Založ si blog

Obhajoba mlčania Zuzany Čaputovej je neobhájiteľná!

Môj ostatný článok pod názvom „Zuzana Čaputová opäť mlčí ! Prečo?“ vyvolal naozaj rozporuplné reakcie čitateľov (čítanosť takmer 14 000) a niektoré boli pre mňa absolútne nepochopiteľné ! Najviac ma „zaujal“ postoj čitateľa, ktorý ma označil za neinformovaného ! Dôvod ? Vraj som si nevšimol, že Zuzana Čaputová sa k hrôze USA administratívy z roku 1945 vyjadrila na sociálnej sieti Twitter ! Niečo úžasné ! Tak občanom SR má stačiť, keď sa najvyšší ústavný činiteľ SR o tak závažnom celosvetovom výročí vyjadri na sociálnej sieti – Twitter ! Nie a ešte raz NIE ! Najvyšší ústavný činiteľ SR sa k tak významnému, celosvetovému, smutnému výročiu nesmie vyjadrovať len prostredníctvom akéhosi Twitteru, ale prostredníctvom štátnej RTVS !!! Ale povedzme si, ako je Twitter definovaný na Wikipédií – „je mikroblogovacia sociálne sieť, ktorá umožňuje svojim používateľom publikovať krátke správy…, rozsah maximálne 280 znakov a nazýva sa tweet alebo tvit z anglického tweet – doslova čvirik, štebot…, so sídlom v San Franciscu v Kalifornií (USA)“ Áno pre mňa je to jej vyjadrenie k Hirošime a Nagasaki len taký tichý štebot, ktorý znamená, že sa Zuzana vyjadrila, ale potichu, aby to nikto nezačul a čo je na tom najbizarnejšie je to, že sa k tejto USA administratívy nehumánnej akcií vyjadrila na sociálnej sieti patriacej USA ! A čo napísala ? Nuž toto – „ https://twitter.com/hashtag/HirosimaPeaceMemorial?src=hashtag_click“ Je to celé v angličtine, asi preto aby tomu občania SR „rozumeli“ a zhliadnutí (zobrazení) to má „až“ neuveriteľných 8 000 !!!

Takže takto sa nám najvyšší ústavný činiteľ SR prihovára v „rodnom“ jazyku a na štebote pardon na USA Twitteri !!! Vynikajúco, famózne ! Vždy keď nám niečo bude chcieť Zuzana Čaputová odkázať, pripomenúť, tak všetci dospelí občania SR, oprávnení voliči SR, šup ho na USA Twitter a keď ste sa za 30 rokov „slobody“ a „demokracie“ ešte nestihli naučiť po anglicky, tak si buď zaplaťte prekladateľa, alebo sa budete musieť uspokojiť s tým, že ju (Zuzanu) len uvidíte, ale rozumieť jej „rodnej“ reči nebudete. Naozaj všetko zle !!! Čitateľ (poniektorí – zaslepení zastanci Zuzany) nepochopil, čo som svojim článkom chcel vyjadriť. Chcel som poukázať na to, že Zuzana Čaputová sa neriadi Ústavov SR, Čl. 101, ods. (1), ktorý jej jasne dáva voľnosť, slobodu v tom že  – „…Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi“ !!! Zuzana Čaputová sa vo svojom príhovore v „rodnom“ jazyku, prihovára bežným japonským obyvateľom, div že sa im za ohavný čin vtedajšej USA administratívy neospravedlňuje, ale ani náznakom neodsúdila USA administratívu zato, že barbarský použila pre svoje geopolitické ciele nukleárnu zbraň na nič netušiace civilné obyvateľstvo Japonska !!! Toto je podstata celého problému ! Áno, jasne a bez zábran odsúdiť počin USA administratívy nielen spätne, ale aj pre dnešné dni ! Pretože USA administratíva sa správa, ako keby im patril celý svet a len ich pravda a ich „humanizmus“ je ten najlepší pre všetkých obyvateľov tejto zeme ! To nie je pravda a ani to nesmieme dopustiť, aby jeden štát mal nadvládu nad nami ostatnými ! NIKDY! Spolupráca áno, ale nie podriadená resp. kolenačkova !!! A to išlo v mojom článku ! Keď vieme odsúdiť počiny vtedajšieho ZSSR a terajšej RF, Číny a Severnej Kórei, tak majme rovnaký meter ja na počiny USA a jej vojenskej, politickej, ekonomickej snahy o nadvládu celého sveta : Áno presne o to mi tu ide a Zuzana Čaputová sa správa, ako lokaj USA administratívy !!!

