Založ si blog

Zuzana Čaputová nadobudla novú hodnotovú skúsenosť !

Vybavené ! Vybavené ? A opäť zo strany Zuzany Čaputovej prázdna, nič hovoriaca fráza.

Na vzájomné obviňovanie sa koaličných partnerov počas „diplomovkakrízy“, ale aj na poukázanie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka na jej advokátsku minulosť (advokátska licencia) Zuzana Čaputová zareagovala takto – „…beriem to na vedomie. To hlasovanie dopadlo, tak ako dopadlo. Vôbec celý tento príbeh je, som sa viackrát k tomu vyjadrila, zaujímavou skúsenosťou z toho hodnotového hľadiska. Pretože je veľmi potrebné, aby sme tie najvyššie štandardy a nároky uplatňovali na seba, ak sme ich žiadali od našich predchodcov alebo ľudí, ktorí boli v politike na inom názorovom alebo hodnotovom spektre. Hm, z tohto hľadiska rešpektujem výsledok, ktorý bol včera v parlamente. Hm, veľmi je dôležité, aby všetci verejní činitelia, ktorí máme verejnú moc, hm, sme budovali dôveru verejnosti, preto je dôležité pozerať sa do predu a to akým spôsobom budeme pri iných hodnotových križovatkách sa rozhodovať…“ Bodka !

Ja neviem. Čo robí jej tlačový odbor, že ju dopodrobna neinformuje, čo to vlastne v NR SR odznelo ? Nie je predsa možné, aby hlava štátu odbila tak závažné informácie, ktoré na seba koaliční partneri povyťahovali, takouto všeobecnou, nič hovoriacou frázou o akejsi novej hodnotovej skúsenosti !

To Zuzana Čaputová nepočula, čo nahlas povedal predseda NR SR Boris Kollár na adresu svojho koaličného partnera podpredsedu NR SR Juraja Šeligu ? Pripomeniem – Boris Kollár hovorí na adresu Juraja Šeligu (aj podpredseda Za ľudí, kde stále ešte predseduje Andrej Kiska) hlavne tieto závažné slová – „…sa budem musieť otočiť (smerom hore k podpredsedovi NR SR Jurajovi Šeligovi) a budem trošku znova Borisom Kollárom…,ale niečo tak, až tak odporne farizejské, ako je pán podpredseda Šeliga som ja ešte v živote v politike nestretol.  Tento morálny etalón, čo tunak zo seba dostal, to je úžasné ! ,…človek (Šeliga) ktorý, keď tunak sme bojovali proti SMERU a bolo na námestiach 70, 90 tisíc ľudí, dobehne do prezidentského paláca k pánovi Kiskovi a zrazu sa zruší protest, tento nám bude kázať o morálke ? Tento mi bude tu vstupovať do svedomia ? Prečo asi ? Prečo asi to urobil ? Lebo pán Kiska potreboval založiť stranu ?!   A zrazu dostal kandidátku, dostal sa na kandidátku. A z námestia je rovno podpredseda parlamentu, tento farizej (Šeliga)! Ten mi bude kázať o morálke. Nepočul som ho stáť na námestiach rozprávať, že má predsedu trestne stíhaného človeka (Kiska), ktorý bol daňovým podvodníkom  ! Ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou podľa súdu zobral nejakým ľuďom pozemky, ako tomu chudákovi zubárovi ! To sme nepočuli ! (myslí z úst Šeligu) Ale od tohto farizeja (Šeligu) budem počúvať, ako mi bude nadávať…, (https://tv.nrsr.sk/videokanaly/osoba/8/Boris.Koll%C3%A1r)

Zuzana Čaputová, to akú máte hodnotovú skúsenosť s vašim, vami obdivovaným, predchodcom Andrejom Kiskom v súvislosti s Kollárovým tvrdení, o Kiskových trestných deliktoch ? A akú máte hodnotovú skúsenosť z Kollárových tvrdení o Jurajovi Šeligovi o tom, ako ľahko je sa dostať z ulice na post podpredsedu NR SR, ak zameníte ulicu za návštevu v prezidentskom paláci a dostanete ponuku vstúpiť do novej politickej strany Andreja Kisku a hlavne, ak je tu šanca na základe „čistej“ predvolebnej kampane dokonca PV vyhrať… ?!

A ďalej sa pýtam, prečo Zuzana Čaputová nereaguje priamo na priame obvinenie jej osoby ohľadne získania jej advokátskej licencie, na ktorú na TB v priamom prenose poukázal v súvislosti s „diplomovkakrízou“ Borisa Kollára, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak ?! Opäť pripomínam. Milan Krajniak okrem iného povedal na adresu Zuzany Čaputovej aj tieto závažné slová –  „…ja som zvedavý, či rovnakým spôsobom budú kritický vystupovať aj naši koaliční partneri, prípadne ďalší ľudia voči pani prezidentke, ktorá keď boli pochybnosti o tom ako získala svoju advokátsku licenciu, tak ju vrátila a každý to považoval za dostatočné…“ Pýtam sa, toto je pre nás občanov SR v súvislosti s advokátskou licenciou Zuzany Čaputovej aká „hodnotová skúsenosť“ ?!

