Založ si blog

Ufňukaný, nevyspatý Matovič a detinský minister zdravotníctva. .. !

…tak, konečne sa dočkali, v sobotu 21.3.2020 environmentalistka v prezidentskom paláci vymenovala novú „vládu“ SR, aj napriek tomu, že táto pani stále nemá vyjadrenie Ústavného súdu SR či bola zvolená na tento post v súlade s Ústavou a zákonmi SR ! Áno je potrebné toto jednostaj opakovať, až do doby, kedy sa ÚS SR „neprebudí“ a nevyriekne svoje konečné stanovisko k ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 a podotýkam, že budem plne rešpektovať nech už je jeho rozhodnutie akékoľvek, ak bude riadne odôvodnené !

Do tej doby, sú pre mňa (predpokladám aj pre tých 80 % oprávnených voličov, ktorí Zuzanu Čaputovú nevolili), všetky rozhodnutia a úkony environmentalistky Zuzany Čaputovej neústavné, nezákonné a nemajú žiadnu právnu opodstatnenosť, teda sú nulitné !

Ale vrátim sa k podstate môjho dnešného príspevku.

Igor Matovič, ak by bol štátnik, ako sám o sebe prehlasuje, že je, tak by sám požiadal environmentalistku o odklad menovania jeho novej vlády, do doby, kedy by sa situácia okolo SARS-CoV-2 ukľudnila natoľko, žeby sa život vrátil do akých, takých normálnych koľají. Nič nebránilo slovutnému Igorovi, aby sa s vtedajším premiérom Pellegrinim, environmentalistkou v prezidentskom paláci, dohodli na celkom rozumnom riešení, ktoré by spočívalo v nasledovnom: – Pellegriniho vláda by nepodala demisiu, ale zároveň by všetci navrhovaní noví ministri budúcej vlády Igora Matoviča, boli síce poverení a vymenovaní za nových ministrov jednotlivých ministerstiev a zároveň aj Igor Matovič by bol menovaný novým predsedom vlády SR, ale s účinnosťou, až od doby, kedy by sa boj so SARS-CoV-2, nedostal do kontrolovateľného štádia. Tá doba by nastala vtedy, ak by také vyhlásenie na území SR vydal Úrad verejného zdravotníctva aj na základe odporúčaní svetovej zdravotníckej organizácie WHO. Do tej doby by bola dohoda „starej“ vlády s budúcimi členmi „novej“ vlády, ako aj „starého“ a budúceho „nového“ premiéra taká, že by „fungovali“, tak povediac dvojmo. „Nový“ budúci premiér Igor Matovič, by súbežne pôsobil so „starým“ premiérom Pellegrinim, teda mali by spoločný program a oficiálne by Pellegrini nemohol uskutočniť žiadne stretnutie a ani rozhodnutie, bez prítomnosti (fyzickej) Igora Matoviča a to isté by platilo, aj pre všetkých ministrov „starích“ aj „budúcich „nových“.

A keďže „noví“ ministri na čele s „premiérom“ Igorom Matovičom, tvrdia, že im dnes v prvej rade ide o zdravie občanov SR a o účinný boj s touto pliagou, tak by pre nich nemal byť problém spoločne so „starou“ vládou sa zhodnúť na spoločných postupoch a krokoch. O týchto spoločných postupoch a krokoch, by spoločne informovali slovenskú verejnosť na pravidelných tlačových besedách a takto by sa na nejaký čas zachovala istá kontinuita už rozbehnutých opatrení vo vzťahu k terajšej „vojnovej“ situácií. Áno, toto by nateraz v tejto mimoriadnej situácií bolo najrozumnejšie riešenie a nie sa za každú cenu snažiť dostať k moci.

Mimoriadna situácia si vyžaduje naozaj mimoriadne a niekedy (v čase „mieru“) aj nepredstaviteľné riešenia.

