Založ si blog

POZOR ! Matovič so Sulíkom nám predajú aj „Starú mater“ !

Áno presne toto si myslím. Na toto slovné spojenie „…predal by aj Starú mater…“ sme už akosi pozabudli. Zvyklo sa to hovoriť, v čase socializmu (pred rokom 1989) o tých ľuďoch, ktorí keď pre vlastný prospech rozpredali všetko, čo sa dalo a pritom to nebolo všetko ich, a potom ešte hľadali a snorili, čoby sa dalo ešte speňažiť. A presne toto robí dnes minister hospodárstva Matovičovej (ne)vlády Richard Sulík ! Avšak „mienkotvorné“ média to akosi nevidia resp. nechcú vidieť a Zuzana ? Tá potom, ako sa vybrala na výlet po krajoch Slovenska napíše na svojom facebookovom profile aj túto, pre mňa zavadzajúcu informáciu a nepochopiteľnú vetu – „…Mám za sebou ďalší regionálny výjazd, tentokrát v Banskobystrickom kraji. Cestou v aute mám z neho jeden silný pocit. Všetko je v poriadku, všetko je na dobrej ceste, tak ako má byť…“ (https://www.facebook.com/zcaputova/) Urob si o tomto jej vyjadrení vlastný názor !

Späť k Sulíkovi . V PVV dnešnej (ne)vlády „Zmeny“ v časti „Hospodárska politika“, ktorú do PVV pravdepodobne pripravil Richard Sulík so svojím tímom, nájdeme aj tieto zámery (ne)vlády Igora Matoviča – „Za základný cieľ hospodárskej politiky považujeme konkurencieschopnosť slovenských podnikateľov a firiem, s ktorými budú v súlade aj ostatné politiky vlády SR“, ďalej – „Vláda SR bude pred prijatím rozhodnutia vždy najprv zvažovať všetky relevantné fakty“, ďalej – „Obzvlášť budeme venovať pozornosť domácim firmám, znižovaniu ich zaostávania za veľkými nadnárodnými firmami…“ Pre dnešný môj článok je najdôležitejšie z predmetného PVV toto, v časti ENERGETIKA sa okrem iného píše – „Sústredíme sa na zvýšenie konkurencie na trhu s energiami a rozpočtovo menej náročné nástroje podpory obnoviteľných zdrojov energie. Vláda SR bude zvýšené úsilie venovať ochrane dosiahnutej úrovne konkurenčného trhu a podpore jeho ďalšieho rozvoja. Bude tiež hľadať riešenia na zníženie koncovej ceny elektriny…, … Zameriame sa na riešenia, ktoré povedú k transparentným a férovým trhovým pravidlám a cenám energií…“ !!! (file:///C:/Users/Spravca/Downloads/Programove_vyhlasenie_cele_zmenie_2020-2024%20(1).pdf od str. 49) Nikde som sa nedočítal, že táto vláda bude privatizovať ešte aj tie „zrnka“ nášho domáceho striebra, čo nám ešte zostali a ktoré nestihol sprivatizovať Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš v rokoch 2002-2006 !

Richard Sulík začal „napĺňať“ PVV naozaj plne v jeho zmysle a predsavzatí, keď 30.7.2020 na TB nám, všetkým občanom SR oznámil „geniálnu“ správu, z ktorej budeme všetci „prosperovať“ a to, že SR si neuplatní predkupné právo na nákup akcií VSE Holding, ktoré keby si uplatnila, tak SR získa nad VSE Holding 100 % vlastnícke práva a teda by sa tento, minimálne pre východné Slovensko, strategický podnik (zlaté teľa resp. sliepka) vrátil späť do rúk občanov SR, ktorých predkovia to výlučne pre nich, budúce generácie Slovákov, vybudovali a postavili v prevažnej miere pred rokom 1989, ťažkou, namáhavou a poctivou prácou !!! (https://www.hlavnespravy.sk/slovensko-neuplatni-predkupne-pravo-nakup-akcii-vse-holding-zinkasuje-za-35-mil-eur/2247046) A chce občanom SR zalepiť oči, že to odstúpil nemeckej spoločnosti E. ON za, pre nás (?) „horibilnú“ sumu 35 mil. eur a naďalej bude SR z toho odovzdania celej východoslovenskej energetiky v budúcnosti už len „prosperovať“ ! Toto je zlodejčina ako vyšitá (môj názor!) ! Stačí si pozrieť údaje na stránke Finstat.sk – https://finstat.sk/36211222 !!!

