Založ si blog

Matovič nám odkazuje – „Občan SR pokľakni! “

Už nie je čas na mlčanie a akúsi občiansku letargiu voči predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi. Je potrebné dennodenne pripomínať občanom Slovenskej republiky spôsob „vládnutia“ tohto arogantného diktátorského človeka. Najskôr sme dostali za „vzor“ istú osadu na východnom Slovensku a jej obyvateľov. A práve deti týchto našich „vzorov“ zničili a spustošili úrodu zemiakov, poctivo celý život pracujúcich obyvateľov SR, ktorí sú dnes na dôchodku a namiesto 13. dôchodku im ich ťažko založenú úrodu zničili, znivočili Matovičové vzory ! (o tom v inom budúcom článku a nebude to príjemné čítanie, ale dopredu oznamujem, že preukázateľná pravda nemôže byť označená za rasizmus, xenofóbiu a už vôbec nie za vyvolávanie nenávisti!) Už sme boli psi štekajúci za plotom, potom sme boli „svalovci“, ktorí nemajú právo protestovať – inak žalár ! Potom sa stretne s občanmi SR , zástupcami maďarskej národnosti a všetko je v najlepšom poriadku. Následne na TB ich označí za podvodne konajúcich s vyjadrením – „…so mnou takto  nikto nebude rozprávať…!“ Naozaj nesmierne štátnické vyjadrovanie sa. Potom protestujúcich občanov ešte počas núdzového stavu (aj preto taká relatívne malá účasť) označí za ľudí, ktorí akože majú právo sa zísť, ale čo on, ako predseda vlády SR dokáže maximálne pre nich urobiť je – „…treba ich nechať vyrozprávať sa…!“ Takto vníma Igor Matovič problémy občanov SR, ktoré im on zapríčinil svojim nekompetentným a alibistickým konaním vo vzťahu k ekonomike štátu počas „pandémie“ COVID-19 !

Ďalšie jeho „proslovenské“ konanie je také, že sa chodí do Maďarska nadýchať čerstvého vzduchu bez jeho povinného rúška a ďakuje Maďarom, že mu umožnili konečne byť po dlhšom čase slobodným človekom ! Niečo neuveriteľné ! A my tu doma vo vlastnom štáte máme byť neslobodný lebo „veľký“ Igor (Igor hrozný!), takto nakázali ! Ešte stále je povinné nosenie rúšok v interiéri, v hromadnej doprave a pod. nezmysli, ktoré nemajú žiadne opodstatnenie. Ďalšiu nehoráznosť, ktorú vypustil zo svojich úst, keď stál vedľa naozajstného predsedu vlády svojho štátu – Viktora Orbana, bolo to, keď povedal, že žiaden Maďar žijúci na území SR sa nesmie báť hovoriť po maďarsky na Slovensku ! Ja tu v žiadnom prípade nechcem vyvolávať národnostné trenice, ale pýtam sa Igora, či už bol na južnom Slovensku a či vstúpil do nejakého miestneho obchodu napr. potravín a pýtal si chlieb po slovensky ! Nuž asi nie ! Lebo ozvať sa po slovensky na južných územiach SR (Rimavská Sobota, Dunajská Streda, Komárno) je naozaj mať veľkú odvahu lebo odpovede od miestnej predavačky sa dočkáte takejto – „Nem értelek“ (nerozumiem vám) – osobná skúsenosť. Samozrejme nepaušalizujem !

No ďalšej nehoráznosti sa dopustil práve včera, keď odbil „jarmočníkov“ tým, že on sa nemá s nimi o čom baviť lebo oni mu vraj predložili dvojstránkový list, kde ho úplne odradilo sa s nimi stretnúť to, že ak im nevyhovie, tak oni zablokujú diaľnice a teda takto s ním predsa nikto rozprávať nebude lebo s takýmito ľuďmi sa nevyjednáva ! Nuž asi to bude trochu inak ! Včera vo večernej relácií TA3 – Téma dňa mali hosťa – Maroš Kudiak-organizátor protestov Jarmočníkov, ktorý jasne povedal, že oni Igora Matoviča oslovili viac krát a doslova prosili, aby sa ich požiadavky a potreby riešili, ale reakcia z jeho strany nebola žiadna ! No a až následne vo svojej rétorike pritvrdili a ja súhlasím!

