Založ si blog

Matovič-prejav generálneho tajomníka uv ksS. .. !

…na úvod vysvetlenie skratky v titulku môjho dnešného príspevku. Podobnosť s ÚV KSS je čisto náhodná, nechcem sa totiž dotknúť súdruhov s pred a po roku 1989. Moja skratka znamená – ultra výbor kapitalistických strán Slovenska (uv ksS) a teda vo svojom článku budem používať v oslovení Igora Matoviča – súdruh generálny tajomník uv ksS (s.gt.uv ksS).

K tomuto ma jednoznačne primälo jeho včerajšie vystúpenie v NR SR, keď predstúpil pred plénum NR SR a snažil sa predstaviť PVV (Programové vyhlásenie vlády – ďalej v texte len pvv). Ale poďme od začiatku.

Ešte musím predstaviť prvých tajomníkov uv ksS (1.t.uv ksS – oni sú všetci prví lebo sú si rovní!) – s. Boris Kollár, s. Richard Sulík a s. Veronika Remišová.

Keď Igor Matovič a jeho súpútnici z vlády SR (zatiaľ nelegitímnej) vkročili do sály NR SR, tak si ich nikto ani nevšimol. Nuž, ale keď mal vystúpiť s.gt.uv ksS Igor, tak ho privítal 1.t.uv ksS Boris Kollár takým spôsobom, za aký by sa nemuseli hanbiť ani súdruhovia z obdobia konania celoštátnych zjazdov komunistických strán v bývalom socialistickom bloku.

1.t.uv ksS Boris, najskôr ráznym hlasom vyslovil meno s.gt.uv ksS Igora a následne, ako roztlieskavač, začal rázne a nahlas tlieskať do zapnutého mikrofónu, aby to malo punc sily a následne všetci prítomní koaliční poslanci poctili svojho s.gt.uv ksS Igora, dlhotrvajúcim potleskom a naozaj to evokovalo pocit, ako by sme sa v čase vrátili minimálne o 40 rokov dozadu a ocitli sa na XV. Zjazde ÚV KSČ s jediným rozdielom, že vtedy, keď sa začínal zjazd, tak sa tiež dlho tlieskalo čelným predstaviteľom štátostrany, ale bolo to v stoji a stáli aj všetci čelní predstavitelia. Nuž, ale včera s.gt.uv ksS Igor počas dlhočizného potlesku na jeho počesť sedel učupený na svojom kresle, hlávku mal sklonenú hlboko do klina a len tak ledabolo mával rukou, že už stačilo lebo mal rúško asi dočista premočené od sĺz dojatia a na základe opatrenia hlavného hygienika SR Jána Mikasa, by bol nútený si ho okamžite vymeniť za rúško suché !

Následne s.gt.uv ksS Igor podišiel ku kecpultu a v tej chvíli sa časť opozičných poslancov (SMER-SD) zdvihla a opustili rokovaciu miestnosť. To si Igor nemohol nechať ujsť a okomentoval to slovami, že tá druhá časť opozície, ktorej nevedel prísť ani na meno, jednoducho nevedel ich presný názov strany (a keďže boli vypnuté v sále všetky ruchové mikrofóny – lebo však prejav generálneho tajomníka nemôže nič a nikto rušiť – tak sme nezachytili, že z poslaneckých lavíc mu pravdepodobne napovedal ultra súdruh Ondrej Dostál, že „fašisti, fašisti, fašisti…), má väčšiu politickú kultúru, ako tí čo odišli a zároveň si povzdychol, že je možno aj dobre, že odišli, a ako sme u tohto s. zvyknutí, vzápätí si poťažkal, škoda že odišli – nuž stále nevie čo chce.

A Igor spustil. Úvod bol hoden generálneho tajomníka uv ksS, tak ako kedysi súdruhovia začínali svoje prejavy vždy poukázaním na zlý buržoázny imperializmus a rozvratné vnútroštátne buržoázne sily, tak aj s.gt.uv ksS Igor prečítal „preambulu“ pvv, ktorú pravdepodobne písal sám (ako jediný text tohto pamfletu), ktorá jasne napadá predošle vlády pod vedením SMER-SD a jednoznačne ich označil za kriminálnikov a hlavných škodcov SR ! Naozaj famózny začiatok na predstavenie pvv vlády SR, ktorá sa uchádza o podporu NR SR ! Čudujem sa všetkým koaličným poslancom, že tiež postupne neopúšťali rokovaciu sálu lebo s.gt.uv ksS Igor si neuvedomoval, že jeho plamenný prejav sa hlavne týka jeho prvých tajomníkov uv ksS. Veď keď hovoril o prepojení mafie na politikov, tak mal zrejme na mysli „náhodné“ fotografie 1. t. uv ksS Borisa Kolára z jeho „náhodných“ dovoleniek v zahraničí, kde sa „náhodne“ stretol s vtedajším slovenským podsvetím a oni naňho zakričali „…hej Boris my ťa síce nepoznáme a ani ty nás určite nepoznáš, ale že si náš krajan, tak neurobíme nejaké to foto do rodinného albumu…?“ a tak vznikli fotografie, ktoré ho v žiadnom prípade nespájajú s bývalým slovenským podsvetím.