Igor Matovič ohľadne „diplomovkakrízy“ povedal, že „…sme stratili dva týždne…“ Koho a čo  tým myslel ? Lebo my občania SR strácame jeho (ne)vládnutím nie týždne, ale roky ! Je tu obrovský úpadok nielen ekonomický, ale aj spoločenský a sociálny. A ten nezavinila len „koronakríza“ !!!

Akú novú hodnotovú skúsenosť nadobudla Zuzana Čaputová s veľmi „hodnotového“ sa správania predsedu vlády SR Igora Matoviča vo vzťahu k občanom SR, keď sa o nich vyjadruje, ako o štekajúcich psoch za plotom, mudrosráči, svalovci, jarmočníci a pod. a vo vzťahu ku koaličným partnerom sa vyjadruje o akýchsi stiahnutých chvostoch, hlasovať budú poslušne jedná radosť a pod.

Ďalej sa pýtam, akú hodnotovú skúsenosť má z autonómneho, „inak povedané“ nezávislého od všetkých a všetkého, postupu ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ktorý svojvoľne za Slovenskú republiku, za všetkých občanov SR, oficiálne uznal za jediného prezidenta Venezuely Juana Gauidóa !!! Obišiel vládu SR, lebo on ju o tomto kroku informoval, ale až potom ako tak urobil, teda bez prerokovania na vláde ! Takisto v tejto veci obišiel NR SR, minimálne parlamentný výbor pre zahraničnú politiku – Zahraničný výbor NR SR ! Ale vraj o tom viedol konzultáciu so Zuzanou Čaputovou. (vychádzam zo včerajšej TB predsedu Zahraničného výboru NR SR Juraja Blanára, ale táto TB nebola medializovaná lebo na tejto TB bol prítomný aj Ľuboš Blaha) Neviem posúdiť, či to je pravda lebo Zuzana Čaputová na svojom facebookovom profile pravidelne informuje (na dennej báze) s kým sa stretla a čom hovorili. Nenašiel som na tejto Čaputovej sociálnej sieti ani najmenšiu zmienku o tom, žeby sa k tejto téme Venezuely stretla s ministrom zahraničných vecí SR Ivanom Korčokom ! Asi by nám to Zuzana Čaputová mala vysvetliť a či zo strany Ivana Korčoka nejde o konanie, ktoré bude pre Zuzanu Čaputovú opäť len novou hodnotovou skúsenosťou ! Ale aby som bol hodnotovo na tej „správnej“ strane, tak predsa len Zuzana Čaputová má na svojom facebooku zo dňa 9. júna 2020 o 16:44, zverejnený status o stretnutí sa s ministrom zahraničných vecí SR Ivanom Korčokom ( https://www.facebook.com/zcaputova/posts/1442235092651137), kde stručne o tomto stretnutí napísala toto – „Dnes som sa stretla na príjemnom pracovnom obede s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivanom Korčokom. Prediskutovali sme aktuálny vývoj situácie vo svete a osobitne v Európe. EÚ pripravila bezprecedentný návrh finančnej pomoci, ktorá môže Slovensko aj ďalšie európske krajiny posunúť o generáciu ďalej. Rozprávali sme sa najmä o tom, ako najlepšie môžeme túto výzvu využiť a aké úlohy v tejto súvislosti pred nami ešte stoja.“ Ako čítam, tak čítam, ale o Venezuele ani len slovíčko !

Myslím si, že na pochopenie veci, čo som tu chcel svojim názorom naznačiť o konaní resp. nekonaní Zuzany Čaputovej vo vzťahu k aktuálnemu vývoji, ako politického, ekonomického, ale aj sociálnospoločenského,  to nateraz úplne postačí.

Na záver sa však pýtam, čo myslela Zuzana Čaputová tým, keď na konci svojho verejného vyjadrenia vo vzťahu k hlasovaniu o bytí, či nebytí  Borisa Kollára, ako predsedu NR SR a „účastníka“ vlády SR, povedala  toto – „…akým spôsobom budeme pri iných hodnotových križovatkách sa rozhodovať…“ Aké iné hodnotové križovatky nás ešte čakajú, pani Zuzana Čaputová ??? Pretože ja tomuto vyjadreniu a tejto konštatácií Zuzany Čaputovej, čoby najvyššieho ústavného činiteľa Slovenskej republiky naozaj nerozumiem ! Jedine, že Zuzana Čaputová má svoje informácie, ktoré sú nad rámec možných a dovolených medializovaných informácií a my sa ich dozvieme, až keď do tejto „hodnotovej križovatky“ vstúpime alebo až keď ju prejdeme, ako v poslednej jej „hodnotovej skúsenosti“ – „diplomovkakrízy“ ???!!!

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.