Založ si blog

Mamojka Matovičov vzor, určite nie ďalší skalp do jeho premiérskej zbierky úspechov ?

Celkom jasne na začiatok – Mamojka má byť pre Matoviča jednoznačne vzor.

Ale najskôr okomentujem situáciu okolo Mamojku, sudcu ústavného súdu. Celkom súhlasím so včerajšou reakciou Roberta Fica, ktorý na odstúpenie Mamojku z postu ústavného sudcu SR, vyjadril počudovanie, že jeho kroku nerozumie. Zatiaľ čo Pellegrini to schvaľuje a tu je obrovský rozpor týchto dvoch pánov. Zatiaľ čo Fico požaduje dôkazy, tak Pellegrinimu stačí mediálny humbug a akési prepisy z akýchsi telefónov a stačí mu, keď sa s funkcií odstupuje na základe JPP (jedna pani povedala) ! A vôbec mu neprekáža, že je to vždy len a len v spojitosti so SMER-SD a jeho bývalých koaličných partnerov !

A teraz späť k Mamojkovi. Mamojka neustal verejný tlak. A čo bol ten verejný tlak, boli to vyhrážky, bolo to zastrašovanie, to boli občania na námestiach, alebo mu radoví občania SR zahltili e-mailovú schránku a mobilný telefón mailmi a sms správami, aby odstúpil ?! Nie ! Ten „verejný“ tlak, to sú „objektívne“ média, to sú „demokratický“ a „najčistejší“ politici dnešnej vládnej koalície, to sú mimovládne organizácie platené zo zahraničia a všetky protištátne a protislovenské sily, ktoré v žiadnom prípade nedovolia, aby sa na Slovensku presadzovali naozaj demokratické princípy a nie to, čo vyhovuje Bruselu a USA administratíve !

Mamojka, ak si je istý, že jeho údajná komunikácia s Mariánom Kočnerom nebolo nič protiprávne a ani nič mimoriadne, tak mal zotrvať na svojich vyjadreniach, aj na svojom poste. Pretože tým, že odstúpil bez jednoznačného vysvetlenia a dôvodov, znamená, ako keby priznal, že všetky tieto mediálne informácie a útoky dnes koaličných politikov sú pravdivé.

Pre Matoviča by malo byť včerajšie konanie Mamojku naozajstným vzorom a tiež by mal odstúpiť. Ale nato aby odstúpil je potrebné, aby tie isté „objektívne“ média vytvorili „verejný“ tlak na Matoviča, presne taký istý, ako vyvíjali na Mamojku a aký vyvíjajú na Fica na každej jeho tlačovke, kde sa nikdy nezabudnú opýtať na Vadalu, na Belize, na kolu atď. atď.

Prečo taký istý tlak nevyvinú média na Matoviča, prečo sa ho na jeho každodenných prázdnych a uplakaných tlačovkách stále a dookola nepýtajú, kto bol ten záhadný kamarát, ktorý mu v roku 2010 ponúkal 20 miliónov eur za povalenie Radičovej vlády, o čom sa šesť hodín zhováral s Marianom Kočnerom v tom istom roku. A stále sa ho nato pýtať, stále ho s tým otravovať a neuspokojiť sa s odpoveďou, že on (Matovič) si už nepamätá na detaily rozhovoru s Kočnerom, ale že to bolo niečo o tom, že mu Kočner chcel dať isté informácie o nekalých praktikách iných konkurenčných politikoch. Toto média majú mať stále na zreteli a neustále sa ho na to pýtať a dostať ho tak pod verejný tlak, taký, ako sa snažia neustále vyvolávať na Roberta Fica, aj keď ten im už miliónkrát odpovedal, a odpovedal jasne a hlavne žiada od nich, najskôr mi predložte dôkazy na vami kladené otázky a ja vám potom poviem či sú vaše dôkazy pravdivé alebo vymyslené .