Ďalší z názorov mojich čitateľov môjho ostatného článku bolo to, že Zuzana Čaputová sa vyjadrila diplomaticky lebo nie je hodné uraziť si resp. nejako sa dotknúť dnešných našich „spojencov“ ! Niečo úžasné ! A v čom sú nám USA administratíva spojencom ?! Je to náš spojenec proti RF ?! Naozaj ? Takže pred rokom 1989 sme museli používať diplomatický slovník vo vzťahu k ZSSR a dnes ešte oveľa jemnejší diplomatický slovník voči USA ?! Ďakujem pekne za takú slobodu a demokraciu !!“

No a úplne ma rozhorčil názor jedného z mojich čitateľov – kritikov, keď pod môj ostatný článok napísal – „Hirošima a Nagasaki je veľmi slabý TREST za 35 miliónov ľudí, ktorých japonskí mäsiari povraždili.“ Takže podľa názoru tohto čitateľa je potrebné za to, že japonskí vojaci robili takéto zverstvá sa ich národu a cisárstvu odplatiť rovnakým, ba ešte väčším zverstvom ?! Neskutočne pomýlený názor, ktorý jednoznačne môžem označiť za extrémistický a neľudský ! Ak Japonská armáda a jej vojaci vykonali takéto zverstvá, tak USA nemali zavraždiť nič netušiace, a ničím sa neprevinivším, civilné obyvateľstvo – deti, ženy, starcov…, ale mali zajať všetkých vojakov japonskej armády a týchto všetkých na základe vojenského súdu popraviť – zastrelením !!!

Jeden z čitateľov ma označil za nenávistného a že ak by som bol politik, tak by som bol „politik štváč“ No výborne. Takže politik, ktorý poukazuje na zverstvá, ktoré napáchala  a aj dnes po celom svete pácha USA administratíva, tak to je „politik štváč“ a ten, čo sa USA administratíve pchá do … (priazne), tak ten je diplomatický politik ! Naozaj famózne ponímanie slobody a demokracie zvrchovaného, suverénneho štátu – Ústava SR, Čl. 1, ods. ( 1) – „Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo“ !!!

Áno a týmto by sa mala riadiť Zuzana Čaputová, ktorá dnes (podľa mňa neoprávnene – lebo ju „urobili“ média a v prevažnej miere západné, USA financie. To je môj názor – môžem ? Či nie ?!) zastáva najvyšší ústavný post v našom štáte – SR. Ak sa jedná o tak významnú, historickú udalosť dejín našej planéty, tak by to mala odsúdiť priamo, adresne a na „plné ústa“ lebo diplomacia pozná aj vyjadrovanie sa na „plné ústa“ – viď vyjadrenie francúzskeho prezidenta na NATO – „to čo práve zažívame, je mozgová smrť NATO „ (https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/531885-macron-nato-sa-nachadza-v-stave-mozgovej-smrti/)

A v akom stave sa nachádzal „mozog“ USA administratívy v roku 1945 (ale aj dnes), keď vykonali takýto vrcholný, nehumánny čin na civilnom, nevinnom obyvateľstve Japonska !!!

Toto ja očakávam od najvyššieho ústavného činiteľa SR, nech už sa na svoj post dostal akokoľvek, aj keď na základe „slobodných a demokratických“ volieb, aby jasne pomenoval akékoľvek zlo, nech ho vykonal kto ktokoľvek : A diplomatický slovník nech si v tomto prípade dá „za klobúk“ ! Tu nie je dôvod na diplomatický slovník !!! Inak nie sme slobodný a zvrchovaný štát a najvyšší ústavný činiteľ nespĺňa znenie Ústavy SR – „…nie je viazaný príkazmi“

Použité zdroje :

môj názor, na základe reakcií čitateľov na môj ostatný článok

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.