Založ si blog

Z. Čaputová „mimoriadne“ na TV Markíza povedala – „. .. ľudia konflikt vidieť nepotrebujú“! A ona ho nevidí? Jej to neprekáža?

Nemôžem začať inak, ako tým, že Zuzana Čaputová „povzbudila“ národ slovenskí a občanov SR, úplne na úvod svojho „mimoriadneho“ vystúpenia na obrazovkách TV Markíza a to ešte ani ústa nemusela otvoriť ! Ako to dokázala ? Nuž úplne jednoducho. Ostala inšpirovaná svojim posledným „povzbudzujúcim“ pre mňa absolútne morbídnym videom so svojim otcom a v štúdiu sa objavila v „krásnych“ šatách, vyvolávajúcich „povzbudivú“ atmosféru, vyvolávajúcich „pozitívne“ videnie občanov, ktorí sedeli pred TV obrazovkami a to jednoznačne svojou farbou ! Áno bola to farba vyvolávajúca v dnešných zlých časoch, nie kovidových, ale jednoznačne spoločensko- ekonomických, a tou farbou, bola farba čierna + s pohľadu medicínskeho „správne“ a „vyhovujúce“ rúško, rovnako farby „jesene“, teda rúško čierne !!! Naozaj začiatok ako hrom ! No a potom Zuzana otvorila ústa a Riško Sulikovie, by to predpokladám okomentoval takto výstižne – „…jedna tliachanina za druhou…!“ Nuž pozrime sa aké „perly“ ducha Zuzana vypúšťala z úst. V úvode na otázku moderátorky Zlatice Švajdovej Puškárovej, či komunikácia vlády vo vzťahu k občanom o nebezpečnosti situácie okolo C-19 je v poriadku (naráža na spor Igor-Richard) Zuzana odpovedá takto – „…registrujem, že na túto tému naposledy vznikol istý konflikt. A chcem povedať, že konflikt ľudia určite vidieť nechcú, nepotrebujú…“ No výborne Zuzanko ! Tak ľudia to nepotrebujú a čo vy, vy ako dnes najvyšší ústavný činiteľ SR, vy potrebujete vidieť takýto konflikt, vidíte ho vôbec, a ak áno, vám to neprekáža, vy takéto vládne konflikty chcete, potrebujete ?! To je naozaj nesmierne závažne vyjadrenie najvyššieho politického činiteľa nášho štátu, keď neodpovie jednoznačne, že „…ja ako najvyšší ústavný činiteľ SR, nechcem a nepotrebujem vidieť takéto konflikty medzi vládnymi predstaviteľmi…“, ale celkom matovičovský, to aj ona zvalí na občanov (ľudí) SR !!! Teda v zmysle – „Ja nič, ja muzikant“ !!!

Ďalšia perla zo Zuzaniných úst vyjde, keď sa moderátorka pýta na spôsob komunikácie Igora Matoviča vo vzťahu k občanom SR. Zuzana opäť zaperlí a odpovedá – „…pre objektivitu musím dodať, že jeho štýl komunikácie mu umožnil vyhrať parlamentné voľby…! No, ale toto Zuzanko ! Ja si nepamätám, žeby Igor Matovič pred PV 2020 oslovoval svojich potenciálnych voličov, tak ako ich oslovuje dnes – mudrosráči, blázni, dilino-dilinovia, svalovci, psi štekajúci za plotom a pod. NIE ! Na takejto komunikácií Igor PV nevyhral ! PV vyhral na klamstvách, výmysloch, pekných rečičkách, cestovaniu po Cypre, cestovaniu po Caen, ktoré dnes nijako nevie dokázať lebo ak by to klamstvá neboli, tak Robert by nemusel tak dlho doma „šuchať nožičkami a čakať, kedy si pre neho príde NAKA“, takto presne sa dnes Igor vyjadruje k Robertovi, ale Robert by už dávno sedel v Leopoldove !!! No a samozrejme nesmieme opomenúť „naše objektívne“ média, ktoré mu v tejto masirácií mozgov slovenských voličov, nadmieru ochotne pomáhali !

