Založ si blog

Peter Pellegrini a spol. (a vám podobní) – von z NR SR !

Plne si uvedomujem, že na základe dnes platnej legislatívy si Peter Pellegrini a jeho zradcovská desiatka, nemusia túto moju výzvu ani v najmenšom všimnúť, ba naopak môžu sa na ňu zvysoka vykašlať a zradcovský pousmiať. Nie som členom SMER-SD, nikdy som nebol ani voličom SMER-SD, nie som ani ich sympatizant a ani neplánujem byť ich volič do budúcnosti lebo ako som už viackrát vo svojich článkoch uviedol, som členom inej politickej strany. Mne ide o princíp a principiálnosť vo vzťahu k tak „charakterným“ poslancom a poslankyniam NR SR, ktorí sa do NR SR dostanú na kandidátke svojej Alma mater, keď pred voľbami deklarovali, že budú presadzovať volebný program tejto materskej strany a keď sa reálne ocitnú v NR SR a zložia zákonom predpísaný sľub, tak si myslia, že teraz si už môžu robiť čo chcú ! Keď nedostanú od strany pozíciu, ktorú si pred samotnými voľbami vysnívali a keď ich materská strana je principiálna vo svojich postojoch voči iným politickým subjektom, ktoré sa dostali do NR SR až tak, že s nimi nevstúpi do väčšinovej koaličnej partie, tak sa jednoducho od takejto strany „odstrihnú“ a začnú pôsobiť, ako nezaradení poslanci a poslankyne v NR SR ! Áno, dnešná legislatíva im to umožňuje a čo je horšie umožňuje im aj to, že ak ich je aspoň osem, tak si môžu založiť aj svoj vlastný poslanecký klub, pravda, ak im to ostatní kolegovia odhlasujú a následne sa môžu uchádzať o pozície v rámci pôsobenia poslancov v kluboch NR SR ! Preto si myslím a som presvedčený, že v budúcnosti by sa mali do NR SR dostať hlavne také politické strany, ktoré okrem iných vážnych vecí ohľadne zabezpečenia suverénneho štátu – SR, budú mať vo svojom volebnom programe zmenu legislatívy štatútu poslanca NR SR, ktorý bude upravovať výkon ich mandátu. V žiadnom prípade sa nesmie siahnuť na ich práva hlasovať na základe najlepšieho vedomia a svedomia, ale to môžu aj v rámci svojho klubu, aj v rámci vládnej koalície, ale toto by si mali obhájiť vo vnútri svojich straníckych a koaličných štruktúr. A ak nadobudnú pocit, že takto to už ďalej nemôže ísť a vnútorne sa nestotožňujú s politikov strany vedenej v rámci NR SR prípadne aj v rámci vládnej koalície, tak potom nech sa páči, majú slobodnú voľbu nepodieľať sa na takejto, pre nich odpudivej politike a nech odídu z NR SR a mandát prenechajú tomu straníkovi z ich strany, ktorý bol prvý v poradí, ako náhradník do NR SR, aby strana aj naďalej mohla uplatňovať svoj predvolebný program v rámci pôsobenia v NR SR resp. vládnej koalície v tej sile a s stým počtom mandátov, ktoré získala so svojim volebným programom v riadnych demokratických parlamentných voľbách !!! Zamedzí sa tým všakovakým kupovaniam hlasov poslancov a poslankýň v NR SR. Politika NR SR bude pre všetkých občanov SR jasne čitateľná a nebudú sa nám po NR SR ponevierať zblúdile ovce, ktoré idú tam, kde im ponúknu chutnejšie seno a hlavne, ak ho bude nepomerne viac, ako im ho dáva ich Alma mater !!!

K tomuto razantnému článku ma primäla posledná udalosť zradcov z radov SMER-SD okolo Petra Pellegriniho. Na začiatku júlovej schôdzi NR SR, predseda parlamentu Boris Kollár oznámil, že z klubu SMER-SD odchádza 11 poslancov a tým pádom sa z nich stavajú tzv. nezaradení ! V poriadku, ako píšem vyššie,  dnešná, v tomto smere pomýlená a chybná legislatíva im to umožňuje. Avšak ak by boli charakterní títo zradcovia, tak by okamžite opustili minimálne svoje posty v rámci NR SR, ktoré získali na základe volebného výsledku SMER-SD – teda hlavne posty predsedov výborov NR SR. Samozrejme, že tak neurobili lebo následne by stratili všetky výhody s tým spojené. A ak by boli úplne charakterní, tak by svoje mandáty odovzdali svoje materskej strane a opustili by NR SR a začali by nový politický život a boj o posty v NR SR so svojou novo vytvorenou stranou, ako sa hovorí, od piky, teda mimo parlamentu !!!

