Založ si blog

Matovič sa vo vzťahu k prof. Krčmérymu veľmi mýli. ..

…keď sa nechal počuť v ostatnej politickej relácií V politike na TA3, kde na otázku moderátora Norberta Dolinského, či to medzi ním a prof. Krčmérym neiskrí lebo sú také šumy, Igor odpovedal, že ani náhodou, pretože medzi ním a profesorom Krčmérym je nesmierne blízky vzťah, ktorý prerástol za tu dobu, asi dvoch mesiacov, až do priateľstva.

Nuž takto rýchlo sa z dvoch ľudí priatelia nestávajú, áno môžu k sebe pociťovať určitú náklonnosť, úctu a iné zbližujúce pocity, ale priateľstvo určite nie. Hádam nám Igor nechce nahovoriť, že keď sa ich cesty rozídu, možno to bude už čoskoro, tak ho prof. Krčméry bude vyhľadávať za účelom spoločnej opekačky u neho v Trnave na záhrade.

Opäť to Igor všetko zle pochopil a nevšimol si jednu podstatnú a zásadnú vec. Totiž prof. Krčméry už videl vo svete toľko biedy a utrpenia, že keď sa pred neho posadil Matovič, ihneď mu bolo jasné, že pred ním sedí človek nesmierne emocionálne labilný a človek, ktorý má panický strach z toho, žeby mal za niečo resp. niekoho niesť aspoň elementárnu zodpovednosť a už vôbec nie za svoje rozhodnutia. A keďže sa prof. Krčméry počas svojho pôsobenia hlavne v afrických rozvojových štátoch stretol s mnohými čelnými predstaviteľmi tohto čierneho kontinentu, kde musel sedieť oproti aj neľútostným diktátorom alebo doslova duševným slabochom, tak mu bolo hneď jasné, aký spôsob správania je potrebné zvoliť vo vzťahu k Igorovi Matovičovi, hlavne ak si uvedomil na akej pozícií Igor v súčasnosti je a akú ma moc v štáte, že je nadmieru nebezpečné ho nejakým spôsob šokovite vystrašiť, vyvolať v ňom neprekonateľný pocit strachu a paniky. A tak prof. Krčméry sa pravdepodobne rozhodol, že najvhodnejší spôsob, ako komunikovať s Igorom bude otcovsko-psychologicko-psychiatrický, kedy daného jedinca, u ktorého badať jasne známky emocionálnej nevyváženosti, je potrebné najmä upokojiť, vyvolať v ňom pocit, že sa zhovára s človekom jemu blízkym, že ho chápete a hlavne je mu potrebné dať najavo, že akékoľvek rozhodnutie, ktoré v konečnom dôsledku vykoná on (Igor) vlastne nebude rozhodnutím jeho, ale odborného konzília a preto sa Igor viackrát v médiach vyjadril, že o otázkach boja s COVID-19 nerozhoduje on a jeho vláda, ale výhradne odborné konzílium. Prof. Krčméry jasne pochopil, že ak by zvolil iný prístup k Igorovi, mohlo by to u neho vyvolať silnú emóciu a prejav plaču by sa dostavil po každej vyrieknutej vete, kde by musel použiť spojenie „…za toto som ja zodpovedný…“ A tak sa stalo, že takýto citlivý a vysoko profesionálny prístup prof. Krčméryho k Igorovi, u Igora vzbudil dojem, že sa medzi nimi vybudovalo, za tak krátky čas, silné puto, ktoré si on (Igor) vysvetľuje, ako nerozlučné priateľstvo. Na teraz je potrebné vzhľadom na emocionálnu povahu Igora, ho v tom nechať, že to nie on je zodpovedný za terajší stav ekonomiky, ale len a výhradne odborné konzílium, ktoré mu malo jasne odporúčať „…ešte nie pán Matovič, ešte nie…“ Nuž čas ukáže, ako to všetko vlastne bolo.

