Založ si blog

Zuzana Čaputová potupila, zneuctila Ústavu SR. Vladimír Mečiar jej odkazuje toto !

Včera bol jeden z najvýznamnejších dní v novodobej histórií našej milovanej Slovenskej republiky. Áno, 1. september je dňom Ústavy SR ! Ústava SR bola prijatá 1. septembra 1992 o 22:26 hod. počtom 114 hlasov poslancami Slovenskej národnej rady (SNR) a podpísaná 3. septembra 1992 v Rytierskej sieni na Bratislavskom hrade.

A čo urobila včera Zuzana Čaputová čoby najvyšší ústavný činiteľ SR ?! Nuž odbila to jednoduchým, obyčajným videom na svojom facebookovom profile. Niečo nepredstaviteľné, drzé a absolútne ignorantské k tomuto nášmu Zákonu zákonov !!!

Zuzana Čaputová mi na tomto videu pripomína Saxanu z českého filmu Dívka na koštěti. Tá tiež pristupuje k akejsi starej skrini, otvára ju a vyberá z nej veľkú knihu v doskách z kože, otvára ju a vyriekne akési zaklínadlo. Presne toto robí aj Zuzana Čaputová vo svojom infantilnom videu, pristupuje k veľkej skrini, z nej vyberá veľkú knihu v doskách z kože a už, už som čakal, že z nej prečíta zaklínadlo –  „Dexempo prezident krumplo šupoplex“. Tí z vás čo ste videli komédiu Dívka na koštěti si určite pamätáte na aké zvieratko sa zmenila osoba, na ktorú bolo použité slovíčko „krumplo šupoplex“ (je to také zvieratko, čo nám dáva mliečko a je vyobrazené na čokoládach vo fialovom prevedení!).

Presne takýmto spôsobom Zuzana Čaputová degradovala, potupila a zneuctila našu ústavu SR !!!

Jednoznačne mala vystúpiť oficiálne na obrazovkách štátnej RTVS a za sebou mala mať minimálne tých, čo podpisovali tento autentický prvý výtlačok. Tými boli vtedy predseda SNR a neskorší prezident SR – Ivan Gašparovič a vtedajší predseda vlády SR Vladimír Mečiar. Kým budem pokračovať ďalej, sa opýtam takúto otázku – ak by dnes bola tá doba, kedy by sa kreovala Ústava SR a ešte by neexistovala samostatná SR a Zuzana Čaputová by mala byť tá, na pozícií prezidenta SR, ktorá by prvá mala podpísať Ústavu SR – urobila by to ?! Nuž nech si každý odpovie sám .