Nuž ale, čo odporné zo strany týchto odídencov a zradcov vlastnej strany sa stalo ? Richard Raši stále ešte, ako predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií v priestoroch NR SR určených pre konanie brífingov a tlačových besied poslancov NR SR zvolal novinárov na brífing jeho ako predsedu predmetného výboru NR SR a asi jeho asistent, keď tento brífing začínal ho takto pred novinármi a nami celou slovenskou verejnosťou, takto uviedol – „Páni vitajte na brífingu poslancov za stranu HLAS pána Richarda Rašiho a pána Roberta Puciho. Pán Raši ako predseda Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií bude informovať o dnešnom rokovaní výboru…“  Pýtam sa, ako je možné, že odídenci, zradcovia zo strany SMER-SD, takto znevažujú posvätnú pôdu NR SR ?! Veď ich novovznikajúca strana ešte ani neexistuje, nie je riadne zaregistrovaná na Ministerstve vnútra SR a teda De facto a už vôbec nie De iure neexistuje a vykonávať v jej mene akékoľvek politické úkony je protiprávne a proti ústavné !!! Tu by mal začať svoje konanie Ústavnoprávny výbor NR SR a podať podnet na Ústavný súd SR, či konanie týchto dvoch pánov je v súlade s Ústavou SR a či sa nedopustili minimálne morálneho priestupku a tak isto, ako to žiadali od Borisa Kollára za jeho „diplomovkakrízu“, by sa nemali okamžite porúčať z NR SR.

Po tomto úvodnom predstavení tohto nanajvýš morálne nekompetentného brífingu sa ujal slova Richard Raši takto – „Dobrý deň prajem, teda príjemný deň prajem všetkým. Dnes rokoval Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a rokovanie bude pokračovať zajtra…“ atď. atď. Kto čakal, že sa zachová charakterne a ospravedlní predrečníka, uvádzača tohto brífingu, že sa pomýlil, keď ich predstavil, ako poslancov NR SR za stranu ešte neexistujúcu – HLAS, tak sa nesmierne sklamal rovnako ako ja. Nuž ale aj toto je vizitka týchto „charakterných“ dlhoročných politikov strany SMER-SD, v ktorej zotrvávali pokiaľ im z toho plynuli rôzne, najme vládne benefity ! (zdroj – https://tv.nrsr.sk/archiv/tlacovakonferencia/8/4153 )

Naozaj je mi z takýchto „charakterných“ politikov naozaj ľudský zle a viem, že takýto a im podobných, sa od roku 1993 ponevieralo po NR SR (SNR) neúrekom a keď sa nezmení legislatíva v zmysle môjho článku, že nadobudnutý mandát poslanca NR SR v riadnych demokratických PV patrí výlučne tej ktorej strane, tak budeme mať z NR SR vždy takéto „ZOO“ po ktorom budú pobehovať a parlamentnú vodu mútiť, takéto a im podobné „charakterné“ indivídua !

Logický záver :

Demokratické a správne je, že ak človek niečo sám, dobrovoľne, bez nátlaku, rozhodne sa opustiť, tak neopúšťa len to, čo mu škodilo, ale aj to čo mu prospievalo. Nedá sa z niekadiaľ odísť, odstúpiť a zbaviť sa len toho zlého a pritom si ponechať len výhody. Alebo žijem úplne v inom svete ?! My čo sme zažili aj doby „dávno“ minulé pred 1989 sme boli, takto naučený a preto sa mi z duše hnusia ľudia, ktorí do KSS a KSČ vstupovali z presvedčenia (nie z donútenia) a keď po roku 1989 zistili, že „výdobytky“ členstva v KSS resp. v KSČ sú preč, tak rýchlo pominulo aj ich „presvedčenie“ o správnosti vstupu do týchto strán (máme ich v dnešnej „demokratickej“ vládnej koalícií, ba aj v prezidentskom paláci neúrekom!). Veľmi si vážim ľudí, ktorí ani po roku 1989 neodišli z týchto dvoch prednovembrových strán, lebo v strane neboli pre vlastný osobný prospech, ale pre myšlienku lepšieho života pre všetkých a nie na úkor kapitalistických jednotlivcov a už vôbec nie na úkor západnej veľkokapitalistickej… Preto si vážim aj tých čo zo SMER-SD neodišli resp. nezdupkali, nezradili ani teraz, keď sú pre nich a ich stranu, veľmi zlé časy a bojujú za lepšiu a silnejšiu stranu vo vnútri strany lebo strana to nie je jeho momentálny líder, strana to sú myšlienky a hodnoty na ktorých vznikla. A toto zo strany neodnesie nikto, ani zlý predseda, ba ani zradcovia, ktorí ju zo zištných dôvodov opustili !!!

Ak sa v NR SR neurobí poriadok a neupravia sa jasné pravidlá s „narábaním“ so získaným mandátom od občanov SR za konkrétnu stranu resp. hnutie, tak nebude poriadok ani v našom štáte !!!

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.