Prečo sa novinári vo veci Matoviča a Kočnera nedožadujú vysvetlenia aj od samotného Kočnera ? Možno, že on by si pamätal na tento rozhovor s Igorom s pred desiatich rokov a možno obaja majú z tohto rozhovoru aj vlastné, na sebe nezávislé nahrávky. Matovičovi stačilo odpovedať, že si nepamätá a novinárom stačí ! Matovič povie, že ak by mu takéto „závažné“ informácie chcel poskytnúť mafián a vrah Mikuláš Černák, tak on nemá problém a navštívil by tohto „svätca“ aj vo väzení (však Mikuláš by ho aj volil a každý hlas sa samozrejme počíta) a novinári sú opäť spokojní lebo však to je tak presvedčivé o jeho „čistých“ politických pohnútkach, že nie je dôvod sa Matoviča na to pýtať !

Takže vážení „novinári“ začnite od teraz rovnakým metrom merať a na každej tlačovke Matovičovi dávajte stále dookola tie isté otázky (presne tak, ako to robíte pri Ficovi a všetkých pre vás nepohodlných politikov) : „pán Matovič, prosím skúste si spomenúť o čom že ste sa to s Kočnerom bavili pred tými desiatimi rokmi, viete to je vo verejnom záujme, verejnosť to zaujíma „ alebo „pán Matovič prosím konečne prezraďte, kto bol ten váš záhadný priateľ, ktorý vám ponúkal 20 miliónov, ak povalíte Radičovej vládu, viete to je vo verejnom záujme“ alebo „pán Matovič my vieme, že ste to už raz vysvetľovali, ale my sme to akosi nepochopili, ako je možné že vaša mamička denne najazdila na starej Fabií 600 km. A aj keby sme zobrali do úvahy a pripustíme, že vaša mamička je resp. bola v dobrej fyzickej a duševnej kondícií a vydržala takúto dennú záťaž, tak je podozrivé, že to vydržala aj tá stará Fabia, lebo viete, autá sa občas pokazia, občas je potrebné na nich vykonať technickú prehliadku, STK a pod. Viete aj toto je vo verejnom záujme“ alebo „pán Matovič, prosím povedzte, kto vám položil na stôl tie zaručene „pravdivé“ informácie o pánovi Ficovi, že má na Belize v bankách vyše 700 miliónov dolárov. Viete to je tiež vo verejnom záujme, hlavne ak pošpiníte niekoho a nemáte na to dôkazy“ a takýchto nepríjemných otázok by sa na Matoviča našlo neúrekom. Týmto by sa na Matoviča vyvolal verejný tlak, Matovič samozrejme na tieto a podobné otázky nemá jednoznačné odpovede, teda by sa stal nie lenže podozrivým, ale hlavne aj vinným (presne tak, ako sa to prezentuje u nepohodlných politikoch z nepohodlných politických subjektoch) a po takomto beštiálnom verejnom tlaku zo strany médií, ale aj všetkých politikov, by si Matovič mal vziať vzor od Mamojku a mal by odstúpiť a nám občanom SR by vôbec nevadilo, keby to nijako podrobnejšie neodôvodnil.

No a potom by sme sa na tento jeho „chrabrý“ krok dočkali od Zuzany Čaputovej vyjadrenie, že to schvaľuje lebo to prispeje na očistu nášho verejného a politické života, čo na tom, že by to bolo čisto pokrytecké vyjadrenie, možno by sme sa dočkali aj vyjadrenie od Richarda Sulíka, ktorí sa s Mariánom „nechtiac“ stretol až 13 krát, že už bolo Igor načase a čo na tom, žeby to bolo čisto pokrytecké vyjadrenie, a možno aj „najčistejší“ z „najčistejších“ a najlepšie informovaný a najviac žiadaný advokát, na všetky trestné činy, Daniel Lipšic, by sa nechal počuť , že áno aj tu platí to moje „…trikrát a dosť…! a čo na tom žeby to bolo z jeho strany čisto pokrytecké vyjadrenie…

Takže na záver, tu sa hodí to pravdivé – najväčší zlodej kričí chyťte toho malého zlodejíčka a keďže na Matoviča „objektívne“ média nebudú resp. nateraz nesmú vyvíjať verejný tlak, tak to za nich v blízkej budúcnosti urobia občania na uliciach presne tak, ako im to umožňuje Ústava SR o slobodnom prejave a o slobodnom zhromažďovaní sa, ale na čele týchto zhromaždení nebude tak „čistý“ a nadmieru „apolitický“ mladík, akým bol a je predčasom „občiansky“ aktivista a dnes podpredseda NR SR – Juraj Šeliga, bude tam radový občan -Spravodlivý !

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.