Ďalšia časť jej „exkluzívneho“ a hlavne „špeciálneho“ vystúpenia na obrazovke TV Markíza, sa niesla v duchu, že ona, Zuzana síce vidí, že vláda je nekompetentná, že opatrenia ktoré zavádza sú chaotické, že pomoc občanom, ktorí trpia najviac, sa pre ňu z nepochopiteľných dôvodov nedostáva na čas alebo vôbec, ale čo už ona chúďa zmôže, keď ako najvyšší ústavný činiteľ SR nemá žiadnu kompetenciu, aby sa pokúsila o nápravu v tomto smere. Vraj jediné, čo ona môže urobiť, je si pozvať do paláca jednotlivých členov vlády a na kolenách ich prosiť, aby už začali konať, tak, ako kvalifikovaná a kompetentná vláda konať má. Tak tu Zuzane Čaputovej Nemohúcej trošku pomôžem. Je potrebné si prečítať ústavu SR v časti PREZIDENT a tam Zuzana uvidí, že má vo vzťahu k vláde kompetencie a to dosť veľké. Jej kompetenciou síce nie je priame odvolanie resp. zvrhnutie vlády na základe článkov Ústavy SR, ale má tam jeden veľmi zásadný nástroj, ako docieliť, aby takáto rozhádaná, nekvalifikovaná, amatérska vláda skončila čo najskôr, aby sa v spoločnosti vyvolala taká atmosféra, žeby sa v čo nekratšom čase konali predčasné parlamentné voľby ! A ktorýže to článok resp. ustanovenie Ústavy SR Zuzane toto nielenže dovoľuje, ale ju na to priam vyzýva ?! Tak Zuzana Čaputová, nech sa páči – Ústava Slovenskej republiky, ŠIESTA HLAVA – VÝKONNÁ MOC – Prvý oddiel – PREZIDENT SLOVENSKEJ REPUBLIKY – Čl. 102, – ods. (1) Prezident, po p) – „podáva Národnej rade Slovenskej republiky správy o stave Slovenskej republiky a o závažných politických otázkach,“.

Takže ešte raz a po lopate – Zuzana Čaputová nie je viazaná počtom správ, ktoré za dané obdobie prednesie v NR SR. To nie je nijako v ústave SR špecifikované a teda nie je podmienkou, že prezident/prezidentka tak koná na základe „zvyklostí“ len raz za rok ! Nie ! Prezident/prezidentka tak má konať vždy, ak si to spoločensko-ekonomicko-hospodárska situácia v štáte vyžaduje ! A podľa situácie v našom štáte je dnes najpríhodnejší čas, ako kedykoľvek inokedy, aby hlava štátu predstúpila pred poslancov NR SR a prostredníctvom priameho prenosu v RTVS, aj pred všetkých občanov SR a predniesla ostrú, kritickú, skutočnú správu o stave v akom sa Slovenska republika dnes nachádza a hlavne, kto je príčinou tohto kritického stavu ! Jednoznačne poukázať na nekompetentnosť súčasnej šašo tragikomickej vlády, blázna Igora Matoviča a týmto svojim vystúpením v NR SR a pred celým Slovenskom vyvolať v NR SR a v celej spoločnosti takú atmosféru, aká bola vyvolaná 9.3. 1994, keď so svojou správou, vtedy v SNR vystúpil vtedajší prezident Michal Kováč st. a výsledkom toho jeho prejavu pred SNR a priameho prenosu na TV obrazovkách prostredníctvom STV 1, bolo položenie vlády a predčasné voľby ! Takže Zuzana Čaputová máte obrovskú moc vo vzťahu k vláde SR, len je potrebné sa zachovať zodpovedne, nebojácne a priamo ! Nie sa schovávať v paláci s rúškom na tvári a sem tam si s nejakým ministrom separé pohrkútať ! Ja viem, že Zuzana Čaputová na toto odvahu nenaberie lebo s najväčšou pravdepodobnosťou by po predčasných PV mohla prísť už naozajstná Zmena „zmeny“ a potom by bolo ohrozené aj jej postavenie v „jej“ paláci ! Ale ak to neurobí Zuzana, tak potom je tu nádej, že to urobia za Zuzanu občania SR. Ja verím, že nie živelne, ale pokojne, silným občianskym a verejným tlakom, podľa práva a zákonov platných na území SR, na terajšiu šašo tragikomickú vládu SR. A potom je spečatený aj osud Zuzany Čaputovej na pozícií najvyššieho ústavného činiteľa v našom štáte a najvyššieho veliteľa ozbrojených síl SR !!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.