To isté sa dá povedať o 1.t. uv ksS Richardovi Sulíkovi, ktorý sa nevedno ako, ocitol až trinásťkrát na posedení u Mariána K. a riešili absolútne nepodstatné veci pre chod SR, akou je napríklad voľba GP SR, kde mu Marián K. odkryl karty, že on poskytne milión eur a jeho priateľ druhý milión eur nato, aby bol zvolený ten pravý GP a on Richard, mu ihneď po „tajnom“ hlasovaní v NR SR, mal podať informáciu, ako to všetko dopadlo !

Ďalším v poradí je nateraz nezvestný s. Andrej Kiska (radový člen predsedníctva uv ksS), ktorý tiež skupoval pod Tatrami pozemky a ani náhodou, ani len netušil, že sú nevysporiadané ich vlastnícke práva a on „chudák“ bol oklamaný a zároveň nemá nič dočinenia s tými takmer 20 tisícami exekúcií, ktoré sú na súdoch SR v súvislosti z jeho „férovým“ podnikaním jeho spoločnosťami Tatracredit, Triangel a Quatro.

Takže tak s.gt.uv ksS Igor začal predstavovanie pvv ! Nuž a kto má silný žalúdok a pevné nervy, tak nech sa páči tu je link na celé znenie pvv – https://www.omediach.com/tlacove-spravy/17852-programove-vyhlasenie-vlady-2020-2024-cele-znenie.

Ja z neho stručne vyberám : – vláda SR navrhne, zavedie, odporúča, prijme, posilní, zvýši, zriadi, obmedzí, stanoví, vypustí, zjednoduší, vyrieši, vytvorí, presadí, podporí, vyhodnotí, bude sa zasadzovať, sa zaväzuje, zváži, podnikne, preskúma, sa zasadí, vykoná revíziu, sprísni, zjednotí, v duchu, vníma, považuje, rozšíri, bude sa usilovať a bla bla bla !

Nuž naozaj je potrebné so s.gt.uv ksS Igorom súhlasiť, že je to naj pvv, ale v opačnom slova zmysle, je to najhoršie, najkomplikovanejšie, najnezrealizovanejšie a najprázdnejšie pvv, aké si kedy vláda SR dala a predsavzala. Naozaj škoda reči, ak by to nebolo na plač, tak by to bolo jednoznačné na hurónsky smiech !

Ale na druhej strane to nie je možné podceniť lebo, ak by sa mali začať presadzovať niektoré veci z tohto pvv, tak by to znamenalo ohrozenie demokracie v našom štáte, napr. vláda chce presadiť, aby sa členmi Súdnej rady, na návrh zákonodarnej a výkonnej moci  mohli stať aj nie sudcovia, „inak povedané“, tak ako to bolo v 50. rokoch minulého storočia vytvorenie akéhosi ľudového tribunálu a to isté chce vláda zaviesť aj pri obsadzovaní Rady prokurátorov – „…Vláda SR zároveň presadí otvorenie Rady prokurátorov aj osobám, ktoré nie sú prokurátormi a ktoré spĺňajú najvyššie morálne a odborné kritéria…“ a takýchto nášľapných mín na ohrozenie akej takej dnešnej demokracie je tam oveľa viac a nato si je potrebné dávať pozor !

Záverom chcem s.gt.uv ksS Igorovi Matovičovi odkázať ešte jednu zásadnú vec, Igor sa stále oháňa že slovenská mafia si zaužívala, vraj vo vzťahu k Robertovi Ficovi ho oslovovať, ako „Hranol“, nuž to je chlapské označenie muža, ale vás Igor, už dnes niektorí vaši mafiáni označujú ako „hranolček“ a vedzte, že do roka a do dňa si na vás, ako na chutnom, chrumkavom zemiakovom hranolčeku schuti pochutia a nakoniec zaznie jedno hlasné MŇAM !!!

A na úplný záver vážený s.gt.uv ksS Igor, vám dávam do vašej ctenej pozornosti ešte nasledujúcu pravdu – „Vážme si nepriateľov svojich lebo nikdy nevieme, kedy ich budeme potrebovať !“

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.