Založ si blog

Peter Pellegrini a spol. (a vám podobní) – von z NR SR !

Plne si uvedomujem, že na základe dnes platnej legislatívy si Peter Pellegrini a jeho zradcovská desiatka, nemusia túto moju výzvu ani v najmenšom všimnúť, ba naopak môžu sa na ňu zvysoka vykašlať a zradcovský pousmiať. Nie som členom SMER-SD, nikdy som nebol ani voličom SMER-SD, nie som ani ich sympatizant a ani neplánujem byť ich volič do budúcnosti lebo ako som už viackrát vo svojich článkoch uviedol, som členom inej politickej strany. Mne ide o princíp a principiálnosť vo vzťahu k tak „charakterným“ poslancom a poslankyniam NR SR, ktorí sa do NR SR dostanú na kandidátke svojej Alma mater, keď pred voľbami deklarovali, že budú presadzovať volebný program tejto materskej strany a keď sa reálne ocitnú v NR SR a zložia zákonom predpísaný sľub, tak si myslia, že teraz si už môžu robiť čo chcú ! Keď nedostanú od strany pozíciu, ktorú si pred samotnými voľbami vysnívali a keď ich materská strana je principiálna vo svojich postojoch voči iným politickým subjektom, ktoré sa dostali do NR SR až tak, že s nimi nevstúpi do väčšinovej koaličnej partie, tak sa jednoducho od takejto strany „odstrihnú“ a začnú pôsobiť, ako nezaradení poslanci a poslankyne v NR SR ! Áno, dnešná legislatíva im to umožňuje a čo je horšie umožňuje im aj to, že ak ich je aspoň osem, tak si môžu založiť aj svoj vlastný poslanecký klub, pravda, ak im to ostatní kolegovia odhlasujú a následne sa môžu uchádzať o pozície v rámci pôsobenia poslancov v kluboch NR SR ! Preto si myslím a som presvedčený, že v budúcnosti by sa mali do NR SR dostať hlavne také politické strany, ktoré okrem iných vážnych vecí ohľadne zabezpečenia suverénneho štátu – SR, budú mať vo svojom volebnom programe zmenu legislatívy štatútu poslanca NR SR, ktorý bude upravovať výkon ich mandátu. V žiadnom prípade sa nesmie siahnuť na ich práva hlasovať na základe najlepšieho vedomia a svedomia, ale to môžu aj v rámci svojho klubu, aj v rámci vládnej koalície, ale toto by si mali obhájiť vo vnútri svojich straníckych a koaličných štruktúr. A ak nadobudnú pocit, že takto to už ďalej nemôže ísť a vnútorne sa nestotožňujú s politikov strany vedenej v rámci NR SR prípadne aj v rámci vládnej koalície, tak potom nech sa páči, majú slobodnú voľbu nepodieľať sa na takejto, pre nich odpudivej politike a nech odídu z NR SR a mandát prenechajú tomu straníkovi z ich strany, ktorý bol prvý v poradí, ako náhradník do NR SR, aby strana aj naďalej mohla uplatňovať svoj predvolebný program v rámci pôsobenia v NR SR resp. vládnej koalície v tej sile a s stým počtom mandátov, ktoré získala so svojim volebným programom v riadnych demokratických parlamentných voľbách !!! Zamedzí sa tým všakovakým kupovaniam hlasov poslancov a poslankýň v NR SR. Politika NR SR bude pre všetkých občanov SR jasne čitateľná a nebudú sa nám po NR SR ponevierať zblúdile ovce, ktoré idú tam, kde im ponúknu chutnejšie seno a hlavne, ak ho bude nepomerne viac, ako im ho dáva ich Alma mater !!!

K tomuto razantnému článku ma primäla posledná udalosť zradcov z radov SMER-SD okolo Petra Pellegriniho. Na začiatku júlovej schôdzi NR SR, predseda parlamentu Boris Kollár oznámil, že z klubu SMER-SD odchádza 11 poslancov a tým pádom sa z nich stavajú tzv. nezaradení ! V poriadku, ako píšem vyššie,  dnešná, v tomto smere pomýlená a chybná legislatíva im to umožňuje. Avšak ak by boli charakterní títo zradcovia, tak by okamžite opustili minimálne svoje posty v rámci NR SR, ktoré získali na základe volebného výsledku SMER-SD – teda hlavne posty predsedov výborov NR SR. Samozrejme, že tak neurobili lebo následne by stratili všetky výhody s tým spojené. A ak by boli úplne charakterní, tak by svoje mandáty odovzdali svoje materskej strane a opustili by NR SR a začali by nový politický život a boj o posty v NR SR so svojou novo vytvorenou stranou, ako sa hovorí, od piky, teda mimo parlamentu !!!

