Založ si blog

Cynizmus Igora Matoviča nemá obdobu ! Vyronil aspoň jednu slzu, keď zbytočne umrel malý chlapček ? ! Pravdepodobne zapríčinením jeho proti C-19 opatrení v prvej vlne !

Na úvod musí jasne zaznieť, že každá smrť akéhokoľvek človeka, ktorá je predčasná resp. absolútne zbytočná, z akéhokoľvek dôvodu, je nesmierna tragédia a je to veľmi smutná, tragická udalosť. Avšak smrť človeka vo veku, kedy môžeme hovoriť o smrti s dožitia je prirodzená a je to kolobeh života. Aj táto smrť je smutná a veľmi to blízkych bolí, ale takej sa zabrániť nedá !

Ja tu nebudem rozoberať, či jedna smrť je bolestivá a tá druha nie, nie, do toho sa ja púšťať nebudem. Mne v tomto článku ide o niečo úplne iné. Ide mi o to, akým neskonalým cynikom vie byť Igor Matovič.

Na svojom FB profile v pondelok (19.10.2020) večer uverejnil status o úmrtí 48 ročného lekára z Oravy. Ako som už spomínal, každá predčasná, zbytočná smrť je tragédia a preto aj tu vyslovujem svoju úprimnú sústrasť všetkým pozostalým. Avšak Igor Matovič to píše v súvislosti, že tento mladý človek zomrel na/s C-19. Neviem to posúdiť, či len vplyvom C-19, tu je potrebné, ak rodina dovolí, aby bola zverejnené celá patologická správa, či naozaj bol na vine jeho predčasnej smrti jedine C-19…

Mne tu v súvislosti s Igorom Matovičom ide o úplne inú vec. Igor totiž, okrem iného v predmetnom statuse píše aj toto – „…Idem v aute domov a plačem. Nie, nie, nie. Nechcem, aby nám zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota…“

Zatiaľ bez komentára.

A teraz sa pýtam Igor Matovič, prečo ste neplakali, keď 5. októbra 2020 náhle zomrel malý chlapček (11 r.)? Ja tu nechcem jatriť rany ubolenej rodiny, ubolených rodičov, ale toto je Igor Matovič tiež tragédia a o to väčšia, že odišiel malý chlapček, ktorý mal pred sebou celý život. Toto vám nikto neoznámil ? Nie ? A prečo ? Lebo sa nejednalo o úmrtie na/s C-19 ?! Kvôli tomu netreba, aby ste napísali srdcervúci status na svojom FB profile ? Táto smrť malého chlapčeka je o čo menej bolestnejšia, ako tá o ktorej so slzami v očiach informujete cestou domov ?! Verte Igor, že aj ja som celý dojatý a trasiem sa pri písaní týchto riadkov, keď si čo i len v hmlistých náznakoch predstavím, že by mi takto umrelo moje dieťa, ktoré je len o málinko staršie.

Úplne zronení rodičia tohto zosnulého, nesmierne milovaného synáčika píšu, že čas na ďalšiu operáciu (mal od narodenia srdcovú vadu) v Bratislave bol určený na Január tohto roku (2020) (to tu ešte nebolo korona šialenstvo! Ale už sa o ňom vedelo, že kdesi vo svete existuje). Z Bratislavy im oznámili, že majú čakať na telefonát. Rodičia a ich synáčik čakali mesiac, dva, tri, päť… A tak rodičia zavolali do Bratislavy, či to nejako nesúvisí s C-19 a bolo im povedané, že nie. Ale o hodinu neskôr im volali z Bratislavy naspäť, že áno, je to kvôli C-19 a preto ich neriešili…, kto si tento nesmierne smutný príbeh chce a dokáže prečítať až do konca, v závere článku pripájam link.

Takže Igor Matovič neje čas nato, aby sme sa v médiach povenovali aj tomu, koľko sme na Slovensku mali zbytočných úmrtí na iné „nepodstatné“ diagnózy, ako je počet úmrtí na/s obzvlášť „nebezpečný“ C-19 ?! Čo keby sme aj o týchto úmrtiach viedli na dennej báze v našich médiach štatistiku, napr. – včera pribudlo na Slovensku XY nových ochorení na kardiovaskulárne choroby, z nich bolo XY hospitalizovaných, z toho XY sú v ťažkom stave, z toho je XY na JIS-ke a XY na umelej pľúcnej ventilácií, včera na tieto choroby zomrelo na Slovensku XY ľudí vo veku XX . Takú istú štatistiku by sme uvádzali na dennej báze v médiach hneď o riadok nižšie o onkologických onemocneniach, a o riadok nižšie aj o iných chorobách, na ktoré ľudia na Slovensku umierajú (napr. rakovina hrubého čreva, tu tiež navrhujem celoplošné vyšetrenie, povinné – veď na toto zákerné „skryté“ ochorenie umiera ročne na Slovensku rádovo viac ľudí, ako na/s C-19 a v oveľa nižšom veku! A kto neuposlúchne tak 10 dní doma, pokuta 1650 eur a pod. diktátorské nariadenia ! Alebo s rakovinou hrubého čreva si viete dať rady, viete ho odhaliť bez vyšetrenia ? – a tu nie je potrebné celoplošné vyšetrenie, testovanie ?!), keď sa im kvôli C-19 nedostane adekvátnej zdravotnej starostlivosti garantovanej Ústavou SR – Čl. 40 – „ Každý má právo na ochranu zdravia. Na základe zdravotného poistenia majú občania právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť a na zdravotnícke pomôcky za podmienok, ktoré ustanoví zákon.“  Tu sa Igor Matovič nepíše, že C-19 má v našej Ústave prednosť pred inými ľudskými chorobami ! NIČ a ešte raz NIČ ! Podľa ústavy má každý občan dostať rovnocennú zdravotnú starostlivosť, bez ohľadu o akú ľudskú chorobu sa jedná a absolútne bez toho, aby sa jedna ľudská choroba uprednostňovala pred druhou !!!

