Založ si blog

RTVS – O 5 minút 12 – drzé, vedomé porušenie Ústavy Slovenskej republiky ! !!

Tak toto sa musí čo najskôr skončiť ! Verejno-štátna RTVS platená výhradne z peňazí nás všetkých, neustále porušuje Ústavu SR a v ostatnej relácií O 5 minút 12 sa nedá hovoriť nijako inak, ako o drzom, flagrantnom a vedomom porušení Ústavy SR. Zároveň to bola politická relácia plná nezmyslov, zavádzaní a poloprávd !

Na úvod si predstavme „demokratické“ zloženie diskutujúcich slovenských zástupcov EP – Miriam Lexmanová (KDH-Európska ľudová strana), Eugen Jurzyca (SaS, Európski konzervatívci a reformisti), Robert Hajšel (nom. SMER-SD, Progresívna aliancia socialistov a demokratov), Michal Šimečka (PS, Obnovme Európu). To je všetko ! RTVS si pozvala do diskusie rovnako názorovo orientovaných europoslancov. Ja som v ich vyjadreniach nepostrehol žiaden názorový rozpor, hlavne nie v otázke, v prípade zabitia Jozefa Chovanca.

Veľmi ma zaujímal úvod relácie lebo som sa nádejal, že v úvode relácie moderátor RTVS Marek Makara povie napr. toto – „…do relácie sme pozývali aj zástupcu v EP za K-ĽSNS, ale odmietli účasť (čo by sa si nikdy nestalo)…, …zástupca K-ĽSNS sa ospravedlnil…“ alebo niečo podobné. Moje očakávania boli márne. O zástupcovi v EP za K-ĽSNS nepadla ani zmienka. Ja netvrdím, že tí čo sedeli v štúdiu tam nemali byť. Nie, mali tam byť lebo boli právoplatne zvolení a to ja nerozporujem, ani nespochybňujem. Ale celkom jasne tam chýbal protinázor. Zo strany RTVS náhoda alebo zámer ?! Podľa mňa zámer a porušenie Ústavy SR Čl. 26, ods. (3) – Cenzúra sa zakazuje . Pre mňa je to jednoznačná cenzúra zo strany RTVS lebo zámerne umlčali protinázor. Jednoducho zasiahli do práv občanov SR a porušili aj ods. (1) tohto článku Ústavy SR, ktorý hovorí – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené“. Občan nedostal kompletné informácie lebo protinázor bol zámerne umlčaný. Mňa veľmi zaujímalo, ako by v tejto relácií vystupoval europoslanec Slovenskej republiky za K-ĽSNS Milan Uhrík ! Či by mal rovnaký názor, ako napr. Michal Šimečka. Tento „slovenský“ europoslanec mal tú drzosť, že v priamom prenose povedal, že nebuďme zlí na belgické represívne orgány lebo my máme napr. Moldavu nad Bodvou. Teda surový záhach belgickej letiskovej polície chcel ospravedlniť tým, že my, teda naša polícia, tiež takto surovo postupovala proti dvom cigánom v Moldave nad Bodvou a ESĽP v Štrasburgu týmto dvom Cigánom vyhovel a SR im musí vyplatiť odškodné každému po 20 000 eur (!) a ešte je štát povinný za nich uhradiť právne a administratívne náklady vo výške 6500 eur (!). Nebudem tu teraz rozoberať tento prípad, ale tu by ma naozaj zaujímal postoj Milana Uhríka lebo som si istý, že on by toto konštatovanie Michala Šimečku neprešiel mlčaním tak, ako to urobil „nezávislý“ moderátor Marek Makara a ostatní prítomní europoslanci ! Naozaj cenzúra ako vyšitá !!!

Zároveň upozorňujem, že RTVS neporušila „len“ Ústavu SR, ale jednoznačne porušila aj zákon 532/2010 Z.z. – Zákon o Rozhlase a televízií Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Konkrétne je to § 3, ods. (3), bod b), ktorý jasne konštatuje –  „poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov“

Pýtam sa čo bolo na tejto politickej relácií nestranné, neskreslené, vyvážené, pluralitné a hlavne, ako si občan SR mohol na základe tejto relácie vytvoriť –„…slobodné vytváranie názorov“? Tu jednoznačne konštatujem, že RTVS občanovi SR vnútila jediný ten „správny“ pohľad na danú problematiku, aby si „slobodne“ vytvoril svoj názor a tomu sa hovorí – CENZÚRA !!! Nič viac nič menej !