Z finstatu.sk pre spoločnosť Východoslovenská energetika Holding a.s. za rok 2019 vyplývajú tieto veľmi zaujímavé a nesmierne dôležité údaje prečo pre SR a Richarda Sulíka je „neefektívne“ uplatniť si predkupne právo na 49 % vlastníckych podielov a prečo sa Nemecká spoločnosť E. ON obetovala v prospech občanov SR a od SR toto predkupne právo odkúpila – Vlastný kapitál 588 523 000 eur, Aktíva 658 158 000 eur, celkové výnosy za rok 2019 – 63 767 000 eur, POZOR – zisk za rok 2019 – 39 857 000 eur !!! a hrubá marža neuveriteľných 61,61 %. Nuž naozaj môžeme takýto Sulíkov obchod v mene všetkých nás označiť za výhodný, keď odkupná cena 49 % balíka akcií tejto spoločnosti je o 13,88 % nižšia, ako jednoročný zisk tejto spoločnosti ! Naozaj je to výborný obchod zo strany Richarda Sulíka pre občanov SR, keď návratnosť tejto investície pre nemeckého majiteľa E. ON je menej ako rok ?! Prosím, kto je v tomto prípade rozumný obchodník a kto hlupák ?! Ak by sa niečo také udialo v čase, keď Igor Matovič dral opozičné lavice v NR SR, tak ihneď na druhý deň zorganizuje dramatickú TB a obviní vládu SR, že sú to zlodeji a mafia, ktorá tento štát a občanov SR okradla o nehorázne milióny a keď by to napočítal na obdobie dvadsiatich rokov, (lebo nám predkupne právo na tieto akcie „milostivo“ zostáva, ak by boli v budúcnosti na predaj) tak by mu jednoduchou matematikou vyšlo – takmer 40 mil. eur ročného zisku krát dvadsať rokov = 800 mil. eur !!! A dnes nič . Mlčí ! Apropo, prerokovala to vláda SR na svojom „pravidelnom“ rokovaní ? A ako za to hlasovali jednotliví členovia vlády ?! Alebo platí medzi koaličnými partnermi, že čo sa deje na jednotlivých „ich“ ministerstvách, tak do toho ostatných nič ?! Nuž Igor Matovič pred, aj po PV 2020 deklaroval niečo úplne iné (parafrázujem) – „…mne je jedno, kto koná zlodejiny, vytknem to každému, či už bývalej vládnej koalícií alebo súčasnej…“, naozaj Igor ??? Čo poviete na tento biznis Richarda Sulíka. Ja viem, my jednoduchý občania SR sme pre vás, len hlúpučký mudrosráči a celej tejto veci nerozumieme a nechápeme, že to robíte výhradne v náš prospech. Nuž Igor Matovič, nie všetci občania SR „seno“ papkajú !

Ale pozrime, kto vlastne Richard Sulík je a prečo má takýto vzťah k všetkému slovenskému čo naši rodičia, starí rodičia a dnes pre niekoho už aj prastarí rodičia, vo väčšej miere vybudovali pred rokom 1989 svojou poctivou prácou a nádejali sa, že to po nich zdedia ich slovenskí potomkovia a nikdy sa tohto rodinného zlata a striebra nevzdajú !!! Predsa len ešte jedna poznámka, to mi pripadá, ako keby vám rodičia postavili v pote tváre rodinný dom, aby ste mali kde bývať vy a vaši budúci potomkovia. A vy ho následne predáte cudziemu, ktorý tam dovolí vašim deťom naďalej bývať, ale už nie vo svojom. Určí im výšku nájmu a keď ju vaše deti nebudú vládať splácať, tak ich buď vyhodia a ubytujú tam za lepších finančných podmienok iných, solventnejších. A keď sa im to aj tak nebude rentovať, ako si to predstavujú, tak to predajú inému, ale zároveň môžu prednostne osloviť aj vás, keďže vám to niekedy patrilo, ale už nie za 100 eur ale za 1000 eur (obrazne). Chápeš občan SR čo, a aká sa tu s tebou po „nežnej“ v novembri 1989 a hlavne v rokoch 2002-2006 a teraz sa to v podobe ultraliberálnej pravicovej vlády vracia, hraje špinavá hra ! A preto sú západom, západným nenásytným kapitálom, hladkaný všetci tí slovenskí zapredaní politici, ktorí vám priamo pod nosom za „babku“ odovzdávajú váš majetok, čo tu vaši predkovia budovali pre vás a vaše deti a nie pre nich a ich deti, im západným „demokratom“ čo nás tak „milujú“ a ktorým tak „záleží“ na prosperite občanov Slovenskej republiky !!!