Ale vrátim sa k jej videu o Ústave SR. Zuzana Čaputová na predmetnom videu hovorí kade čo, len nie k veci. Dokonca v jednej časti hovorí o akejsi krajine, ale v celom texte Ústavy SR sa hovorí len a výhradne o Slovenskej republike ! Nemala ani tú silu, aby stránky Ústavy SR otočila až na poslednú stránku a prečítala tých dvoch politikov, na tú dobu naozaj smelých, ktorí za najvyšších predstaviteľov SR, vtedy spoločného štátu s Čechmi, tento Zákon zákonov za SR podpísali. Nemala toľko síl, aby spomenula tých smelých poslancov a poslankyne vtedajšej SNR, ktorí zahlasovali za tento Zákon zákonov a postavili tak pevný základ pre budúcu samostatnú Slovenskú republiku. Na záver svoje potupné video vo vzťahu k Ústave SR zakončila týmito slovami – „…deň Ústavy pripomínať. Základný zákon rešpektovať a chrániť…“ Nuž Zuzana Čaputová, Ústavu SR netreba len rešpektovať, chrániť, ale predovšetkým dodržiavať !!! A Zuzana Čaputová porušila Ústavu SR ihneď vo svojich začiatkoch, keď „vyhrala“ prezidentské voľby 2019 a nechala sa inaugurovať i napriek tomu, že vedela, že jej protikandidát podal dve sťažnosti na priebeh, výsledky, ako prvého, tak druhého kola týchto volieb a nenašla v sebe toľko politickej kultúry, aby predstúpila pred občanov SR a povedala im napr. toto – „…Vážení občania SR, voliči. Veľmi si vážim všetkých, ktorí sa zúčastnili prezidentských volieb bez ohľadu nato, či volili mňa alebo mojich protikandidátov. Ďakujem vám za vašu väčšinovú, prejavenú dôveru mojej osobe, ale nateraz nemôžem prijať od predsedu Ústavného súdu SR poverenie, menovanie na výkon funkcie prezidentky SR z jediného dôvodu. Ja prichádzam ako Zmena, ktorú som prezentovala počas celej predvolebnej prezidentskej kampani. Ja si plné ctím, rešpektujem a chcem dodržiavať Ústavu SR od prvých dní, kedy zasadnem na post najvyšší v našom štáte, prezidentky SR ! Ctím si v tejto súvislosti predovšetkým znenie Čl. 101, Ústavy SR, bod (9), ktorý hovorí, že – O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky. A teda až do doby pokiaľ Ústavný súd takto nerozhodne na základe podnetu jedného z mojich protikandidátov, nemôžem a nechcem byť oficiálne menovaná na tento najvýznamnejší politický post v SR. Verím, že doterajší prezident Andrej Kiska bude mať pre toto  moje rozhodnutie porozumenie a zotrvá vo svojej funkcií až do doby, kedy bude okolo voľby prezidenta SR všetko v súlade s Ústavou SR…“ Áno, ak by toto bola Zuzana Čaputová urobila ihneď na začiatku svojej „prezidentskej“ kariéry iste by si získala aj moju úctu a možno aj podporu. Zuzana Čaputová to však neurobila a fakt je ten, že od jej protiústavnej inaugurácie na post prezidentský – dňa 15. júna 2019, až do vyhlásenia Ústavného súdu SR o zamietnutí ústavných sťažností Štefana Harabina – dňa 02. apríla 2020, bola plných 10 mesiacov na poste prezidentky SR, minimálne v rozpore resp. v nesúlade s Ústavou SR na základe vyššie už citovaného Čl. 101, ods. (9) !!!

A teraz prichádza na rad citát Vladimíra Mečiara, ktorý potom, čo podpísali spolu s Ivanom Gašparovičom prvú autentickú Ústavu SR, na otázku „novinárov“ čo to vlastne znamená, že Slovenská republika má svoju Ústavu, im odpovedal, takto trefne a pravdivo – „…Ústava sa bude tiahnuť ako koľaj po ktorej musí ísť všetko, čo bude v rozpore s ňou, nebude môcť existovať…“ V zmysle tohto vyjadrenia novodobého otca národa slovenského, Zuzana Čaputová ako prezidentka SR, jednoducho v zmysle Ústavy SR neexistuje !!! Jasnejšie sa to už nedá povedať, ba ani vysvetliť !!!

Záver :

Pevne verím, že po najbližších PV (predčasných) si národ slovenskí a občania SR zvolia takých zástupcov do NR SR, ktorí budú mať dostatok mandátov nato, aby smelo využili Ústavu SR, Čl. 106, ods. (1) – „Prezidenta možno odvolať z funkcie pred skončením volebného obdobia ľudovým hlasovaním. Ľudové hlasovanie o odvolaní prezidenta vyhlasuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky na základe uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky prijatého najmenej trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia uznesenia tak, aby sa ľudové hlasovanie vykonalo do 60 dní od jeho vyhlásenia.“

A bude občanmi SR, oprávnenými voličmi SR naplnený aj ods. (2) tohto článku ÚSR – „ Prezident je odvolaný, ak za jeho odvolanie v ľudovom hlasovaní hlasovala nadpolovičná väčšina všetkých oprávnených voličov.“

Podľa môjho názoru je čas nato, aby občania SR, voliči SR, čo najskôr zamedzili takémuto flagrantnému porušovaniu Ústavy SR zo strany Zuzany Čaputovej, aby zabránili takejto dehonestácií Ústavy SR zo strany Zuzany Čaputovej, rovnako ako ju nedodržiava, porušuje a zneužíva svoju moc Igor Matovič a celá (ne)vládna koalícia !!!

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.