Založ si blog

Toto nie je prejav nenávisti, toto je skutočnosť. .. !

…na úvod si pomôžem citátom z jednej piesne, ktorá dennodenne zaznievala na uliciach vtedy ešte Slovenskej socialistickej republiky v rámci ČSSR – „…Sľúbili sme si lásku, sľúbili vravieť pravdu len…“ Tí mladší, ktorí si na tieto novembrové a ponovembrové časy nespomínate resp. ste ešte neboli na svete, tak nech sa páči, vypočujte si túto pieseň plnú viery a nádeje do budúcnosti, po páde socialistického zriadenia –  https://www.youtube.com/watch?v=ROHCN_2oOC8 .

A čo nám ostalo z tejto „revolučnej“ piesne ? Okamžite po získaní moci „demokratických“ síl, z nej neostalo zhola nič !

Skúsme si na rovinu povedať jednu pravdu a verím, že to nebude považované za extrémizmus, podnecovanie k nenávisti, xenofóbia a pod.

„Až“ dnes naša vláda (ale to sa týka všetkých vlád od 1989) zisťuje, že cigánske osady sú nesmiernym zdrojom možného prepuknutia korona pandémie a to vzhľadom na nulové hygienické prostredie v týchto osadách. Nuž hneď na úvod si je potrebné povedať , že tieto osady nie sú len potenciálnym epicentrom možného nekontrolovateľného šírenia korona vírusu, ale že tieto osady boli aj v čase „mieru“ epicentrom iných chorôb, ako sú žltačka, kvapavka a pod. vzhľadom na nulovú hygienu, ktorá vládne v týchto osadách. A kto je zodpovedný za túto nulovú hygienu, nuž v žiadnom prípade nie štát a ani nikto iný, ale samotní osadníci. Veď to že ľudia žijú v skromných materiálnych podmienkach ešte neznamená, že majú žiť v nečistote a špine !

Koľkože miliónov, či už bývalých SKK alebo teraz eur, už bolo vynaložených na zlepšenie ich životnej úrovne a všetko sa to minulo účinkom. A prečo ? Nuž preto, že to dostali zadarmo lebo „majú“ na to nárok ! postavili sa im nové obydlia či už murované alebo kontajnerové, vybudovali sa im vodovody atď. atď. A čo vidíme v akom stave sú tieto obydlia, nuž v zúboženom ! Čo sa dalo odmontovať a bolo predajné v zberných surovinách je odmontované a predané , na každom obydlí je veľký „lavór“, teda satelit na príjem TV signálu, každý mladý, má aký taký mobil a chodia s ním po ulici a na plne pecky majú pustenú muziku a pod. novodobé vymoženosti.

No a čo nám ukázali naše „mienkotvorné“ média v piatok (17.4.2020) vo večerných správach ?! Nuž riadne fungujúceho občana SR, ktorý až do vypuknutia korona paniky poctivo chodil do práce, poctivo pracoval a snažil sa, ako tak zaopatriť svoju rodinu, tak títo ľudia dnes povinne sedia doma, poniektorých už zamestnávatelia „poctili“ výpoveďami a večer v hlavných správach si môžu, na „zlepšenie“ nálady a psychického stavu, pozrieť, ako v cigánskej osade pri Krompachoch vyriešil štát vyplácanie sociálnych dávok týmto osadníkom, ktorí „trpia“ oveľa viac, ako ostatný obyvatelia SR. Povedzme si ďalšiu pravdu, koľkých s týchto osadníkov trápi, že sa nemôže chodiť do práce, koľkí z nich, až do zatvorenia ekonomiky chodili pravidelne do práce ? Myslíte, že ich to trápi, nie ani náhodou ! Oni jednoducho potrebujú dostať svoje pravidelné mesačné sociálne dávky, ktoré im „právom“ patria a na ktoré majú jednoducho „nárok“ lebo takto ich to už tridsať rokov učíme ! Nuž v poriadku, ale nie je práve teraz tá práva chvíľa to začať meniť a jasne im vysvetliť to staré známe, že „bez práce, nie sú koláče“ ?! Na TV obrazovkách sme mohli vidieť, ako štát zabezpečil mobilný kancelársky kontajner a cez okienko sa im vyplácali keš, na ruku, im „patriace“ sociálne dávky v stovkách ba až tisíckach eur ! A ako poslušne s rúškami na tvári stáli v rade (vytešovali sa poniektorí miestny starostovia), dva metre od seba, následne si dezinfekčným prostriedkom vydezinfikovali ruky, aby hneď nato do holých rúk mohli zobrať papierové peniaze o ktorých sa tvrdí, že sú najväčším možným šíriteľom nákazy a to akej koľvek, nie len tej dnešnej koronavírusovej. Naozaj hygienické !