Nuž ale, čo odporné zo strany týchto odídencov a zradcov vlastnej strany sa stalo ? Richard Raši stále ešte, ako predseda Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií v priestoroch NR SR určených pre konanie brífingov a tlačových besied poslancov NR SR zvolal novinárov na brífing jeho ako predsedu predmetného výboru NR SR a asi jeho asistent, keď tento brífing začínal ho takto pred novinármi a nami celou slovenskou verejnosťou, takto uviedol – „Páni vitajte na brífingu poslancov za stranu HLAS pána Richarda Rašiho a pána Roberta Puciho. Pán Raši ako predseda Výboru pre nezlučiteľnosť funkcií bude informovať o dnešnom rokovaní výboru…“  Pýtam sa, ako je možné, že odídenci, zradcovia zo strany SMER-SD, takto znevažujú posvätnú pôdu NR SR ?! Veď ich novovznikajúca strana ešte ani neexistuje, nie je riadne zaregistrovaná na Ministerstve vnútra SR a teda De facto a už vôbec nie De iure neexistuje a vykonávať v jej mene akékoľvek politické úkony je protiprávne a proti ústavné !!! Tu by mal začať svoje konanie Ústavnoprávny výbor NR SR a podať podnet na Ústavný súd SR, či konanie týchto dvoch pánov je v súlade s Ústavou SR a či sa nedopustili minimálne morálneho priestupku a tak isto, ako to žiadali od Borisa Kollára za jeho „diplomovkakrízu“, by sa nemali okamžite porúčať z NR SR.

Po tomto úvodnom predstavení tohto nanajvýš morálne nekompetentného brífingu sa ujal slova Richard Raši takto – „Dobrý deň prajem, teda príjemný deň prajem všetkým. Dnes rokoval Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií a rokovanie bude pokračovať zajtra…“ atď. atď. Kto čakal, že sa zachová charakterne a ospravedlní predrečníka, uvádzača tohto brífingu, že sa pomýlil, keď ich predstavil, ako poslancov NR SR za stranu ešte neexistujúcu – HLAS, tak sa nesmierne sklamal rovnako ako ja. Nuž ale aj toto je vizitka týchto „charakterných“ dlhoročných politikov strany SMER-SD, v ktorej zotrvávali pokiaľ im z toho plynuli rôzne, najme vládne benefity ! (zdroj – https://tv.nrsr.sk/archiv/tlacovakonferencia/8/4153 )

Naozaj je mi z takýchto „charakterných“ politikov naozaj ľudský zle a viem, že takýto a im podobných, sa od roku 1993 ponevieralo po NR SR (SNR) neúrekom a keď sa nezmení legislatíva v zmysle môjho článku, že nadobudnutý mandát poslanca NR SR v riadnych demokratických PV patrí výlučne tej ktorej strane, tak budeme mať z NR SR vždy takéto „ZOO“ po ktorom budú pobehovať a parlamentnú vodu mútiť, takéto a im podobné „charakterné“ indivídua !

Logický záver :

Demokratické a správne je, že ak človek niečo sám, dobrovoľne, bez nátlaku, rozhodne sa opustiť, tak neopúšťa len to, čo mu škodilo, ale aj to čo mu prospievalo. Nedá sa z niekadiaľ odísť, odstúpiť a zbaviť sa len toho zlého a pritom si ponechať len výhody. Alebo žijem úplne v inom svete ?! My čo sme zažili aj doby „dávno“ minulé pred 1989 sme boli, takto naučený a preto sa mi z duše hnusia ľudia, ktorí do KSS a KSČ vstupovali z presvedčenia (nie z donútenia) a keď po roku 1989 zistili, že „výdobytky“ členstva v KSS resp. v KSČ sú preč, tak rýchlo pominulo aj ich „presvedčenie“ o správnosti vstupu do týchto strán (máme ich v dnešnej „demokratickej“ vládnej koalícií, ba aj v prezidentskom paláci neúrekom!). Veľmi si vážim ľudí, ktorí ani po roku 1989 neodišli z týchto dvoch prednovembrových strán, lebo v strane neboli pre vlastný osobný prospech, ale pre myšlienku lepšieho života pre všetkých a nie na úkor kapitalistických jednotlivcov a už vôbec nie na úkor západnej veľkokapitalistickej… Preto si vážim aj tých čo zo SMER-SD neodišli resp. nezdupkali, nezradili ani teraz, keď sú pre nich a ich stranu, veľmi zlé časy a bojujú za lepšiu a silnejšiu stranu vo vnútri strany lebo strana to nie je jeho momentálny líder, strana to sú myšlienky a hodnoty na ktorých vznikla. A toto zo strany neodnesie nikto, ani zlý predseda, ba ani zradcovia, ktorí ju zo zištných dôvodov opustili !!!

Ak sa v NR SR neurobí poriadok a neupravia sa jasné pravidlá s „narábaním“ so získaným mandátom od občanov SR za konkrétnu stranu resp. hnutie, tak nebude poriadok ani v našom štáte !!!

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.