Nuž, ale čo sa stalo ?! Z razantného opozičného politika sa stal ufňukaný a doslova zaspatý „predseda“ vlády SR. Svoje „vládnutie“ začal plačom, fňukaním a hlavne tým, že on preto chodí nateraz všade neskoro, lebo už od decembra je nesmierne vyťažený a teda si potreboval, chúďatko naše pospať. Igor Matovič, v časoch „vojny“ čelný predstavitelia štátu doslova nespia ! Môžeme si o Pellegrinim myslieť čo chceme, môžeme si o bývalej ministerke vnútra Sakovej myslieť čo chceme, ale ani raz sme ich nepočuli v posledných vypätých týždňoch počuť, na ich tlačových besedách, ani jedno slovko o tom akí sú unavení, a že preto meškajú lebo oni neboli na krízovom štábe, alebo inde, na prepotrebných stretnutiach, ale jednoducho si potrebovali pospinkať, lebo už nevládzu ! Áno Igorko nám povie, že on teda občanom SR nebude klamať, a teda je veľký hrdina národa, keď sa chrabro prizná, že si potreboval po buvinkať, ako malé dieťa. A viete prečo ste si Igorko, mohli po buvinkať v kľude vášho domova, pri vypnutom mobile ?! Nuž preto, lebo ste ani náhodou nepociťovali potrebu byť zodpovedný a to ani vtedy nie, keď ste už jasne vedeli, že budete preberať zodpovednosť za tento štát !!!

Nikto nehovorí a ani ja nie som taký geroj, že ak je človek naozaj unavený, že si nemá na istý čas pospať a odpočinúť si, ale aby ste si nevedeli zadeliť čas a nájsť si miesto na nevyhnutný odpočinok, tak to svedčí len o jednom, ste absolútne nevyzretý človek na to, aby ste mohli zastávať tak významnú pozíciu v štáte, v SR, akou predseda vlády bezpochyby je a hlavne v tak vypätej a náročnej dobe, akú teraz prežíva nielen Slovensko, ale celá Európa a celý svet. Uvedomte si, že vy už nie ste bezstarostný opozičný politik, ktorý, čo to, natáral na svojich infantilných tlačových besedách a potom od vysilenia si išiel pospinkať, a naozaj celému Slovensku bolo absolútne jedno, kedy ste sa zobudili, lebo ste nikomu nechýbali, ale preboha dnes ste najdôležitejšou osobou v SR !, na vašich pleciach, na vašich rozhodnutiach, leží ďalší osud občanov SR a celej našej štátnosti !!! Preboha už sa zobuďte !!! Prestaňte nariekať a fňukať, ako malé dieťa, vzchopte sa a začnite naozaj makať. Pospinkať si môžete aj vo vládnej limuzíne, keď vás bude prevážať z jednej povinnosti predsedu vlády na druhú a nezabudnite povedať šoférovi, nech sa nebojí, že keď prídete na iné miesto určenia, nech sa nebojí vás zobudiť ! A taktiež si uvedomte, že na Slovensku, teraz nikoho nezaujíma, čo podľa vás bývala vláda „zanedbala“ s bojom proti tejto novej pliage ľudstva a začnite tvrdo pracovať. Slovenská republika potrebuje mať na čele vlády muža/ženu, ktorý/ktorá má pevné stanoviska, vie vykonať rázne rozhodnutia vo vzťahu k všetkým zložkám štátu a nie aby občania na TV obrazovkách videli nevyspinkaného ufňukaného slabocha, ktorí sa neustále oháňa tým, čo všetko zlé mu tu zanechali jeho predchodcovia. Áno, naša milovaná SR v dnešných ťažkých časoch, nebojím sa to povedať nahlas, potrebuje na čele štátu doslova diktátora ( v dobrom slova zmysle!), ale vy nim nie ste a ani nebudete. Preto vyslovujem obavu, kam našu drahú domovinu svojim detinským riadením dostanete. Jednoznačne verím naším hrdinským zdravotníkom, hrdinským predavačkám/predavačom a všetkým tím, ktorí jednoducho musia nastupovať do práce (polícia, energetici, požiarnici a pod.) a to sú hlavne tí, vďaka ktorým, (pevne verím) sa časom z tejto ťažkej situácie dostaneme.