Myslím si, že po včerajšej politickej relácií na TA3 Téma dňa, kde ako hosťa mala moderátorka Hana Džurná práve prof. Krčméryho, zaznelo z úst prof. Krčméryho niečo, čo mohlo u Igora vyvolať ďalšiu emočnú reakciu. Prof. Krčméry (len ho treba pochopiť čo chcel povedať medzi riadkami !) jasne poukázal na to, aký neopodstatnený strach a panika sa v spoločnosti vyvolala a stále sa udržuje v súvislosti so samo vyliečiteľným COVID-19 (bol použitý výraz chrípka – v Ázii nič výnimočné) a porovnal to s HIV (http://hivaids.sk/vseobecne-informacie/hiv-2/), keď reagoval na čísla o COVID-19, ktoré uvádzala moderátorka, že k včerajšiemu večeru bolo na tento víru nakazených (infikovaných) niečo okolo 4 miliónov ľudí a počet úmrtí sa pohybuje okolo 285 tisíc, ale už „zabudla“ uviesť, že samo vyliečených je už okolo 1,45 milióna, uviedol, že akosi sa nespomína práve HIV, na ktorý sa ročne na svete nakazí okolo 50 miliónov ľudí a zomrie až 5 miliónov ľudí ! Takto dal prof. Krčméry všetkým a hlavne Igorovi najavo, že prosím nepanikárme, zachovajme chladnú hlavu, robme rozumné riešenia a tento svoj vstup ukončil slovami o tom, že keď na začiatku prepuknutia tejto nebezpečnej „pandémie“ na Slovensku povedal, že to bude trvať dva mesiace, tak sa mnohí na neho pozerali dosť nedôverčivo (predpokladám, že hlavne večne uplakaný Igor, tomuto najviac nedôveroval !) Tieto slová o faktoch o HIV, ktoré prof. Krčméry povedal nadobudnú úplne iný význam vo vzťahu ku COVID-19, ak si prečítate poslednú vetu z linku o HIV (viď vyššie v texte), ktorá znie „Vírus HIV vykazuje značnú variabilitu vo svojich povrchových štruktúrach, ktorá mu umožňuje uniknúť dostatočnej imunitnej odpovedi v organizme a je prekážkou vyrobenia účinnej očkovacej látky“ – myslím, že toto vo vzťahu k panike okolo samo vyliečiteľného korona vírusu COVID-19 nepotrebuje pre rozumných a nie vystresovaných ľudí, absolútne žiaden komentár ! Neviem, nie som si istý, či si prof. Krčméry týmto včerajším výrokom a porovnaním situácie okolo COVID-19 a HIV uvedomil, že sa priateľský vzťah Igora Matoviča k nemu mohol značne naštrbiť, lebo ako vieme Igor asi nikdy nepovie hop, aj keby sme to všetci o tri výšky nad stanovenú latku preskočili !!!

A prečo nemá Igor taký blízky priateľský vzťah s dlhoročnou blízkou kolegyňou Veronikou Remišovou, s dlhoročným kolegom v opozícií Richardom Sulíkom alebo s novou politickou krvou Jurajom Šeligom ? Nuž odpoveď je veľmi jednoduchá. Títo traja ľudia, sa nikdy ani len okrajovo nestretli, nedotkli takého ľudského utrpenia a biedy, ako prof. Krčméry a preto oni nevedia, ako je potrebné sa správať k tak citlivým a emočne nevyrovnaným ľuďom, akým Igor bezpochyby je a preto mu „strpčujú“ život svojimi neuváženými výrokmi, ako napríklad posledný výrok a konštatácia „najstabilnejšieho“ článku dnešnej „súdržnej“ vládnej koalície, Richarda Sulíka, že je to práve Igor Matovič, čo na vláde SR blokuje prijatie opatrení vo vzťahu prenajímateľ – nájomca. Lebo citovo založený Igor najviac súcití s nájomcami a je presvedčený, že keď štát im zakázal podnikať, tak nemajú najmenší dôvod sa nejakým spôsobom podieľať na platení nájomného resp. na jeho odložení, pretože prenajímateľ asi nemá žiadne iné náklady spojené s prevádzkou priestorov, ktoré ponúka na prenájom, však Igor ?, ale to už je iná téma . Nuž veru, nie je ľahké stáť sa Igorovým priateľom !

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.