Čo je na zostave „účinkujúcich“ v tejto relácií RTVS ešte zarážajúce ? Nuž zarážajúce je aj to, že aj keď všetci účastníci tejto „nemanipulovateľnej“ relácie s verejnou mienkou mali oprávnenie a nespochybniteľné právo sedieť v štúdiu, tak dvaja z nich nezastupujú v súčasnosti na slovenskej politickej scéne parlamentné strany a to KDH (Lexmanová) a PS (Šimečka) ! Ale strana, ktorá má po PV 2020 v NR SR 14 (!) poslancov, tak táto strana (KĽSNS) nemala podľa RTVS čo hľadať v tejto politickej diskusnej relácií a jej zástupca v EP, by podľa RTVS nemal čo povedať občanom SR. Preto považujem takýto postoj a postup zo strany RTVS za nehorázny a mal by sa tým zaoberať aj príslušný parlamentný výbor – Výbor NR SR pre kultúru a média. Mali by si pozvať GR RTVS Jaroslava Rezníka, aby podal vysvetlenie k „nomináciám“ RTVS na takto dôležité politické diskusie. Výbor by mal byť verejný, vysielaný v priamom prenose na mediálnom kanály NR SR. Ak Jaroslav Rezník dostatočne nevysvetlí, takéto protiústavné konanie RTVS (a to teda nevysvetlí) mali by byť vykonané všetky úkony v súlade so zákonmi SR, aby bol s okamžitou platnosťou odvolaný z pozície GR RTVS ! RTVS už dlhodobo, presne od prvého vstupu KĽSNS do NR SR (2016), ignoruje túto stranu, ignoruje jej zástupcov a neustále voči ním uplatňuje cenzúru. Občas to zakryjú tým, že raz za pol roka pozvú do tejto relácie zástupcu KĽSNS, ale to len k takým témam, kde „nehrozí“, žeby nejakým spôsobom zástupcovia tejto strany mohli „poopraviť“ verejnú mienku. V týchto reláciách, kde je zastúpenie aj tejto strany sa snažia týchto zástupcov zaradiť do takej politickej zostavy, kde sú všetci proti jednému aj spoločne s moderátorom, snažia sa ich ponížiť, zosmiešniť a keď niekto z diskutujúcich označí zástupcu KĽSNS za fašistu, tak Marek Makara taktne mlčí, ale keď zástupca KĽSNS osloví isté etnikum – Cigáni, tak sa voči tomu Marek Makara ostro ohradí ! A prečo sa RTVS bráni tomu, aby v tejto politickej diskusnej relácií vystúpil napr. Milan Mazurek za KĽSNS ?! Čoho sa boja ? Boja sa žeby to bolo pre RTVS nedôstojné ? Alebo sa boja, že Milan Mazurek by im nastavil zrkadlo ?! Môžeme si resp. môžete si o Milanovi Mazurekovi myslieť čokoľvek, ale jedno je isté a jasné – Milan Mazurek je rovnakým poslancom NR SR, ako ktoríkoľvek z ostatných 149 poslankýň a poslancov !!! Preto nie je najmenší dôvod mu brániť vystúpiť v štátno-verejnoprávnej RTVS lebo túto zo svojich daní platia aj voliči KĽSNS, naposledy ich bolo 229660 a Milana Mazureka volilo až 65921 voličov !!!

Zo strany RTVS je to nehoráznosť o čom svedčí aj to, že v štúdiu sedeli europoslanci, ktorí vo voľbách do EP získali takýto počet hlasov – Michal Šimečka 81735, Eugen Jurzyca 33540, Miriam Lexmanová 27 833 a Robert Hajšel 13773. No a teraz, Milana Uhríka volilo 42779 slovenských voličov a teda jednoznačne získal viac hlasov, ako dostali Jurzyca, Lexmanová a o Hajšelovi ani nehovorím. Tak sa pýtam ešte raz vážení v RTVS, prečo ste do tejto politickej diskusnej relácie RTVS nepozvali aj Milana Uhríka ???!!! Takáto „vyváženosť“ názorov v RTVS je neakceptovateľná ! A ak máte averziu voči poslancom za KĽSNS (NR SR, EP) tak to  verejne povedzte a vyzvite koncesionárov, voličov a sympatizantov KĽSNS, aby neplatili RTVS koncesie a aby im boli aj adekvátne ponížene dane z ktorých ste v RTVS kráľovský platení !!! A čo je najsmutnejšie na celej tejto veci ? Najsmutnejšie je to, že ani jeden z politikov, ktorí včera sedeli v predmetne diskusnej relácií na túto cenzúru RTVS nepoukázali a oni takí „demokrati“, ktorí neustále vyzývajú na pluralitu názorov sa o takúto existenciu, akceptáciu rôznych názorov nijako nesnažia !!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.