Pýtam sa koľko sĺz ste od marca 2020 do dnešného dňa vyronili, vy Igor Matovič nad tými ľudskými úmrtiami (detí nevynímajúc), ktorí umreli na inú chorobu, akou je vaša jediná preferovaná C-19 ??? Že ani jednu ? Nuž naozaj, také „ľudské“, keď chcete zachraňovať ľudské životy, len na/z dôvodu C-19 a ostatné sú pre vás nepodstatné! Preto sa vraciam na záver k Igorovmu statuse z úvodu môjho článku, ohľadne smrti lekára z Oravy, kde Igor píše – „…lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota…“ a pýtam sa ho, akou podstatnou hodnotou je pre vás Igor Matovič, zdravie a životy tých Slovákov, ktorí od marca 2020 umierajú (zbytočne?!) na iné ľudské choroby a nie len na C-19 ???!!!

Tu už nie je čas na zamyslenie sa samého nad sebou Igor Matovič, tu je už čas, len na jedno jediné – okamžite odísť z pozície predsedu vlády SR, odísť do zabudnutia lebo nám Slovákom ste „pomohli“ naozaj už dosť !!! Ďalšiu vašu „pomoc“, už naozaj nepotrebujeme, nemusíme a ani neznesieme !!!

NEODPUSTITEĽNÉ  NA ZÁVER :

Pýtam sa Igora Matoviča a horlivých zástancov protiústavného celoplošného testovania (protiústavnosť vidím v podmienkach, trestoch a pod.), viete vy vôbec koľko je takýchto (našťastie ešte živých) detičiek, ale aj dospelých ľudí, ktorí majú takéto resp. podobné ťažké zdravotné problémy (srdcovocievne, onkologické, cukrovka a pod.) a snažia sa aspoň ako-tak žiť „normálne“ životy, sú doma, ale chodia aj vonku a v bežnom živote, keď ich stretneme na ulici,  by nikto nepovedal, že majú takéto ťažké zdravotné obmedzenie a vy ich naženiete na povinné testovanie, kde nie je zaručená ich 100 % ochrana, že sa nenakazia akýmkoľvek vírusom, nie len tým C-19 ! Kde majú 100 % istotu, že ich ten váš „ideálny“ rýchlotest chybne neoznačí za pozitívnych a budú pritom negatívny a naopak ?! Budete pred samotným testovaním skúmať zdravotný stav občana, preveríte si jeho celú zdravotnú kartu a pod. ?! Uvedomujete si, že celý národ vrháte do kolektívneho, hromadného  nakazenia sa akýmkoľvek vírusom ?! Všetko čo robíte je nezmysel a neprinesie nič iné, len ďalšie, ešte oveľa väčšie problémy ! Odpovedzte v priamom prenose, že ak po celonárodnom testovaní, tí občania čo sa nechajú „dobrovoľne“ otestovať a dostanú „špeciálne“ potvrdenie od testovacej komisie, papierový lístoček, na ktorom bude výsledok NEGATÍVNY – teda po vašom „ si zdravý“ na C-19, ako dlho sa ním budú môcť „pýšiť“ že sú na C-19 negatívny ? Bude to 5 minút, polhodina, 24 hodín budú to roky alebo to budú len sekundy lebo sa následne stretli s pozitívnym občanom, ktorému bolo mylne povedané, že je negatívny a budú sa zhovárať bez zábran lebo si práve od radosti zapália cigaretku a vtedy nemajú rúška a veselo na seba dýchajú, prskajú, vytvárajú aerosól a pod. Už chápete prečo je to nezmysel ?!

Záverom si neodpustím ešte jednu závažnú poznámku smerom k všetkým poslancom NR SR, ktorí včera držali minútu ticha za zosnulého lekára z Oravy. Súhlasím, ale to sa nenašiel ani jeden, či koaličný alebo opozičný poslanec, ktorý by navrhol, aby tá minúta ticha bola venovaná všetkým zosnulým od marca 2020, ktorí umreli nie len na/s C-19, ale za všetkých tých, ktorí umreli preto, že sa im počas tohto obdobia nedostalo adekvátnej resp. žiadnej zdravotnej starostlivosti, ako napríklad ten chlapček o ktorom píšem ! Je mi z takéhoto pokrytectva a farizejstva naozaj zle !!!

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/18/exkluzivne-smrt-adamka-%E2%80%A011-vyvolava-velke-otazniky-uzialeni-rodicia-chcu-poznat-pravdu/

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.