Tak a teraz už naozaj k Richardovi. Podľa Wikipédie (https://sk.wikipedia.org/wiki/Richard_Sul%C3%ADk) Richard Sulík síce vyrastal od narodenia (1968 – Bratislava) na Slovensku, ale keď mal 12 rokov (ja som mal vtedy 14), tak jeho rodičia emigrovali z ČSSR na „západ“ do NSR. V poriadku, bola to ich slobodná vôľa, to tu teraz rozoberať nebudem i keď za zmienku by to stálo, lebo moji rodičia, obidvaja poctiví robotníci, práve v tom čase (1980) sa rozhodli, že pre seba a hlavne pre nás svoje deti začnú budovať rodinný dom, tu doma na Slovensku. Chvála bohu aj keď mama má dnes 76 a otec 80 rokov sú ešte v plnej sile a užívajú si tento ťažko vybudovaný dom na staré kolená atď. atď. Z iného stručného voľne dostupného životopisu Richarda Sulíka (https://www.webnoviny.sk/osobnosti/richard-sulik/) som sa dozvedel, že jeho rodičia boli – otec zubár a mama vyštudovala právo (socialistické) a teda mali iné predstavy o budovaní socialistického zriadenia…, ale ako píšem to tu teraz vôbec nie je dôležité. Teda mladý Richard do svojich 12 rokov vyrastá v socialistickom Československu a ako dieťa ešte nemôže vnímať svet okolo seba, či má dobré alebo zlé životné podmienky. Od 12 rokov sa ocitne v cudzom svete, vo svete kapitalistickej spoločnosti a vychodí a študuje na školách kapitalistického sveta. Tu sa samozrejme nestretáva s tým, že všetci pracujú na prospech všetkých, ale výhradne s tým, že každý pracuje na svoj vlastný prospech a „výnimoční“ jedinci majú vlastné firmy a spoločnosti a prosperujú na tom, že na nich pracuje proletariát, teda pracujúca trieda – robotníci. Richard nevidí a nevníma, ako sa žije v socialistickom Československu, koľko námahy, úsilia a poctivej práce musia a chcú občania ČSSR vynaložiť nato, aby svojim budúcim pokoleniam vybudovali také prostredie, aby si ho mohli naďalej rozvíjať, ako sami uznajú za vhodné, ale toto všetko len do okamihu, kým nepríde „víťazný“ November 1989 a postupne im to blahosklonný západní kapitalisti za misu šošovice, prostredníctvom zapredaných slovenských politikov zoberú, ale nie úplne, to by bolo predsa neľudské a nedemokratické. Oni to síce budú „len“ vlastniť, ale drieť tam môžeme aj naďalej, za almužnu a zisky si budú vyvážať do svojich materských štátov, kde  z práce našich ľudí prosperujú ich ľudia !

