Založ si blog

Nový generálny prokurátor SR, tak toto teda nikdy. ..

…akosi bublina ohľadne nového korona vírusu pomaly spľasnieva a do popredia sa dostávajú výsostne politické otázky.

Jednou z dôležitých politických otázok do blízkej budúcnosti je voľba nového Generálneho prokurátora SR.

Mená prípadných kandidátov, ktoré vypúšťajú z úst, jednotliví čelní predstavitelia dnešnej „vládnej“ koalície až vyrážajú dych. Je toto vôbec možné ?!

Je vôbec možné, aby Sulík alebo Matovič potvrdili, že je v hre aj Daniel Lipšic ? Ten Daniel, ktorý je skrz na skrz skazený svojou politickou činnosťou. Ktorý má svoj politicko-záujmový nos namočený do všetkých káuz na Slovensku. Keď v jednej chvíli je na strane aj žalobcu a zároveň žalovaného ?! Ten Daniel, ktorý žiadal tvrdú „basu“ pre tých vodičov, ktorý zrazia chodca. Veď aj on zrazil chodca s následkom smrti a o to horšie že to bolo z jeho nedbanlivosti – nedostatočne sa venoval riadeniu osobného motorového vozidla (čo ho v tej chvíli tak zamestnalo – telefonoval s istou „novinárkou“ s istého „N“ denníka a podával info, ako dobre informovaný zdroj napr. vo veci Mariána K. alebo vybavoval inú „apoliticky“ dôležitú vec pre svojich klientov z obidvoch táborov ?! Dnes by to nemal byť problém zistiť, keď už nám kvôli „nebezpečnému“ vírusu platí sledovací zákon o mobilných telefónoch !), začo dostal tri roky, ale s podmienkou ! A ak má podmienku, tak mu to neprekáža kandidovať za GP SR, pravda ak parlamentom prejde zákon o zmene voľby GP, že GP sa bude môcť stať aj nie prokurátor, teda jasný lex Lipšic !!! Veď navrhnúť za kandidáta na GP SR Daniela Lipšica znamená presne to isté, ak by aj po PV 2020 boli pri moci SMERáci-SD a navrhli by za GP ešte stále špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika !!! A ak by som bol na mieste SMER-SD, tak by som Dušana Kováčika postavil, ako ich kandidáta na GP SR a to z jediného dôvodu – pri verejnom vypočutí, kde budú mať prístup aj média a tým pádom verejnosť ako taká, by mal Dušan Kováčik vo svojom prezentačnom vystúpení pred politickou komisiou obnažiť charaktery a politickú činnosť svojich protikandidátov lebo jednak oni to sami o sebe nepovedia a výberová komisia sa im takéto otázky na telo neopováži dávať, bolo by to predsa politicky nekorektné, tak podprahovo podraziť vlastných kandidátov ! O sebe by pán Kováčik rozprávať nemusel o ňom už s „objektívnych“ médií a „demokratických“ politikov vieme viac, ako by sme potrebovali vedieť resp. viac ako je pravda, ale to už je na inú tému.

No a ďalšie mená, ako napr. Ján Šanta – radový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorého jedinou a zásadnou kvalifikáciou na tento post je jednoznačne jeho schopnosť kopať počas vlády SMER-SD do čelných predstaviteľov tejto strany a jej koaličných partnerov ! Inú kvalifikáciu nemá – je to jeden jednostranný prokurátor, ktorý vyhľadával a vyhľadáva v našom práve všetky možné cestičky, ako učiniť špinavými len tú jednu nenávidenú politickú garnitúru a tú správnu politickú garnitúru vykresliť vo svetle anjelov ! Teda jeho nominácia je postavená čisto na odmene za jeho „apolitický“ výkon v časoch vlády vlád SMERU-SD, nič viac a nič menej !

Ďalším takým „nádejným“ kandidátom, je už dávno zabudnutý Jozef Čentéš – prokurátor GP SR, ktorý sa nezaprie a aj dnes jasne povedal, že on bude zvažovať svoju kandidatúru, ak bude cítiť politickú podporu – „inak povedané“, ak mu vyslovia podporu a dôveru dnešní koaliční pohlavári. Je toto vôbec možné ?! Tak tento Jožko je nepoučiteľný a to ešte prednáša na Právnickej fakulte UK v Bratislave, ako vedúci katedry trestného práva, kriminológie a kriminalistiky našu mládež a „tlačí“ im do hláv, ba priam ich na to nabáda, že ak by sa niekedy chceli stáť GP SR, tak si najskôr musia získať politickú podporu, ale pozor tých „nevinných“ a „slušných“ politikov a nech ich ani nenapadne uchádzať sa o podporu ich stavovskej organizácie, teda konzília prokurátorov . Naozaj, už len za takýto vskutku „apolitický“ výrok, by mal byť zo zoznamu kandidátov na GP vyškrtnutý okamžite ! Apropo, to sme už zabudli, ako úplne „náhodou“ a hlavne „omylom“ nechal Čentéš najskôr svojej sekretárke vymazať z počítača výpoveď a následne aj skartovať už vytlačenú písomnú verziu výpovede vtedajšieho poslanca NR SR Igora Matoviča vo veci korupcie vo vtedajšej vládnej koalícií ! No a teraz prišiel čas na odmenu, však Igor Matovič ! Veď u Jožka Čentéša je vždy záruka, že ako človek, ktorý jednoznačne potrebuje cítiť podporu tých správnych politikov, kedykoľvek „omylom“ a v „zhone“ nechá skartovať výpovede, ktoré sa nehodia všetkým „slušným“ politikom !

