lebo tá vaša „diktatúra“ je naozaj odsúdenia hodná !

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.