Pravdepodobne mladý a dospievajúci Richard v kapitalistických školách západného Nemecká počúva len tú „správnu“ ideológiu – že najlepším vlastníctvom je vlastníctvo súkromné a že štát je zlým „bačom“ a preto je nesmierne zlé, keď všetko patrí všetkým. Kapitalistická spoločnosť je ideálna lebo tu každý má len, a to, načo má a socialistická spoločnosť je spoločnosť výhradne potláčajúca ľudské práva, potláčajúca ľudskú dôstojnosť a tu každý má len to, čo mu dá štát ! Niečo absolútne pomýlené ! No a v takomto prostredí Richard vyrastá a dospieva. Richard začne študovať podnikovú (kapitalistickú) ekonomiku v Mníchove, ale ju nedokončí, vracia sa po 11 rokoch späť už do „kapitalistického“ Československa, kde zakladá svoju vlastnú firmu (prečo si ju nezaložil v tom vysnívanom kapitalistickom, demokratickom západnom Nemecku, v štáte to neobmedzených možností ?! Bol pre nich stále len emigrantom z východnej socialistickej Európy alebo nebol až taký dobrý, aby sa tam uplatnil ?!  Richard, keď príde späť do svojej rodnej vlasti vidí, čo všetko je tu vybudované, je prekvapený, ale nemá k tomu žiaden vzťah. Jeho nezaujíma, že to budovali naši predkovia, pre nás všetkých a nie pre jednotlivých západných kapitalistov. Nie on to takto nevníma. On má západnú kapitalistickú školu a teda je presvedčený že nie spoločnosť, ako taká má vlastniť výrobné prostriedky, ale výhradne a jedine jednotlivec, kapitalista a na dôvažok má byť aj vlastníkom pracovnej sily a môže s ňou narábať ako on uzná za vhodné ! Áno presne takto ja vnímam Richarda Sulíka a jeho nazeranie na hodnoty, ktoré tu naši rodičia a starí rodičia budovali pre nás a ďalšie naše slovenské pokolenia. Richard nemal a nemá žiaden vzťah k pracujúcemu ľudu, a už vôbec nie k robotníckej triede. Pre neho to bola a je, len pracovná sila, ktorá má pracovať na prospech vlastníka výrobných prostriedkov, teda jednotlivca, kapitalistu. Toto je jeho svet a preto „rozpredáva“ aj to posledné, čo ešte slovenský ľud vlastni a zdedil po svojich mimoriadne usilovných a pracujúcich predkoch.

Ešte sa u Riša zastavím pri jeho politickej kariére. V predmetnej Wikipédii sa môžeme dočítať že v rokoch 2002-2003 bol poradcom ministra financií v Dzurindovej vláde, Ivana Mikloša a v rokoch 2006-2007 bol poradcom ministra financií Ficovej vlády, Jána Počiateka. Málinko by som to poopravil, tak ako to vnímam ja – u Ivana Mikloša nebol poradcom, ale učňom, tu sa od Dzurindovej vlády učil, ako odovzdať za misu šošovice západnému veľkokapitálu naše ekonomické zlato a striebro, ako odmenu zato, že „porazili“ (Dzurinda a spol.) mečiarizmus. A v druhom prípade to bol pre zmenu Ján Počiatek, čo bol učňom svojho poradcu Richarda Sulíka, ktorý mu jasne ukázal cestu, ako „slušne“ nakladať s majetkom občanov SR !

Záver tohto článku a ponaučenie z neho je to, že je potrebné čo najskôr zákonnou cestou odstaviť od vlády týchto neoliberálov, ktorí naozaj predstavuje „Zmenu“, „Zmenu“, ktorá privedie našu spoločnosť a našu milovanú Slovenskú republiku ešte viac do područia a ekonomického otroctva „demokratov“ západného sveta a USA administratívy.

Už len malá otázka na záver. Ako je možné, že sme nič nepredali zo svojho „rodinného“ štátneho striebra a zlata kapitalistickému Rusku a komunistickej Číne ?, ktorí nie že by nemali finančné prostriedky a mnohokrát by zaplatili aj vyššiu sumu ako západný veľkokapitál, to nie, ale oni nie sú tí praví partneri pre nás Slovákov lebo jedni sú Slovania a tí druhí sú komunistické zrúdy. Je mi z toho nanič, akí sú niektorí Slováci naozaj, ako sa o nás zvykne vyjadrovať Igor Matovič – hlúpy a navyše aj sprostí, keď nám nevadí, čo s nami terajšia (ne)vládna moc vystrája !!!

Krátka rekapitulácia :

Igor Matovič a Richard Sulík „výhodne“ predávajú svoj 489 % podiel štátneho podniku VSE Holding, a.s. za 35 000 000 eur, pričom zisk tejto spoločnosti bol, len za rok 2019 takmer 40 000 000 eur !!!

Naozaj Igor Matovič – „geniálna“ správa pre občanov SR, oveľa „geniálnejšia“ ako tá ktorú ste pre občanov SR priniesli z Bruselu !!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.