No a je tu ešte jedno meno, ktoré mi zarezonovalo v ušiach – Vasiľ Špirko, ktorý sa stal „známy“ hlavne tým, že podal trestné oznámenie na vtedy „nedotknuteľného“ Kaliňáka a funkcionárov polície. Tu už niet čo dodať aj tento pán tým pádom „spĺňa“ všetky profesijné aj osobnostné predpoklady pre výkon funkcie GP, pretože vždy stál na tej „správnej“ strane politického spektra !

Nech už dnešná vládna garnitúra navrhne kohokoľvek na GP SR, bude to nie preto, že je to ten najlepší kandidát pre prokuratúru, prokurátorov a pre celú občiansku spoločnosť SR, ale je najlepší preto lebo stojí na tej správnej strane politickej barikády, musí byť v prvej rade významne proti ficovsky, proti smerácky a musí milovať predstaviteľov dnešnej „demokratickej“ vládnej koalície . Takže občania SR, po voľbe GP SR touto vládnou garnitúrou zvoleného a Zuzanou Čaputovou vymenovaného za GP SR hajde skokom späť do 50. rokov minulého storočia – nástup nových, poplatných a výkonných Urválkov !!!

Ale riešenie je jednoduché ! Je potrebné v NR SR schváliť také zmeny v zákone o prokuratúre, aby sa na prokuratúre zriadilo nezávislé odborné konzílium prokurátorov v počte 16 osôb, ktorých by si zvolili všetci prokurátori SR v tajnom hlasovaní a obsadenie by bolo nasledovné – ôsmi kandidáti z aktívnych prokurátorov po jednom z každého VÚC (v každom VÚC by sa vykonali voľby samostatne a víťaz by sa stal členom odborného konzília) a ôsmi kandidáti s emeritných (vo výslužbe vzhľadom na vek) prokurátorov po jednom z každého VÚC (v každom VÚC by sa vykonali voľby samostatne a víťaz by sa stal členom odborného konzília). Takto zložené, absolútne od politickej moci v štáte nezávislé odborné prokurátorské konzílium, by okrem iných právomoci (napríklad disciplinárne prehrešky prokurátorov a pod.) malo aj jednu podstatnú právomoc a to voľbu GP SR. Do výberového konania by mohli byť nominovaný jednotliví aktívny, ale aj emeritný prokurátori za podmienok, aké platia dnes v zákone o prokuratúre (č.153/2001 Z.z. napr. minimálny vek 40 rokov, prax a iné), nominácie by mohli podávať jednotlivé krajské a okresné prokuratúry, kancelária prezidenta SR, jednotlivé politické strany a hnutia, ale aj tretí sektor pôsobiaci v tejto oblasti a následne po verejnom vypočutí týchto kandidátov pred 16 členným odborným prokurátorským konzíliom, by toto v tajnom hlasovaní rozhodlo o kandidátovi, ktorého by predložili na vymenovanie prezidentovi/prezidentke SR, ktorý/ktorá by mal/mala povinnosť takéhoto zvoleného nového GP vymenovať v termíne do 30 dní od predloženia na vymenovanie a nemá právo veta !!!

Samotná voľba by prebiehala dvojkolovo, ale to len v tom prípade, ak by v prvom kole voľby niektorý z kandidátov nezískal absolútnu väčšinu odborného konzília prokurátorov t.j. 3/5 hlasov – zaokrúhlene 10. V takom prípade by sa druhá voľba nekonala a takýto kandidát z takouto podporov, by sa stal GP SR ihneď po povinnom vymenovaní prezidentom/prezidentkou SR. V prípade, že by nikto v prvom kole volieb nezískal 3/5 podporu (10 hlasov), konala by sa druhá voľba (tajná), do ktorej by postúpili prvý dvaja s prvej voľby, kde by rozhodovala väčšina získaných hlasov. V prípade nerozhodného výsledku pri druhom hlasovaní, by sa celý proces voľby zopakoval – nové nominácie, kde by mali právo kandidovať opäť aj tí istí kandidáti, ale už len raz ! POZOR – veľmi podstatná vec pri týchto hlasovaniach je tá že každý zástupca odborného konzília, by vo voľbe mohol využiť len možnosť „za“ alebo „proti“, možnosť „zdržal sa“ by tu nebola. Názor jednotlivcov konzília musí byť jednoznačný a nie špekulatívny !!!

A vy „objektívne“ média, práve nastal čas, aby ste sa tejto naozaj dôležitej téme náležite venovali a podrobili jednotlivých kandidátov vašej investigativite a poctivo novinársky všetkých kandidátov prelustrujte, tak, ako ste do teraz a stále investigatívne lustrovali každého čo má resp. mal, čo i len máličko, čo do činenia so SMER-SD a jeho bývalými koaličnými partnermi a samozrejme aj všetkých členov, sympatizantov K-ĽSNS !!! Dočkáme sa to od Vás ?! Ja som presvedčený, že áno, ale výhradne sa takto budete „objektívne“ mediálne venovať len tým kandidátom, ktorých navrhne dnešná naozaj demokratická parlamentná opozícia a demokratická opozícia mimoparlamentná a tých vašich budete ospevovať a vynášať do neba a ten čo bude dnešnou „demokratickou“ vládnou koalíciou vybraný a následne v NR SR nimi schválený, tak toho s veľkou radosťou za GP SR Zuzana Čaputová vymenuje a aj ona ho nadmieru vychváli, že áno toto je ten pravý z najpravejších !!!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.