Nuž tu sa pýtam kompetentných, toto je naozaj tá pomoc, ktorú im štát poskytuje ? A nebolo by dnes namieste, týmto osadníkom vysvetliť, že im štát pomôže inak, ako len tým, že im v danom termíne vyplatí sociálne dávky. Veď všetci unisono tvrdia, že najväčším problémom týchto osád je hygiena, tak teda nebolo by na mieste im zabezpečiť lopaty, fúriky, dezinfekčné prostriedky a iné pracovné pomôcky a nariadiť im, aby si teraz, keď sa nemôže vychádzať z týchto osád, využiť pekné jarné počasie na totálnu očistu týchto osád. To si nemôžu svojpomocne upratať okolo svojich obydlí ?! A ak ešte nemajú vodovod, tak práve teraz je ten čas, aby sa im tam, za ich veľkej účasti zaviedol. Je potrebné ich zapojiť do práce a to na svojom, aby sme sa nepozerali len nato, v akej špine sa tam žije. Veď štát im vyplatil sociálne dávky lebo však na ne majú nárok a ďalej sa bude prizerať, ako sa tieto rozkotúľajú, hlavne na stravu a to nie hocijakú, ale mäsko musí byť „libové“ aj iné potraviny musia byť len tie najlepšie a pod.

A ak im štát vytvorí podmienky na to, aby si teraz, hlavne svojpomocne zľudšteli svoje obydlia a okolie, tak to nemôže byť zadarmo, ale sa im to strhne s tých nemalých sociálnych dávok. Toto nie je diskriminácia, toto je vážení spravodlivosť !

Títo osadníci tým, že si majú začo kúpiť potrebné potraviny, jednoznačne produkujú odpad a ten sa nejakým spôsobom s týchto osád musí vyvážať a nemôže sa tam kopiť lebo toto je tiež jeden s potenciálnych zdrojov, akýchkoľvek vírusov a chorôb a teda máme veriť tomu, že s tých sociálnych dávok si títo osadníci platia likvidáciu odpadu, ako my všetci ostatný, keď sme už v dnešných dňoch dostali od miestnych samospráv výrub na rok 2020 za zneškodňovanie odpadu. A títo osadníci si s týchto sociálnych dávok riadne zaplatia obcou vyrubenú miestnu daň za nehnuteľnosti, tak ako nám všetkým ostatným, práve v týchto dňoch pošta doručuje výrub miestnych daní z nehnuteľnosti oproti roku 2019 zvýšenú aj o niekoľko desiatok % ?!

Najviac ma v týchto piatkových večerných reportážach o odovzdávaní sociálnych dávok v týchto osadách „pobavilo“ to, keď jeden z miestnych starostov nám zvestoval, že všetky tie pojazdné predajne potravín, čo chodia do týchto osád majú prísny zákaz predaja alkoholických nápojov ! Nuž a toto mám byť pre nás všetkých útecha, že oni nemôžu a my ostatný, čo sme doteraz poctivo pracovali a teraz povinne sedíme doma a nevieme čo bude s nami a našimi rodinami o niekoľko týždňov, tak nás ma tešiť to, že my si ten alkohol môžeme kúpiť ?! Veď toto je niečo nehorázne !

Ďalej sa pýtam, keď sa ekonomika začne uvoľňovať, tak aj všetci zdraví, dospelí osadníci sa budú, tak hrnúť na úrady práce, aby dostali nejakú tu prácu a mohli ísť pracovať a viesť riadny život poctivo pracujúceho občana SR, aby sa takýmto spôsobom odvďačili tejto republike, že sa o nich v čase pandémie takto vzorovo postarala ?! Alebo budú naďalej žiť v tom nehygienickom prostredí a pre sociálne dávky, ktoré im predsa patria si tentokrát pôjdu sami na poštu ?!

Nuž otázok je veľa, aj riešení rozumných je dostatok, ale kto naberie v tomto štáte odvahu, aby sme sa aj k týmto osadníkom začali správať rovnocenne, ako k ostatnému väčšinovému poctivo pracujúcemu a riadne si hradiacemu, všetky štátne a samosprávne povinné výdaje.

Lebo nie každá pomoc je pomoc, ja som presvedčený, že tým, že týmto osadníkom bez požadovania akejkoľvek protihodnoty, každý mesiac vyplácame nemalé finančné prostriedky, ktoré ne sú kryté žiadnou prácou, tak im nepomáhame, ale jednoznačne im len škodíme a to teda nie je ani demokratické a už vôbec nie humánne.

Na záver tohto môjho na túto tému naozaj stručného článku sa pýtam, je tento článok nenávistný, extrémistický xenofóbny, alebo je z veľkej časti pravdivý a mali by sme svoj postoj k týmto osadám zmeniť a otočiť o 180o a dať týmto našim spoluobčanom možnosť sa akoukoľvek prácou podieľať na zlepšení svojich životných podmienok napríklad aj tým, že na vyplácanie sociálnych dávok budú mať nárok, ak si aspoň svojpomocne budú svoje obydlia a okolie udržiavať na vlastné náklady vo vyhovujúcich hygienických podmienkach a takto v nich postupne vyvolať, akú takú zodpovednosť za svoje bývanie a aké také pracovné návyky, to by na začiatok po tridsiatich rokoch „demokracie“ malo zatiaľ stačiť !

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.