No absolútny nonsens zo strany Igora Matoviča je to, keď v súvislosti so včerajšou „kauzou“ Jarmočníkov Igor Matovič povedal okrem iného aj toto – „…preto žiadam predajcov z jarmokov, nech sa obrátia na konzílium. Oni zvážia ich požiadavky a buď im vyhovejú, alebo nie…“ a ďalej pokračoval – „…o všetkom rozhodne konzílium odborníkov, nikto iný nebude rozhodovať o krajine…“ (podotýkam Igor Matovič naučte sa vo vzťahu k SR používať výraz štát, republika, vlasť a nie krajina !) Takže sme sa dozvedeli z úst Igora Matoviča, že nie on a vláda riadi tento štát, ale konzílium odborníkov ! Nuž je potrebné okamžite zostaviť úradnícku vládu z odborníkov na všetky potrebné oblasti fungovania štátu a Igor Matovič nech okamžite odstúpi, ak on a jeho vláda urobí len to, čo mu „odborné“ konzílium láskavo povolí ! Áno povolí, lebo on Igor diktátor nehovorí, že on a jeho vláda sa rozhoduje na základe odporúčaní „odborného“ konzília, ale vyslovene hovorí, že bude tak, ako rozhodne konzílium ! Niečo neprípustné a nehorázne ! Toto je jeho totálny alibizmus a ak si to verejnosť ešte neuvedomila, tak Igor to hraje s občanmi SR naozaj šikovne ! Ak v blízkej budúcnosti sa dozvieme naozaj pravdivé informácie o COVID-19 a o jeho „nebezpečenstve“ pre zdravých jedincov a keď sa ekonomická situácia obyvateľov SR zhorší natoľko, že im už nebude ostávať nič iné, ako zo zúfalstva vyjsť do ulíc (nezamestnaní majú dostatok času! A bude ich neúrekom) a budú masovo protestovať voči diktátorovi Igorovi a budú ho právom obviňovať za vzniknutú ťažkú životnú situáciu, tak diktátor, manipulátor Igor Matovič im odkáže toto – „…občania veď vy ste ma zle pochopili, veď som vám stále hovoril, že to nie ja to oni – odborné konzílium…“

Takže nekrčme sa, nemlčme, ale demokratickou cestou sa vzoprime tomuto tyranovi vlastného národa a obyvateľov štátu, kde on je bohužiaľ aj z pomýlenej vôle ľudu premiérom a minimálne o jeho prešľapoch hovorme, poukazujme na nich, lebo jedno je isté – je zlé keď predstavitelia štátu a ich politicky nominanti skĺznu v morálke a rozkrádajú náš spoločný majetok ! Ale pravda je aj to, že všetko čo sa ukradne sa dá nahradiť a samozrejme vinníkov a páchateľov spravodlivo potrestať. Ale keď niekto svojou nekompetenciou a diktátorským správaním ničí životy vlastného národa a občanov svojho štátu a dochádza z istých nekompetentných opatrení aj k stratám na životoch, rôznym psychickým poruchám alebo závislosti na návykových látkach, tak takéto veci sa buď ťažko naprávajú alebo v prípade úmrtia sú už nezvrátiteľne. A preto nedovoľme Igorovi Matovičovi, aby platil výrok z nadpisu toho článku, keď sa nám Igor snaží svojím konaním a vyjadrovaním sa k nespokojnosti občanom SR nepriamo hovoriť  – „Občania Slovenskej republiky pokľaknite!“ – NIE NIKDY ! Občania SR nepokľaknú ! Občania Slovenskej republiky si v predčasných parlamentných voľbách zvolia nových reprezentantov moci, ktorí budú jedine proslovenský, prorodinný, u ktorých bude na prvom mieste poctivo pracujúci občan (robotník, živnostník, podnikateľ, pracujúca inteligencia a pod) a nie oligarchovia, západné nadnárodné korporácie, nie diktát Bruselu a Washingtonu, nie jednostranná zahraničná politika v zmysle všetko na západ SUPER a všetko na východ ZLÉ.

Takže áno, každý deň je potrebné poukazovať na stále väčšie a väčšie diktátorské chúťky Igora Matoviča v mene COVID-19 !!!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 16:53

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.