To, že neustále vyzývate na nosenie rúšok, a hlave vyzývate ľudí nech si ich ušijú doma, tak to už dávno tento národ a tento zodpovedný ľud vie ! Ale čo je potrebné z vašej strany urobiť, ako prvé je to, že okamžite pozvete na Slovensko expertov z Číny (zdravotný personál, lekársky aj obslužný) aj s potrebným materiálom a vláda SR pod „vašim vedením“ na túto pomoc, nech bez zábran, vyčlení také finančné prostriedky, aké bude potrebné, lebo peniaze budú vždy (či už kryté alebo natlačené pre takéto mimoriadne udalosti, viď „demokratov“ v USA, ktorí natlačia bilióny dolárov, absolútne ničím krytými…) a hlavne usmernite tých vašich predvolebných podporovateľov z radov umelcov (nehádžem ich v žiadnom prípade do jedného vreca), že oni by mali byť dnes medzi poslednými čo žiadajú o finančnú pomoc od štátu, lebo sú to hlavne tí umelci, čo o túto pomoc žiadajú, ktorí určite za nie malý peniaz, vyvrieskávali na protivládnych „spontánnych“ mítingoch (napr. na mítingoch „apolitického“ Juraja Šeligu – Za slušné Slovensko – dnes už podpredsedu NR SR za Za ľudí !!!) a za svoje infantilne vystupovanie v rôznych televíznych reláciách a show poberali nemalé finančné odmeny a dnes ako prvý plačú, že sú finančne na dne, tak tu im odkážte to staré známe „Povaleči z kaváren, do polí a továren!“. A samozrejme, ak obchodné reťazce, ale aj obchody ako také žiadajú vládu SR, aby svojim opatrením povinne tieto potravinové obchody zavrela aspoň jeden deň v týždni, tak ja vás vyzývam „nepokakajte sa“ (ako ste sa vyjadril vo vzťahu k zrušeniu sociálnych balíčkov predošlej vlády, hlavne k trinástym dôchodkom) a svojim nariadením vlády prikážte všetkým obchodom s potravinami, aby boli zavreté dva dni v týždni (jednoznačne – sobota, nedeľa) a to hlavne preto, aby si absolútne vyčerpaní personál ako tak oddýchol a tiež aby si zaslúžene pospal, lebo oni to potrebujú oveľa viac, ako vy osobne ! A počas tých dvoch voľných dňoch, nech sa v predmetných predajniach vykoná dôkladná dezinfekcia a nové vyzásobenie skladov a pultov týchto predajní, nech sa zrealizuje buď, dobrovoľnými brigádnikmi, alebo na to vyčleňte tie pracovné sily štátnej správy, ktorí sú dnes povinne doma, nemajú prácu na doma, a tu je celkom možné použiť práve tých našich „umelcov“ ktorí, ako prvý horekujú, že ostali bez príjmu. Teda dobrovoľných brigádnikov a všetkých tých, ktorých vláda povinne poverí vykonávaním tejto prepotrebnej činnosti, nech aj patrične finančne odmení (nenechávať to všetko na plecia obchodníkov, aj keď pravda je taká, že oni majú dnes najväčší príjem – nezáviďme im!). K vám Igorko nateraz stručne len toľko !

A čo sa týka nového „ministra“ zdravotníctva, tak to je doslova katastrofa. Tento pánko si na svojej prvej tlačovej besede, tiež poplačkal, a tlačová beseda bola v duchu rozprávky na dobrú noc pre deti do šesť rokov, keď si na svoju prvú tlačovú besedu priniesol maketu „srdiečka“ a v druhej ruke držal obrázok s namaľovaným červeným srdiečkom, čo mu namaľovali deti (nepovedal, či jeho alebo nejaké chúdence z nemocnice). Naozaj neviem si predstaviť, žeby takúto tlačovú besedu mala bývala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská alebo nebodaj zastupujúci minister zdravotníctva, premiér Peter Pellegrini !

Naozaj, máte sa načo tešiť všetci tí čo pracujete v zdravotníctve SR a my občania, potenciálni pacienti tiež ! Toto má byť minister zdravotníctva, pilier v dnešných časoch najpodstatnejšieho ministerstva v našom štáte ?! Naozaj?!

Už prvé hodiny tejto novej „vlády“ SR naznačili, že sa bude jednať, a aj sa už jedná o najslabšiu vládu, akú kedy SR mala a po skončení tejto mimoriadnej situácie, pevne verím, že táto „vláda“ pod vedením unaveného, uspinkaného „premiéra“ SR, aj rýchlo skončí ! Na teraz je nevyhnutné ich strpieť, lebo všetci musíme teraz robiť všetko, čo je v našich silách a kompetenciách, aby sme sa čo najskôr „vysporiadali“ so SARS-CoV-2, bez ohľadu na to, kto sa dnes (podvodne-podvodné predvolebné sľuby) dostal k moci !!!

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.